Last news in Fakti

9 Юни, 2020 20:19 3 953 32

БСП отговори на ГЕРБ за срещата Нинова-Божков-Златев

  • бсп-
  • герб-
  • корнелия нинова-
  • васил божков-
  • валентин златев

В България най-големият проблем след коронакризата е управлението на Борисов, каза Георги Свиленски

БСП отговори на ГЕРБ за срещата Нинова-Божков-Златев - 1
Снимка: БГНЕС

БСП излезе с първа реакция след бомбата, която днес хвърли Маноил Манев от ГЕРБ, че е имало среща между Корнелия Нинова, Васил Божков и Валентин Златев.

Зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски отрече пред БНТ соцлидерката да се е виждала с двамата бизнесмени. „Госпожа Нинова мисля, че преди седмица каза, че не е участвала в такава среща. Нека този, който твърди такова нещо, да каже кога и къде е имало такава среща. Това е спекулация", категоричен е той.

„В България най-големият проблем след коронакризата е управлението на Борисов, което доведе до това държавните институции да не фунцкионират. Управлението на ГЕРБ доведе до това българските граждани да бъдат апатични към политическия процес.

С подписката, която инициираме срещу сегашното управление, искаме да накараме българските граждани да видят истинските проблеми и да се събудят  – в тях е инструментът за отстраняване на Борисов от власт“. Това каза посочи Свиленски.

„Искаме българските граждани, подписвайки се, да покажат на Борисов, че не го искат. Това е целта на гражданската подписка и се надявам да получи подкрепата и на много български граждани, които не са симпатизанти на БСП“, допълни Свиленски.

„Преди четири години, като народен представител, попитах министъра на финансите кога ще изпълни Закона за хазарта, в който е казано, че Министерски съвет трябва да разработи стратегия за облагане на хазартните игри и да предложи нов закон на Народното събрание.

Това е част от всичко, което се случва около скандала с Божков – ГЕРБ и Менда Стоянова приемат поправките през 2014 г., цяла година след това не правят нищо по законодателството, а г-н Горанов през 2016 г. ми отговори, че законът е готов, написан, и трябва да влезе в Народното събрание, но и до днес не е внесен“, коментира социалистът.

Според него същественият въпрос е какво кара Горанов и Министерски съвет да оставят този закон на трупчета в Министерството на финансите и той да не влиза в парламента. „Отговорът на този въпрос го дава Васил Божков – 60 млн. лв. Това кара управляващите да не пишат нови закони и да не облагат хазарта така, както трябва“, категоричен е той.

„Защо когато БСП постави въпроса за отговорността на министъра на финансите и премиера, веднага от ГЕРБ искат анкетна комисия и за прехода“, пита Георги Свиленски. Той припомни, че когато преди няколко месеца отново е бил повдигнат въпросът да бъде разгледана приватизацията назад във времето, от БСП са били категорични, че трябва да бъде разгледан целият преход.  

„Нашето предложение за анкетна комисия е да видим връзките на Борисов и Горанов, пиарът на Министерски съвет и на всички други с Божков. Нека тази комисия да разследва това и да бъдат разпитани всички лица от списъка на Божков“, каза още Свиленски.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 28 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 :::::

    42 11 Отговор
    нивото на "остриетата" на ОПГ ГРОБ е на пияно непълнолетно тролче
  • 2 много сте умни

    49 9 Отговор
    Това са същите умници, които твърдяха че Нинова дала 30 МИЛИОНА на Михаил Михов, за да се откаже той да се бори за председател на БСП...
  • 3 U67CA6TA

    58 15 Отговор
    Божков каза кой е ходил всяка седмица в офиса му. Не чух името на Корнелия, а на една ваша хубавица...
  • 4 демократ

    21 63 Отговор
    Корнелия и Радев се договориха с мафиота Божков да съборят доброто правителство на ГЕРБ и да дестабилизират държавата. Няма да успеят, защото управлението е полезно за България и хората разбраха че от комунисти нищо хубаво не може да се очаква. ГЕРБ - победа!

    Коментиран от #16, #22, #24, #26

  • 5 БАЦЕТО-КОШМАРА НА...ПРОКУРАТУРАТА

    22 6 Отговор
    СВИЛЕНСКИ..ИВА НИДЯЛКОВА ШЕ СЕ...ОБИДИ...
  • 6 Пико

    31 5 Отговор
    Манев е,, бившо "ченге така че е нормално да лъже.
  • 7 Фен

    19 37 Отговор
    БСП са безсилни и това да съберат подписите за да свалят правителството са последни издихания на тази червена пасмина сбогом комунисти

    Коментиран от #15

  • 8 Кака Мара

    12 25 Отговор
    Въпросът беше към Нинова!
    Баджанака кой го пита, за бившата никой не му поиска мнението...

    Коментиран от #10

  • 9 Хайллллл Корни

    19 32 Отговор
    Няма нищо по-хубаво от това ,да видиш комунист с пяна на устата от нелепи обяснения ..... жалка картинка на една загиваща компаЛтйка
  • 10 Ново

    17 5 Отговор

    До коментар #8 от "Кака Мара":

    Нищо не знае за бсп и нинова а всичко знае за герб и парите евала
  • 11 А бе

    13 16 Отговор
    Нека сега Нинова разправя,че нейния мъж не работи във фирмата на Златев,а Свиленски да заяви че е повече мъж от Радев!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ФИНЦИ

    22 3 Отговор
    МАНОИЛ МАНЕВ ВЪСПИТАНИК НА СПОРТНО УЧИЛИЩЕ В СТАРА ЗАГОРА ПРОСТ ДО НЯМА И КАДЕ ПОДЛЕЗУРКО ДЯДО МУ БИВШ КОМУНИСТ ИМАШЕ КЪЩА НА ЦЕНТЪРА НА ГРАДА В КОЯТО ОБЛАСТНИЯ НА ГРАДА ДАНЧО ПЕРУНА НАПРАВИ НОН СТОП И ГО НАПРАВИ ГЕРБАДЖИЯ КАК Е ВЪЗМОЖНО ТАКИВА ДА НИ УПРАВЛЯВАТ ДА ДОИДАТ ЖУРНАЛИСТИ ДА РАЗБЕРЪТ КАКВИ СА ГЕРБАДЖИИ В СТ, ЗАГОРА А И НА ВСЯКАФЕ
  • 14 ФИНЦИ

    19 2 Отговор
    МАНОИЛЧОООООО НАЛИ ЗНАИШ КОЛКО СИ ПРОЗЗЗЗЗЗЗЗ
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ФИНЦИ

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "демократ":

    ХА ХА ХА
  • 17 свидетел

    12 15 Отговор
    срещата се състоя в ЛУКОЙЛ, откъдето идват и част от парите за протестите срещу кабинета, на Нинова съпруга и е там !

    Коментиран от #25

  • 18 БСП- ДПС-ДС -ЕВРО-РОМА,...

    10 15 Отговор
    6 ПРАВИТЕЛСТВА НА ЧЕРВЕНИТЕ ЕНИ-ЧАРИ И АЙДУ'ЦИ,....6 НАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ!!
    С ВСИЧКИ МИЛИОНЕРИ МИЛИАРДЕРИ И ОЛИГАРСИ-ПЕ'ЛЕ'РА'СТИ,...ДО ЕДИН ОТ БКП!!!
    ФАКТ!!!
    ЗАБРАНА, КОНФИСКАЦИЯ И.. АНИХИЛАЦИЯ ЗА ПОЗИТАНО-САРАЙСКИТЕ АЙДУ'ЦИ ОГРАБИЛИ БЪЛГАРИЯ
  • 19 2loop

    9 10 Отговор
    Бокооо е велииик..... вие разпрания герберски трол.....
  • 20 Баба Гошка

    7 12 Отговор
    Цвиленски, не цвили жално- мирно!
    Деса няма да се върне..
  • 21 3.14К

    12 3 Отговор
    Тук се подвизават от рано сутринта много хора с малко ум ,но явно и за това се плаща на декар изписани глупости.
  • 22 Усмивката

    9 4 Отговор

    До коментар #4 от "демократ":

    Ти пък от кой квартал на София изпълзя. Таз година дарения от ГЕРБ нема да има брачед.
  • 23 присмехулник

    9 5 Отговор
    ГЕРБ - крадица вика дръжте крадеца
    омазали са се до ушите в кафяво ама сега БСП им е виновна
    като баце дет се вика комунистите това или онова ми ТИ ОТ КОИ БЕШЕ БЕ
  • 24 присмехулник

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "демократ":

    ТИ СИ ОТ НАМАЗАЛИТЕ ЗАТОВА ТАКА ГОВОРИШ
  • 25 Ха ха

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "свидетел":

    Свидетелю,уточни коя година .1989,1990....
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Видов ден

    5 6 Отговор
    Всеки знае че комунистите са крадците и унищожителите на България

    Коментиран от #32

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Грипен Решетников

    4 1 Отговор
    Стига бе баджанак и ти ли като мен легна под тежеста на крушовската биволица?Изигра ни тази хитруша,а аз ,ти и чери и станахме нейни глашатаи.Въпроса е ако я махнат на този конгрес,тогава и на нас дупе да ни е яко.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове