Last news in Fakti

22 Юни, 2020 12:00 3 799 30

Елена Йончева: Страхувам се, но въпросът е това да не ме накара да замълча

  • запис-
  • елена йончева

Тя коментира записа, за който се твърди, че е с гласа на Бойко Борисов

Елена Йончева: Страхувам се, но въпросът е това да не ме накара да замълча - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

„Когато вероятно гласът на един министър-председател казва: „ще направя всичко възможно, за да изгори Йончева“, да, страхувам се. Има ли разумен човек, който да не се страхува от подобна реплика. Въпросът е този страх да не ме накара да замълча“.  Това обяви в интервю за предаването „Тази сутрин“ по бТВ от Брюксел евродепутатът от ПЕС Елена Йочева.  

Въпросната реплика е част от разпространения в медиите запис, за който се твърди, че е с гласа на премиера Бойко Борисов.

„Над 1 млн. българи слушаха този запис, предимно в социалните медии, и всички се надяваме това да не е истина. Затова изключително важно е да има прокурорска проверка, да бъде изследвана достоверността на този запис и гласа на г-н Борисов. Всички ние се надяваме това да не е неговия глас, защото това би бил страхотен удар, не срещу Борисов, а срещу България.

В този запис чуваме как един лидер на европейска държава е готов да унищожи своя политически противник, чуваме как той нарежда да бъде унищожен един бизнес. Ние виждаме от този запис как няма разделение на властите. Това е страшно за една европейска държава“, коментира Йончева.

Евродепутатът се надява на обективно разследване от прокуратурата на записа, но не е голям оптимист предвид какво се случи със записите, известни като „Ало, Ваньо“ и „Ало, Банов“. И уточни, че е готова да подпомогне с всички средства на едно независимо разследване.

По думите ѝ най-големият бич в България е корупцията, защото удря икономиката. „Затова вече 13 години сме последни в Европа. Изпускаме шанса да бъдем достойна и развита България. Тези аудиозаписи и снимки показват цялата мерзост на политическата класа в България“, каза още евродепутатът.

Йончева призова бизнесът да не страхува и да не си мълчи, защото един ден „тази авторитарна власт“ може да застигне всеки един от тях.

Относно отношенията си лидера на БСП Корнелия Нинова тя обяви, че няма проблем между тях.   

„Тя очевидно има проблем със своите структурни. Българската левица няма как да спечели властта, ако занимава цялото общество с вътрешни боричкания. Успешен ще е този лидер, който обедини партията. Такъв лидер ще подкрепя“, обяви Йончева.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 25 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 0808

    48 22 Отговор
    ... и ти не си невинна бяла брезичка, но евалата, че осъди реално един лъжец..

    Коментиран от #2

  • 2 ПЕЕВ

    21 62 Отговор

    До коментар #1 от "0808":

    В КАКВО ГО Е ОСЪДИЛА ЧЕ Е КАЗАЛ 1000000 КОМИСИОННА А ТЯ Е ВЗЕЛА 970000 ЛЕВА ЛИ БЕ.
  • 3 ПЕЕВ

    18 55 Отговор
    ЗАЩО СЕ СКРИ В МИША ДУПКА,ЗА ДА НЕ ТЕ ОСЪДЯТ,НО ТЕ ХОРАТА ТЕ ОСЪДИХА.
  • 4 Киро

    23 4 Отговор
    Кои всички се надяваме да не е неговия глас и кой изобщо се интересува дали би нанесло вреди на боко ?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Госあ

    24 11 Отговор
    Мисля че се кротна малко Йончева, което не е добре. За доброто на България с Радан Кънев трябва да докладват абсолютно всеки скандал в ЕП ! Пък тогава ако няма някаква реакция, всички ще си направят изводите какво точно върши тая клоака. Тези двамата са единствените на които може да се разчита. На патреотете и оня професор по незнайно какво с 80'те процента в които определено влиза, не може да се разчита на нищо смислено.
  • 7 Актуална Антена

    13 4 Отговор
    Баце требе да каже за кой точно дедо става на въпрос. И случая да се провери. И ако наистина това е верно да бъде зачислен като жетва на Комунизъмъ.
  • 8 антибсп

    14 26 Отговор
    Няма срам мильончева. Ако може, още ще експроприира.

    Коментиран от #29, #30

  • 9 РЕАЛИСТ

    15 5 Отговор
    Ами Йончева, чак сега ли разбрахте , за какъв човек става въпрос. Два пъти го сваляте и вместо да го смачкате, той се връща и ви видя сметката. В " Рим" има една сцена, когато Марк Антоний е слаб и търсещ помощ от Брут, Цицерон съветва Брут да го свърши, защото пак ще стане силен и е толкова опасен, че трябва да се използва момента. Брут не послушва Цицерон и после Марк Антоний ги убива всички. Цицерон е бил един от най мъдрите на времето в Рим.
  • 10 Актуална Антена

    6 5 Отговор
    Възмощно е лично Бай ти Тошо от отряда Чавдар да е капичнал дедо ти на Дронов
  • 11 Майна

    9 5 Отговор
    Къде отиде онази Елена, която народът аплодираше...?Елена, Елена , не е присъщ за теб този страх..
  • 12 Корнела

    8 4 Отговор
    Трибуната на бсп ли е това?
  • 13 Затворът Сливен

    8 12 Отговор
    Чакаме те, дрОгарко милЙончева.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 jorj

    5 11 Отговор
    Нема да се плашиш, в сливенския ще при казваш колкото искаш !!!!!!
  • 16 Пю пю пю

    7 12 Отговор
    тази плаши бре , някое дете ще се стресне, как ги пускате по никое време тия плашила ?!
  • 17 месара

    5 15 Отговор
    .елена брюкселска се изказа ! другаре , наградете я с орден стара планина !
  • 18 Усмивката

    4 2 Отговор
    Хакнатите пръскачки пред Народното събрание да започнат да пръскат......сега
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ПЕНКО

    5 7 Отговор
    КОЛКО ТРУДНО СЕ МИНАВА ОТ ПОЛУЧОВЕК -/МРАЗЕН ОТ ВСИЧКИ/ -КЪМ НЕНУЖНА НА НИКОГО БАБИШКЕРА !!!! КАК ТАКА И "СРЕБЪРНАТА ЛЪЖИЧКА -УСЪР ПЕДЪР " И "ПРЕДАДЕНАТА" СЕ СПАСИХА В ЕВРО" ПЛЯМПАМ МЕНТЯ" ОТ ПРЕСЛЕДВАНЕ ...ЕХ КГБ-ЕХ !!!
  • 21 Катон

    9 0 Отговор
    Не встъпвай в пререкания с троловете-празнодумци: речта владеят всички, умът е присъщ на малцина.

    Коментиран от #26

  • 22 Софокъл

    4 0 Отговор
    Времето разкрива всичко скрито и прикрива всичко ясно.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Мордекай

    4 0 Отговор
    Яяяя , тая жиница била жива бе , откакто я пратихме в европата не се мяркала наоколо. Избяга и забрави за гласувалите за нея хора , типично за червените кхмери , смотаняци.
  • 26 Мордекай

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Катон":

    Прав е бил котлон , но това с речта сега щеше да се възприеме като расизъм върху глухонемите , но пък по времето на кантон това не е било важно , макар че и тогава е имало тролове , които са се хранили с фикалите си , както и сега де , добитък ,ко да го прайш .
  • 27 Пеко Таков

    1 0 Отговор
    На тази жена не и вярвам ! Но не бяха неправомерни къщи за гости, то не бяха купчини пари от КТБ-Цветан Василев просто и е плащал за да плюе ГЕРБ. Сега се прави на преследвана, стари комунистически методи
  • 28 без компромиси

    0 0 Отговор
    Докато се вихрят "скандалите" една диверсия набира скорост. Расистите от израел необезпокоявани вкарват агенрура в България и незаконно инсталират хай-тек оборудване към газопровода на границата с Гърция. Тоест, ясно е кои спретнаха скандалите. Питам се има ли въобще военен трибунал в Хага за етническото прочистване на Палестина! Все пак над 2 милиона са жертвите!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове