Last news in Fakti

12 Април, 2020 18:56 14 868 264

Мангъров: 70% от хората у нас трябва да изкарат COVID-19

  • атанас мангъров-
  • коронавирус-
  • мерки-
  • епидемия-
  • население-
  • болест

По думите му повторното заразяване с коронавирус е невъзможно

Мангъров: 70% от хората у нас трябва да изкарат COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС

За да се спре COVID-19, трябва поне 70 процента от хората да го прекарат. Това заяви началникът на детското отделение към Инфекциозната болница доц. Атанас Мангъров пред Нова телевизия.

"В момента най-адекватно от всички се държи Българската православна църква, която остави храмовете отворени. Това са местата, където хората могат да отидат и да се проепидемичат. Там трябва да отидат тези, които са най-млади и най-здрави, а тези, които са по-възрастни и болни – нека не отиват", заяви Мангъров, който е един от критиците на строгите мерки, наложени от правителството.

„За да се спре COVID-19, трябва поне 70 на 100 от хората да го прекарат. Повечето от тях няма дори да разберат, че прекарали заразата. Хубаво е да се започне от младите, здрави и силни хора, защото те ще го изкарат, без да имат някакви трайни увреждания“, категоричен е той.

По думите му повторното заразяване с коронавирус е невъзможно. „Такова нещо няма. Който го твърди – не си е чел учебниците. Особеност на коронавирусите е, че те могат да се отделят дълго време след като е настъпила сероконверсията, т.е. след като човекът вече си е изработил антитела и е оздравял“, обясни Мангъров. И допълни: „Ако изписан пациент е с отрицателни проби, но след това има положителна, това не означава, че той се е заразил пак, а просто продължава да отделя този вирус“.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 89 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 До колкото

    32 204 Отговор
    Помня не каза ли 80% пък сега 70%!

    Коментиран от #75, #78, #110

  • 2 Герберастия

    229 43 Отговор
    Един да им го каже на Крадците,май...а Ви крадлива

    Коментиран от #45

  • 3 СТАВА СТРАШНО

    14 118 Отговор
    В света 0.6% от населението е заразено с корона вирус а 15% от котките. Пазете се хора....Положението е страшно. Любимия ни сайт факти.бг още снощи ни предупреди в своя статия - https://m.fakti.bg/life/462116-15-ot-kotkite-v-uhan-sa-zarazeni-s-novia-koronavirus

    Коментиран от #4, #207

  • 4 Иван

    31 151 Отговор

    До коментар #3 от "СТАВА СТРАШНО":

    Така е!Българина няма ни най малка хигиенна култура! Тепърва предстои пика на жертвите в България! Погледнете само по улиците - пълно с улични котки и кучета! А е доказано че котките носят много смъртоносни болести за човека! Като салмонела, токсоплазма, котешка тения! Ровят по контейнерите за боклук а там има изхвърлени най различни гадости като ползвани памперси , дамски превръзки , развалени продукти! После влизат по входовете , край гаражи, разхождат се по паркови и градинки и замърсяват и там! А сте чели предполагам и какъв инкубатор и разпространител са и на този вирус! Тепърва бума в България предстои!

    Коментиран от #8, #68, #174

  • 5 Вярващ

    41 67 Отговор
    Да започнем с Великден, от църквите ще започне изграждането на колективния имунитет след 2 седмици, нал тъй, ако останат здрави лекари да ги лекуват?
  • 6 Гост

    172 50 Отговор
    Кога най-накрая еднокнижния и клакьорките му от щаба ще се вслушват в думите на професионалиста....

    Коментиран от #114, #131

  • 7 👽👽👽👽

    149 32 Отговор
    Коремноя хирург не е съгласен обаче защото е учил обща медицина и нещо за короните!

    Коментиран от #31

  • 8 Стойко

    61 57 Отговор

    До коментар #4 от "Иван":

    Прав си. Ако не си първа младост сигурно помниш преди 30-40 години по бай Тошово време имаше издадена заповед в градовете за ликвидиране на уличните котки. Даваха на гражданите по 5 лв.за ликвидирана котка и 2 лв.за убита сврака. Като котките трупа им се носеше в РИОСВ а за свраките бе необходимо да занесете само ноктите й за да получите възнаграждението си. И двата вида бяха определени като вредители. И девиза за ликвидирането им тогава беше - За нас най важни са хората.....И България за 40 години от 6 млн. 1945 год. стана 9 млн. 1989 год. А за 30 години от 9 стана пак 6 млн.

    Коментиран от #109, #167, #191

  • 9 Така е

    135 21 Отговор
    Но вероятно вече и много са го изкарали , без да знаят !
  • 10 Затова

    57 153 Отговор
    В Южна Кореа 91 човека се заразиха повторно, Мангъров да си трае..

    Коментиран от #34, #70, #71, #124

  • 11 ИСТИНАТА

    42 56 Отговор
    ДА ПРАВИ СТЕ. В АВСТРАЛИЯ ЛИКВИДИРАХА ВСИЧКИ КОТКИ ЗА ДА СПАСЯТ НАСЕЛЕНИЕТО. И ТАМ ВИРУСА ИЗЧЕЗНА ТАКА КАКТО СЕ ПОЯВИ.СЪЩИТЕ ВРЕДИТЕЛИ СА КАТО СЪСЕЛИТЕ И ПЛЪХОВЕТЕ КОИТО СА ДОНЕСЛИ БИЧА НА 20 ВЕК - ЧУМАТА. ТЕЗИ УЛИЧНИТЕ КОТКИ ИГРАЯТ С ТЯХ ВМЕСТО ДА ГИ ГОНЯТ И ЛОВЯТ. СЪСЕДИ, ПРИЯТЕЛИ И ПОЗНАТИ КАТО МИ КАЗВАХА ЗА ТОВА МИСЛЕХ ЧЕ СЕ ШЕГУВАТ, ДОКАТО НЕ ГО ВИДЯХ С ОЧИТЕ СИ. СЪЩИТЕ ВРЕДИТЕЛИ И ЗАРАЗОНОСИТЕЛИ СА. А ИНАЧЕ ТЕЗИ МРЪСНИ ,ХИЩНИ И ЗАРАЗНИ КОТКИ НАПАДАТ БЕЗОБИДНИ ПТИЧКИ КАТО ВРАБЧЕНЦА , СЛАВЕЙЧЕТА И ГЪЛЪБЧЕТА , НО СЪС СЪСЕЛИТЕ ИГРАЯТ. И СЕГА РАЗБИРАМ ЗАЩО ИНКВИЗИЦИЯТА ПРЕЗ СРЕДНОВЕКОВИЕТО ГИ ГОРЕШЕ НА КЛАДАТА КАТО ИЗЧАДИЯ НА САТАНАТА, ЗАЩО ПРИ БАЙ ТОШО ГИ ТРЕПЕХА БЕЗМИЛОСТНО И ЗАЩО В СТРАНИ КАТО АВСТРАЛИЯ И НОВА ЗЕЛАНДИЯ ГИ ИЗТРЕБИХА ДО КРАК. ДА СТЕ ВИДЕЛИ В ЕВРОПЕЙСКИ ГРАДОВЕ ДА СЕ РАЗХОЖДАТ ТАКА СВОБОДНО СРЕД ХОРАТА УЛИЧНИ КОТКИ И КУЧЕТА?

    Коментиран от #26, #80

  • 12 888

    144 35 Отговор
    Мангьров не се ,,пьни,, няма смисьл......МУТРАТА-МИЛИЦИОНЕР няма как да те разбере..И ДА ИСКА.
  • 13 Ронин

    166 41 Отговор
    Доцент Мангърков трябваше да началник на щаба, обаче Мангърков не се подава на влияние и не удобен!
  • 14 Рошко

    47 20 Отговор
    Абе мене що не ма хваща бе, вече силно го желая

    Коментиран от #232

  • 15 зжцв

    91 16 Отговор
    защо София не е под карантина а беше Банско?

    Коментиран от #22, #213, #237

  • 16 VVV

    96 22 Отговор
    То тва е ясно и да не си експерт .Само на гербавите ,,експерти,, не е ясно.Тоя вирус нито е първия нито ще е последния.Не може всяка година да затваряме цялата държава. А самия вирус няма интерес да ни убие защото той чрез нас се размножава.
  • 17 🐞🐞🐞🐞ООД

    45 87 Отговор
    Ние не сме съгласни с Мангърков!!!
  • 18 Ами ако?!

    29 73 Отговор
    !Ако го изкарат/преболедуват/ 170%кво праим?Имунитет няма!ЗСО то казва има повторно заразяване и то е по лошо!
  • 19 Geo

    117 26 Отговор
    Много правилно говори професора - който го е страх да си стои в къщи и няма да се зарази. Ако иска маска, противогаз скафандър да си слага ама да ми нареждат да си стоя в къщи без пари но да си плащам сметките няма да стане.

    Като ми е писано да мра ще мра - ако не ми е писано ще си карам живота. Даже и болница не ми трябва.

    Коментиран от #101, #103, #227

  • 20 защо

    22 88 Отговор
    нещастник - дано да е от тея дето ще разберат че го карат
  • 21 Анонимен

    43 81 Отговор
    29-годишен лекар почина от коронавирус в Ухан, китайския град, от който започна епидемията, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

    Пън Инхуа е починал вчера, след като се е заразил с коронавируса в една от болниците в Ухан, където е работел, съобщи днес китайската информационна агенция Синхуа. Лекарят планирал да се ожени по време на ваканцията по случай Лунната нова година в края на миналия месец, но отложил сватбата си, за да може да се посвети на пациентите, заразени с коронавируса.Мангъров е в голяма грешка. Това не е грип.

    Коментиран от #38, #44, #129

  • 22 Баро Вкаров

    121 23 Отговор

    До коментар #15 от "зжцв":

    Защото софиянци са най-умни и красиви.Иначе Мангъра е прав, но 80%от матряла тва не мое да го разбере!Гледат генерал Муто с телешки възторг,и се размучаха да им станел президент!
  • 23 Отегчен

    36 82 Отговор
    За тоя специалист няма ли работа та обикаля телевизиите от сутрин до вечер.
  • 24 хичо

    41 78 Отговор
    АЗ ПРЕДПОЧИТАМ ДА ГО КАРАМ ДРУГАТА ГОДИНА КОГАТО ЩЕ ИМА ВАКСИНА И ЛЕКАРСТВА-А МАНГЪРА АКО ЩЕ ОЩЕ УТРЕ ДА СЕ ЗАРАЗИ САМ-НАЛИ И БЕЗ ТОВА ВСЕКИ ТРЯБВАЛО ДА ГО ИЗКАРА...

    Коментиран от #33, #204

  • 25 Абе

    125 15 Отговор
    Майната му на тоя вирус, сума народ с рак и какви ли не заболявания ще си заминат, защото цялата държава се занимава с китайската кашлица.
  • 26 Geo

    64 11 Отговор

    До коментар #11 от "ИСТИНАТА":

    Хайде стига бе - точно заради това че в западна Европа са горили котките ги е ударила така тежко чумата - нямало е кой да се справя с плъховете и те са били направо напаст. В България в момента почти няма улични котки защото е пълно с улични кучета които ги убиват и плъховете пак се развъдиха.

    Коментиран от #30

  • 27 Госあ

    23 52 Отговор
    Щом казва,че е невъзможно, значи треа да му верваме 😂 Иначе, за процентите не му обръщайте внимание, 1 починал към 8 болни =99% оздравели според мангъра 😂 а за последствията от двустранните бронхопневмонии, нема проблем. Оказа се, че могат да останат последствия и върху нервната тъкан. А аз,нек'си на руските молекулярни вирусолози вервам повече отколкото на лекарче в еоод

    Коментиран от #43

  • 28 I'm not a robot

    100 26 Отговор
    Всеки има право да вярва на когото и каквото си иска,лично аз вярвам и залагам на лекаря и специалист Мангъров ,а не на разни лигави псевдо женералчета.
  • 29 12344

    34 14 Отговор
    И е прав и не е прав , нашата здравна система няма да издържи Пък за пари да не говорим
  • 30 гост

    34 6 Отговор

    До коментар #26 от "Geo":

    Мишките и плъховете са носители на лептоспироза, която е опасна за човека .
  • 31 Госあ

    18 58 Отговор

    До коментар #7 от "👽👽👽👽":

    А тоя какво е учил ??? Гледам, обаче че е недоучил.

    Коментиран от #35

  • 32 Behemoth

    55 10 Отговор
    Никакви такива ,ще си стоим по къщите докато на вируса му омръзне или не умрем от глад....
  • 33 Geo

    59 8 Отговор

    До коментар #24 от "хичо":

    Ами стой си затворен до другата година да чакаш ваксината - ами ако и тогава няма какво ще правиш.
  • 34 Госあ

    11 39 Отговор

    До коментар #10 от "Затова":

    Грешат и маските са безполезни и тестове се правят само за антитела, вирусоносителите не са важни, и никой препарат няма ефект. За т'ва са и толкова зле тея корейци без спецове като мангърката 😂
  • 35 👽👽👽👽

    34 8 Отговор

    До коментар #31 от "Госあ":

    Щом така казваш простьо, изглежда повче разбираш от доцентите!

    Коментиран от #77, #162

  • 36 Григор Лилов

    90 9 Отговор
    Помните ли, че ген. Мутафчийски се обяви срещу бързите тестове?!Същевременно ръководената от него ВМА закупи 23 000 бр. такива БЪРЗИ тестове и всекидневно тества екипите си на 1-ва линия! Защо ги имат и тестват? Защото ако нещо се случи с първите ни политици, те ще бъдат приети на лечение там, а не другаде не и в Правителствена болница. Апропо "опонентът на бързите тестове" ген. Мутафчийски на 27 март сключи договор с „ЕЛТА 90 М“ ООД за 1 037 650.00 BGN. И на 7 април отново пусна поръчка за нови тестове и предпазни облекла за 739 135.00 BGN без ДДС. Изненада е единият изпълнител. Това е „Агарта-ЦМ“ ЕООД, регистрирана в с. Долни Богров от някоя си Ценка Петкова Маринкова в някакъв имот от 2 стаи и навес-барбекю (идент. номер на имота 22304.7973,257). За капак сградата е и незаконно построена, за което й е определено адм. наказание от 100 лв. Тази напориста бизнесдама е на 64 години. Фирмата й обаче е сред най-печелещите държавни поръчки за медицински консумативи. Дали пък не се оказва, че публичния скандал между 2-та щаба за бързите и небързи тестове ,е бил зад кулисите битка чия олигархична структура да ги доставя?

    Коментиран от #40, #72

  • 37 лкйхгбфдцсжз

    33 60 Отговор
    Ами какво чакаш, доценте?! Давай си лептата, включвай се в тези 70 процента - и ти, и жена ти, и децата ти, и родата ти... Че да ги направим по-бързо и да се върнем към нормалния живот!

    Коментиран от #42

  • 38 898

    2 2 Отговор

    До коментар #21 от "Анонимен":

    Какво е тогава?

    Коментиран от #139

  • 39 защо

    23 45 Отговор
    това да не са му грипчетата дето е леквал цял живот - ясно го казаха и китаиците - след като повтаря - имунитета за 70-те %-та да си ги принтира да ги навие на фуниика и отзад

    Коментиран от #49

  • 40 Госあ

    8 10 Отговор

    До коментар #36 от "Григор Лилов":

    Е,разбира се. Освен това ще вземат най калпавите-краварските. Не за вирусоносителите, а за оздравелите. Това е идеята на тоя урко.
  • 41 защо

    20 32 Отговор
    тоя ще ми дрънка за стаден имунитет - това дето казва е точно това - да заминава за ню йорк или за лондон и там да ги дрънка - вече се видя резултата от стаден имунитет дето говори и в англия и САЩ
  • 42 Geo

    46 14 Отговор

    До коментар #37 от "лкйхгбфдцсжз":

    Няма проблеми и аз ще се включа пък такива мишки като теб стойте и чакайте да дойде ваксина на кукуво лято.

    Е да ама един генерал и един министър ръсят малоумни заповеди и не ми дават да излизам, карат ме маска да нося и искат да си стоя в дома.

    Коментиран от #56

  • 43 Госあ

    3 16 Отговор

    До коментар #27 от "Госあ":

    К'во слагате минуси бе ??? Да не съм го изцепил аз т'ва 😂
  • 44 Баро Вкаров

    45 11 Отговор

    До коментар #21 от "Анонимен":

    Ъхъъъ,кво разбира Мангъра от вируси,там специалист е Барба Ганьос!
  • 45 Гойко

    16 42 Отговор

    До коментар #2 от "Герберастия":

    Излизайте да протестирате .Раздавали по 200лв на 14.04.Тъкмо ще видим колко сте. Надявам се повече да сте. Те даващите имат. По-нагъсто стойте за да се заразите. Спокойно в Арена Армеец места има, лекари няма ама вие за имунитет ще ви раздадат блистер парацитамол. После ще споделите заслужавало ли си е парите и колко сте влезнали и колко сте излезнали.
  • 46 Генчо

    32 3 Отговор
    той нищо ново не казва!!!! той цитира СЗО или нещо такова, за дания е същия процент, след това ще отварят кралството., ще отнеме време и ще струва скъпо на идните поколения. не знам как България ще излезе от кризата с дози демограгски срив на бели хора и демограгски бум на ... знаете кви лилави джанки дето не работят и не допринасят с нищо, но консумират .!!!! дерзайте
  • 47 ленчето с кремчето в ръце

    49 14 Отговор
    ЕДИНСТВЕНИЯ КОЙ ТО Е В ЧАС И ИСТИНСКИ РАЗБИРА - ПОКЛОН
  • 48 К.К.

    20 5 Отговор
    18.03. Мангъров: "
    В Банско става това което става в Милано"
    Не се получи!
  • 49 Geo

    18 6 Отговор

    До коментар #39 от "защо":

    Хайде спри се да пишеш глупости - в една друга тема ти казах че няма как да се излекуваш ако не придобиеш имунитет. Но ти продължаваш с опорките.
  • 50 Нека бъдем добри хора

    18 6 Отговор
    Турция е в карантина! И по заповед на общините полицията храни гълъбите по градовете. Тази страна е на светлинни години пред нас. Снимки фейсбук -

    hihihttps://m.facebook.com/story.php?story_fbid=119442899709624&id=101664288154152
  • 51 Ръмпези

    4 19 Отговор
    МАНГЪРОВ И ТИ ЦИТИРАШ МЕРКЕЛ...НЯМА 70 % . 100% ТРЯБВА ДА СЕ ЗАРАЗЯТ, ЗАЩОТО ПОСЛЕ ТРЯБВА ДА СЕ КАХЪРИМ ЗА ОНЕЗИ 30% . АБЕ ЕДИН НЯМА СОБСТВЕНО МНЕНИЕ..ВСЕКИ КОПИРА НЯКОЙ ЛИДЕР...
  • 52 Глобален елит

    28 17 Отговор
    проф. Мангъров според вас възрастните и хронично болни, да си седяли у дома. Младите да излизали.

    И какво правим ако младите съжителстват с родителите си, заразяват ги.

    Това ако не е расизъм, здраве да е.

    Излезте от кутията за промиване на мозъци, тази е целта, мъдрите и знаещи хора да бъдат заличени, такива са родителите ни, баби и дядовци.

    Какво ни готви глобалния елит не знаем, но е кардинална промяна към нещо зло, за манипулиране и контролиране на хората с цел тотално подчинение.

    Досега не се знае, колко са щамовете, какви са мутациите, брой заразени, презаразяване, изкуствен или естествен.

    Въпросителните са много, а вие погребвате чрез думите си възрастните хора в името на "колективен имунитет", той и Борката и Тръмпи така викаха, сега ридаят с кървави сълзи.

    Коментиран от #64

  • 53 ОТКАЧАЛНИК

    49 21 Отговор
    ЕДИН НОРМАЛЕН ДОКТОР КОЙТО СИ РАЗБИРА ОТ ПРОФЕСИЯТА
  • 54 Зомбайо

    32 19 Отговор
    Мангъров. Премиер.
  • 55 ВАТМАН

    35 8 Отговор
    Така е,ама пожарникавя иска да гледа маскен бал.
  • 56 Pero

    5 22 Отговор

    До коментар #42 от "Geo":

    Мислехте за по-умен. Ваксина най-рано след 1-2 години .Изолацията е за да не се предава вируса и така да отшуми макар и временно до след есента евентуално, а до тогава се надяват и по-рано да се установяват болните и лечението за да не се стига до масово разпространение изолация.

    Коментиран от #73

  • 57 К.К.

    16 9 Отговор
    19.03. Мангъров: "Пикът ще е след 3-4 седмици". Четвърта седмица тече!
  • 58 22222

    16 34 Отговор
    Пълни лъжи. В китай има случаи вече на повторно заразяване.
  • 59 Глобален елит

    19 16 Отговор
    Тя за симптомите още не са сигурни учените, за поразяване на отделни органи, а вие ми говорите за колективен имунитет.

    Несериозно е, просто несериозно!
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 доктор

    20 34 Отговор
    Този е луд. Прокоратората да го привика!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 С....Я

    40 17 Отговор
    ТОЙ ТРЯБВАШЕ ДА БЪДЕ ШЕФ НА ЩАБА АМА СИГУРНО НЕ МОЖЕ ДА КРАДЕ И НЕКА ДА НАПРАВЯТ МАСКИ ЗА ТИКВАТА ЗАЩОТО НЕ МУ СТАВА НА ГОЛЯМА КАРТУНА
  • 64 Geo

    35 4 Отговор

    До коментар #52 от "Глобален елит":

    Ти да не мислиш че на нас ще ни се размине и ще минем само с 1000-2000 заразени. Как мислиш ще стане това. Само отлагат този момент нашите.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Орлин

    24 7 Отговор

    До коментар #4 от "Иван":

    По - лошо и мърляво същество от човека няма. Животинките са чисти , невинни души !!!

    Коментиран от #111

  • 69 mazen

    15 31 Отговор
    По спомен, към този вирус не се изгражда траен имунитет.
    Не знам какви ги дрънка Мангалов.

    Коментиран от #98

  • 70 Гост

    35 11 Отговор

    До коментар #10 от "Затова":

    Разбираш ги нещата и гледаш много телевизор.... По-добър вирудбсолог си от Мангъров! Един телевизор и речите на еднокнижния са ти достатъчно за да е образоваш! Може от време на време и картинки от Винету да гледаш за обогатяване на познанията ти за вирусите, а и за всички неща от живота...
  • 71 Хоху

    11 1 Отговор

    До коментар #10 от "Затова":

    По Фейсбук ли го казаха?
  • 72 Санчо

    16 6 Отговор

    До коментар #36 от "Григор Лилов":

    Защо лъжеш .Във ВМА пациентите не са всички със специален статус. Дартикова и тя се лекува вкъщи .Лекуващите лекари са изолирани и са в контакт само с пациентите си. Мутафчийски също няма контакт с пациентите за да си прави тестове .При симптоми на лекуващите се правят тестове ,но не от бързите. Дори и Мангъров ти обяснява, че не са точни .Ако лекуващите лекари се разболеят и в Правителствена да те сложат-кой ще те лекува-ДжПиТо ли?
  • 73 Geo

    14 8 Отговор

    До коментар #56 от "Pero":

    И как мислиш ще отшуми този вирус - той и сега не шуми а заразява. Единствения начин е пълна карантина - никой никъде да не ходи най-малко 28 дни - пълна изолация и даже до магазин аптека никъде.

    Е да ама това няма как да стане защото трябва да се яде, ток някой да произвежда, докторите трябва да работи и много други.

    Така че не се надявай да отшуми - никъде не се е получавало и при нас няма да стане. Така че щем не щем повечето ще го минат.

    Коментиран от #108

  • 74 232222

    7 22 Отговор
    Тоя май не си е чел книгите че вируса се променя и няма как да имаш имунитет ако си го искарал.
  • 75 Социолога

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "До колкото":

    Говореше за 80%, но ставаше дума за друг вирус....

    Коментиран от #83

  • 76 Глобален елит

    7 11 Отговор
    И се замислете професоре, какво правим с емигрантите, които също напират ще напират към БГ - колективен имунитет?

    С тази картонена ограда и липсата на сапьори-поне да минират границата, или Ердо да си ги прибира, здравната ни система ще колабира.

    Не мога да повярвам, че има здравомислещи хора, които ви вярват.
  • 77 Госあ

    7 14 Отговор

    До коментар #35 от "👽👽👽👽":

    Ти недей да ми разсъждаваш. Тоя "доцент " да си стои у еоод'то. Навсякъде по света се признава и гледа степента доктор. Ама да не я объркаш с лекар. Днеска си доцент, утре не си. Но си оставаш доктор, и публикациите ти се виждат.
  • 78 До толкова

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "До колкото":

    Най-добре пий гинкобилоба. Може да не ти помогне, но няма и да ти навреди!

    Коментиран от #88

  • 79 Логично

    15 18 Отговор
    Този е роднина на Дракула ! Иска трупове до хоризонта.Кръстове от сребро и чесън му е майката.
  • 80 Бял

    13 12 Отговор

    До коментар #11 от "ИСТИНАТА":

    Бял ден да не видиш ! Разбрал недоразбран теории ще ми развива. Всички животни са създадени от БОГ .Кой си ти да решаваш кой ще живее и кой ще умре ?!

    Коментиран от #90

  • 81 Е как,да стане

    14 2 Отговор
    Нали сме в изолация и излизаме с маски ,как ще го изкараме ,като не се заразяваме?
  • 82 До Geo, Глобален елит

    3 7 Отговор
    До: Geo,

    Прав сте, но поне за момента удържаме някак положението.

    Коментиран от #94

  • 83 Прочети

    2 1 Отговор

    До коментар #75 от "Социолога":

    Статията от 4.4.20 за стадният имунитет за корона вируса.
  • 84 Азззззззззз

    35 5 Отговор
    Който го е страх да си стои вкъщи. Много хора останаха на улицата, няма какво да ядат и ще умрат от глад на 100%, а коронавируса я го усетят я не.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 пенсионер

    15 16 Отговор
    този невменяемия, докога ще ни го пробутвате!?
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Да си я

    7 8 Отговор

    До коментар #78 от "До толкова":

    Пие Мангъров на 4.4 20 каза 80%стаден имунитет сега 70%

    Коментиран от #104

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Мето

    16 6 Отговор

    До коментар #80 от "Бял":

    Той ти пише факти и как действат в белите държави. Никой не решава тук кой да живее и кой не! И не кълни говедо защото като бумеранг се връща на тебе и близките ти....
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 начетен човек

    22 6 Отговор
    Респект професоре. Моля да се има на предвид че климатичните системи в магазините са пълни с вируси и не се чистят. Моля да се повдигне този въпрос.
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Geo

    34 12 Отговор

    До коментар #82 от "До Geo, Глобален елит":

    В Швеция точно това правят което предлага професора и заразените не са повече от други държави със строги мерки но не си съсипват икономиката - всичко работи там.

    Но нали си имаме виден вирусолог Тиквуций велики и марионитката му на конци генерала що да не съсипем икономиката. Ще теглим едно заемчи от 10 милиарда което ще откраднем пък и от ЕС може нещо да дадат - все файда.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Geo

    18 5 Отговор

    До коментар #69 от "mazen":

    Ти кога стана виден вирусолог и кога се занимава с този вирус че имаш спомени че не се изграждал траен имунитет - 5-10 години траен ли ти се вижда или нетраен.

    Коментиран от #107, #119, #147

  • 99 Вуцата

    30 33 Отговор
    Този комплексиран пелтек искам да го попитам няколко неща:
    1. Сезонния грип с грипна ваканция при децата ли го борим и с опит да спрем болните да щъкат нагоре-надолу или насърчаваме плюенето в лицето и по-бързо да го изкараме 70-80 % от населението с проепидемичване;
    2. Всички световни и водещи вирусолози и инфекционисти предупреждават, че вирусът е нов, опасен, с тежки усложнения и че изолацията и най-добрата форма за справяне с него, но нашият пелтек който за 60 години не е успял да се напъне да стане дори професор, върви и пикае на световната медицина в лицето.
    3. Защо британците и другите отворковци, които се проепидемичиха, набързо свиха сърмите и в момента броят труповете с хиляди на ден.
    4. Защо този мухльо-пелтек се крие в детските инфекции, а не отиде да интубира в Пирогов без маска и защитни облекла, щото преди месец обясняваше, че и те не трябвали и били глупости. Ааа, не отива, защото е лаладжия кабинетен. А реаниматорите ринат фъшкuuте на цървул като този.
    5. Защо пред колегите си по форуми мълчи, а пелтечи охотно по телевизиите, когато е сам и няма възможност професионалист да го засече и да му напълни голямата безчовечна уста!

    Коментиран от #105, #133

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Оня

    7 9 Отговор

    До коментар #19 от "Geo":

    И кво става, ако ти заразиш няколко човека и те умрат???

    Коментиран от #112

  • 102 3333333#

    13 15 Отговор
    И тоя бил лекар дано да не попадна при него.
  • 103 Плащай си ги от ония свят трол

    8 3 Отговор

    До коментар #19 от "Geo":

    Наистина сте тъпи
  • 104 До толкова

    0 0 Отговор

    До коментар #88 от "Да си я":

    Сега поне има Интернет напиши Мангъров и чети. Почна като сина ми като беше малък. Да ама веднъж ми даде при положение, че 100 пъти не съм дал.
  • 105 Подкрепям Ви

    7 4 Отговор

    До коментар #99 от "Вуцата":

    Напълно, но сме малцина които мислим така!
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  • 106 Госあ

    14 23 Отговор
    Вижте са всезнайковци, вижте кой дава изказвания и ръководи щабовете в нормалните страни- това са молекулярни вирусолози от научни институти. Примерно в Германия е от Кох и т.н. ,вижте при нас кой ръководи и дава изказвания. Повече коментари нямам. А да, ще повторя, мангърката освен че е некомпетентен и прави елементарни грешки е изглежда зависим от бизнеса. Всъщност, той е точно от лекарите бизнесмени. Работи и в еоод. Освен т'ва е доста нагъл. Това му изказване го потвърждава.
  • 107 Оня

    3 2 Отговор

    До коментар #98 от "Geo":

    И кога разбра, че са 5-10 години, че не ми е ясно???
  • 108 Pero

    11 12 Отговор

    До коментар #73 от "Geo":

    https://www.monitor.bg/bg/a/view/doc-atanas-mangyrov-koronavirusyt-se-promenja-zatova-povtarja-189675 Ето и Мангъров като си чете учебниците помни ли изказванията си. Китайците още тогава казаха, че вируса е измечив и повтаря. Тези дни и американци и руснаци го казаха.А вчера каза, че бързите тестове на полицаите няма как да покажат резултати, защото не дават грешни резултати понякога а е трябвало да им вземат кръв за да им направят от бавните- тези за които Мутафчийски говори.Не ми се търси за да ти доказвам колко пъти си е противоречал Мангъров Не мисля че е и най-голямото светила във виросологията във света, а и той чете не изследва вируса, който сам казва, че е нов за да дава категорични мнения.

    Коментиран от #118

  • 109 Таня

    2 6 Отговор

    До коментар #8 от "Стойко":

    Стойо, мисля, че си олигифрен
  • 110 Пако

    6 10 Отговор

    До коментар #1 от "До колкото":

    Този Мангалов не е много по-различен от
    един друг нагъл шут,който всяка сутрин ни
    плаши по телЕвизията.
    Мангалов,нима Ти незнаеш че,няма никаква
    пандемия и че,проблема е съвсем друг а не този
  • 111 Митко

    5 3 Отговор

    До коментар #68 от "Орлин":

    Ние не говорим за ,,душите,, им, те са чисти, става въпрос за телата им и това което разнасят като зарази. Ама промитите ви мозъци не то осъзнават.Споко,като лепнеш някоя тения в черния дроб, сети се за невинните ,,души,, обикалящи мази и кофи за боклук. Едно уточнение: става дума единствено за безпризорни котки и кучета,а не домашни любимци,ваксинирани и обезпаразитени както външно,така и вътрешно.
  • 112 Geo

    11 8 Отговор

    До коментар #101 от "Оня":

    Каквото става и сега - всички до сега заразени са се заразили от други и някои са умрели.

    Както казах който го е страх и се чуства че може да се зарази и да умре да си стои в къщи - какъв е проблема. Може и аз да се гътна но така е решил господ. Който иска с маска да ходи, който иска със скафандър - аз не ограничавам никого но мен ме ограничават ужким за мое добро но аз не съм на 10 години че да ми нареждат.
  • 113 2231

    16 11 Отговор
    Това е истински професионалист и достоен човек.
  • 114 пфууу

    7 11 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Ма ходи да се заразяваш, що чакаш?
  • 115 Ха га

    21 3 Отговор
    А наш еднокнижник се тупаше в гърдите само до преди месец колко десетки милиарди имаме резерв и отделно излишък преди да ни налегне короната, когато всъщност се оказа, че " не сме го разбрал" - било дефицит и трябва заем от 10 млрд Евро...
  • 116 Баси и

    13 2 Отговор
    Шишарката. При тази скорост на заразяване 70% ще имаме след 8000 месеца, бе доценте.

    Коментиран от #121

  • 117 ти си

    6 2 Отговор
    Става, но ти си първи!
  • 118 Geo

    18 9 Отговор

    До коментар #108 от "Pero":

    Какво ми даваш този линк - ти правиш ли разлика от ГРИП и Корона вирус. Грипния вирус мутира всяка година и срещу него няма 100% ваксина и може да се разболееш отново но не и от миналогодишния щам.

    За сега няма различни щамове на корона вируса - ако мутира достатъчно имунитета ти може да не сработи към новия щам и да се заразиш от него (но не и от стария). Но ако мутира и ваксините които чакате няма да действат.

    Така че е по добре сега да го преборим преди да е мутирал - пак е прав Мънгара.

    Коментиран от #135

  • 119 Pero

    7 5 Отговор

    До коментар #98 от "Geo":

    А ти имаш ли идея каква е имунитет? Имунитет не е да не те повтор, а евентуално ако те повтори да га изкараш по-леко, което пак не е сигурно. Ваксините също не те предпазваг, а евентуално до изкараш заразата по-леко?Казвам евентуално защото може да имаш БЦЖ. но няма гаранция, че няма да умреш от туберколоза. Противогрипните ваксини ако предпазваха толкова то нали първо ДжПиТата ще се ваксинират да не се заразяват.

    Коментиран от #132

  • 120 Искаме камиони

    4 1 Отговор
    с трупове , давай пущай стадото дреме ми на чепа хихихихихи
  • 121 Западните Балкани

    16 5 Отговор

    До коментар #116 от "Баси и":

    То ние сигурно вече имаме 20 % заразени, но няма кой да ги тества. Борисов успешно изгони една голяма част от докторите, сестрите и ругия персонал, т.к. на тях не може да даде заплати, а виж на Доган, Гергов, Пеевски и други може да даде по 10 и стотици милиона. Погледнете тръбата за Перник - 5 пъти по-скъпа. Така че реланото заразяване си върви, т.к. не знае кои са заразените и да ги ограничи.
  • 122 явно

    21 10 Отговор
    доста от тук коментиращите не могат да осмислят казаното от мангъров...но те не им и плащат за това. човека никъде не е казал, че хората ТРЯБВА да се заразят сами УМИШЛЕНО !!той само казва , че това е неизбежно освен ако не се ваксинират всички което най-рано може да стане след 2 години а до тогава няма как да се крием !! той казва тези групи които не са застрашени просто да започнат да живеят нормално а само рисковите да са под карантина...смятам , че другата година на изборите изгладнелите и обеднели избиратели ще се усетят как са ги преметнали боко и компания

    Коментиран от #142

  • 123 Не знам

    10 15 Отговор
    Ако този експерт лъже или под някаква форма работи за някакви интереси, които са в ущърб на България, трябва да се подведе под отговорност. Ако тази зараза ни премаже, и стане национала катастрофа, първото име в главата ми ще е неговото.

    Коментиран от #134

  • 124 Разумно

    16 5 Отговор

    До коментар #10 от "Затова":

    Стой си във къщи и си почивай, докато се появи ваксина. Ако не се появи, пак си стой. Важно е да следите да не пропускаш оперативките на щаба.
  • 125 Комунист

    14 8 Отговор
    Мангърката при социализма се научи да лекува грип и стана доктор, а при капитализма се научи да взема пари за лекуването и стана милионер.Така че не вярвайте на някой, който може да лекува само хрема и настинка, но пък затова взема доста!

    Коментиран от #136

  • 126 Тато из Правец

    12 10 Отговор
    Булгар простак се надява да е изкарал 👑 бе да разбере ! И в Италия мислеха така и си разхождаха кучките по парковете ! И вече имат 20 000 умрели....
  • 127 този който си върши работата

    13 15 Отговор
    Хайде сега дезертьори, доцент ли си, Миндиров ли си не знам, но като
    човек си нула. Цялата държава полага кански усилия да спаси живота
    на възрастните, на лекарите, на хронично болните, а ти 70 %, ами ТИ
    изкарай корона- грипа да дадеш тон, некад....к!!!
  • 128 Не знам

    7 3 Отговор
    Ама знам, че е епидемия когато е в една страна а обхване ли света е ПАНДЕМИЯ
    Ако се погледнат статистиките на пандемиите е опасно за човечеството, защото всички пандемии са с висока смъртност, и спасението винаги е било ,когато се създаде имунитет на човечеството, а този имунитет не се създава лесно
    Не знам ама мое лично мнение е ,че докато не се открие ваксина против КОВИД-19 няма да има спасение от този вирус
    Това показват всички пандемии, примери много
    Ама ние всички сме да изпълняваме указанията на световните здравни организации и на нашите правителства, ВСЕВИШНИЯТ ДА НИ Е НА ПОМОЩ
  • 129 Ауууу

    7 2 Отговор

    До коментар #21 от "Анонимен":

    Това е пришълеца 19. Иначе как да е прав Мангъров, прав е само и единствено главатаря, той контролира истината.
  • 130 Споко

    9 5 Отговор
    Трагедия е в тази скапана държава. За една епидемия е важно да се установят тенденциите на развитие. Никой не си направи труда да ги установи. Нито лекарите, нито журналистите, нито управляващите, нито простия и тъп български народ. Ще изкажа едно лаишко мнение. Налагат се едни криви една върху друга. Брой заразени за деня, брой изчистили се от заразата, брой загубили живота си. И се вижда реално какво става. До сега куцо и сакато изказваше мнения. Един кандидат президен излизаше всеки ден да съобщава, че се бил увелиил броя. Извинете, но от всеки един цикличен вирус броя на заразените се увеличава с всеки изминал ден и ако някой си е направил труда да ги брои от както съществува статистиката, броя ще граничи с безкрайност. Извода може би ще е - много е страшно. Не разбирам, но ако такива които са се заели с разрешаването на проблема разбират по-малко от такива като мен, наистина е много страшно. Леко и спорно и не гледайте тези които се опитват да ви промиват мозъците.
  • 131 този който си върши работата

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Когато се вслушат в твоя коментар...
  • 132 Geo

    9 4 Отговор

    До коментар #119 от "Pero":

    Явно много неща не са ти ясни.

    Няма как да се излекуваш от вируса ако не придобиеш имунитет а имунитета е че организма ти изработва антитела които унищожават вируса. Иначе няма кой да убие вируса (не бъркайте вируси със бактерии). Тези антитела остават в организма ти доста време след като си се излекувал (5-10 години). Та като имаш антителата ти няма как да се разболееш защото те го унищожават веднага след като попадне в организма ти.

    Така да се каже даже не се заразяваш - това е имунитет.

    Коментиран от #153

  • 133 Мнение

    21 9 Отговор

    До коментар #99 от "Вуцата":

    Ако знаеш колко добър специалист е доцент Мангъров веднага ще си вземеш думите назад. Защо в Англия защо в Швеция, защото шубелиите като теб са станали по-вече от трезвомислещите. Натиск от медиите и натиск от уплашени хора, етозащо изтеглят специалистите назад, а политиците отиват мапреден план. Като искаш да вярваш на политици никой не те спира, аз вярвам на експертите.

    Коментиран от #160

  • 134 ха ха

    10 5 Отговор

    До коментар #123 от "Не знам":

    според теб поради управлението от последните 10 години и тези преди тях не сме вече в национална катастрофа отпреди вируса !! най-бедни в ес,най-застаряващи,най-бързо намаляващи...най корупция ..най престъпност...бе ти къде живееш ??

    Коментиран от #146

  • 135 Pero

    12 9 Отговор

    До коментар #118 от "Geo":

    Това че не четеш, където трябва или си прегледал отгоре -отгоре или не си преработил информацията, БЕ не е май проблем.Мангъра е един търговец всеки преценява на кой да се довери.Мълчи, когато е срещу специалисти само пред журналисти много разбира. Учил виросология и чете това ,което му напишат микробиолозите и учените, които изследват грипове, вируси и прави това, което те му напишат.Явно не е чел отдавна. И вместо да обикаля студия и медии ще е добре да седне да почете, какво са написали те и до къде са стигнали с изследването на вируса,а не да се прави на велик пред такива като теб
  • 136 Госあ

    6 3 Отговор

    До коментар #125 от "Комунист":

    Еххх добре че все пак има и комунисти...щото и най големите капиталисти се отказаха от стадния имунитет, а наш'те червени бандити натискат за това. Както впрочем натискат за малък и среден бизнес, а не за големи корпорации (пример Китай и не само,комунизма е кооперация, а не анархия която се води за лява,но не я понасям) ,както въведоха и плоския данък, приватизатори, концесионери....абе все леви хора...
  • 137 Бесния язовец Borislav Popov

    13 8 Отговор
    Аз предлагам всеки, който мисли като този "доцент" да се заразят доброволно и да прекарат болестта. Естествено Мангъра трябва да бъде първи в списъка.

    Коментиран от #141, #145, #165

  • 138 Дон Чико

    10 2 Отговор
    Едно не ми е ясно. Бас ловя, че 70% не са изкарали грипа щам Б. Какво стана с него? Нито в Китай, нито в Южна Корея 70% са се заразили с короната.
  • 139 Бесния язовец Borislav Popov

    1 2 Отговор

    До коментар #38 от "898":

    Тъп ли си?
  • 140 Този

    6 4 Отговор
    да не се явява рекламно лице на вируса?

    Коментиран от #154

  • 141 Geo

    7 5 Отговор

    До коментар #137 от "Бесния язовец Borislav Popov":

    Е точно де соросоидните мишки се скривайте по дупките и чакайте ваксината да дойде на кукуво лято а който иска да се заразява. Разтуряйте щаба, отменяйте изънредното положение и малоумните заповеди и готово. Със сигурност няма да се заразите.
    Всики сам да си преценява. Е да ама Вожда ви не ще и казва ще глобявам по 5000 лв и затвор даже ще има.

    Що така

    Коментиран от #144

  • 142 Госあ

    9 9 Отговор

    До коментар #122 от "явно":

    Доста добре са разбрали няколко човека, какво точно има предвид тоя пелтек с познания по обща медицина. Това, че е хлъзгав, на мен не ми е проблем. Такива съм ги виждал много. С мозък на риба,но хлъзгави.

    Коментиран от #148

  • 143 странно

    8 6 Отговор
    до сега мангъров не е казвал , че хората ТРЯБВА да бъдат НАСИЛА изкарвани от домовете си и да бъдат насила заразявана ....къде е тогава проблена тези които ги е страх да си продължат карантината ...1-2 години колкото искат !! никй не ги кара нещо насила...защо тогава мен трябва да ме карат насила да спазвам карантината...реално ако се разболея мога да заразя само хора като мен които приемат риска...останалите си стоите у дома !!
  • 144 Госあ

    4 0 Отговор

    До коментар #141 от "Geo":

    Всъщност, мисля че трябва да има публичен бой с тояга, щото цървулите нема си платят глобите.
  • 145 Гостът

    7 8 Отговор

    До коментар #137 от "Бесния язовец Borislav Popov":

    Така или иначе всички ще се срещнем с вируса, дали ние ще сме първи или вие втори няма никакво значение. По важното е да няма умрели от стрес и безпаричие. Когато човек почине от корона вирус за него смъртността е 100%. Когато човек остане без работа за него безработицата е също 100%.
  • 146 Драган

    4 3 Отговор

    До коментар #134 от "ха ха":

    А преди това къде си бил?Я питай някой по-възрастен колко кризи е имало и дали управляващите тогава са им давали и една корица хляб помощ? Колко са пътували и повече от два чифта гащи ако имаш си богат. Колко повече имате все малко ви се вижда. 2009г. предната криза как беше? Никой не се интересуваше заплатата малка ли е само се надяваше да има рабата за един хляб да изкара. Дали се раздаваха някакви помощи-на бедни на гладни на бездомни? -НЕ Сега за колко ти е телефончето и интернет имаш .Едно време за това бяха затворени границите, че който види какво е в другите държави няма да се върне в хубавата комунистическа ''водеща'' държава.Моли се по Великден да не се връщат годините преди тези 10 защото ще разбереш глад и ще мечтаеш за сегашните заплати.Макар като ви чета ми се ще да си хвана пътя и да ви пожелая да се върнат онези години. Аз всека власт бих изтърпял без БСП, защото продължават да наглеят и да отричат тези години и кризи и фалити.Спечелят ли БСП -първия съм на Терминал 2

    Коментиран от #151, #158

  • 147 Госあ

    2 2 Отговор

    До коментар #98 от "Geo":

    А ако подредиш едно антитяло срещу 9 аминокиселини от някой от протеините и в следващите вирусни репликации имаш една или две несинонимни мутации в тия 9 аминокиселини, ко праим ???

    Коментиран от #152

  • 148 а ти какво

    6 4 Отговор

    До коментар #142 от "Госあ":

    си завършил....освен основно образование...средно изкарал ли си...щото даваш оценка на човека който упражнява лекарската професия и то точно свързана с проблема. а повечето Българи също разбраха карантината...10 млрд заемче,раздаваме 75 млн на мутроколектоеска фирма...и да се пънеш хората не са глупави

    Коментиран от #157

  • 149 Дарвин

    7 4 Отговор
    В Китай да не би да преболедуваха 70%?!!!!!! Науката, между впрочем, отдавна не е на нивото на учебниците от времето на тоя подстрекател!

    Коментиран от #155

  • 150 2323

    3 0 Отговор
    Който от вас има или е имал ученик или ученици значе че, от детската градина до 4-5 клас децата носят във вкъщи адски щамове: убииствена температура, зелени сополи в комбинация с двумесечна спорадична кашлица, вирусна пневмония,бронхити с ларингити това отмине след около 7 -10 дни се почва отново. Разбира се, тогава нямаше проблем, нали след като едно дете донесе удома вируса пламваха всички до девето коляно, една вирусна атака за около 5 човека излизаще около 600 лева за лекарсва парата върви, бизнеса на големите върви а това че, контактното население до образователната система страдаше от всякакви щамове , това даже си беше ок.
  • 151 МАНАФА

    2 0 Отговор

    До коментар #146 от "Драган":

    Драгане, Драганеее....ти си знаеш....хахаха.
  • 152 а бе

    2 1 Отговор

    До коментар #147 от "Госあ":

    АКО уцеля 6-ца от тотото правим...милионер ставам...но какъв е шанса ...сигурно е по-висок от варианта за койтпо ти говориш. то ако.ако..ако и накрая си с кафяво отзад от страх

    Коментиран от #163

  • 153 Pero

    5 2 Отговор

    До коментар #132 от "Geo":

    Ставаш смешен.Такова чудо имунитет да не се заразяваш -няма. Може да го изкараш по-леко, но да не се заразяваш-такова чудо няма измислено още.
  • 154 Мнение

    11 7 Отговор

    До коментар #140 от "Този":

    Доцента не е обвързан политически затова си позволява да изказва и устоява експертно мнение. Трябва да се отбележи, че да се изправиш сам пред цялата държава и медицинска гилдия не е лесна работа. От медиците със сигурност има хора които мислят като него, но не смеят да го подкрепят. Накрая ще направят точно това което Мангъров говори от два месеца.
  • 155 проКУРора

    6 4 Отговор

    До коментар #149 от "Дарвин":

    Абе френд, ти откачен ли си, или да?Човека ти казва, че много хора ще прекарат вируса, дори и без да знаят.ТУЛУП.
  • 156 Онзи

    6 4 Отговор
    Аман от празно говорене на "спецЯлистЕ" ! Вместо да казва това-онова защо просто не отиде , да се зарази , и да докаже тази теория на практика ! Щом няма страшно и не е опасен вируса , защо не го направи? Какво му пречи ? И да не забравяме старата поговорка от соц времето "Като знам какъв инжинер съм , как да отида на лекар"
  • 157 Госあ

    5 9 Отговор

    До коментар #148 от "а ти какво":

    Молекулярен биолог съм. С докторат по генетика и 3 специализации - Франция, Люксембург, Япония. Имаш ли некое друго въпросче? И въпреки, че не съм вирусолог (те са мои колеги, но с друга магистратура, докторска и специализации), разбирам нещата много по добре от тоя лекар. Освен това се информирам от световната практика.

    Коментиран от #164, #180

  • 158 а бе ейй

    2 1 Отговор

    До коментар #146 от "Драган":

    управляващите НЕ дават а преразпределят НАШИТЕ пари !! не ми изкарвай сегашните за благодетели !! а аз казах , че вината е на герп и натези преди тях !! къде видя , че защитавам бсп,дпс,сдс !!

    Коментиран от #183

  • 159 Plameni

    8 6 Отговор
    Мангъров замисля ли се ,че при 70% изкарали корона вируса това означава близо половин милион жертви в България.

    Коментиран от #171

  • 160 Вуцата

    9 6 Отговор

    До коментар #133 от "Мнение":

    Шубелия едва ли, разумен - доста. Ти вярвай на Мангъра, щом ти харесва. Аз вярвам на учените, които наистина правят медицина. Институт "Роберт Кох" вади следните данни: 26 % от заразените с вируса имат нужда от механично подаван кислород, половината от тях - чрез интубация. 33 % от заразените развиват вирусна пневмония. Тежка. С опасност от фиброза на белия дроб - заболяване, което в мъки и за няколко години те праща в гроба. Общо 56 % от заразените ще го прекарат неприятно - срив в имунитета за месеци напред и минимум 2 месеца пълна нетрудоспособност. Вярвай на Мангъра и се подпичквай, пардон проепидемичвай.

    Коментиран от #170, #189

  • 161 2323

    2 3 Отговор
    Този Мангъров както и другия с голата глава плюс останалите светила не предлагат никакъв рационален изход. Единият предлага глада като спасение, другият предлага директен подход на принципа който го изкара. Истината е че, толкова могат. Никой у нас не говори за препарати, за алтернатива. Ако Китай не бяха реагирали толкова остро и показно, вероятно наплашени от SARS, ние тук щяхме да си помислим че, е поредният училище щам, тъй като гв голямата си част училищните щамове са с толкова хаотични смиптоми че, често налагат по няколко антибиотика както и за персонално лечение за почти всеки засегнат...да ви напомня за нещо?
  • 162 Разбира

    1 3 Отговор

    До коментар #35 от "👽👽👽👽":

    повече и от професорите, ама все не го оценяват ...Той е специалист по всичкология
  • 163 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #152 от "а бе":

    Ми тея шансове са реални и тези случаи не са по малко от тото милионерите в никакъв случай. Не ми се рови да вадя колко точно са.
  • 164 е аз пък

    9 0 Отговор

    До коментар #157 от "Госあ":

    съм ядрен физик с 5 специализации и си губя ценното време да пиша по форуми !!! нали не си вярваш , че интелигентен човек би си губил времето да спори с г..паци по форумите. а доколкото си спомням имаш отрицателно мнение за ес и постоянно висиш по форумите...явно така си изкарваш парите

    Коментиран от #172

  • 165 бай Шиле

    0 1 Отговор

    До коментар #137 от "Бесния язовец Borislav Popov":

    Ами аз поне три пъти му предлагам същото,ама не иска.Иска .... знаеш какво.
  • 166 дъртак

    4 1 Отговор
    Ще починат хиляди хора като мен.Майната и на пенсията!Младите ще мрат от глад,в очакване на Годо.Короната е социална болест,лекуват я пагони и лекари...
  • 167 Живота трябва да бъде ценен и пазен

    2 5 Отговор

    До коментар #8 от "Стойко":

    във ВСИЧКИТЕ МУ ФОРМИ.
    Глупаците ще е най добре да не се изказват публично.
  • 168 Д р Дре

    4 5 Отговор
    Кога ще му отнемете думата на тоя малоум** пенсионер ???
  • 169 Имунтата система

    2 0 Отговор
    Хей хора погрижете се и за мен. Не гледайте само здравната система. Много преди да е възникнала, тя ви помагам само аз.
  • 170 а бе

    7 4 Отговор

    До коментар #160 от "Вуцата":

    ами то в германия са заразени 113000 души и според теб 26 % са на изкуствено дишане или 30 000 !! а бе ти имаш ли си предствава колко болници трябват за да се съберат тези 30 000 легла

    Коментиран от #181

  • 171 Д р Дре

    2 0 Отговор

    До коментар #159 от "Plameni":

    Той не може да смята толкова ...
  • 172 Госあ

    2 3 Отговор

    До коментар #164 от "е аз пък":

    Еми добре, радвам се за теб. А защо да не си губя времето във форума? Освен това, наистина влизам само във Факти,което няма значение. Има две теми ,които не мога да пропусна- електрокарите и мангъров. Преди не пропусках и тези на урумов, но там беше по приятна компанията. Имаш странно разбиране за "умните хора " ,освен това, аз не се имам за умен,а за знаещ 😉

    Коментиран от #187

  • 173 бай Шиле

    1 5 Отговор
    Дерзайте соколи мои!Сега е момента да свалим Мутрата.Кака ви Корнелия да е министър председател,пък Мангъра после да се оправя с вируса.
  • 174 Грозната иистина

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Иван":

    И какво са ти виновни котките и кучетата? Те ли са виновни, че са бездомни или изродите, които не се спряха да ги изхвърлят? Всичко е въпрос на възпитание и култура ,самодисциплина и ред не само на хората,но и на чиновници и институции. А тук кучкарите и л.йната на любимците си не чистят и правилата и санкциите са само на хартия! Аборигени!
  • 175 хер Езел Шванц

    9 5 Отговор
    Tоя Джангъров е силно изтрещял тип!Да вземе да се спре вече с простотиите си.Извъди се най големия вирусолог в света...кукувица!
  • 176 Съгласен

    7 4 Отговор
    съм с доцента. Да даде личен пример и да изкара болеста:)
  • 177 Донка

    9 4 Отговор
    Въпроси- Мангъров лекувал ли е поне един болен от коронавирус? Би ли лекувал?С мнение по студия и медии ли лекува? Защо е толкова за бързите тестове като вчера каза че дават грешна информация? Има ли лаборатория ?Внася ли бързи тестове ?
  • 178 Мънгоф

    7 4 Отговор
    На това лице явно му се плаща, иначе не мога да си обясня постоянното му повтаряне на една и съща тъпотия всеки ден по медиите.
    ….
  • 179 AAA

    7 4 Отговор
    Тоя няма ли да го приберат вече от лудницата.
  • 180 Така си е

    2 2 Отговор

    До коментар #157 от "Госあ":

    И къде бачкаш, като си PhD ?

    Коментиран от #186

  • 181 Вуцата

    7 4 Отговор

    До коментар #170 от "а бе":

    Гламурнико, данните са осреднени на база глобалната пандемия. А щом в Италия умираха по 1000 души на денонощие колко мислиш има в болниците. Италия искаше помощ от хиляди респиратори. Не достигаха хиляди респиратори. Ама слушайте Мангъра и се подпичквайте... проепидемичвайте...

    Коментиран от #185

  • 182 Козела

    11 0 Отговор
    Е как китайците ,които са 1,3 милиарда се разминаха с 60 000 заразени и всичко приключи ,а в цяла Европа тръбят от самото начало че 70% ТРЯБВА да се заразят и съответно всички които получават пенсия да измрът.
  • 183 Драган

    1 0 Отговор

    До коментар #158 от "а бе ейй":

    Когато ви пиша, че държавата е обществото в нея-не е вярно ,когато пиша държавното е на всички трябва до го пазим ,когато пиша ,че държавата е наша да я пазим чисто- не е ваша, а е на управляващите ,но когато става въпрос за държавни пари- са само ваши. След като ги преразпределят нали ги дават, раздават ,подават плащат, разплащат не ги подаряват.Нещо търсеше да се заядеш но твърде глупаво Та тогава като ги преразпределиха, някой получил ли е нещо?
  • 184 Директно от Курни

    3 4 Отговор
    Курни яко му плаща на тоя и не и пука!Колко ще умрат важно е да мине тя на власт!
  • 185 3785

    3 0 Отговор

    До коментар #181 от "Вуцата":

    Няма смисъл да му обясняваш.Те и лекарите са няколко милиона сигурно .То какво има -дават ти едно лекарство и си пият кафето ,една интубация -какво е толкова ,то сигурно всеки я прави слагат те на респиратор и си палят цигара .Те лекарите зараза не ги хваща.То лесно за глупака!
  • 186 Госあ

    1 3 Отговор

    До коментар #180 от "Така си е":

    Еми няма да ти кажа. И профила ми от рисърч гейт няма да ти дам 😉 Предпочитам да храня анонимно.
  • 187 знаещият

    2 1 Отговор

    До коментар #172 от "Госあ":

    назубря...умният осмисля наученото...е явно ти си от папагалите !!

    Коментиран от #188

  • 188 Госあ

    1 3 Отговор

    До коментар #187 от "знаещият":

    Ти си цел Конфуций бе батка 🤣🤣🤣
  • 189 Мнение

    7 4 Отговор

    До коментар #160 от "Вуцата":

    Ти неразбра ли че няма да се скриеш от вироса? Никой няма да се скрие. Не разбра ли че вссичко се преувеличава? Доста хора в БГ си рботят и не им дреме за никаква корона. Това че имаме малко заразени към момента изобщо не е добре, защото другите държави като преминат през вироса и започнат да работят ние щем нещем ще отпуснем мерките и тогава ще стартираме епидемията с голяма сила и адът ще бъде при нас. С други думи ще изкараме две епидемии, а те една. Какво още неможеш да разбереш?

    Коментиран от #210

  • 190 микимаус

    3 3 Отговор
    явно тия дет искат на мангъров мерките са хора на бизнесмените и искат да пускат хотелите и кафенетата като в италия мафията
  • 191 000

    8 3 Отговор

    До коментар #8 от "Стойко":

    Котките се заразяват от хората, а не хората от котките. Ама че прости хора сеят евтина пропаганда. Те котките не са виновни, че хората са ги оставили на произвола на съдбата. Сега е време хората да заемат мястото на котките и в близките 100 години да ровят в кофите. И това ще стане около Коледа.
  • 192 Боко

    7 9 Отговор
    Мангърче, виж какво. До сега траях физиономията ти на слънчасала жълва да се появява ката ден с приказки против действията на щаба, при все че покрай нас и ти бая топиш пръсти у кацата с меда, но вече го прекали. Ти мислил ли си се върху това, което предлагаш? Да пуснем младите да си се заразяват на воля, защото те щели да прекарат заболяването по-леко, а старите да се покрият. А после младите като се приберат при старите к'во правим? Коронавирус правим! Инфектиране правим, да ти го кажа, както е по книжките ти. Седемдесет процента ще преболедуват и ще си създадат имунитет, а останалите тридесет без имунитет? Какво ще стане с тях? Лека им пръст и за многая лета! Ами ако ти си сред тези тридесет процента? Ако детето ти благодарение на твоите методи се зарази и умира пред очите ти, а ти не можеш да направиш нищо, при все че уж си велик вирусолог?!? Мислил ли си за това?
  • 193 Доцента

    5 5 Отговор
    е професионалист и реалист и казва истината, но тя не е тази на кликата и скоро ще го обявят за Комунист, даже закъсняват.

    Коментиран от #206

  • 194 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 195 Тошо

    6 7 Отговор
    70% от 6 милиона са 4милиона и 200 хиляди, при 4% смъртност ще загинат 168 хиляди българи до есента, ако не мутира вирусът. Това ли ни казваш мангъров? Ако няма какво да се направи повече и само чакаме - ти за какво си ни, мангъров? Напъни се мангъров и измисли нещо. Сега и вирусолози ли да ставаме,понеже не ни стига, че сме баш майстори всичките...

    Коментиран от #198, #201

  • 196 Наш как ще ви разболея

    7 6 Отговор
    Човека ви каза че няма да умрете. Каза ви че опасност има само за хората които могат да умрат и без вироса. Каза ви че неможете да се скриете от вироса. Каза ви как да се борим с вироса и как да работи икномиката. Какво още да ви каже. Май ви хареса да мързелувате пък се правите на загрижени света.
  • 197 Някой си

    0 4 Отговор
    Доц.Мангъров, днес съм Ви сърдит!
    За това което казахте за църквата, те не постъпват правилно, както казахте......
    Правят всичко от алчност, за пари, не в името на вярата!
  • 198 Мнение

    5 2 Отговор

    До коментар #195 от "Тошо":

    Ти нормален ли си? Какви 6% те гонят. Тези проценти са на база лежали в болница /починали. Мангъров ти казва че 60% няма да разберат че са карали грип. 15% ще го изкарат леко, 8% ще влязат в болница от тях интубирани 2% От интубираните евентуално някой може да умре.
  • 199 Gen Gurko

    4 6 Отговор
    Колкото пъти му видя мутрата вече на този всеки път ще пиша че ако в Китай бяха чакали да боледуват 70%, това при 3-4 процента смъртност означава 37 милиона умрели и още толкова поне с тежки последствия. И ако се изтърват допълнително нещата и разболяванията нарастнат взривно, това значи че жертвите само на Китай щяха да се изравнят с броя на жертвите през ПСВ. А тя беше световна. Отлагането о държането пд строг контрол намалява жертвите от претоварване на системата, вирусът с нарастване роя на прехвърлянията става по слабо вирулентен, респ. смъртоносен и шанса да се намери лекарство или дори ваксина нараства.Мангъров бърка дребната шарка и Ковид19 . При нея тезата му е вярна.
  • 200 mr noone

    3 4 Отговор
    Много от нас вече изкараха мистериозния вирус декември и януари . Спокойно хора . ние сме устоичива семка и може би повече от 60 % вече го изкарахме . Дръжте се , бъдете силни и не се поддавайте на никави внушения . Естествем спазвайте предоисаните мерки и бъдете търпеливи , търпението се възнаграждава винаги .
  • 201 тази

    3 2 Отговор

    До коментар #195 от "Тошо":

    смъртност от 4 % е спрямо заразените които са хванати за такива...т.е не от всички заразени а от тези с някакви симптоми които са се усъмнили и са си направили тест или са били контактни . т.е от 6 млн ако 10 % имат някакви оплаквания и от тях пресметнем 4% стават 24 000 починали. ако обаче карантината се направи само за рисковите групи тогава смъртността ще е 0,1% . значи имаме 2 млн рискови остават 4 млн при смъртност 0,1% са 4 000 но реално в италия умрелите под 55 години са много по малко от 0,1%.tra i 50 e i 60 ANNI ci sono stati 46 morti su 2000.

    Коментиран от #223

  • 202 Пища Хуфнагел

    10 6 Отговор
    Мамата си е е*ало с този вирус ! Няма мърдане ! Лошото е ,че доц. Мангъров е прав ! При тази устойчивост и прилепчивост на вируса аз казвам , че даже 85 % от хората ще се наложи да го изкарат ! Колкото по-рано толкова по-добре ! А това с задължителното носена на маските е пълна безмислица !

    Коментиран от #222

  • 203 асен

    5 1 Отговор
    Пишете тука разни глупости за кучета и котки ,все едно те са приносителите на коронавируса.В Англия са горили на клада черни котки,само заради цвета на козината им,защото ги плашели и ги свьрзвали с дявола и злото и подобни щуротии...Но там са изгорили и хиляди невинни жени,обвинени вьв вещерство...Но стига средновековни простотии.Между другото бубонната чума през 16 век е убила 20 000 000 европейци и е пренесена от пльхове,живеещи в канализациите...,сигурно щото е нямало вече котки,не знам...А колко цигьни ровят из контейнерите и боклуците-виждаме ги всеки ден...А кое според вас е най-опасното нещо в случая-ами ПАРИТЕ,разбира се.Заразен пазарува в магазина,плаща-заразява продавачката,тя се прибира-заразява семейството си,от там сьседите,после блока и т. н...Установено е че ковид-19 живее часове наред вьрху метал,следователно монетите са особено опасни.Интерсно,че никой не говори за това.Но не ви ли се струва странно всяка зима ,примерно януари по новините казват -в средата на февруари се очаква грипна епидемия и този грипен вирус ще се лекува с еди какви си лекартва...В момента има над 200 различни грипни вируса.В много страни по света има лаборатории,финансирани от големи фармацевтични компании,в които изкуствено се мутират и сьздават нови щамове вируси,устойчиви на старите лекарсва,разработват се нови лекарства,които го неутрализират и пускат новия вирус в атмосферата-примерно с балони.Заразяват се примерно 400-500 хиляди,лекарствата се продават като т

    Коментиран от #209

  • 204 До Хичо

    4 2 Отговор

    До коментар #24 от "хичо":

    Ваксината ще дойде заедно с F-16-те.Затваряй се в мазето и чакай.
  • 205 Слушайте

    9 5 Отговор
    Почвам да си мисля, че нарочно забавят пикът на болестта за да могат по-дълго да си играят игричките. Постоянно увеличават рестрикциите, въпреки че няма увеличение в броя на заразените за ден и болниците от две седмици са с 230 болни, по-голямата част от които в София. Защо не се прилагат различни мерки в различните области? Защо общини с по 10 болни трябва да спазват същите правила като София? България не е само София господа генерали. По този начин само забавяте цялата история, за да можете по-дълго да контролирате народа!
  • 206 Госあ

    5 5 Отговор

    До коментар #193 от "Доцента":

    Тоя го надуших отдавна що за подметка на бизнесО е. Освен това е некадърен. И са според манталитета на българските червени бандюги е комунист. Но български комунист. Щото китайските са други. И френските са други. А бе като цяло идеята на комунизма е благото на обикновения човек, а не на дребния предприемач. Затова в Китай построиха болници и отделиха всичко каквото трябва. И карантина имаше. А сега големите индустриални корпорации ще възобновят работа без особени проблеми. Проблеми ще има за малките търгаши.
  • 207 Дедо Мъдьо

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "СТАВА СТРАШНО":

    Котките не влизат в статистиката, иначе професията е прав! " колкото си по- добре облечен с мушама, толкова по- малко ще те намокри дъждът"!
  • 208 КралиМарко

    3 3 Отговор
    Тук не е остров или друга планета.Тук сме доста по изостанали и доста малобройни.Та за това се задържа положението.БГ е финансово изостанала - вътрешното движение е никакво, камо ли бизнес пътувания по света.Първите заразени са с контактни дошли от вън, и сега много бавно се върти топката и за това няма лавина!В малките градчета и селца.Няма и да чуят за вируса и след 6 месеца след като в останалия свят ще е преминала пандемията!Има селца , където са в миналия век.Имунитет може да те пази само, ако няма мутация на вируса!Никой обаче , не гарантира, че ткакава няма да има.Виждате със грипа..нови щамове, мутации.Този вирус се репликира на клетъчно ниво вътре в организма на заразените.Там какви мутации и , какви промени настъпват в новата верига, която се отделя от заразеният вече, и дали тази структура е същата навсякъде по света..ей това е най-важното, за тезата на Мангъров. Ако има мутации, което е очаквано и логично , защото не само вируса действа върху организма , но и с организма при репликация ДНК/РНК оказва въздействие върху ново синтезираната вирусна структура.Това ако е възможно и се докаже, то при постоянното движение на хора със самолети..практически ще има ново заразяване с нов вид корона вирус - мутирал.Тогава години ще се живее с тази пандемия.Наука.Там няма тълкуване - само чисти факти и логика.
  • 209 Вево

    1 0 Отговор

    До коментар #203 от "асен":

    Тук се подвизава един комплексар изнасилен от котка в съня си и мърси навсякъде
  • 210 Марчето

    2 2 Отговор

    До коментар #189 от "Мнение":

    Че не си компетентен, не си...Ама поне да го беше написал грамотно..

    Коментиран от #260

  • 211 Уса

    8 6 Отговор
    Мишоци,колкото и да се криете,ако има вирус няма да ви прости.Вариантите са два.Ще го усетите или няма и да разберете,че е бил у вас.Аз го изкарах не леко после жената по-леко.Останалите 3 човека в къщата не го и усетиха включително и тъщата на 94.Който го е страх да се изолира и да не пречи на останалите,които трябваше да работят.Някой пита ли ви миналата зима,как сте?Ходехте на работа болни от грип и заразявахте масово навсякъде.Хора също са умирали заради вас,много хора
  • 212 Niko

    5 6 Отговор
    Скрий се вече Мангъров, имаш натрапливости! Не сме в Средновековието. До някой - друг месец ще има ваксина, някакъв специфичен ефективен препарат, много хора в целия свят работят над това. И то ще бъде решението, не "СТАДНИЯТ ИМУНИТЕТ" по проповядвания от тебе начин! Затова имат смисъл точно тези мерки, които са резултат от усилията на Щаба. Абсолютно нелепа е ролята, която си си избрал! И любопитно, защо ли си го направил?

    Коментиран от #225

  • 213 Секретар на Сорос

    9 8 Отговор

    До коментар #15 от "зжцв":

    Все още не е късно да помогнем на отиващата на кино Русия от вируса! Там нещата се развиват в геометрична прогресия от тази вечер и до дни те ще бъдат новото огнище, като САЩ! Всичките ни заводи произвеждат в момента защитни облекла и можем да продадем на Русия, срещу газ, например...! Така или иначе ще ме изкарат соросоид, а не националист, така че по-добре да съм ''секретар'' на този Велик Господин! Едно от малкото положителни неща на този вирус е, че започна да обръща нашите комунисти, атакисти и русофили към Майка България! Тоест, те започнаха да говорят от днес, за себе си като за ''българи'', а не като за ''руснаци'', откакто заразените в Русия официално са 14000, но неофициално са над 213000, като загробените само в Москва са над 7882 вече....Даже вече се хвалят с това, че в България има само 675 заразени и 29 починали...Дано този вирус им обърне и мисленето, въпреки, че ще останат без пари ако се признаят за ''българи''!
  • 214 Секретар на Сорос

    13 6 Отговор
    И най-накрая ще му обясните ли на този доцент Мангалъров, че това не е обикновен грип и вирус, а биологично военно оръжие, с което глупостите му са несъвместими??
  • 215 Нема се пуашите !

    6 3 Отговор
    Коронавирусът ще стане като грипа ! Всяка година , почти задължителен за преболедуване ! Пенсионните фондове ще се разтоварят което е и целта на създателите на вируса !
  • 216 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 217 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 218 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 219 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 220 Кочина русия е на дъното .

    1 3 Отговор
    Има ли вирус в кочината ????
  • 221 Реалист

    9 4 Отговор
    Браво за куража да говориш това което мислиш Мангъров!!!
  • 222 6988

    4 7 Отговор

    До коментар #202 от "Пища Хуфнагел":

    Така ами да излизаме да го караме този вирус. Според процентите ще умрат едни 500 000 българи, какво да чакаме викаш по етапно, колкото се може по-бързо да видим кой ще оцелее, че пари трябват, лято идва море, почивки.
  • 223 Тошо

    1 3 Отговор

    До коментар #201 от "тази":

    Смъртността от 4% е хипотетична, но си прав/а, че това е само от хората припаднали пред болницата. Италианците си казаха, че хващат 2-ма от 10 заразени. Вероятно смъртността е дори по висока от 4, защото висок % от починалите изобщо хора не са изследвани за вируса, а в България си отиват няколко стотин на ден и без вируса, няма ресурс да се изследват всички живи и починали, затова с приоритет са живите. Естествено, може и да е по ниска смъртността, но няма данни за това, засега. Теорията с изолирането на рисковите групи е пробвана вече от американците преди десетилетия и не върши работа, опитите са били неуспешни, работи временно - по младите винаги ще влизат в контакт с възрастните и този метод не може да се приложи в демократичните общества, изисква много ресурс за контрол. Виж в нета има инфо. В Китай е комунизъм с нотки на капитализъм, там са си позволявали да лепят хартиени ленти по вратите на хората и при скъсана лента идват от вътрешното да ги респектират по китайски, тук хората не са видяли що е то карантина, засега. Виждаш докъде могат да стигнат ограничителните мерки, ако се наложи. Надявам, че слънцето в комбинация с виното, агнешкото и зелената салата да ни запазят. Цъкнах ти плюс, защото си от малкото мислещи тук, жив/а и здрав/а.
  • 224 Професор Балалайко

    3 5 Отговор
    Мангъров е просто един говоряч. Същия говоряч като Boris Johnson, който също щеше да изгражда стаден имунитет. А сега насра, а отгоре и на всичко е и в болница във ICU. Карма на глупака му се вика.

    Коментиран от #229

  • 225 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 226 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 227 Зеу

    4 4 Отговор

    До коментар #19 от "Geo":

    Недоразумението Мангъров е доцент, а не професор!
  • 228 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 229 Дааааа

    5 1 Отговор

    До коментар #224 от "Професор Балалайко":

    А другия вариант е да седиш вечно в мазето. А не до 13.05,защото ако на 14.05 излезете всички и ще стане пика на пиковете.
  • 230 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 231 Стоян

    3 3 Отговор
    Този трябва да го вкарат в затвора. Седим затворени по домовете си а той подстрекава хората да се разболеят. И като дойде 5-ти май с по 1000 болни на ден няма да и се види края на тази карантина. Всички жертви и лишения на хората за 2 месеца ще са напразни.

    Коментиран от #234

  • 232 offff

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Рошко":

    хаха...маамин рошко той:)
  • 233 лекар

    9 4 Отговор
    Много прости коментари. С такава карантина вирусът няма да изчезне, само може да се намали натоварването върху здравната система за кратък период. Колко време ще е затворено всичко- 2-3 години? А както се вижда Англия не се отказа от стадния имунитет, зарази си населението-1 фаза. Сега ограничава щетите с карантина- 2 фаза. Бързо ще се отворят - 3 фаза. Ще имат случаи но много по-малко- 4 фаза. Изградили са имунитет- 5 фаза. И са 3 стъпки преди Бг. А като се отворят границите? Ние пак сме в началото. Ваксина я има , я не. Сега добре. Да не се окажем септември в положението на Италия

    Коментиран от #235, #236, #238, #239

  • 234 Дааааа

    4 1 Отговор

    До коментар #231 от "Стоян":

    Стоянчо и като седиш 2 месеца вътре,после като излезеш к"во ще стане? Приемам,че все някога трябва да излязат хората. М?
    Писах по-горе.Излизате на 14.05. И? Или да кажем още стоите затворени...да речем до края на годината. Излизате на 01.01 2021г .К"во ще стане тогава?
  • 235 КралиМарко

    2 5 Отговор

    До коментар #233 от "лекар":

    Ето, един мислещ и знаещ човек.Това е така, и е логично, но малцина осъзнават какво им пишеш.Респект.Дай боже повече полезни мнения, за да се ориентират и подготвят психически хората, които могат да мислят.
  • 236 Дааааа

    3 3 Отговор

    До коментар #233 от "лекар":

    Това е така,но англичаните рискуваха ,като не наложиха ограничения на всички ,а мисля ,че е по -разумно това,което казва този Мангъров. Т.е. да започнат да излизат младите или тези без придружаващи тежки заболявания,защото е ясно,,че как ще протече инфекцията зависи от имунния отговор на човека. При един здрав организъм имунната система ще се справи.
  • 237 внтт

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "зжцв":

    Защо ако беше нямаше да питаш
  • 238 Госあ

    2 3 Отговор

    До коментар #233 от "лекар":

    Виж са ,моето момче. Не ти разбирам фазите,нещо като с процентите на твоя колега са. Принципно нещата се правят с тестове, проследяване и третиране. Просто и ясно. Такива термини като стаден имунитет също не са ми ясни. Явно нек'ъв медицински термин. Но да не забравяме, че медицината без физика и молекулярна биология е просто шаманство или шарлатания. Израсявайте се по конкретно моля. И се научете да смятате поне проценти.

    Коментиран от #240, #254

  • 239 Госあ

    5 2 Отговор

    До коментар #233 от "лекар":

    И между другото, като се отворят границите к'ва ще бъде гаранцията, че внесения вирус ще бъде разпознат от придобития имунитет ? Само два месеца след първия регистриран случай се установиха два щама.

    Коментиран от #243

  • 240 КралиМарко

    6 1 Отговор

    До коментар #238 от "Госあ":

    Така е.Само, че имунитета е фактор от спокойствие,качествена храна, много движение и спорт на открито или физическа дейност, приятни емоции..лични и реализация.Е, точно по кои от тези условия се работи до сега с десетилетия..за да имат масово хората Качествен Имунитет!!Тотално - Затлъстяване,Хронични Болести,СТРЕС,Нулев личен и обществен прогрес..и тотално некачествена храна..и въздух!!!За алкохол,дроги и менте илачи по Здравна Каса и Книжки...за третата възраст..да не говоря!!Държавата...никаква я няма там, даже е основен Проблем за ниският имунитет на хората!!

    Коментиран от #241

  • 241 Госあ

    2 1 Отговор

    До коментар #240 от "КралиМарко":

    Да определено държавата я няма. Ясно е, че не можем да си позволим китайския,германския и корейският модел,но можеше в самото начало да се правят някакъв компромисен брой тестове и да се следят контактите. Успоредно с дезинфекция и задължителни маски, карантината щеше да бъде по кратка. Едните ми говорят,че трябвало само изолация, а другия за некъв стаден имунитет и тестове само за антитела. Идеята, когато има смъртоносен патоген е да се ограничи максимално разпространението и да се приложи лечение в началните етапи на вирусната инфекция, особено при рисковите пациенти, а не да се заразят поголовно цялото население на държавата.

    Коментиран от #242

  • 242 Госあ

    1 1 Отговор

    До коментар #241 от "Госあ":

    И определено смятам стратегията на онези с изолацията за по добра.
  • 243 8437

    0 0 Отговор

    До коментар #239 от "Госあ":

    И ти какъв подход предлагаш?

    Коментиран от #256

  • 244 Гончо

    3 3 Отговор
    Корона вируса не е по-различен от грипния вирус.Заразяването става по същия сценарии.Ако беше толкова опасно,колкото казва супер некомпетентното правителство щеше да има умрели по домовете.В момента болните умират само в болниците и тук някой много греши и не се търсят истинските причини за смърта.Лесно е да лепнеш на един мъртвец всички болести.А не е ли причината в начина по който лекуват тежко болните?Не биват ли заразявани допълнително?Състоянието на болните се усложнява в болницата а ние седим в къщи и изпълняваме просташки заповеди на някакви идиоти
  • 245 стреса разболява

    2 1 Отговор
    грипа го прекарах средата на януари и слава богу,защото сега съм здрав,не пийте лекарства за грип и настинка,оставете организма сам да се справи,тази карантина води до стрес
  • 246 Въпрос

    2 1 Отговор
    Добре бре, щом смъртността е 1%, Защо има 20-30 смъртни случаи и 50-60 излекувани от 600? Не трябва ли да са 6 смъртни случаи и 594 излекуваните? Иначе как го броите тоя 1%?! Ако не са излекувани как го смятат този %?
  • 247 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 248 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 249 Marinov

    3 3 Отговор
    И този Господин, go удари УДАРНО на свободни съчинения и швестарувене, СЪЩЕСТВЕНО разминаващи se с Установени вече Факити за този Вирус. Скриисе бе Човек, стига си дрънкал фасмагории!
  • 250 Световната статистика в момента

    3 6 Отговор
    Приключени случаи 537,608
    Излекувани 423,400 (79%)
    Умрели 114,208 (21%)
    https://www.worldometers.info/coronavirus/
    На 7млн души - по неговите сметки 3 871 000 ще се излекуват и ще умрат 1 029 000
    ЕДИН МИЛИОН ДУШИ в гроба - този луд иска да направи геноцид.
  • 251 Интересно

    6 2 Отговор
    Доц. Мангъров разбира от вирусология, това работи и това говори. Има един друг, който разбира от хирургия но говори за вирусология, без да е изучавал тази наука, без да е работил като такъв, но не спира да говори. Аз вярвам на първия.
  • 252 Мнение

    1 2 Отговор
    Хора тайната на добрия живот се крие в баланса. Същото е и при тази епидемия. Трябва да се търси баланс между лечение и икономика. За сега най балансиран отговор дава доцент Атанас Мангъров. Още преди един месец доцента написа рецептата за работеща икономика и ефективна борба с вироса. До тук от цялата работа може да се направи само един сигурен извод. Българите са най страхливата нация в цяла Европа. След няколко месеца Вторият извод ще бъде България е в най тежка икономическа криза от всички държави в ЕС.
  • 253 Патриот

    1 0 Отговор
    Вие май съвсем полудяхте всичко! Каква е целта ви? Да унищожите България нали? Нямате срам нито от народа, нито от Бог! Има една наша поговорка и е време да си я спомните: "Един вол рил, рил, и накрая всичко паднало на неговата глава!" Амин!!!!
  • 254 лекар

    1 3 Отговор

    До коментар #238 от "Госあ":

    Сериозно ли някой смята, че вирусът ще изчезне само защото си седим в домовете. Както се оказва и 3 човека да останат безсимптомни, след 3 месеца ще пламне цялата страна, мислейки че сме “ победили”. Добре ще си седим в къщи , но тогава през 4-5 месеца трябва да очакваме втора, трета вълна и тогава ако все пак се изгражда имунитет пак да стигнем до прословутите 70-80 % на заразяване на населението. И пак ще има случаи , може да не са много но ще има.
  • 255 Стойчо

    3 4 Отговор
    Възможностите не са много: 1. Да продължаваме да се крием. Резултата: ниско ниво на заболяемост и смъртни случаи. Нулево ниво на имунитет срещу вироса. Тотална рецесия за икономиката. Предстоящ пик на епидемията и смъртните случаи.
    2. Да изградим колективен имунитет, Резултати: По-високо ниво на заболяемост леко завишен ръст на смъртните случаи. Лека икономическа криза. Изграждане на колективен имунитет. Край на епидемията.
    Кое си избирате?

    Коментиран от #264

  • 256 Госあ

    2 0 Отговор

    До коментар #243 от "8437":

    Карантина,тестове,тестове на контактите на тестваните и третиране веднага след установяване на вируса при рисковите пациенти. Карантината е най малко 35 дни за заразените. Това съм предлагал от самото начало. При една строга карантина от две седмици, три робота за Елайза (за големите градове плюс наличните ридъри) с антиген за вируса и няколко апарата за LAMP може да се направи изключително добра и надеждна мрежа, която да позволи премахване на строгата карантина и изолация само на болните. Задължително носене на маски и дезинфекция. Тест за всеки, който преминава границата. Отделно след падане на карантината, всеки работодател би трябвало да прави периодични тестове на служителите си, като негово задължение за безопасност на работното място. А, и никакви купони !
  • 257 Госあ

    3 1 Отговор
    Да повторя:"Идеята, когато има смъртоносен патоген е да се ограничи максимално разпространението и да се приложи лечение в началните етапи на вирусната инфекция, особено при рисковите пациенти, а не да се заразят поголовно цялото население на държавата" !!!!
  • 258 Мангъров спри се!

    1 1 Отговор
    Ей, не се намери кой да му даде няколко милиона за тестове значи, че и професура да си напише този човечец!!!
    Цял свят се опитва да спечели време, за да може да се реагира с надеждно лечение, а той иска да създава имунитет на сляпо...
    Срам, Мангъров!!!

    Коментиран от #261

  • 259 3333

    1 0 Отговор
    Не ви знам ама АЗ отивам да се ПОДЕПИДЕМИЧВАМ.
  • 260 Мнение

    1 0 Отговор

    До коментар #210 от "Марчето":

    Като няма какво да кажеш за граматиката се хващащ. Заминавай да се подепидемичваш, че няма време доцента ти каза какво да правиш.
  • 261 Мнение

    1 0 Отговор

    До коментар #258 от "Мангъров спри се!":

    Човек ти се спри, не всички хора са овце като тебе.
  • 262 аааааа

    0 0 Отговор
    Дееба и простото население. Не седмици а две години заслужавате да ви държат по домовете затворени. Нямате акъл и за две стотинки.
  • 263 зьгцкжлб

    0 0 Отговор
    Понеже е пълно с вирусолози или каквито и да са там като тоя по западна Европа и САЩ и сега броят труповете с хиляди и ги заравят в масови гробове а здравната им система е фалирала. Хайде да не се заразяваме колективно? Ако може и изобщо да не се заразяваме.
  • 264 Вуцата

    0 0 Отговор

    До коментар #255 от "Стойчо":

    Ами, от човек, който коментира пандемията, дава мъдри нравоучения и съвети, и пише "вирос" - нищо не искам да избирам. О, свещена простота!