Last news in Fakti

3 Май, 2020 12:09 22 900 94

Ето коя е лекарката от София, починала от COVID-19

  • лекар-
  • лекарка-
  • коронавирус-
  • мерки

Това е д-р Нели Пандова – Илиева, дългогодишен медик в Центъра за спешна медицинска помощ - София

Ето коя е лекарката от София, починала от COVID-19 - 1

Рано тази сутрин стана ясно, че още една лекарка е починала, след заразяване с коронавирус. Това съобщиха от Националния оперативен щаб.

Тя е издъхнала в спешното приемно отделение на Александровска болница в София.

Това е 61-годишната д-р Нели Пандова – Илиева. Тя е работила в Центъра за спешна медицинска помощ - София (ЦСМП), казаха от там.

По данни на секретаря на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов лекарката е била констатирана с коронавирусна инфекция и е лекувана в Университетската болница „Света Анна”, след което е показала две отрицателни проби и е изписана. Впоследствие обаче отново се е почувствала зле и към момента на повторното ѝ приемането в лечебно заведение е била в тежко състояние, починала е към момента на повторната хоспитализация в събота вечер.

Д-р Пандова е дългогодишен лекар в Спешна помощ, всеотдаен професионалист и изключителен човек, който носеше достойно отговорността на Хипократовата клетва и отдаваше себе си на пациентите и хората в беда!, казаха от там, цитирани от в. Монитор.

Изпълнявайки служебния си дълг и полагайки грижа за болните до последния момент, д-р Нели Пандова загуби живота си, но завинаги ще остане в сърцата на всички, която я познавахме и имахме честа да работим заедно! Поклон пред паметта ѝ! Светъл път!, написаха в социалните мрежи нейните колеги.

Нови 23 случая на Covid-19 са регистрирани в България за изминалото денонощие, с което те стават общо 1611, съобщи доц. Димо Димов, секретар на Националния оперативен щаб на редовния брифинг тази сутрин.

От тези 23 новозаразени, 10 са настанени за болнично лечение. От новите случаи, 6 са в София, Видин -8, Благоевград, Плевен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Ямбол има по един заразен. Има нови случаи на заразени деца във Видин, те са на възраст 10 – 11 години. Активните области са общо 9.

Общо към момента са направени 48 618 изследвания или 6945 на 1 милион население.

Има и още 2 заразени медици, те са от „Пирогов“, разясни доц. Димов.

Тестуването в България се извършава по метода на "Стратегическото тестване", по групи пациенти, персонал, и уязвими групи. Продължава кампанията за набиране и тестване във всички старчески домове и домове за деца със специални потребности, обяви още доц.Димов.

В света за последното денонощие има заразени над 83 000 души, а починалите са 5215, каза още Димов.

"С дълбока скръб посрещнахме новината за смъртта на д-р Пандова. За два дни загубихме двама лекари в битката с COVID-19. Болката от случилото се е неописуема.

Д-р Пандова ни напусна, но с достойнство се бори на първа линия и изпълняваше своя професионален и морален дълг. Поклон пред всеотдайността и смелостта ѝ. Поклон! Светла ѝ памет!", пише в жалейката на БЛС.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кокорчо🙄

    103 26 Отговор
    Изписана с две отрицателни проби, невероятно но факт, само в абсурдистан, бая ми намирисва пак тая работа, то вече взе да вони

    Коментиран от #7, #16, #26

  • 2 Русороб

    17 71 Отговор
    Предлагам да се пусне заповед за освобождаване от рестрикции на всички с червена петолъчка на челото. Да се юрнат да свалят правителството и без това са демони. Само тогава ще се оправи държавата за два до три месеца!!

    Коментиран от #5, #9, #23

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Соросолизец

    73 14 Отговор

    До коментар #2 от "Русороб":

    А аз предлагам да се тури по една еврейска звезда на челото на всеки соросолизец, и където се видят, бой с камъни и в гетата та да не може да се загроби останалото от България

    Коментиран от #17

  • 6 Пълни глупости

    84 15 Отговор
    Никой не е казал, че след като се излекуваш от короната ставаш безсмъртен, това е все едно да кажеш за всеки починал по света, че някога е бил болен от грип и затова е умрял. Мир на праха и, но при две отрицателни проби не е виновен Ковид 19.

    Коментиран от #31, #35, #38, #53

  • 7 Anonim

    27 6 Отговор

    До коментар #1 от "Кокорчо🙄":

    Гледай Тв и ще ти стане ясно в чужбина се получава същото
  • 8 Ако бе пенсионирана,

    41 4 Отговор
    Както при ТЖ, на 55 години макс, щеше да е жива....
  • 9 Айде да

    32 2 Отговор

    До коментар #2 от "Русороб":

    престанете с простащините,а?

    Коментиран от #11, #19

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Русороб

    9 11 Отговор

    До коментар #9 от "Айде да":

    Къде виждате грешка и простащина?!
  • 12 Учуден

    68 14 Отговор
    С положителен тест-умрял от корона,с отрицателен тест-умрял от корона,значи вече други болести не съществуват,щом е така всеки без проблем само за месец може да стане лекар-една едничка болест за колко време ще я изучи,а и гледат всички лекуват само с интубация

    Коментиран от #25

  • 13 вцжз

    44 5 Отговор
    Нещо не се прави както трябва. Нещо се пропуска след отрицателните тестове. Може би оздравелите не са съвсем оздравели или трябва да се изписват при 3 отрицателни теста, а не при 2. Изпускат ги накрая.

    Коментиран от #93

  • 14 доктора

    72 25 Отговор
    Стига сте плашили хората. Световни светила в медицината казаха,че няма тестове за COVID-19.НЕ СЪЩЕСТВУВАТ ТАКИВА ТЕСТОВЕ!!! Всички починали са със съпътстващи заболявания.100 хиляди таблици за починалите изкараха и се вижда,че повиналите от така наречения COVID-19 са много малко сравнение с починалите от един най-обикновен грип.Да не говорим за други заболявания като катастрофи ,инфарк ,инсулт.Затворили са ни като обце в кошара и по цял ден ни пълнят главите с глупости.Осъзнайте се,отнемат ни свободата по този начин!

    Коментиран от #89

  • 15 И кво стана?

    69 10 Отговор
    И лечението и тестовете и всичко в тая губерния е ментак!Да попитам защо в пенсионна възраст е работила?!!Отговор.Не стигат парите.Никога не са стигали освен ако не си в парламента или в мин.съвета!Изпълнила е Хипократовата клетва!?А управляващите с търговските дружества болници не я ли нарушават!Те в какво се клеха !?Жалко за лекарите умиращи поради управленски грешки!

    Коментиран от #32

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ссср

    17 46 Отговор

    До коментар #5 от "Соросолизец":

    Соросоиди в България няма,виж русофилите са многоооо.Продали са се за копейки на Путин.Сибир е необятен.Да се каяват на влака и поехали.Другаря Путин ще ги приеме.Трябват му хора с 2 грама мозък,кланящи се пред статуята на Ленин и Сталин!

    Коментиран от #22

  • 18 Гост

    59 5 Отговор
    Бог да я прости лекарската! Как решихте, че "непременно" от корона вируса е починала при 2 отрицателни проби? Правихте ли аутопсия и каква е гаранцията, че не е получила инфаркт, инсулт или тези болести вече "изчезнаха"....

    Коментиран от #21

  • 19 898

    6 4 Отговор

    До коментар #9 от "Айде да":

    Той не може,роден си е такъв!
  • 20 плевен

    27 2 Отговор
    До модератора: Наистина ли ще оставиш №3 и 4 , да нарича починалата лекарка "Свиркова"?
  • 21 Бачо Киро

    44 6 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    Естествено, че е от нещо, което е имала. По цял свят няма и 1 починал от короната. Нашите пак си дрънкат наизуст. Мир на праха на лекарката, но тея миндили в наглостта си ще я употребят за ПР-а си, въпреки че всички в света постоянно обясняват, че само от корона никой не е починал...

    Коментиран от #30, #36

  • 22 Ессрем

    23 8 Отговор

    До коментар #17 от "ссср":

    Аааа, грешиш пълно е към 120 НПО-та са! И всичките от умни ,по-умни се кланят на Сорос!Мавзолей щели да му правят в Хеопсовата пирамида!
  • 23 гост

    32 6 Отговор

    До коментар #2 от "Русороб":

    И тази трагедия ли намерихте да политизирате!? Хайде стига! Платените тролове вече граница нямате и американските и руските! Платеният тролинг трябва да се наказва от закона, както всяко едно престъпление. А относно червената петолъчка, нали живеем в демократична държава, всеки може да си сложи каквото иска на челото, стига да не вреди на другите.
  • 24 Реален човек

    13 15 Отговор
    Няма Корона вирус.
  • 25 Учуден

    6 2 Отговор

    До коментар #12 от "Учуден":

    Що ми пишеш с ника бе толкова ли си малоумен че нямаш собствен ник а крадеш чужди ?????????
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Фактура

    27 12 Отговор
    Платени нагласени статии с герберски тролове.
    Позамлъкват полека троловете , явно в герб се усещат че лъжите не хванаха декиш, подготвят вдигане тока, храните вече поскъпнаха и ще продължат, грипа отминава и номера с вируса вече няма да върви . България е фалирала благодарение на диктатора . Време е за протести.
  • 28 бил гейтс го е пуснал

    34 5 Отговор
    нямa лятo нямa зимa кoрoнoвируca убивa, НЯМAШ AНТИТEЛA AКO ГO ПРEБOЛEДУВAШ. „Пo принцип вceки рecпирaтoрeн вируc имa ceзoннo рaзпрocтрaнeниe, нo в тoзи cлучaй ниe нямaмe рaбoтa c нoрмaлeн рecпирaтoрeн вируc. Нe ce държи кaтo нoрмaлeн вируc. A кaк щe ce държи нoвият кoрoнaвируc прeз лятoтo e мнoгo труднo дa ce кaжe“, кaзa Пoпoвич. Друг трeвoжeн cигнaл e дoклaдът нa Миниcтeрcтвoтo нa здрaвeoпaзвaнeтo в пeтък oтнocнo cтaтиcтикaтa нa зaбoлeвaeмocттa при дeцaтa: тe ce зaрaзявaт пo-чecтo. Ceгa 11 нeпълнoлeтни ca в тeжкo cъcтoяниe, a двe ca пoчинaли. Миниcтeрcтвoтo призoвa дa ce избягвaт пoceщeниятa нa вcякaкви oбщecтвeни мecтa, къдeтo дeцaтa мoгaт дa ce зaрaзят. Пoдчeртaвa ce, чe въпрeки чe дeцaтa нe ce рaзбoлявaт тoлкoвa чecтo, кoлкoтo възрacтнитe, вируcът e cъщo тoлкoвa oпaceн зa тях. Пoпoвич нe изключвa, чe вируcът мoжe дa мутирa и дa cтaнe пo-oпaceн зa дeцaтa. ТOВA НE E РECПИРAТOРEН ВИРУC A БOЙНO БИOЛOГИЧНO OРЪЖИE.

    Коментиран от #33, #34

  • 29 Усмивката

    15 3 Отговор
    Ако ме бяха попитали мене , щях да им препоръчам да направят поне една ренген снимка в читаво лечебно заведение преди да я изпишат. Явно са пропуснали.
  • 30 Скарлет О Хара.

    18 6 Отговор

    До коментар #21 от "Бачо Киро":

    Ти си един от многото малоумници по целият свят на които няма как и е невъзможно да се обясни какво е COVID19. А именно че който се зарази от корона вируса има вероятнос да умре ако има и някакви съпътстващи заболявания особено и дихателни проблеми. Хайде сега помислете пак умници ако има с какво, кой е виновен за смърта на толкова заразени от COVID 19 придружаващото заболяване или самият COVID ????? Запомнете умници COVID -19 е ключът за активирване на някакъв проблем в човешкото тяло или съпътстващо заболяване и в крайна сметка според нас не е ли виновен COVID 19 умници ???????

    Коментиран от #45

  • 31 Виждащ

    22 3 Отговор

    До коментар #6 от "Пълни глупости":

    При две Отрицателни проби, жената е починала от Лечението,особено ако то е било с хининовите деривати, които са токсични за черния дроб.
  • 32 Не е

    23 2 Отговор

    До коментар #15 от "И кво стана?":

    Не е работила в пенсионна възраст. Тази година жените се пенсионират, когато навършат 61 год. И 6 месеца.
  • 33 Абсолютно

    17 4 Отговор

    До коментар #28 от "бил гейтс го е пуснал":

    Това е БЪРЗОПРОТИЧАЩ СПИН. ХЕМ ТИ УВРЕЖДА ИМУННАТА СИСТЕМА, ХЕМ ТИ ВНАСЯ И ДРУГ ИНФЕКЦИОЗЕН ГЕН, КОЙТО ТИ ПРИЧИНЯВА ПНЕВМОНИЯ, ИНСУЛТ ИЛИ ИНФАРКТ. Но за Бил Гейтс - не знам, трябва да е Сатана, за да прави това умишлено, още повече е в подходящата опасна възраст.
  • 34 Абсолютно

    12 1 Отговор

    До коментар #28 от "бил гейтс го е пуснал":

    Това е БЪРЗОПРОТИЧАЩ СПИН. ХЕМ ТИ УВРЕЖДА ИМУННАТА СИСТЕМА, ХЕМ ТИ ВНАСЯ И ДРУГ ИНФЕКЦИОЗЕН ГЕН, КОЙТО ТИ ПРИЧИНЯВА ПНЕВМОНИЯ, ИНСУЛТ ИЛИ ИНФАРКТ. Но за Бил Гейтс - не знам, трябва да е Сатана, за да прави това умишлено, още повече е в подходящата опасна възраст.
  • 35 Шляхтиц

    25 3 Отговор

    До коментар #6 от "Пълни глупости":

    Бог да прости достойната жена, но умишлено не пишат какви съпътстващи заболявания са имали починалите от КОРОНАТА.
  • 36 А ти сигурен ли си

    16 6 Отговор

    До коментар #21 от "Бачо Киро":

    Че си здрав??? И защо умират и деца, и тийнеджъри??? Те сигурно също са с хронични болести според теб???
  • 37 Имаш

    5 0 Отговор
    ...хиляда поста с едно и също съдържание...Досаден си с глупостта си.

    Коментиран от #39

  • 38 Близо е до ума!

    11 10 Отговор

    До коментар #6 от "Пълни глупости":

    Защото явно пробите са били фалшиво отрицателни (вероятно втората проба) и не са я доизлекували жената, толкова ли не се научихте малко от малко да събирате 2 + 2. Неграмотен народ.

    Коментиран от #40, #43

  • 39 Това е до Шляхтиц, фактура, бачо киро и

    3 1 Отговор

    До коментар #37 от "Имаш":

    00 00 00 00 00
  • 40 Не е вярно

    9 5 Отговор

    До коментар #38 от "Близо е до ума!":

    Починала е от лечението, а не , че не е доизлекувана. Ти си простият. Нямаш общо с медицината практически въобще.
  • 41 Въпрос 19

    17 9 Отговор
    Бог да прости починалата.
    НО - колко лекари са починали от 13 март в България? Колко са починалите архитекти, артисти, инженери, счетоводители, учители, адвокати и хора с други професии. За съжаление и лекарите са смъртни - защо се прави черна новина.
  • 42 Сокола до 21

    11 9 Отговор
    Ле ле ле. Какви глупости пишеш?Какво свобода ти отнемат пък точно на теб ? Пореден болен мозък.Коронавируса засяга почти всички вътрешни органи и умираш от множествена тромбоза на кръвоносните съдове. В резултат в които умираш от тромбемболия, инсулт итн. Това е много коварен коварен и опасен вирус.

    Коментиран от #44

  • 43 Ти ум имаш ли

    10 4 Отговор

    До коментар #38 от "Близо е до ума!":

    Значи ако имаш два отрицателни теста от ебола например и умреш причината е защото не си излекуван от ебола...и как само втората е фалшива, а двете са отрицателни...абе ти да не си зеленчук
  • 44 Хахаха

    15 6 Отговор

    До коментар #42 от "Сокола до 21":

    Те така умря и онзи с черепно мозъчната травма - коронката му причинила тромб на черепа и той се спукал:) Ах какви световни светила по медицина пишат тука, дори чумата ряпа да яде пред този грип, причинява инсулт, инфаркт, диабет, астма, рак и изобщо всичко за което се сетите:) При среднодневна смъртност в България 285 души тази напаст убива по цели двама в т.ч. и блъснати от влак:)
  • 45 да бе да

    16 6 Отговор

    До коментар #30 от "Скарлет О Хара.":

    Същото е валидно и за грип тип Б ,А и т.н.
    Изглежда малоумницата си ти тук.
    Ако някой прекара грип ,и след две седмици почине от инфаркт,инсулт и т.н. то от грипа ли е починал? Абе как така нEмате нищо между тия уши;))))

    Коментиран от #59

  • 46 Предимно прост

    15 5 Отговор
    250 човека на ден!Толкова почиват в България!!30000 са лекарите,което означава,че всеки ден умират по един двама от тях!Това е статистиката!Няма нужда от коментар!
  • 47 ТРИ МОМЕНТА !

    12 2 Отговор
    Първият : Трагедия ! Нещастие ! Бедствие !
    Втори : Жертвите сред медицинския персонал доказва че ни вместо Правителство и Парламент имаме КЛОУНИ , АВАНТЮРИСТИ , ЧУЧЕЛА , ГАНГСТЕРИ и ДЕМАГОЗИ ! Които са абсолютно престъпно безотговорни към поверената им дейност.
    И Третият момент: Че именно смъртта на медицински персонал и отделните заболели граждани е " добре дошло" като аргумент за КЛОУНИТЕ в усилието им да докажат, че не те са виновни за Слабата Готовност и Реакция на съответните отговорни институции а ВИНАТА лежи ИМЕННО и Иключитено на Коварният Непобедим и Всесилен Вирус.
    Това ГНУСОТИЯ ! ЛИЦЕМЕРИЕ , КОЩУНСТВО и ПРЕСТЪПЛЕНИЕ !
    Ние неможем повече да вярваме на никакви ПАРТИИ освен на себе си !
    Народна ВЛАСТ ! ДРУГ ПЪТ НЯМА !
    Ако закъснеем още, може и да ни няма !
  • 48 Сокола до 44

    15 4 Отговор
    Братле, като не си наясно с патофизиологията но вируса защо коментираш. Аз съм лекар и ти казвам, че този вирус преминава възпаление на кръвоносните съдове(васкулит), в резултат в което масово се образуват творби. Това тромби запушват кръвоносните съдове, които захранват белия дроб, мозъка и в резултат на това болните умират от емболия или инсулт. Това е механизма на смъртта от Ковид 19. Пак повтарям много коварен вирус. Да знам нямате медицинско образование и не сте наясно със заболяването, но това не ви дава право да пишете конспиративни измислици.

    Коментиран от #55, #75

  • 49 Кккк

    8 0 Отговор
    Има опровержение на новината - пробата и е била отрицателна.
  • 50 Д-р Хаус

    18 4 Отговор
    Жената никога не е била официално потвърдена с Ковид! Даже последния и кръвен тест при приемането в спешното е бил отрицателен, в други медии вече писаха. След множество други отрицателни тестове преди време, то защо е тази мания смъртта на жената да се обяви точно заради Ковид?
  • 51 Още ли вярваме в

    5 4 Отговор
    Демокрацията , Западните стандарти, Плурализма, Свободата на словото, Свободната конкуренция на пазара, Правото на труд и бизнес, Хуманизма на белите хора от Нормалните европейски държави и Либералните им норми ? Нима това не АРМАГЕДОН ?
  • 52 Ljubo

    12 1 Отговор
    Ако коронавирус причини пневмония би трябвало пациента да се лекува от пневмония. За какви отрицателни тестове говорим при недоизлекувана пневмония.
  • 53 Orthodox

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Пълни глупости":

    Попаднах на един коментар към статия по темата за COVID-19, който дава възможно обяснение на ситуацията:

    "Тoвa c oтрицaтeлнитe прoби ce дoкaзa вeчe зaщo ce пoлучaвa. PCR тecтът ce взимa oт нocoглъткaтa. Имa cлучaи нa вируcа, cкрит дълбoкo в бeлия дрoб и PCR тecтът нe гo зaсичa. Чeтoх, чe имaлo прoцeдурa зa прoчиcтвaнe нa бeлия дрoб, нo билa мнoгo нeприятнa зa пaциeнта, кaктo и дocтa cкъпa."

    Коментиран от #90

  • 54 Ljubo

    5 1 Отговор
    Лекарство което убива covid-19 в нашия организъм няма.
  • 55 Хммм

    6 5 Отговор

    До коментар #48 от "Сокола до 44":

    Човек когато няма медицинско образование,търси мнението на хора с такова. А всички до един водещи в световен мащаб медици в областта на вирусологията,имунологията,епидемиологията говорят точно обратното на това,което казваш ти. И те не са анонимници,а излизат с имената си. Един от водещите професори в Германия в тази област,говори точно обратното,на това,което говориш ти.
    И не само той...ами от Италия,от Канада,от Испания....
    Така,че най-вероятно коментиращия за да пише това,се позовава на коментарите на тези специалисти.

    Коментиран от #60

  • 56 http://coronavirus.eti.pw

    1 1 Отговор
    http://coronavirus.eti.pw
  • 57 Ники

    8 2 Отговор
    Питайте какви заболявания е имала жената?

    Коментиран от #61

  • 58 Варна

    9 2 Отговор
    Кажете че жената е имала пневмония и не е излекувана напълно , какъв корона вирус ви гони. Питайте и какви други заболявания е имала , мисирки.

    Коментиран от #62

  • 59 Пич

    2 0 Отговор

    До коментар #45 от "да бе да":

    Не , не важи за грип! Измисляш си. Важо за Корона вирусът,който не е грип.
  • 60 Пич

    3 2 Отговор

    До коментар #55 от "Хммм":

    Това не е вярно. Включително в Бълария повечето специалисти признават това,което казва човека. И в световен мащаб медиците казват за опасността от Ковид 19, иначе нямаше целия свят да блокира икономиките си и да изолира населението си. Включително СЗО казва,че Ковид 19 е опасен и трябва карантина. Измисляш си като децата само това,което ти харесва.

    Коментиран от #64

  • 61 Пич

    4 4 Отговор

    До коментар #57 от "Ники":

    И без заболявания хора умират от този вирус.
  • 62 Пич

    2 5 Отговор

    До коментар #58 от "Варна":

    А ти от Варна ли я консултира,че знаеш какво имала,какво нямала. Що не си траеш и да си вършиш кърската работа и да оставиш мисленето на докторите.
  • 63 стоян георгиев

    9 2 Отговор
    Бог да я прости женицата и респект към саможертвата и.
  • 64 Хммм

    4 6 Отговор

    До коментар #60 от "Пич":

    Ха ха ха ,кои специалисти в България? Коремните хирурзи ли? Че дори коремните хирурзи първо казаха ,това,което коментират специалистите по-света в тази област ,но само два дни след като влязоха в щаба и се обърнаха на 360 градуса ;) А пък за СЗО даже не ми се говори. Тръмп правилно ги отряза.
    Сега к"во искаш? Да ти цитирам професори какво казват за този грип ли? И това са водещи в света в тази област,излезли с имената си... Сигурно тогава ще кажеш,че те са глупаци...

    Коментиран от #65, #66

  • 65 Пич

    3 2 Отговор

    До коментар #64 от "Хммм":

    Ти цитираш само тези,които ти потвърждават тезата.Само че има други,които не потвърждават тезата ти. В Щаба доц.Кунчев е епидемиолог, Проф.Кантарджиев е вирусолог. Ти какъв искаш да има в щаба,като те са специалисти по вирусите и разпространението им. Прочети за професора,откривател на спин,който също казва колко коварен е коронавируса.

    Коронавируса не е грип,нямаш елементарни познания!

    Коментиран от #71

  • 66 Пич

    3 0 Отговор

    До коментар #64 от "Хммм":

    Значи в СЗО не признаваш лекарската експертиза, а признаваш Тръмп, той е чудесен експерт. Само че той недоволства от СЗО не защото вируса не е еопасен,а защото не са действали по-рано. И това не си разбрал.

    Коментиран от #68

  • 67 Behemoth

    1 0 Отговор
    Къде я?
  • 68 Хммм

    6 3 Отговор

    До коментар #66 от "Пич":

    Много сте наивни. Това той какво казва за пред публиката ....е едно на ръка. Ти какво искаш да ти каже Тръмп? Че СЗО са едни паразитиращи кукли и нищо повече ли? ха ха ха
    Ето какво казва В.Мутафчийски два дни преди сформирането на щаба.
    "Ковид19 е вирусна инфекция ,която по-нищо не се различа от останалите респираторни заболявания и далеч по-опасен е грип тип Б,който в момента идва ,отколкото ковид19"! И само два дни след това ,вече в щаба говори точно обратното.

    Коментиран от #69

  • 69 Пич

    5 1 Отговор

    До коментар #68 от "Хммм":

    Не щаба, целия свят си промени мнението със закъснение като лекарите се запознаха с вируса и смъртността му. Италия, Испания,Англия, САЩ, всички закъсняха с мерките и затова толкова хора умряха за 2 месеца. Тръмп именно затова спори със СЗО, че не са говорили за опасността от коронавируса по-рано. Но той самият оспорваше опасността от този вирус, но много бързо си промени мнението и икономиката остана на втори план. Така беше и в Англия и т.н.

    Коментиран от #72, #77

  • 70 Горката жена

    8 2 Отговор
    Ако беше се пенсионирала щеше да е жива.
    Но в булгаристан ще работим до гроб.
  • 71 Бръм

    5 0 Отговор

    До коментар #65 от "Пич":

    Слушай, Пич, самите световни светила в медицината не са наясно с много неща относно Коронавируса. Камо ли т.нар. наши „специалисти“...
  • 72 Бръм

    4 1 Отговор

    До коментар #69 от "Пич":

    Никой не може да докаже със сигурност дали причината за смъртта на заразените с Ковид е именно той, при положение, че са хора на възраст и преобладаващо със сериозни съпътстващи заболявания.
  • 73 Хммм

    7 3 Отговор
    Ама кой е този цял свят? Политиците! И политиците са целия свят, с купените от тях такива като Мутафчийски!
    Епидемиолог от Харвард -Елпидофорос Сотириадис с 20 годишен опит;
    Проф.Бакди-един от най-големите експерти в Германия в областта на инфекциозните болести-медик,вирусолог,микробиолог,22 год.завеждащ института по вирусология и медицинска микробилогия към университета в Майнц;
    Проф. Стефано Монтанари -Италия....
    Д-р Дан Ериксън и Артин Масихи в Калифорния -дават брифинг на който изнасят скандални факти за ковид19 и цирка с пандемията .
    И още и още....всички те говорят точно като нашия Мангъров.
    Много трябва да пиша за да ги цитирам тук..Можеш да си намериш инфо,много из нета,още на подобни специалсит в тази област ,но не на политици и техните маши като Мутафчийски,и не на СЗО,а на специалсти в тази област ,които не са маши на нечии политици и които имат чест и достойнство...да казват истината.
  • 74 Някога, токова някога колкото може да е

    9 2 Отговор
    И по селата имаше МЕДИЦИНСКИ и Зъболекарски кабинети . Медицински сестри в детцките градини и ясли. Имаше и женски консултации и грижи за майката и новороденота. Имаше социални грижи по домовете с диетични кухни , безплатни лекарства и грижа за дамашната хигиена и наблюдени към ВЪЗРАСТНИТЕ ! А казва че дне живеем като " бели хора" ! Соца може и да не е бил перфекте , но бе по-хуманен и човечен ! Народната власт се грижи за Държава , Отечество и НАРОД а не днешните частни партийни групировки ! Ако не го проумеем , въобще ще отънеем !
  • 75 Бръм

    10 2 Отговор

    До коментар #48 от "Сокола до 44":

    И кое му е коварното, като от този вирус уж умират само възрастни хора с тежки заболявания, които и без друго са с висок риск за живота си. Два въпроса: 1. Защо при деца и млади хора няма смъртни случаи - нали вирусът е “коварен“? 2. Как досега никоя от високопоставените личности, които уж се заразиха с Ковид не се спомина и всички оздравяха за няколко дни? Като си Доктор и толкова разбираш, а ми отговори на въпросите...
  • 76 Сокола до 55

    4 4 Отговор
    И кое е точно обратното, което говорят специалисни от Италия, Испания итн. Кажи точно какво пишат.Бъдия по-конкретен. Всеки ден следя световните гайдлайни и механизма на смъртта от Ковид 19 е точно този, който съм описал. И другото, което искам да споделя е, че умират не само възрастни хора с придружаващи заболявания. Притеснителното е, че зачестяват смъртните случаи от Ковид 19 на млади хора, непълнолетни и деца без придружаващи заболявания.

    Коментиран от #82

  • 77 Хммм

    7 3 Отговор

    До коментар #69 от "Пич":

    От началото на епидемията с ковид19 до...мисля беше 20 април ,в Гърция от грип са починали 107 души,а от ковид19 са починали 110 души.
    Та,сега карантината за кой грип е наложена?
    Смъртността в световен мащаб за първото тримесечие на 2020г обявена от СЗО.
    грип (инфлуенца) починали 93 000 души
    ковид 19-починали 50 000 души
    малария -починали 75 000 души
    инфаркт починали 4,500 000 души и т.н.
    Та питам,карантината е наложена заради сезонния грип ли,където са починали 93 000 души или за ковид 19,където са починали 50 000 души?М?

    Коментиран от #81

  • 78 Хммм

    9 2 Отговор
    Ха ха ха ,искаш да пиша фермани ли тук ? да ги цитирам? Ами имаш компютър,потърси си сам.
    И какъв доктор си ти ,след като не знаеш,че един млад човек ,да кажем между 30 и 40 години може да има повече от едно тежко заболяване, а един 80 годишен човек да няма ,и съответно младият е застрашен,докато възрастният не е?
    Точно този проф.Бакди от Германия обяснява,че ; -"от медицинска гледна точка не играят никаква роля ,защото предизвикват леки грипални факти или хрема с температура.Най-много да причинят опасности за хора със тежки съпътстващи заболявания,защото един вирус не убива сам ,а само в съюз с други и то тежки заболявания". Същия професор казва,че мерките на политиците относно този тип ги намира за ;- "гротескни ,прекалени и направо опасни,това е колективно самоубиване" !
  • 79 Хммм

    4 3 Отговор
    Ха ха ха ,искаш да пиша фермани ли тук ? да ги цитирам? Ами имаш компютър,потърси си сам.
    И какъв доктор си ти ,след като не знаеш,че един млад човек ,да кажем между 30 и 40 години може да има повече от едно тежко заболяване, а един 80 годишен човек да няма ,и съответно младият е застрашен,докато възрастният не е?
    Точно този проф.Бакди от Германия обяснява,че ; -"от медицинска гледна точка не играят никаква роля ,защото предизвикват леки грипални факти или хрема с температура.Най-много да причинят опасности за хора със тежки съпътстващи заболявания,защото един вирус не убива сам ,а само в съюз с други и то тежки заболявания". Същия професор казва,че мерките на политиците относно този тип ги намира за ;- "гротескни ,прекалени и направо опасни,това е колективно самоубиване" !
  • 80 Генерал

    5 4 Отговор
    Сам в някакъв Абсурдистан някой си Кокорчо не е разбрал, че няма сигурни тестове. Генерал Мутафчиев го повтаряше всеки път, когато някой като теб започнеше да пищи, защо не е тестван целия народ. Сума страни съдят китайската фармацевтична фирма, която бълва тестове с милиони и то вече на 5х по-висока цена. Нали ти намирисва. Значи рецепторите ти работят. Направи тест, който да е 100 % сигурен. Ако не можеш,поне не се прави на гений, който разбира от всичко. Май наистина започва да вони на червени вмирисани алкохолизирани тролове.
  • 81 Жорес

    2 6 Отговор

    До коментар #77 от "Хммм":

    Ей, хитряга? Защшо не вземеш данните за последното тримесечие на миналата година. Тогава починали от Ковит -19 ще са 0. А, ако искаш може да търсиш грип и през лятото. За това хората учат 5 години "Статистика". Аман от пубери и остарели пубери, дето още вярват на това, което им е казала майка им, че са гении.

    Коментиран от #85

  • 82 Бръм

    7 1 Отговор

    До коментар #76 от "Сокола до 55":

    Не вкарвай интрига, Соколе! Млади хора и деца са умирали по различни причини и преди Ковид. Да не изброяваваме причините - тромби, порок на сърцето, автоимунни заболявания, менингити...Прави и здрави и от един път си отиват. Сега всеки който е с Ковид и се спомине, автоматично го приписват на вируса. Ама така ли е - върви доказвай..А смъртни случаи от пневмония преди не е ли имало? А стига с тоя ковид...
  • 83 Карантино

    8 1 Отговор
    Няма нито един починал у дома си с корона вирус.Всички умират по време или след лечение в болницата.Докторите също са хора с придружаващи заболявания.Как ги лекуват тия хора,като няма лечение?
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Хммм

    4 1 Отговор

    До коментар #81 от "Жорес":

    Аз визирам и за други болести,не само за този грип-т.н. ковид19.
    Ако искаш,може да намеря и за предходната година смъртните случаи в световен мащаб. Но тогава ще се покажат ...еди колко си починали от грип (инфлуенца) ,няма да има ковид 19,тъй като не беше наложен като опасен вирус тогава ;))) А всъщност,другият грип е не по-малко опасен и от този ковид 19. Дори по-опасен. както впрочем и нашия Мутафчийски го каза,преди да влезе в щаба. След като влезе в щаба е ясно какво ще говори.
    Но ти сам си направи извода за първото тримесечие на 2020г колко са починалите от различните заболявания. В частност от грип.
  • 86 Българин

    4 1 Отговор
    Защо в Окръжна при изписването не са и направили контролна снимка, изследване за общото състояние или няма вирус и майната му, а човек може да е развил куп болести? Е. АТИ И ЛЕКАРИТЕ И ТО НА КОЛЕЖКА, КАКВО ДА КАЖЕМ НИЕ ПРОСТОСМЪРТНИТЕ? Или не са могли да и вземат пари, че тя да не е Киро Гела?
  • 87 Сокола до 82

    1 3 Отговор
    Добре, братле щом смяташ, че вкарвам интрига нека така да бъде. Няма да си хабя усилията да те обеждавам в каквото и да било. Насила акъл на човек не може да му дадеш. Всички хубаво.

    Коментиран от #88

  • 88 хи хи хи

    4 0 Отговор

    До коментар #87 от "Сокола до 82":

    Убеждавам докторе,а не Обеждавам;) То вярно,че си доктор а не граматик,но да пишеш като първокласник.....
  • 89 До доктора

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "доктора":

    Засрами се, ти издаде смъртна присъда на половината население. А за другата? Много ти е ясно всичко, много си безапелационен. Добре че не живееш във времето на гилотината.
  • 90 Дааа

    3 1 Отговор

    До коментар #53 от "Orthodox":

    Тогава РSR теста би трябвало да се прави от храчка, която се изкарва от по- дълбоките части - трахея, бронхи.
  • 91 Доктор

    2 1 Отговор
    Вероятно пробата ,взета от носоглъдката ,не е съвсем адекватно взета,вероятно е залепено и нещо вътреболнично /вби /,което редовно циркулира във всяка болница/вероятно псевомонас аерогеноза/,но много вероятно с този синисов внезапен аррест /починала 40 мин след приемането/и да е някое странично действие я от хлорохинина ,я азитромицина....
  • 92 Бах

    4 0 Отговор
    Длъжни сме да отдадем малко уважение на докторката . Вероятно вируса не е точната причина за смъртта и . Все пак са доктори . Въпреки всичко , дала си е живота за медицината съзнзвайки риска. Ако и докторите побегнат и си вземат по 1 - год. отпуск , всички ние ще духаме супата !
  • 93 GodisSavior888

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "вцжз":

    Има един канал в Ютуб Asian Boss. Там все още трябва да има 2 интервюта с професор Ким, който, ако не греша, отговаря за борбата с коронавируса в Южна Корея (има субтитри на английски). Излиза, че при някои хора след лечение, концентрацията на вируса пада до много ниски нива и PCR теста дава отрицателен резултат, защото под определена концентрация ( може би правилния термин е вирусен товар?) този тест не улавя / регистрира вируса. След време концентрацията на вируса отново се вдига с нова поява на симптоми и тестът PCR ще даде положителен резултат. Но това не е реинфекция а връщане към предишното състояние, ако мога така да го преведа, защото инфекцията не е победена въобще, тя си е стояла, но в ниска концентрация. На английски мисля, че термините бяха reinfection / relapse. Мисля, че е хубаво и някои български специалист да се изкаже по тази тема, за да се изясни този въпрос официално у нас ( в България) и да е ясно какво се получава, защото се получава объркване и недоверие.
  • 94 Меме

    1 1 Отговор
    Никой не е казал,че не уважаваме работата на лекарите,дори напротив те са всичко за нас.Ние оспорваме медиините интерпретации,защото днес медиите се подиграват със смърта на хората отразявайки мнения на фалшиви хора