Last news in Fakti

24 Март, 2020 17:28 2 416 22

Подготвят полева болница и във Варна

  • полева болница-
  • зала младост-
  • зала арена армеец

Подобно учение вече бе организирано в столичната зала "Арена-Армеец"

Подготвят полева болница и във Варна - 1
Подобно учение вече бе организирано в столичната зала "Арена-Армеец" Снимка: БГНЕС

Зала "Младост" на Двореца на културата и спорта във Варна ще бъде превърната в полева болница, като засега трансформацията е с превантивна и тренировъчна учебна цел, съобщи пред Varna24.bg областният управител Стоян Пасев.

Подобно учение вече бе организирано в столичната зала "Арена-Армеец", а премиерът Бойко Борисов обясни, че в тренировката участват Министерството на отбраната, Министерството на здравеопазването, Министерството на младежта и спорта и Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси". Тренировката се ръководи от Националния оперативен щаб.

"Втората фаза на тренировката е - дооборудване с необходимото медицинско оборудване и апаратура. Третият етап е - съгласуване на действията на институциите по транспортиране, настаняване и обслужване на пациенти. Последната четвърта фаза на учението е - прекратяване на дейността на временния център за настаняване на пациенти под карантина. В държавния резерв и Министерството на отбраната са на разположение 15 000 легла", заяви Борисов.

"300 легла идват от държавния военен резерв, за да се пригоди зала "Младост" за болница,в която ще се лекуват по-леки и до средно тежки случаи на коронавирус. Само за грижи, без апаратура. Трябва да създадем организация на местно ниво с военните, да наредим леглата. Всичко се прави с цел превенция, но леглата ще останат там, докато отмине извънредното положение. Ще използваме залата, която беше за спортни тренировки, тъй като там е по-удобно, защото има изисквания за определени санитарни възли. Там има повече тоалетни. Тя е и по-голяма като площ, 2,5 дкр. е теренът ѝ. Тук има и пердета, за разлика от софийската зала Армеец, може да се отцепят части от нея. Пак подчертавам, че това е с превантивна цел, важното е да сме подготвени!", коментира областният управител.

Той призова отново всички жители на Варна и областа да спазват разпоредените превантивни мерки, за да бъде максимално ограничена опасността от разпространението на коронавирус във Варненско.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пипи

    8 2 Отговор
    Това не са болници! Това са морги! Колко брифинги имаше ! Колко пари се заделяха !Беше едно обикновено грипче /твърдения на великия национален щаб и генерала хирург/. Хора какво ще правим?

    Коментиран от #4, #10, #20

  • 2 азбе а ти

    0 1 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=E8ilxBYZHvQ&app=desktop
  • 3 Тиберий

    4 1 Отговор
    Някога във всяко едно училище в НРБ и имаше стотици легла плюс снарежение за ВПБ Тези палячовци крадливи нямат срам
  • 4 Домакин

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Пипи":

    Това не са и морги! Това са места, подготвени за унищожение. Това са концлагери в най-лошият им вариант. Няма никаква преграда между реално болни, заразени от вируса, с тези, които са настинали и имат симптоми. Влизаш здрав кашлайки, излизаш без да кашляш и без да ти пука ...
  • 5 Пенсионер

    2 2 Отговор
    А " Къщите за тъщи", кога?
  • 6 кънчо

    14 0 Отговор
    Какво се случва в момента, около 200000 българи се върнаха от чужбина, най-вероятно някой от тях болни, ще ги лекуват в български болници, макар, че не са си плащали здравни осигуровки тук, ще натоварят системата, ще мине кризата и поживо-поздраво пак ще изчезнат да си печелят по чужбината, а ние дето бачкаме в България и си плащаме задълженията, може да останем с пръсче в устата!

    Коментиран от #12

  • 7 Добре, бе

    6 0 Отговор
    Зелени чорапи, разбрахме, че ще искате кинти, ама защо по тоя тъп начин. Може би щото с двете молекули под шапките друго не можете да измислите.
  • 8 Някой си

    1 0 Отговор
    Та колко струва?
    50 - 100 милиона, 200?
  • 9 Прилича

    1 0 Отговор
    Направо прилича на "Софиямед"...
    Сега и за всяко легло да измислят по пет човека лекуващ екип и индивидуални тоалетни.
  • 10 Ахахахахаха

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Пипи":

    Млъквай ве паника умряла ко щял да прави ще ти запаля врата и ше ту кажа ко ше прайш паткан с паткан
  • 11 Ръмпези

    1 0 Отговор
    БОЛНИЦА СЛЕД БОЛНИЦА. ЩЕ СЕ МРЕ ЯКО ТУКА....
  • 12 бай Кънчо

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "кънчо":

    200 000 се вернаха 250 000 напуснаха кво църкаш сега..
  • 13 незнайко

    0 0 Отговор
    ЗАЩО СЕ ИЗЛАГАМЕ ? ВСИЧКИ ЗНАЯТ, ЧЕ СМЕ СМОТАНИ ! Затова всеки се мъчи да ни дава АКЪЛ а нашите умници слушат и изпълняват !!! НАПРАВО СМЕ СМЕШНИ !!! Вижте какво правят китайците ( Лъч на надежда: Автомобилното производство в Китай се възражда ) !!!
  • 14 незнайко

    1 0 Отговор
    Прочетете и тази статистика ! Прeз 2018 година в Италия са починали 650 000 души а 157 000 са напуснали страната си !!! Това за месец прави 54 666 починали !!! За един ден са 1780 души без да е имало КОРОНАВИРУС !!! Престанете с тази паника, която се създава УМИШЛИНО !!! Тези хора умират от старост и други болести !!! Вчера пуснах такава статистика и за БЪЛГАРИЯ !!! В МОМЕНТА НИ ПОДГОТВЯТ ЗА ИСТИШНСКА ВОЙНА , РАЗБЕРЕТЕ ТОВА !!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 кнгцгъ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пипи":

    То си е грипче.Умират само такива със съпътстващи заболявания.Просто за това грипче ЕС ще отпусне почти 2млрд евро.Затова трябва всеки който киха да е с корона,и всеки умрял от корона.Пари има да се усвояват.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове