Last news in Fakti

8 Юни, 2020 11:14 4 191 44

От ГЕРБ-Варна обвиниха Станишев за аварията в езерото

  • варненско езеро-
  • тръбопровод-
  • авария-
  • варна-
  • бранимир балачев

Обществената поръчка, обявена през 2007 г. по време на правителствато на Сергей Станишев, е причината за проблема, убеден е адвокат Бранимир Балачев

От ГЕРБ-Варна обвиниха Станишев за аварията в езерото - 1
Снимка: БГНЕС

Аварията във Варненското езеро е заложена при управлението на Станишев. Избраните фирми-изпълнители са свързани с флагманите в раздухването на проблема. Това коментира в предаването "Позиция" на Радио Варна адв. Бранимир Балачев, председател на групата общински съветници на ГЕРБ в ОбС на Варна.

Обществената поръчка, обявена през 2007 г. по време на правителствато на Сергей Станишев, е причината за проблема с авариралата тръба във Варненското езеро, заяви Балачев, цитиран и от Varna24.bg.

През 2007 г. са избрани фирмата-изпълнител от Гърция, основният подизпълнител "Струма имоти "ООД и българо-датският надзорник, които са допуснали тръбата да не бъде закопана на 22 метра, както е по проект.

"Забележете, основната фирма-подизпълнител от българска страна е от Благоевградско и бих попитал Мая Манолова, която се изказа остро по темата и раздуха за екокатастрофа и провален сезон, какво ѝ говори тази фирма, дали не знае нещо за нея.

"Защо е избрана тази фирма, питам Мая Манолова, която тогава беше член на парламента и депутат от този регион. С какво тази фирма е била напред в изграждането на хидросъоръжения като тръбата, че е извършила строителството. Нямало ли е качествени варненски фирми", каза още адвокат Балачев.

"Моето заключение е, че фирмите, които са реализирали проекта, са плътно свързани с именно тези формации, които са флагманите на раздухването на този проблем сега", подчерта Балачев. Той заяви, че за някои политически партии предизборната кампания вече е започнала и използват всякакъв повод да атакуват управляващата партия, кмета, общината и Общинския съвет с преобладаващо мнозинство от ГЕРБ.

Той припомни казаното кмета преди дни, че политическият планктон на опозицията изплува на повърхността покрай аварията с тръбата във Варненското езеро. Всички говорят за проблема, но не казват как се е стигнало до него, а варненци трябва да знаят –за обществената поръчка и изпълнението ѝ. Ако тръбата беше заровена на 22 метра, както е по проекта на МОСВ, който е принципал, нямаше да се стигне до този инцидент, с който сега се злоупотребява и политизира. Тук ще кажа, че не прави чест на сегашния министър да прехвърля вината на общината и на кмета, защото неговото ведомство носи отговорност.

"Веднага след сигнала на ВиК за аварията общината е предприела бързи мерки, но се изисква време, за да се установи кой е изпълнителят, да се направят констативни протоколи за предизвиканата ситуация- подготвя се съдебен иск, за да се възстановят вложените средства за отстраняване на аварията и причинените вреди, а не делото да се загуби", продъжли Балачев.

"В момента се работи много интензивно, денонощно и целта е в максимално кратък срок проблемът да бъде решен. Отпадните води се изливат в езерото след механично пречистване.Колкото до планктона, такъв цъфтеж имаше и по миналата година, както измирането на риба се е случвало поне няколко пъти през последното десетилетие и варненци знаят това. МОСВ вместо да прехвърля топката на общината да каже дали се следят заводите в Девня и край езерото как изхвърлят своите отпадъци и дали затлачването на дъното не е причина за намаляването на кислорода", каза още той.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 демократ

    15 85 Отговор
    Комунистическите престъпления още дълги години ще пречат на развитието на България. След още 3 мандата на Бойко може и да се оправим.
  • 2 Белю

    28 9 Отговор
    КОЛКО Е ГОТИН ТОЯ.
  • 3 някой

    59 7 Отговор
    Точно боко е като тях същия крадец и мошеник за 11 години какво направи нищо
  • 4 Гост

    66 8 Отговор
    Герберастки ку.венски номера. ''Ние не смее виновнии'' - некадърни мрънкялници
  • 5 Бай Аврам Бакалина

    63 6 Отговор
    На ГЕРп, всички други са им виновни!
    То така си беше...
  • 6 Долу мутрата премиер

    56 6 Отговор
    На гербераската пасмина се някой друг им е виновен , а те света удъ ненапита. Ма къщурки за 1,5 милиона си купуват от спестени закуски!!!

    Коментиран от #8, #11

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 демократ

    6 39 Отговор

    До коментар #6 от "Долу мутрата премиер":

    Защо да не си купят, спечелили са хората с честен труд пари и са си купили. Ти като си некадърник и не можеш да си докараш нормални доходи, кой ти е виновен?

    Коментиран от #16

  • 9 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    42 7 Отговор
    На наглите ГЕРБерасти пак Станишев им е виновен...
  • 10 До кога

    37 4 Отговор
    Как смее точно този да се показва и говори. Един от адвокатите във Варна който винаги търси интереса и е със силните на деня... за колко....
  • 11 ОТ ФИЛМА ХИЩНИКА

    44 4 Отговор

    До коментар #6 от "Долу мутрата премиер":

    НЕМА ЛАБАВО ГЕРБЕРИТЕ ОТНОВО ДОКАЗВАТ СЕБЕ СИ - ВСИЧКИ ДРУГИ СА ВИНОВНИ НО ТЕ НИКОГА. ТЕ СА БЕЗГРЕШНИТЕ КРАДЦИ И МОШЕНИЦИ. КОМУНИСТИЧЕСКИ УТАЙКИ ОТ НАЙ-ЛОШИЯ И ДОЛЕН ВИД. НАГЛИ, БЕЗКРУПОЛНИ,АГРЕСИВНО КРАДЛИВИ.НЯМА МАЙКА, НЯМА БАЩА, НЯМА РОД, НЯМА РОДНИНА. ВЪРХОВНИЯ БЕЗМИЛОСТЕН ХИЩНИК ГОТОВ ДА ИЗЯДЕ И ДЕЦАТА СИ.
  • 12 ежко

    44 3 Отговор
    Абе ГЕРБ, все другите са ви виновни!Ако не можете да се оправяте с такива ситуации -марш обратно откъдето изпълзяхте!Поръчката била от 2007, а работата кога е извършена?Кога е приключила?Кой е приел СМР?Кой е подписвал актовете?Откъде е фирмата ншма значение -на цяла България е известно,че да вземеш обществена поръчка се дават рушвети!Въпроса е колко време замитахте проблема под килима.Откога се знае проблема и какво и кога предприехте да го решите!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Фактъ

    36 3 Отговор
    Не бе , виновен е ланския сняг . Герб са Божие наказание за България .
  • 16 Долу мутрата премиер

    23 2 Отговор

    До коментар #8 от "демократ":

    Ма они цицат пари от моите данъци!!! Държавна и общинска администрация и вся осталная сволъч де цица от бюджета!!!! Да не говорим за санирането , или оня с джипката де раздава кинтите! Политиката им била за хората!!! Ма аз тез хора ги знам , даже имената мое да им кажа!!!! ГЕРБЕРАСКАТА ПАСМИНА ДЕ ДОКАРА ЦЕОКУПНИОТ БЪЛГАРСКИ РОД ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА!!!
  • 17 Владимир Кънчев

    23 4 Отговор
    Бранко, Бранко. Що не се върнеш още малко назад и да кажеш нещо - ако знаеш разбира се , за живака! Този живак който е на дъното на езерото и нищо не може да го изкара от там! Спомняш ли си един цех в Девня - живачна електролиза! Няма и как да си спомняш - ти в Девна не си идвал по дела! Истинският проблем на езерото се нарича сгуро-шламо отвал "Падина"! Но всички РИОСИ - и тези които ти си назначавал си траят по тези въпроси като таковани задници във ватени гащи. Ние с тнебе доживяхме до тези дни, въпросът е дали нашите деца и внуци ще го докарат до такива години? Едва ли - отровата е там и не се казва фекалии! И една провокация - ти участва ли в гласуването на ОУП Варна? как новия град ще се очиства от отпадни води през една хилава тръбичка? Твърде често ставате смешни - време Ви е да се отказвата!
  • 18 човек от село

    30 2 Отговор
    Уважами представители на ГЕРБ-Варна,не Станишев е виновен,а хан
    Аспарух-Вие никога за нищо не сте виновни!
  • 19 опааа

    23 2 Отговор
    Тия продължават да трепят рибата от дърветата.Сержо им бил виновен че са се намазали с фекали до ушите.
  • 20 Потрес

    30 1 Отговор
    Вече не разбрахте ли, че с претоплена манджа българите не се наяждаме вече! Стига! Безкрайно безотговорно е това! Не издържам да ви чета герберунгелските бъртвежи! Гнусни са ми всякакви подобни и комунистическите тройки, и дчседесарските подскоци, и тн. Ако не може да се справите с управлението, а това е очевидно, просто се разкарайте! При вас герберунгелите, властта е самоцело, понеже пряко зависите от кражбите и корупцията! Махайте се! Има достойни и умни мъже и жени, а вие преяло с власт шматароци не сте между тях!
  • 21 Behemoth

    15 2 Отговор
    Знаех си ....га.дина...хахахххххх....
  • 22 Ахахаха

    25 1 Отговор
    Подобни изцепки ежедневно забиват следващия пирон в ковчега на герб! Радвам се, че до тук ви стига акъла! Даже и опростачените бабички вече разбират какво правите - едно голямо нищо! Само краждбиии! В това сте перфектни!
  • 23 NikNay

    22 2 Отговор
    Не ми се обеснявайте а действие, отсранете аварията. И ГЕРБ стават смешни като онази кифла от клипа в Ю тюб със заглавие "комунистите са виновни".
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Нещастник олигофрен

    26 2 Отговор
    Нека Варненци хубаво слушат как БСП са виновни за нещо от 2007г!!' абе нещастници проблема е ВИЕ СТЕ ОСТАВИЛИ ТРЪБАТА ДА ТЕЧЕ ОТ АВГУСТ 2019! Не е проблема че е спукана. Ами оправете пък после търсете гаранцията. Що не обвинитеби Бай Тошо че пътичата са издържали само 50 г. А вашите мандата не могат!
  • 26 хахахаа

    10 1 Отговор
    Буахахахаахаха
  • 27 Стамат

    25 2 Отговор
    А за мръсния въздух в София са виновни динозаврите защото след като са умрели са се превърнали в петрол.хахха скапани гербави из..микяри. И 50 години да са на власт пак ще са виновни онези преди тях. Добре е хората да си зададат въпроса нормално ли е тези хора вече 10 години да не носят отговорност за действията си и с оправдания и манипулации винаги да се измъкват
  • 28 1234

    27 1 Отговор
    Аз мисля че варненци са виновни.ако серяха на поляната а не в тоаетната, тръбата щешв да е пресъхнала отдавна. По големи добичета от герб едва ли природата може да създаде. Но всички гледат вожда. Както се оправдава той така и всички по веригата
  • 29 123

    22 0 Отговор
    И Путин има пръст в тази работа.
  • 30 Каналин Цолов

    20 1 Отговор
    Просто през Управлението на ГЕРБ Варналий почнаха да ядат повече, налягането в търбата се повиши и тя гръмна. Така че Бойко е виновен.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Е браво

    9 0 Отговор
    Кой ми ака в гащите?!
  • 33 Шефьор

    11 1 Отговор
    Адвокатчето, да пине една водичка да се успокои! А, нещо за Терциера да каже!? Че то сигур Варненското езеро тогава се е образувало.
  • 34 Историк

    8 1 Отговор
    Между другото, видяна е особа приличаща на Ц. Цачева да гледа замислено в езерото преди Президентските избори. Дали тя нещо не е направила!?
  • 35 ЦК на ГЕРБ

    8 1 Отговор
    Винаги друг! Никога Бойко!!!
  • 36 jforfk

    10 1 Отговор
    Искам да разкажа един стар виц ... Напускайки поста си старият директор пожелава успех на новия и му дава 3 плика като му казва, ако има поблеми да отвори първия, после втория, а накрая третия плик. Появяват се проблеми и новия директор отваря първия плик. А там пише: направи модернизация и оптимизация. Пак проблеми, във втория плик пише: Хвърли цялата вина върху мене. Пак проблеми, а в третия плик пише: напиши три плика за този дето ще те смени. Та г-н Балачев, Вие втория плик ли отворихте?!?
  • 37 Усмивката

    8 1 Отговор
    Адвокате... А апартамента на Цецо. Апартамента на Рашидов, Апартамента на Цецка Цачева. Барселонския крадец. Нали си адвокат за всички българи. Давай щом си я захапа тая правда. Давай нататъка. ..ЩО СЕ ЗАПРА в 2007 година.
  • 38 галватрон

    5 1 Отговор
    Гербаджийските престъпления още дълги години ще пречат на развитието на България. След 3 мандата на Корнелия може и да се оправим.
  • 39 герб лъжат яко

    5 0 Отговор
    Меритайм.бг: Тръбата във Варненското езеро два пъти е удряна и вадена от кораби, не била изцяло вкопана .В началото на миналата година частен съдебен изпълнител обявява за продажба несамоходната дълбачка „Струма“, която е участвала в изграждането на тръбопровода. По думите на Керин, той само купил съоръжението, то е използвано от гръцките изпълнители на проекта. „Два пъти кораби удряха и изваждаха тръбата“, коментира Керин пред „Меритайм.бг“ българският бизнесмен. За съжаление той не дава повече подробности по тези случаи.
  • 40 ТРОПЧО

    4 0 Отговор
    ААА ТЕ ГОЛЕМИ ОБВИНИТЕЛИ ОТ ГЕРБ СТАНИШЕВ ИМ ВИНОВЕН ДА НЕ БИ И ТОДОР ЖИВКОВ ДА Е ВИНОВЕН АААА ЕЕИИИИ МРЪСНА НАПАСТ ГЕРБАДЖИИ НИЩО ХУБАВО НЕ СЕ ЗАДАВА С ТЕЗ ИЗМИКЯРИ ГЕРБ САМО ПРОСТОТИИ ТЕ КРАДЪТ ДРУГИТЕ ИМ ВИНОВНИ ИМАЛИ НЕЩО КОЕТО СЕ ПРАВИ В БЪЛГАРИЯ БЕЗ ГЕРБ ДА ЩИПНЕ КОМИСИОН НЕЕЕЕ ПОСЛЕ ДРУГ ВИНОВЕН МИ ВИИ ЗЕМЕТЕ ПАРИТЕ И ИСКАТЕ ХОРАТА ДА ГО ПРАВЯТ БЕЗ ПАРИ ЕИИИ МНОГО СТЕ ХИТРИЧКИ БЕ ГЕРБАДЖИИ СВЪРШВА МАНДРАТА ИДЕ ПАНДЕЛАТА
  • 41 Сергей

    2 0 Отговор
    То някъде изтекат ли големи и смръдливи фекални води, винаги някой партиен член на бившата БКП е наоколо.
  • 42 дедо Шишарко

    2 0 Отговор
    Създателя на света е виновен ,че е сътворил това езеро там!
  • 43 Васил Левски

    3 1 Отговор
    Тоя продажник до вчера беше комунист в червата днеска,вече е гробар...
  • 44 Червени боклуци.

    1 0 Отговор
    Заради 50 години "комунизъм", сме 200 години назад. Трябваше, като в Румъния да бъдат застреляли двама-трима комуняги...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове