Last news in Fakti

3 Май, 2020 21:26 16 489 40

Манджуков: Богатството е нещо относително

  • петър манджуков-
  • богатство

Тези, които се възползваха от условията и придобиха големи активи и заводи на ниски цени, сега са големите длъжници на обществото, твърди бизнесменът

Манджуков: Богатството е нещо относително - 1
Снимка: БГНЕС

„Богатството е нещо относително, аз съм имал късмета и шанса да бъда заможен човек. Човек не може да бъде заможен сам по себе си. Всеки се развива в дадено общество и всички ние имаме задължение към тази среда, в която сме имали възможност да получим нещо“, заяви бизнесменът Петър Манджуков в предаването "120 минути" по bTV.

"През целия ми живот досега не е имало такава криза, която да е засегнала цялото човечество. Все още никой не може да даде точна прогноза за икономическите последици от вируса", смята Манджуков.

„Никога досега, от Промените до днес, правителството не се е ангажирало с подпомагане на военната промишленост, в която са заети около 15 хил. души. Когато един човек реши да прави собствен бизнес, той трябва да знае, че е поел риск и не трябва толкова да ревем от държавата“, каза бизнесменът.

"Няма пазарна логика в изказването на премиера, че богатите бизнесмени трябва да продадат някой „Ролс-Ройс“, за да платят заплати на служителите си, но въпросът има морални измерения", смята Манджуков, който дарява шест линейки на ВМА.

„В България има хора, които се възползваха от условията и придобиха големи активи и заводи на ниски цени, затова те сега са големи длъжници на обществото“, завърши бизнесменът.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 68 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОСТАНЕТЕ СИ В КЪЩИ!

    48 11 Отговор
    Няма скоро да свърши !
  • 2 Последния софиянец

    98 1 Отговор
    Бизнеса и политиците са се оплели като гордиев възел. Търси се някой Александър да го разсече.

    Коментиран от #20

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ръмпези

    94 5 Отговор
    АБСОЛЮТНО СЪМ СЪГЛАСЕН, ЧЕ БОГАТСТВОТО Е НЕЩО ОТНОСИТЕЛНО..ЩАСТЛИВИЯ ЖИВОТ ПРИНАДЛЕЖИ НА ХОРАТА С БОГАТО ВЪОБРАЖЕНИЕ И ЧУВСТВА...

    Коментиран от #6, #32

  • 5 Хаххааа

    106 6 Отговор
    Бивш от ДС.Честен.....богаташ.
  • 6 Някой

    45 4 Отговор

    До коментар #4 от "Ръмпези":

    Точно !!!
  • 7 Пламен

    84 17 Отговор
    Каква финансова криза, да не би да е имало война или природно бедствие, какво е разрушено. Не е работено в няколко сектора два месеца, които не са жизнено необходими. Пропагандата е за да може някои да спечелят повече.

    Коментиран от #33

  • 8 Инспектор Мадуро

    90 7 Отговор
    "Няма пазарна логика в изказването на премиера, че богатите бизнесмени трябва да продадат някой „Ролс-Ройс“, за да платят заплати на служителите си"

    Аз пък не виждам пазарна логика в това шефа ми да си сменя новата кола с по-нова от скука, а аз да не мога да събера пари за втора ръка кола.
  • 9 Чаки Джан

    66 4 Отговор
    Еххх.кУрективите на обществото!ДС на БКП..Чист като сълза,умен предприемчив,честен...айде моля ви,вде още сме живи и ги знаем.След 20год ще са кумирите ,и новоте Буроффци,но за сега..ай по яваш
  • 10 казах

    49 2 Отговор
    Б Е Л Е Н Е ве зове.
  • 11 Doncho

    68 4 Отговор
    Ех, а ти си честно забогатял "бизнесмен",нали ? А дали случайно не забогатя и ти с готови пари от днес за утре?
  • 12 Този е един от много малкото не-държавни

    35 22 Отговор
    милионери,защото е професионален бизнесмен,чиито пари идват само от износ и реекспорт,т.е.от външнотърговски операции и само от чужбина,стимулирайки българската икономика и работни места.Разликата с новоизлюпените държавни милионери,които са само на държавна хранилка е огромна: приватизация,нагласени държавни поръчки,заменки,кредити,без обезпечение,реституция с компенсаторни записи,корупция и офшорки и т.н. Сега дарява 6 линейки и е поръчал още повече,марка Мерцедес за ВМА, а не цветя за изхвърляне и всички медици да ръкопляскат.

    Коментиран от #24

  • 13 Дидо

    53 5 Отговор
    А ти от тия хора ли беше който се възползваха от тия активи и заводи за без пари , или и ти като ония Домусчиев ще ни сапунисваш че си почналнот една маса на илиенци с чорапи ...???

    Коментиран от #15, #17

  • 14 Тъй де

    33 3 Отговор
    А червените грабливи безродници , милионери само чрез заграбено , са нещо фактическо ?
  • 15 Разликата между него и Домусчиев е от

    40 5 Отговор

    До коментар #13 от "Дидо":

    небето. Домуса е държавен милионер с опростени данъци!
  • 16 слаботоков

    3 6 Отговор
    😀😀😀😀
  • 17 Разликата между него и Домусчиев е от

    25 5 Отговор

    До коментар #13 от "Дидо":

    небето до земята. Домуса е държавен милионер с опростени данъци!
  • 18 ЖОРО

    27 10 Отговор
    АМА ТИ ОТ КОИ СИ..АКО СИ ТОЛКОВА СМЕЛ ЗАЩО НЕ ЗАСТАНЕШ НА СТРАНАТА НА БЕДНИТЕ И ДА ГИ ПОВЕДЕШ СРЕЩУ ШАИКАТА НА Б.Б.АКО ЛИ ПЪК НЕ СИ ОСТАВАШ ЕДИН БЛИЖЕДУПЕЦ...
  • 19 Премиерът

    17 2 Отговор
    не говори за пазарна логика, а за мерки които капиталистите трябва да предприемат.
  • 20 München

    10 4 Отговор

    До коментар #2 от "Последния софиянец":

    Имаш в предвид Александър Македонски? Ами щом е Македонски, значи е българин, от София сигурно. Да се наме ри и да го разсече!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Кое по точно

    9 0 Отговор
    беше нецензурно, ада или анатемата?
  • 23 Светоний

    21 3 Отговор
    До комент 12:
    Не си прав и нямаш информация. По мои данни откраднатото в пъти надвишава това което е спечелил от сделки. Затова сигурно и другаря Гоце го награди.
    Рано или късно ще си получи заслуженото - Бог забавя, ама не забравя.
  • 24 Факт

    25 4 Отговор

    До коментар #12 от "Този е един от много малкото не-държавни":

    А кой изнасяше оръжие за Ирак по време на ембаргото и КОЙ в България можеше да реализира това, ако върху него не се простираше червения чадър и не бе човек на БКП

    Коментиран от #35

  • 25 HohoBoho

    22 1 Отговор
    "Тези, които се възползваха от условията и придобиха големи активи и заводи на ниски цени, сега са големите длъжници на обществото..."
    -
    Да дават мангизите и да влизат в затвора
  • 26 потребител

    32 4 Отговор
    Манджуков,защо не се изправиш на публична полемика с мен и да отстояваш тезите си с шестте линейки подарени на кого? На ограбените от прехода хора,много от които няма да имат другия месец какво да сложат на масата на децата си! Грабителите да се явявате в ролята на съветващи е най-малкото гнусно!
  • 27 Ха ха ха

    31 1 Отговор
    Този Е ЧЕСТЕН БИЗНЕСМЕН ОТ КОТИЛОТО НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ. НЕ 6 ЛИНЕЙКИ, АМИ 60 ТРЯБВА ДА ПОДАРИ НА ОГРАБЕНИЯ НАРОДЕЦ.

    Коментиран от #34

  • 28 Бегайте кои къде му видат очи

    25 4 Отговор
    Не се връщаите никога в бегето не раждаите тука и не правете опити за бизнеси защото ше бъдете ограбени от мутри и държава а живота ви ше мине зян
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Веселин Николов

    19 2 Отговор
    Да разкаже за Алжирският дълг...
  • 32 Гост

    16 2 Отговор

    До коментар #4 от "Ръмпези":

    Имам един доста богат приятел неговите думи бяха когато нямах пари бях най щастлив
  • 33 Анти комунист

    19 1 Отговор

    До коментар #7 от "Пламен":

    Комунист, ченге ,бизменсмен, се едно камила с рога,същите тези чесни комунисти вкарваха в затвора за 200 долара ,те все още казват, кой какви права има,не било морално,а морално ли е да копуват съдии и прокурори,морално ли е колата и къщата да са на фирмата, а те лични, морално ли е да назначаваш депутати и съветници ,кризата тепърва ше ги ужили за това те взеха да говорят за морал,искат парите на държавата,всички които не вярват са техни хора

    Коментиран от #37

  • 34 Хелиос

    12 0 Отговор

    До коментар #27 от "Ха ха ха":

    Тоя същия,със синът си, подкрепяше финансово Зико в Пловдив като независим на предишните кметски избори,след това Зико стана областен.Ясно ли ви е сега от кой отбор е.
  • 35 Наблюдател

    8 2 Отговор

    До коментар #24 от "Факт":

    Изнасяха оръжие в ембарго Първанов и Славков. Два часа документален филм за това показаха норвежците след преврата 1989г.
  • 36 ;, нерегистриран

    7 4 Отговор
    Както зоват ченгетата за ч етири години президента става и си оправя живота завинаги. Щом един чиновник от общината е заграбил 10000 земя, строи, замъци, образование, живи и здрави да сте, заедно ще сме всички горе. Хващат се за дребните неща, а едрите подминават. Всички са заедно в разграбването. Гледай и мълчиш, че виж са те пребили...дпсбспгерб
  • 37 Били

    4 1 Отговор

    До коментар #33 от "Анти комунист":

    Човече, хубаво си писал, писал...
    ама защо толкова неграмотно, защооооо
    Как да вярвам на неграмотен човек?
  • 38 А другите

    7 1 Отговор
    Какво мисли по въпроса за социалната отговорност Кирил Домусчиев, който за 200 милиона лв. придоби БМФ - едно от най-печелившите предприятия в България. След това за 10 години от печалбите на БМФ доплати още 240 милиона лв. Придоби 77 кораба от задгранично плаване с над 1 милион тона дедуейт, изградени кадри, завоюван международен пазар, сградден фонд...
    Днес само за две пикливи многоцелеви военни корабчета от нисък клас - клас корвета - българският народ е натоварен да плаща 984 милиона лв с ДДС, т.е. 820 милиона лв. без ДДС, което е 2 пъти повече от общата цена на която Домусчиеви придобиха БМФ.
    Или БМФ заедно със 77 презморски кораби с над 1 милион тона (над 1 000 000 тона) пълно водоизместване, кадри, пазар и сграден фонд е приватизирано на цената на едно пикливо военно многоцелево корабче - корвета с водоизместване от порядъка на 1500-2000 тона .
    Защо трябваше да се ограбва българския народ, чрез ограбване на неговата държава, за да се чувстват задължени такива които имат поне малко съвест - такива като Петър Манджуков?

    А какво да кажем за онези, които нямат и толкова съвест и продължават да чупят държавата с напълно безполезни военни поръчки като тази за пикливите, но златни 2 бр. корветки за плашене на морските гарги - гларусите? Ами трите милиарда лв. за 8-те американски самолетчета предплатени засега на картинка, с евентуална доставка за 2023-2027 г.?...

    Кой ще ги плаща, ако не ние, децата и внуците ни?
  • 39 Гост

    4 4 Отговор
    Неграмотните човечета, анонимнико крадат, а ние само се облизваме. Всички сте навързани.... И някои.. Вие сте бедни... Бедни сме, защото една игла, един конец не са откранали...
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове