ФАКТИ.БГ

Доц. Кунчев разкри 5G мрежата ли докара К-19 и кога ще има втори пик

Вирусът идва от животинския свят и засега е очевидно, че не познаваме достатъчно добре механизма, казва главният държавен здравен инспектор

Публикувана: 28 Април, 2020 12:51
33 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 4281
Доц. Кунчев разкри 5G мрежата ли докара К-19 и кога ще има втори пик
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 2.6 от 7 гласа.

Доц. Д-р Ангел Кунчев е главният държавен здравен инспектор към Министерството на здравеопазването на България. Завършил е Висшия медицински институт в Пловдив със специалност медицина. Започва работа като епидемиолог в РЗИ-Хасково и през 2000 г. се прехвърля в София.

От 2008 г. - директор на отдел "Надзор на заразните болести", Министерство на здравеопазването, а на сегашната си важна длъжност е от 2011 г. Към момента той е ключова фигура в Националния оперативен щаб за борбата с коронавируса и неговата експертиза играе важна роля за взимането на решения от НОЩ. Флагман.БГ разговаря с него, за да даде светлина върху някои от важните въпроси, които мнозина българи си задават – особено след като днес бе обявено леко разхлабване на мерките за безопасност.

- Доц. д-р Кунчев, има един въпрос, който касае изключително голяма част от българския бизнес, особено по морето. Какво се случва с летния сезон, можем ли да направим прогноза кога и как би стартирал той?
- Това е най-трудното. Първо трябва да преценим дали и кога ще се стигне до някакъв пик, ако искате и плато го наречете. Второ трябва да знаем до кога ще продължи всичко това. И двете са свързани с много променливи, които правят почти невъзможно изготвянето на каквато и да е прогноза. Основното всъщност е, че вирусът е нов и все още има много неизвестни.

До голяма степен се изясни, че той е прескочил от диви животни към човека, но така и до момента не знаем кой е естествения му резервоар – дали са прилепи, панголини или някакви други представители на фауната, това все още не е ясно. Допълнително има доста други неясноти. За момента знаем, че начинът му на предаване е по въздушно-капков път, но може и тук да се поспори, тъй като е по-скоро точно капков, защото замърсява повърхности.

Като нов вирус, с който досега не сме се срещали, не знаем до колко му влияят климатичните условия. Той все пак е част от голямата група на респираторни заболявания, които си имат „любими” сезони за разпространение и ги спазват доста точно. Всички знаем, че като се започне от декември и най-вече януари, февруари, заболеваемостта от грип и другите респираторни инфекции е най-голяма.

После обаче, при сезонните вируси, при вдигането на температурата и при изсушаване на въздуха, тези условия не са благоприятни за тяхното развитие и въпросните вируси почти изчезват за летния сезон, заменени с другите типове инфекции, каквито са ентеровирусите. Най-нормалното е да очакваме и този вирус да се държи по този начин, проблемът обаче е, че към момента нямаме гаранция за това.

- Все пак SARS-CoV-2 е от типа коронавируси, би следвало да следва донякъде пътя на останалите от семейството?
- Така е, но те са генерално казано от групата на респираторните вируси. Има други 4 типа коронавируси, за които знаем, че са причинители на леки респираторни заболявания, даже отпреди сегашната пандемия в Националния център за заразни и паразитни болести имахме възможност да доказваме тяхното присъствие в проби от секрет и сме ги залавяли.

Този обаче е по-различен. Той идва от животинския свят и засега е очевидно, че не познаваме достатъчно добре механизма, по който реагира имунната система на него. Получава отвреме навреме много странни съобщения, идващи от различни места по света – САЩ, Хонг Конг, Китай и т.н. – че заболяването не се развива точно според очакванията на вирусолозите.

Много често имунитетът, който се получава след преболедуване не е достатъчно силен, не се намират антитела в необходимите нива... Засега това са отделни съобщения, но чак когато се натрупа достатъчно опит, наистина ще стане ясно дали това ще влияе на контрола върху епидемията. От тази гледна точка и всякакви прогнози за летния сезон са изключително трудни и не са нищо повече от спекулации.

- Нека се върнем назад във времето в България – на 8 март бяха обявени първите положителни проби на заболели у нас. По пример на Китай и други държави в света, направен ли е анализ на инфектираните – взимани ли са интервюта с първите заболели, за да се установи как вирусът е достигнал до тях.
- Да, разбира се. При епидемиологичните проучвания ние се стараем всеки път да търсим връзката на това кой от кого се е заразил и на кого го е предал. Това е особено лесно когато случаите са малко. Не винаги обаче е възможно да се проследи точният път на вируса. В България имаше 2-3 вълни на различен внос на вируса, които са много типични.

Едната част бяха хора, които са карали ски в Австрия, Швейцария и Северна Италия, където там очевидно е било място, където активно се е разпространявал вируса. Една от теориите за това е, че от преохлаждането на лигавицата, изложена на студено, тя става по-чувствителна и по-податлива. Там и контактите са по-интензивни. Не знам, кое е вярно, но истината е, че тези места станаха много активен развъдник на инфекцията.

Другата част от първите заразени бяха хора, които са посещавали масово Северна Италия, основно Ломбардия. Там работят много българи и при завръщането им тук, наблюдавахме значителен внос на причинители на вируса от тях.

- Първият случай в България, доколкото си спомням, бе възрастна, болнолежаща, трудноподвижна жена. Установи ли се в крайна сметка пътят на заразата при нея?
- Не. Първите случаи в Габрово и Плевен бяха доста странни. Те бяха свързани с хора, които не са типични и профилът им никак не съвпада с този на очакваните заразени. Тези първите случаи след 8 март бяха наистина много странни и е трудно да се каже как вирусът е попаднал там...

- Това не би ли водило до две заключения: Първо – на мястото, където е намерен първия случай, да се оформи „гнездо” на заразата. Второ, това не означава ли, че заразата не е изцяло пренесена от чужбина, след като при първите случаи не са установени контактни на болните лица, които да отговарят на профила?
- Със сигурност е внесена от чужбина, защото тя все от някъде трябва да дойде. В самото начало дори много внимавахме да не я внесем от Ухан, Китай, но така или иначе тогава успявахме да го предотвратим. Но след това така или иначе влезе у нас от нормалните врати – студенти, работещи, завръщащи се и туристи, посетили спортни прояви извън страната. И в Испания, и в Италия именно тези спортни прояви изиграха сериозна роля в разпространението.

Относно пренасянето – нормално е да считаме, че ако на дадено място има един случай, то ще има и повече и може да се превърне в огнище. И в повечето случаи е така, но имаме и случаи на заразени от SARS-CoV-2, които въпреки че са контактували с хора, изглежда или имат по-малки количества от вируса в себе си и си остават единични случаи.

Самият индекс на разпространението на този нов коронавирус не е много висок. В началото германците го изчисляваха да е 1:3 – 1 болен заразява 3-ма нови. Но впоследствие този индекс спадна до 1-1.5. Сравнено с други заболявания – да речем морбили – един човек там заразява средно 12-15 други.

- Преди броени дни бе публикувано проучване от университета в Станфърд, САЩ, според което смъртността от вируса е между 0.1 и 0.2% в контраст на първоначалните твърдения за 3-10%. Щабът запознат ли е с изводите на колегите си от САЩ?
- Аз не бих казал все още, че смъртността е 0.1-0.2%. За да има сигурност в данните, трябва да има еднаквост в критериите за това кой е положителен и кой е със сигурна диагноза за смърт, причинена от COVID-19.

Там може да се играе малко със цифрите. Така или иначе обаче, ако имаме достатъчно широко тестване, можем да „изрисуваме” ясната картина. Смъртността в световен мащаб се движеше от 1 до 2-3% в Китай и доста по-висока в Италия, Испания и Белгия. Но зависи много и какъв контингент се обхваща. Ако заразата се развива в старчески дом, където всички са на преклонна възраст с придружаващи заболявания, е естествено смъртността да скочи много.

- Има ли наистина зависимост от възрастта? Кой е по-застрашен в случая?
- Определено има зависимост и тя се потвърди почти изцяло. Не е тайна, че като правим изследвания установяваме положителни резултати в по-млади, но думата „заразяване” не значи „заболяване”.

Има се предвид, че даден човек е носител на вируса. Така че при децата почти няма такива, които са с клиника, а да не говорим, че при тях почти няма смъртност, с много малки изключения в някои страни в Европа. Рисковата група остават хората над 60-65 години и то тези от тях, които са с хронични заболявания. Средната възраст на починалите в България към момента 56 души е 66 години.

- На брифинга тази сутрин, ген.майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски говореше за „втори пик”. Как така България се озова във „втория пик” на заразата без дори да разберем, че сме преминали официално и през първия?
- Аз не го приемам това за втори пик. Генералът показа едно леко завишаване в началото на април, което зависи от много показатели. Дали човек е попаднал на място, където има по-голяма концентрация на заразени, дали са направени повече изследвания и от там се вдига бройката – променливите са много.

Аз бих казал даже, че на дневната заболеваемост не трябва да се обръща особено внимание, тъй като тогава работят много фактори и може да се достигне до заблуди. По-правилно е да се работи на седмици.

А там данните показват, че макар и бавно, се движим нагоре и не мисля, че сме достигнали до някакво върхово ниво все още. Идеята е да не го и стигаме, защото така или иначе не можем да предотвратим напълно разпространението. Целим обаче да нямаме много високи стойности в кратък период и броят на новозаразените да е в приемливи цифри, спрямо другите страни.

- В последната седмица действително се наблюдава завишение на случаите. Но това дължи ли се поне донякъде на завишения брой тестове, които се извършват на ден?
- Разбира се, че и това е един от факторите. Колкото повече изследваме, толкова повече хора хващаме с положителни проби. Затова аз казвам, че бройката на заразените не е най-точният показател. Броят на смъртните случаи носи много повече информация, защото те нито могат да се скрият, нито някой иска да ги скрие, а няма и как да бъдат пропуснати.

Така или иначе хората в България рядко си умират по къщите – по-голямата част от тях са в лечебни заведения, където правят изследвания. Когато се докаже, че даден пациент е носител на коронавирус, за нас е без значение, че той има други съпътстващи хронични заболявания – водещото е, че SARS-CoV-2 е довел до тяхното обостряне.

- Днес отвориха частично парковете в България. Има ли резон според Вас в Шведския модел, особено след като се вижда по официалните статистики, че там кривата е по-полегата от Италия, Испания и други държави, където въпреки драконови мерки експоненциалният ръст продължи дълго след това?
- Зависи кое ще приемем за отправна точка. Швеция, сравнена с Италия и Испания, определено е много по-добре. Но тъй като заболяването зависи от много социални фактори, е най-добре да се сравняват близки по култура и манталитет народи.

Затова и когато говорим за България за каквото и да е, включително коронавирус, аз не обичам да я сравнявам с Германия, Франция или Великобритания, а по-скоро с близките ни, балкански страни – просто нравът и разбирането за живота ни са почти еднакви. По същия начин, като говорим за Швеция и я сравним с близките ѝ страни – Дания, Норвегия, Финландия – там заболеваемостта и смъртността са много по-високи.

- В последните дни се заговори за това, че има зависимост между броя случаи и съответно смъртност с това дали дадена държава е имплементирала задължителното ваксиниране срещу туберкулоза – БЦЖ. Има ли резон в такива твърдения?
- Дай Боже да има! Защото ако е така, от тази гледна точка ние ще имаме много голямо предимство. Тук много отдавна и много плътно се прилага тази ваксина, включително и реимунизации.

Сега, въпреки че леко сме намалили инициативата да ваксинираме задължително, продължаваме да сме на първо място в Европа в това отношение. Всъщност Европа де-факто е разделена на две – Източна, където тази имунизация бе задължителна по соца, и Западна, където изобщо не се е правила никога.

Проблемът с въпроса дали има резон в такива твърдения е времето. За да може да се направи обоснован извод, че между заболеваемостта и БЦЖ ваксината има причинно-следствена връзка, трябва да се изследват много други фактори и доста по-голям брой хора. Намираме разлики... Ако погледнете например Испания и Португалия, ще видите, че Португалия е доста по-пощадена и с доста по-ниска заболеваемост и смъртност.

- Там обаче БЦЖ ваксината е била въведена за определен период от време в края на миналия век...
-Нямам сигурни данни. Там пък обаче информацията, дори да е така, не се връзва с това, което става в Източна Европа. Дано да е така, но на този етап не можем да го твърдим със сигурност.

- Днес, както казахме, започна отхлабването на мерките в парковете. Обмисля ли се възможността поетапно да се премахват определени мерки, но те все пак да останат в сила за хората, които са най-застрашени от коронавируса? Все пак икономиката в един или друг момент трябва да се рестартира.
-Това е логично и ако епидемията продължи твърде дълго, именно това е най-очаквания ход. Но този тип мерки са много трудни за прилагане и много трудни за контролиране.

Хипотезата за разслояване на обществото е много смислена, но си задайте следния въпрос: Как едно семейство, живеещо в едностаен апартамент с 3 поколения, ще спазва подобни мерки? Но определено има логика. Като цяло идеята ни е да пазим възрастните, защото така или иначе е ясно, че те са най-застрашените. Опитваме да го направим така, че да не съсипем цели отрасли в икономиката, защото тогава пък ситуацията ще стане много по-сложна. Изключително трудни са решенията пред Щаба.

- Да разсеем и една конспирация. Много хора мислят, че причината за вируса се крие в 5G мрежата. Какво бихте казали по темата?
- Не виждам начин, по който би могло двете неща да са свързани – нито като произход, нито като разпространение. Няма и зависимост между това къде е разпространена тази нова технология и къде са сериозните епицентрове на заразата в световен мащаб. Няма как, според мен, вирус да се влияе от електромагнитно поле.

Стойностите, в които в момента мрежата работи, са толкова ниски, че няма как да влияят на здравето. Но пък не съм и привърженик на безкрайните оптимисти, които твърдят, че няма никаква опасност, че всичко „е точно”. Може и да няма, но трябва да направим проучванията, а не предварително да заключаваме, че тази нова технология не може да има вреден ефект върху здравословното състояние на хората.

София / България

Поставете оценка на статията:
Оценка 2.6 от 7 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
опорна точка
1 Отговор
Да се внушава:" 5Г е виновен"!! От тук-от там,едно-друго, като ги подхванете тролчета изр**"мои не трябва да ги оставете да стъпят на земята!!

Коментиран от #11


Оценка:
-10 +4

Бай Ганчо
2 Отговор
Да та тръшне 5G-то...

Оценка:
-2 +16

3
Този коментар е премахнат от модератор.
ББ БАНКЯ
4 Отговор
Като излезе народът със сопите - и наистина ще има пик към герберастите....

Коментиран от #8


Оценка:
-7 +29

5
Този коментар е премахнат от модератор.
Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ
6 Отговор
Повече трябва да се борим от последствията от карантината !!!!!! Вирусът ГЕРБ ни подготвя глад и мизерия и ще избягат от властта и България със скромните си спестявания.

Оценка:
-5 +30

7
Този коментар е премахнат от модератор.
Курнелка Крушовица
8 Отговор

До коментар #4 от "ББ БАНКЯ":


И после какво очакваш?Най вероятно "Нинова" зима...

Коментиран от #10


Оценка:
-12 +5

С две думи
9 Отговор
Не -5 джи не докара короновируса-но адски много му помага--като отслабва тотално имунитета на хората.

Оценка:
-8 +25

ББ БАНКЯ
10 Отговор

До коментар #8 от "Курнелка Крушовица":


Не - ще ядем на Бойко фурмите и възглавничккта му!

Оценка:
-3 +11

до аHалHата точка
11 Отговор

До коментар #1 от "опорна точка":


aHалHа точке днес много късно почна да работиш ?...пардон да тролиш фекалHо!

Оценка:
-0 +6

Енрике
12 Отговор
Преди 3 седмици в Англия разгневени граждани потрошиха антени но 5G мрежи защото са невежи.Не може да има връзка между мрежи и вирус засега.Само болен мозък може да търси такава връзка.

Оценка:
-16 +7

Бате Генчо начинаещ русофил
13 Отговор
Този и още други няколко тъпанари се опитват да внушават, че ние простосмъртните си "мислим" че 5G докарва вируси и го внушава така, че сякаш ние наистина мислим точно това! Но истината е, че 5G разрушава защитното поле на хората и имунната им система, което всъщност се разрушава от всяко геомагнитно поле и прави тялото на човек възприемчиво на всякакви вируси, все едно сте сложили врабче в микровълнова фурна за една минута и искате то ди излети пак/не го правете/!

Коментиран от #15, #17


Оценка:
-3 +33

Кой пик чакаме сега?
14 Отговор
Хейййй, мишоци от НОЩ, кажете да броим пиковете или да залагаме? Който плъзнат прибира мизата. Толкова сте елементарни, че генералчето повлече със себе си и тези които уважавахме преди. Станахте за подигравки и вицове от народа. Не ви ли е срам вече?

Оценка:
-3 +11

Малка поправка
15 Отговор

До коментар #13 от "Бате Генчо начинаещ русофил":


Този и още други няколко тъпанари се опитват да внушават, че ние простосмъртните си "мислим" че 5G докарва вируси и го внушава така, че сякаш ние наистина мислим точно това! Но истината е, че 5G разрушава защитното поле на хората и имунната им система, което всъщност се разрушава от всяко магнитно поле и прави тялото на човек възприемчиво на всякакви вируси, все едно сте сложили врабче в микровълнова фурна за една минута и искате то ди излети пак/не го правете/!

Оценка:
-2 +15

Случаен
16 Отговор
Това лице каза февруари,че вируса няма как да дойде до БГ....Това казва всичко.

Оценка:
-0 +11

Бокчо
17 Отговор

До коментар #13 от "Бате Генчо начинаещ русофил":


При първите опити с антени около НДК - убиха масово гълъбите в района, не от вирус, а от електромагнитните вълни....

Коментиран от #19, #22


Оценка:
-1 +17

гост
18 Отговор
Тези същите, които твърдяха, че ни пръскат от самолетие, без да имат елементарни познания по физика, аеродинамика и самолетостроене, качващи една снимка, как Бойнг 777 изпуска аварийно гориво и видиш ли, ето го доказателството, че ни пръскат с вируси са същите плиткоумници с теорията за връзката на 5g-то с коронавируса. Простотията ни затрива бавно, но сигурно. Очевидно има сериозна бездна в образованието на последните няколко поколения и разни хора с нечисти намерения, много добре се възползват от простотията на народа. Да, самолетите и 5G-то, могат да нанесат някакви вреди, но далеч не тези, които изтъкват разни конспиративни "всезнайковци".

Коментиран от #27


Оценка:
-14 +3

Антикравар
19 Отговор

До коментар #17 от "Бокчо":


А 4G с какви вълни работи. А радиото и телевизията да не би да се предават телепатично.

А сателитната телевизия

Цялата работа е че бай Дончо даде разпореждане държавите да отказват 5G защото е китайско но не мина номера и соросоидчетата веднага пуснаха дезинформацията че 5G е много вредно и трябва да се горят клетките. Американците потриват ръчички - като излезе техния вариант на 5G вече ще е даже и полезно.

Оценка:
-9 +6

Townboy
20 Отговор
Мангъра може да не знае как действа на имунната система вирусът, но се изказва в подкрепа на масовото заразяване.

Коментиран от #21


Оценка:
-3 +3

Вирусолог
21 Отговор

До коментар #20 от "Townboy":


За сметка на това ти знаеш как действа имунната система - ходил си на обучение при главния вирусолог на републиката - бибитко банкянски и щаба му

Оценка:
-2 +10

Техник
22 Отговор

До коментар #17 от "Бокчо":


Гугутките до НДК умряха от две релейки не от 5G

Оценка:
-3 +2

23
Този коментар е премахнат от модератор.
Доцента
24 Отговор
Тоя лично съм го лекувал.страда от шизофриния ...

Оценка:
-1 +2

ПШНЛХПДРС
25 Отговор
323 г. пр. н.е. Умира Александър Македонски. Плутарх пише, че мъртви птици падат от небето. От това следва, че македонското 5G е на около 2350 години...

Оценка:
-0 +4

Храна за размисъл
26 Отговор
Алчността е най-опасният вирус!От нея идват всичките тези драми и извънредни положения откакто се помни човек в живота си до днес.
Парите ви изпиха здравето и всичко друго за каквото се сетите,а и те се печатат преди всичко.

Оценка:
-0 +8

Гост
27 Отговор

До коментар #18 от "гост":


Интересна територия за аварийно гориво и изпускане,ама то да не е вода,че дори и да е така да се изпуска така свободно в природата и нали струва нещо?
Май не си пиеш редовно хапчетата?

Коментиран от #30


Оценка:
-1 +3

ИМПЕРИАЛИСТ
28 Отговор
Публикувано във факти.бг: ".....не познаваме достатъчно добре механизма, по който реагира имунната система на него. Получава ме отвреме навреме много странни съобщения..."
Обърквацията е пълна, защото такова "животно" ИМУННА СИСТЕМА няма. Има кръвоносна, нервна.........полова, но имунна няма!

Оценка:
-1 +0

Наблюдател
29 Отговор
Oтмeня извънрeднoтo пoлoжeниe, нo мeркитe ocтaвaли... aми тoгaвa кaквo oтмeня?!?

Мутaфчиcки дa бъдe пoдвeдeн пoд oтгoвoрнocт зa вcявaнe нa пaникa и cтрaх в oбщecтвoтo, зa милиaрдитe зaгуби и зa хилядитe бeзрaбoтни зaрaди нeгo! Тoй вceки дeн плaши c пoчинaли, уж oт К19, нo тoвa cа хoрицa c oпeрaции нa cърцeтo, инcулти, рaкoвo бoлни нa химиo тeрaпия при кoитo имуннaтa cиcтeмa e нaпълнo унищoжeнa и вcякa инфeкция e cмъртoнocнa зa тeзи хoрa. Зaрaди БЦЖ вaкcинaциятa, имунитeтa нa бългaритe e 6 пъти пo-cилeн, oт тoзи нa Итaлия и Иcпaния, къдeтo тaкивa имунизaции нe ca прaвeни, тoвa e причинaтa здрaв чoвeк кaтo ce рaзбoлee дoри дa нe рaзбeрe. Нямa нуждa oт изулaциятa и мacкитe, вceки вируcoлoг щe ви кaжe, нo кoрeмния хирург прилaгa нe нaучни мeтoди, a пoлитичecки рeшeния.

Оценка:
-2 +6

гост
30 Отговор

До коментар #27 от "Гост":


Вземи прочети малко, преди да определяш, кой си пие хапчетата и кой не. Големите самолети като въпросният 777, имат система за изхвърляне на гориво при аварийни стиуации. Простата причина е, че на този самолет се зареждат около 100 тона гориво за да може да прелети океана. Да де, ама максималното тегло за кацане е по-малко от максималното за излитане примерно с 30 тона. Ако има пожар или друга авария например след излитане, за да може да кацне безопсано този самолет, трябва да се отърве от тези 30 тона и как това ще стане най-лесно...като ги изхвърли в определеното за това место около летището, защото ако чака да ги изгори, ще е прекалено късно. А защо самолетите оставят бели следи? Ами имаме околен въздух с влажност Х и температура окло -50 градуса на 10 000 метра. Имаме и изгорели газове с температура около 800 градуса, колкото по-голяма е влажността, толкова по-плътна и голяма е следата, като в зависимост от височината, влажността и ветровете са различни, затова и някои следи изчезват а други седят с часове. Горе долу същото, когато зимата от устата ни излиза пара. Още много има да четеш, преди да даваш мнение и квалификации за хората. Хайде със здраве.

Оценка:
-1 +7

Edin ot
31 Отговор
5-г мрежата влияе по някакъв начин на психиката на живите същества.В Холандия след монтажа на няколко ретланслатора системата се пуска в пробно действие и от небето започват да падат птици.След изследване на оринтолози се стига до заключението,че излъчваните електромагнитни вълни са нарушили мозъчната дейност на птиците или по конкретно,чуството за ориентация.Забелязани са също неадекватни действия и на лисиците.При всички случаи тази мрежа вреди на животинския свят в близост до ретранслаторите а след като вреди на тях,понякакъв начин може да навреди и на човека.И малко от конспиративните теории:5-г мрежата е начин да се контролира човека.Такива опити в действителност се правят още от преди 100 години от последователите на Н.Тесла.

Оценка:
-0 +7

Зомби
32 Отговор
Ако не сте разбрали човека е специалист на книга! Реална работа в истинската медицина няма!

ЧОВЕКА Е САНИТАРЕН ИНСПЕКТОР!!

Оценка:
-0 +0

волен сидеров
33 Отговор
уж без заплата ,ама явно рептилите добре плащат за да говори че 5жи НЕ е виновно....когато измрат и пчелите ще си признае.НО ДА СЕ НАДЯВАМЕ ЧЕ НЯМА ДА СЕ СТИГНЕ ДА ИЗМИРАТ......подкупен народ сме и това си е

Оценка:
-1 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Вежди Рашидов
Министърът на културата говори с премиера Борисов по време на правителствено заседание:
Ако забелязвате, аз съм темерут човек на вид и нямам никакво чувство за хумор, а чувство за правда."

Още бисери