Last news in Fakti

15 Май, 2020 18:41 5 890 33

Марешки коментира идеята за държавните бензиностанции

  • веселин марешки-
  • държавни бензиностанции

Не внасям горива и нямам отношение към държавния резерв. Чувам, че не се плащат акцизи. Една такава компания би помогнала за изсветляването на бизнеса, коментира още депутатът

Марешки коментира идеята за държавните бензиностанции - 1
Снимка: БГНЕС

Веселин Марешки, лидер на партия ВОЛЯ и зам.-председател на Народното събрание, коментира пред Нова телевизия идеята държавата да излезе на пазара с горивата. Той подкрепя идеята, като посочи, че отдавна самият той е предложил това.

Наистина това много бързо са го решили и не са много наясно как да стане. Това може да бъде една компания под шапката на Министерството на икономика и няма нужда от законопроект. Нито ресурсът, нито времето е толкова проблематично.

Той смята, че не повече от 2 години ще отнеме реализацията на проекта за държавни бензиностанции.

Времето не е много, ресурсът е около 100 милиона евро, уточни Марешки.

Той обясни, че инфраструктурата трябва да е такава, че всеки гражданин да има достъп до тази бензиностанция в периметър не повече от 20-30 м.

Не внасям горива и нямам отношение към държавния резерв. Чувам, че не се плащат акцизи. Една такава компания би помогнала за изсветляването на бизнеса, коментира още депутатът.

Това, което правя аз и други колеги, показва, че има възможност цените да са по-ниски. Нито една лоукост компания не е убила бизнеса на големите компании, заяви още Марешки.

И подчерта, че идеята за държавни бензиностанции ще даде тласък на иконимиката и ще увеличи стокообмена.

Министерството на финансите предложи днес създаването на държавно предприятие „Държавна петролна компания“ към министъра на икономиката, която да изпълнява всички функции на държавния резерв за съхранение и обновяване на резервите на петролни енергийни продукти.

Така ще се оптимизира управлението на задължителните резерви и ще се гарантира постигането им и устойчивото им поддържане в изпълнение на изискванията на европейското законодателство.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 В държавната работа

    30 12 Отговор
    най-хубаво се краде! Контрол няма! И няма оправия!

    Коментиран от #11, #17

  • 2 сигурно

    25 22 Отговор
    На 100% ако това стане ,горивата ще поскъпнат !!
  • 3 Марин ЛьоПенис

    22 26 Отговор
    Този май се натиска пробитата държава да му одържави фалиралите бензинджийници..

    Коментиран от #13

  • 4 Край

    40 4 Отговор
    Това го подкрепя - даже той го измисли. А ще подкрепи ли държавна верига аптеки да натисне цените на лекарствата надолу.
  • 5 Ей го на

    30 6 Отговор
    и другаря - солидарен , намърдал се във властта , лъжейки гражданите , бетер сиганин !

    Коментиран от #18, #23

  • 6 Вярвам на бат Веско

    46 5 Отговор
    Всеки голям град трябва да има по една държавна бензиностанция която да регулира големите вериги които искат само да лапат от бедния народ
  • 7 гост

    31 6 Отговор
    Ми крайно време е срутената от демокрацията държава да започне да се строи наново. Не харесвам варненския ама е прав човека за много неща, не може да го отрека.
  • 8 VVV

    19 9 Отговор
    Предизборната борба започна. герб крадат идеи ,защото са и крадци ,а не само лъжци

    Коментиран от #31

  • 9 Въпросче

    21 4 Отговор
    Вие с Домуса да не сте от тричленката по учредяването? ( Другият го знаят и децата)
  • 10 Тъпа мутра

    11 5 Отговор
    Тим!
  • 11 Маринов

    20 7 Отговор

    До коментар #1 от "В държавната работа":

    За това българина изпитва соц носталгия. Защото сега от частника трудно се краде. А едно време да крадеш от държавното си беше спорт.
  • 12 Край

    19 8 Отговор
    Да не останете учудени като цената на горивото в държавните бензиностанции е по-висока от на другите. Много лесно ще го постигнат. И там ще работят хора - българи.
  • 13 Само

    20 3 Отговор

    До коментар #3 от "Марин ЛьоПенис":

    На неговата бензиностанция има опашка.
    В не голям областен град.
    Да е фалирал, колко да е фалирал?
  • 14 Дългият

    22 2 Отговор
    Това трябваше да стане много отдавна а ако погледнем в миналото,Държавата не трябваше да оставя целият бизнес с петрола в частни ръце.Има примери с други държави.Стане ли това цените ще паднат...гаранте...и другите играчи ще се съобразяват.След това на ред трябва да е банковият сектор...

    Коментиран от #30

  • 15 Ръмпези

    11 4 Отговор
    ВСИЧКО ДОБРЕ, САМО ЧЕ АЗ НЕ ВИЖДАМ ДЪРЖАВАТА...ДЪРЖАВАТА Е СВОБОДА, ПРАВОСЪДИЕ И ИСТИНА...НЕ ВИЖДАМ НИ ЕДНО...
  • 16 Браво

    17 1 Отговор
    Браво да направят компании и за асфалтиране
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 АВЕ ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ ЧЕ КОМУНИЗМА ИМА

    11 2 Отговор
    ХУБАВИ НЕЩА...ДЪРЖАВАТА ДА СИ ЗАСТАНЕ НА МЯСТОТО КАКТО БЕШЕ ПРЕДИ 1989 И ДА ИЗМЕТЕ ШАЙКАТА ОТ КРАДЦИ И ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ "БИЗНЕСМЕНИ....ДЕ Е БАЙ ТОШО СЕГА ДА ВИДИТЕ ДЕ Е ПРЕМИЕР ДЕ Е ПРЕЗИДЕНТ...ЩЕ ВИ СЕ СТОПЯТ КРАДЕНИТЕ СРЕДСТВА И ЩЕ ЧУКАТЕ КАМЪНИ НА КАРИЕРАТА ДА ВА И БИЗНЕСМЕНИТЕ МАЛОУМНИ....ЩЕ ВИДИТЕ КОН БОБ ЯДЕ ЛИ...ЩЕ ВИДИТЕ S КЛАСИ И Х 5 САМО НА КАРТИНКИ...ДОЛНА КРАДЛИВА СГАН...РАБИЙШЛИ...
  • 21 Лозенец

    9 1 Отговор
    ВЕСАК, ДРЪЖ ЗДРАВО РУЛЯ! ТОВА Е ВЕРНИЯ ПЪТ. ВПРОЧЕМ, МНОГО СИ ПРАВ, ЧЕ ИСТИНСКАТА ПРОМЯНА МОЖЕ ДА СЕ РЕАЛИЗИРА НАЙ - ЕФИКАСНО ЧРЕЗ ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ЛОСТОВЕ! БЪДИ ЗДРАВ!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Бугаро монголски крадец

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Ей го на":

    По големи от тия крадци нЕма!!!!!Хем крадливи хем ебливи от към отзад!

    Коментиран от #24

  • 24 За пари и на майка си пут...продават

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "Бугаро монголски крадец":

    За разплод!Може и иноверски,,,абе пари да подат!
  • 25 какк

    5 0 Отговор
    скапаното гориво трябва да е под лев, тока трябва да е стотинки, за парното и топлата вода да не говорим.. трябва ако има държава да регулира, ако няма да се направи така, че да има! Няма как с тези цени на нефта и газта да плащаме такива пари... не е редно!
  • 26 А сега де?

    2 0 Отговор
    Бат Веско продава ефтино без да е искал разрешение от Бат Бойко. И сега съвсем случайно крепи на Бойковото правителство.
  • 27 Густо Майна

    2 1 Отговор
    И ква е логиката на завръщането на планирането в търговията на горива, че не се сещам? В Пловдив евтини горива бол на цени в момента м/у 1.39 и 1.46. Не виждам обаче големите вериги да са се трогнали; държат цени с 40-50 стотинки отгоре! Та как точно държавна търговска структура с основна дейност кражби от персонала, ще ги "принуди" да си бутнат цените?!
  • 28 Време беше

    3 0 Отговор
    На Люкойл отзад с любов
  • 29 един шофьор

    3 1 Отговор
    Взеха на Божков лотарията ще направят държавни бензиностанции да върнат и ДАП ( Държавно Автомобилно Предприятие ) и комунизма е тук а за здравеопазването нищо не казват.
  • 30 The Dark Lord

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Дългият":

    Айде стига хуморески. Верига "Петрол" чия собственост беше и кво стана, рафинериите чии бяха и кво стана? Държавата защо даде ел. енергията и водата и т.н. Всичко е прах в очите за поредната далавера. А Марешки да се благодари, че българската прокуратура не е като в нормалния свят иначе щеше да му стане доста жегичка на едно по-топло място.
  • 31 The Dark Lord

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "VVV":

    То едни идеи...
  • 32 инчхай

    0 0 Отговор
    не зареждайте на марешки на антим и на мартен е по добре,тоя държи едни дебелаци който ги мързи
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове