10 Юни, 2020 19:40 2 336 51

Каракачанов: Защо се страхуват от доброволните отряди?

  • доброволни отряди-
  • красимир каракачанов

Вече месеци наред не се приема и моята концепция за интеграция на циганското население в България. Защо?

 Каракачанов: Защо се страхуват от доброволните отряди? - 1
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Красимир Каракачанов реагира във "Фейсбук" във връзка с доброволните отряди, които Народното събрание отхвърли днес. Ето какво написа той:

Възможността гражданите да се сдружават, за да пазят здраве, живот и собственост и за да си помагат, е добре позната по света. У нас обаче някой днес се уплаши. Нашите партньори от ГЕРБ отново заприличаха повече на партньори на ДПС и не ни подкрепиха в предложението ни за доброволните отряди.

Идеята за доброволни отряди, които да защитават гражданите в малките населени места, които са подложени на ежедневен тормоз, насилие и грабежи, е залегнала в програмата за управление на ГЕРБ и „Обединените патриоти“.

И въпреки че две години този текст се размотаваше по всякакви комисии и се отлагаше, най-накрая беше приет – и на първо четене, и в съответните парламентарни комисии. И буквално десет минути преди текстът да бъде гласуван в парламента, след добре режисирано шоу от страна на ДПС, ГЕРБ биха отбой и отхвърлиха предложението на собствените си коалиционни партньори, с които управляват.

Само си представете какво ще стане у нас, ако започнат бунтовете на развилнели се граждани като в САЩ. Не е ли редно тогава да можем да помогнем на полицията, на прокуратурата, на държавата си!?

Вече месеци наред не се приема и моята концепция за интеграция на циганското население в България. Защо? Колко още доказателства трябват, че ние, патриотите, сме прави? Колко още възрастни хора трябва да бъдат убити, а девойки или старици да бъдат бити и изнасилени? Утре народът ще пита това!

С най-голямо учудване виждам, че и колегата ми министър на вътрешните работи, и бившият министър на вътрешните работи, и депутати на коалиционните ни партньори, сега се опитват да оправдаят гласуването на ГЕРБ в пленарната зала. Уважаеми колеги, искате ли да отидем при хората в плевенските, сливенските, ямболските, монтанските, видинските, старозагорските села и да ги попитаме искат ли доброволни отряди и могат ли повече да живеят при тази ширеща се битова престъпност.

Всички други тънки политически сметки са от лукавия. Но основният въпрос е кой Ви е партньор и имаме ли програма за управление. Или всеки път, когато ДПС започне да скърца със зъби, ще променяте мнението си?


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El pepi

    67 8 Отговор
    Веднага ти казвам Краси защото пп ГРОБ и ДПС ги е страх от народната "любов" за това! :)

    Коментиран от #6, #38

  • 2 Бесен Язовец

    36 25 Отговор
    Тоя па теляк отряди шпиц команди ще прави като тези които заклаха Александър Стамболийски!
  • 3 пипи

    44 13 Отговор
    Те милиоционерите не могат да обучат, а селските бекове, батки и мутри от доброволните отряди искат да оправомощят.
  • 4 Димов

    41 9 Отговор
    Бойко си пази електората, затова.
  • 5 Само да питам

    43 17 Отговор
    в коя $вропейска държава има такова нещо ?

    Коментиран от #22, #24

  • 6 Бесен Язовец

    31 19 Отговор

    До коментар #1 от "El pepi":

    Кой е тоя Краси същия където продаде историята на македонците ли?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 истина е

    34 9 Отговор
    Страхува се шайката ,защото електората му ще е под контрол ,и няма да може да краде, лъже и убива безнаказано !
  • 9 Бесен Язовец

    28 13 Отговор
    В тая държавичка балканска си има МВР не разни комплексарчета които не знаят що е патриот да ми се правят на пазители на народа!

    Коментиран от #28

  • 10 Хрониките на герберлунгия

    26 4 Отговор
    Този не е ли в управлението на територията, та се налага да ни пита във фейса?
  • 11 вие си ги избрахте

    44 2 Отговор
    на македонецот от Русе, не му прави впечатление, че във фалиралата Северна Македония, пенсиите са с по 100 лева по високи от тези в просперираща, европейска България, и минималните и средните, мина един мандат, а пишман патреотите не свършиха нищо за гласоподавателите си, сега разиграват театър, не вярвам на някой да му направи впечатление
  • 12 гостенче

    37 1 Отговор
    Атака, с безкрайните компромиси, които направи, изтече вече в канала.
    ВМРО също започва с компромисите и също ще изтече в канала. На ръба са.
  • 13 007

    27 6 Отговор
    Това реклама на BILLA ли е? 🎁💣💥
  • 14 С доброволните отряди

    24 4 Отговор
    има голям риск от саморазправа на членуващите в тях с неудобни граждани под различни предлози. Това предложение не е ново, беше на сайта на МС преди 3-5 години и след обществен дебат бе махнато. Я си представете КОЙ ще оказва контрол върху доброволните отряди, психическата пригодност на хората в тях, правомощията които ще им бъдат дадени. Нищо предложено от подопечните на ГЕРБ не трябва да бъде приемано, защото то е само в ущърб на гражданите и на бизнеса. ВМРО в момента е едно голямо нищо като идеология, нещо повече за пари са в състояние да продадат историята на всеки, който я пожелае. Тези не трябва никога повече да помирисват власт, защото злоупотребиха с доверието на патриотичния български народ в своя полза, бая мазнинка натрупаха

    Коментиран от #32

  • 15 Ххх

    26 3 Отговор
    Краси, аз съм гласувал за вас на предишните избори. Но за повече - няма как да ме излъжете. Сега, може би 8 - 10 месеца преди парламентарните избори се събудихте, и решихте да покажете, че и вие правите нещо. И в общи линии какво ? Чак сега разбрахте, че ГЕРБ задкулисно постоянно са в договорки и съдружие с ДПС, а ДПС от своя страна осигуряват политически чадър за престъпленията на определен етнос, и не допускат приемането на някакви по - строги и ефективни закони, отнасящи се до битовата престъпност, основно извършвана от същият този етнос. Така че, ако бяхте честни и принципни, още първата година трябваше да сте излезли от управлението. А вие какво - поживяхте сито и доволно три години в управлението, и сега ще хвърлите малко прах в очите на шараните, че и вие нещо правите, ако може пак да се излъжат, да гласуват за вас. Макар че, обективно, всеки гледа да си играе играта и да си гони интереса. И вие включително. Решили сте - пробвайте се. Убедил съм се, че у нас има доста прост и ограничен народ, може пък пак да ви повярват.

    Коментиран от #40

  • 16 Комуниста

    22 3 Отговор
    Забрави кога шареше на черните миналата година в Сливен да гласуват за вехтата абравиатура ВМРО! Яне и Тодор Александров ще се обърнат в гроба като разберат в какво превърнаха ВМРОто от 1923-2020 г!!! Популист и разни шаранчета му калвът!
  • 17 Васил Левски

    23 6 Отговор
    ПАЗИ БОЖЕ РЕПУБЛИКАТА ОТ ТАКИВА,, ПАТРИОТИ "КАТО КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ, АМИН!
  • 18 Я си представете

    21 6 Отговор
    в смесените райони , където българското население е малцинство кой ще бъде доброволния отряд. Сега крадат и безчинстват поединично после обединено. Държавата не може да прехвърля своите функции по опазване на обществения ред и неприкосновеността на гражданите на другиго, за какво ни е тогава МВР?! Щом там, щом дори в НСО има хора, които могат да "поръчват" друг неудобен, какво остава за "доброволците"?!? КАТЕГОРИЧНО ПРОТИВ СЪМ

    Коментиран от #35

  • 19 име

    8 8 Отговор
    дпс защо се страхуват? та нали в тези доброволни отряди ще има хора от местното население? ако са турци - ще бъде от турци....всичко е политика , а не мисъл за държавата.
  • 20 не се страхуват

    12 5 Отговор
    просто това е добро за българския народ, а правилото което ни се налага отвън и което местните назначени политически лакеи изпълняват е, за българите или лошо или нищо.

    Коментиран от #23

  • 21 Ами

    13 3 Отговор
    Идват избори!!Що не му вярвате на човеко, бе!????Щото имал тераси!?Щото комисионни от самолети, и продажба на бг паспорти направи парички!!???Вий не гледайте воеводата какво прави,СЛУШАЙТЕ КАКВО ВИ ГОВОРИ!!Айде,че материала лош,непослушен!!!Изборите,пак,бюлетина с абревиатура ВМРО който,пак не съгласен ,даваме 20(два'йсе)лв.
  • 22 Бръм

    14 1 Отговор

    До коментар #5 от "Само да питам":

    Ти нашата за европейска ли я имаш?
  • 23 И последните 30г.

    6 1 Отговор

    До коментар #20 от "не се страхуват":

    Кое муй хубуту!???Ай кажи,че не се сятам !???
  • 24 Стар русчуклия

    17 2 Отговор

    До коментар #5 от "Само да питам":

    А в коя европейска държава вилнеят орки безнаказано под протекцията на властимащите? Що си требе оно си сака.

    Коментиран от #37

  • 25 РЪМПЕЗИ

    10 1 Отговор
    КАРАКАЧАНОВ, КАТО КАЖЕШ А КАЖИ И Б..АКО СЪМ НА ТВОЕ МЯСТО ОТ УТРЕ ДАВАМ КАРТБЛАНШ НА ГЕРБ ДА УПРАВЛЯВАТ С ДПС..ИЛИ УТРЕ ПАК ЩЕ КАЖЕШ, СТИГНАХМЕ ДО СЪГЛАСИЕ...АМАН ОТ ВАШТЕ НОМЕРА...
  • 26 Актуална Антена

    10 1 Отговор
    Този закон ако го приемат ще направа един отряд и че поканя Каракюпеков дома да ми дойде, че да го черпя една ракия със македонска наденца. Е за туй от Герб са отказали да подкрепят закона.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Стар русчуклия

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Бесен Язовец":

    Е ти баш МВР описа.
  • 29 Апостол войвода

    7 5 Отговор
    Око и доброволните отряди са ката четите на ВМРО пази боже. Голямо тепане ке падне.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 123

    12 2 Отговор
    България e една от страните от третия свят с най-много полицай на глава от населението.700 Български полицай на 100 000 жители,което показва че Българската полиция е не ефективна, но е ефективна за заплати.Колко още полицай иска Черната забегнала овца.
  • 32 Next

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "С доброволните отряди":

    А шапките с пагони не разчистват ли сметки, не злоупотребяват ли?
  • 33 Господин

    10 2 Отговор
    Г-н Каракачанов,възхитен съм от, повика ви да защитите народа!!При толкова много полиция, и доброволчески отряди,браво!!!!Идеята ви е чудесна!!!Дайте да я приложим и в парламента!!!!!Доброволчески отряд от народа да следи какво точно правите!?Колко крадете!?
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Ххх

    6 1 Отговор

    До коментар #18 от "Я си представете":

    Не става въпрос за прехвърляне функциите на държавата. А по - скоро за допълването им, а и за някаква превантивна роля, която в определена степен да възпира потенциалните извършители. Защото сега какво е положението - за по - дребни престъпления полицията обикновено не реагира. Чакат да се стигне до някакви инциденти от сорта на тежки побои, изнасилвания и убийства, та постфактум да се задействат. Но това жертвите на престъпления не ги грее особено. Давам ти прост пример - преди няколко месеца тъмно лилави подпалиха няколко къщи, вече не помня къде беше. А в някои от къщите имаше хора, възрастни, които без малко не изгоряха живи. И, доколкото си спомням, там местните се бяха самоорганизирали да обикалят и да наглеждат имотите на потенциалните нови жертви. Така че, да, в селища с по няколко българи - старци и бабички, изглежда няма кой да се организира за доброволни отряди. Но има и селища с по - млади, където подобни идеи биха имали определени смисъл и съдържание.

    Коментиран от #47

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Дали си русчуклия

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Стар русчуклия":

    Не знам ама верно си стар!Гинкобилобата ,бе!!!Щото онова що требеше преди 30г . да кажа да се стори!!!Ти къде беше!??Под полата на макя си,или ня жена си!?,
  • 38 Дядото

    9 7 Отговор

    До коментар #1 от "El pepi":

    Каракачанов смесва истината с лъжата. Доброволните отряди са рецидив от комунистическото управление, а тяхната необходимост отдавна е доказана като комунистически инструмент за контрол и доносничеството сред населението. В България има достатъчно институции и държавни структури които ако заработят добре и си свършат работата нещата ще се нормализират. Каракачанов умишлено си играе със страха на хората като използва тяхното невежество особено по селата и малките градове. А защо мълчи за министерството по екологията което е от техния ресор, където стават най големите далавери с вноса на отпадъци в които са замесени братя Бобокови, които са градски с Каракачанов (агент от тоталитарната Дс служба Иван) Вмро се доказаха, че са патерица на Бсп, Кремъл и са от клуба на кагабееца Леонид Решетников. Жалки червени ментета.

    Коментиран от #48

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Миро

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "Ххх":

    Няма какво да добавя.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Behemoth

    6 1 Отговор
    Убеден съм че в тия отряди само интелектуалци ще се запишат ....освен цигани ще се бият ли и по тъмни българи ...че да си вадя сертификат за принадлежност към племето на умните и красивите?
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Кой68

    3 1 Отговор
    Защото видяхме как се врътна/врътнахте за самолетите........Вие само патриотарствате.
  • 45 Воевода

    4 1 Отговор
    Щяха да са интересни отрядите на ВМРО- само от воеводи, и то с шкембета.
  • 46 Воевода

    7 0 Отговор
    Щяха да са интересни отрядите на ВМРО- само от воеводи, и то с шкембета.
  • 47 Ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Ххх":

    А аз мислех,че целта е бабите и дядовците,оставени на доизживяване да пазиме .То било където има млади да пукат по дискотеките с пищови .
  • 48 Бабата

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Дядото":

    Дедо,като хвана точилката....Оглупя ли на старини,че забрави ,Самият Той е комунист.И даже един Каракачанов на Путин подари.
  • 49 98765

    1 1 Отговор
    Пробвайте няколко селища (20-30) 1 година. Проблем би бил котрол и отговорност; може да напълни съдилищата с дела за щяло и нещяло. Полицията не може да бъде изчистена от наркосътрудници и подкупи, а какво ще стане със случайно събрани групи? Каракачанов не знае какък таралеж си слага в гащите.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Ооооооо

    0 0 Отговор
    Питаш? Ако не си толкова тъппп да ти обясня. Защото това са шпиц-командите на твоите учители в политиката - извратените фашистти.И доброволните отряди на дедите ти - извратените комунисти. Други въпроси?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове