Last news in Fakti

25 Септември, 2012 08:28 1 088 4

Танов: На този етап няма шанс митниците да се преместят в Русе

  • ваньо танов-
  • митници

Митниците имали сериозно преизпълнение на плана

Не може да има проблеми със Симеон Дянков, защото по принцип и той, и ние в агенцията имахме разговори с премиера. Това заяви пред Нова телевизия директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов във връзка с преместването на митниците в Русе.

Всички подкрепяме тази политика за децентрализация, но това е много сериозен въпрос и подлежи на сериозен анализ. По този въпрос трябва да има политически консенсус, заяви Танов. Според него, решението трябва да се вземе в Народното събрание с дългосрочна перспектива, "за да се знае през коя година какво се случва". "Няма шанс на този етап да се преместим в Русе, защото няма материална база и го няма нужния анализ да покаже какво се случва след това преместване", уточни още Танов.

За приходите в митниците директорът на агенцията каза, че близо 500 млн. за първите 8 месеца е събрала АМ в сравнение с миналата година. Танов посочи и че агенцията изпълнява плана си, а има и сериозно преизпълнение от 120 млн. Той каза, че това преизпълнение е гаранция, че каквото и да се случва в останалите 3 месеца до края на годината, няма риск за бюджета на митниците.

Преизпълнението идва от всички пера – 80 млн. повече има ръст, например, при акциза за цигари, похвали се Танов.

За корупцията в митниците, Танов подчерта, че тя чувствително е намаляла и ще намалява в българските митници. "Защото за последните 2 години около 800 служители са освободени. Бях поел като ангажимент, че лица с прякори няма да има в агенцията, това се случи. Повече от 600 млади хора са назначени, аз вярвам в тях, че няма да се подадат на корупционен натиск. За мен корупцията ще бъде единични случаи оттук нататък", категоричен е директорът на митниците. Попитан за служител в митниците, заловен при акция "Цигараджиите", който съдът го е върнал на работа, Танов отговори, че този човек отново е уволнен, вече за трети път.

На въпрос за кого е работел Евелин Банев-Брендо (бел. ред.-подсъдим за трафик на наркотици), Танов каза, че не може да каже за кого е работил Брендо, "защото когато кажеш някакви думи, трябва да ги потвърдиш с доказателства". "Българи са участници в много от каналите за пренос на кокаин. По мое време имаше разработки, повече от 4 случаи имаше с яхти, където основно свързани с трафика на наркотици бяха българи. Това не ме изненадва, но това е въпрос на доказване. Мисля, че след това, което се случи в Испания, нещата ще станат по-прозрачни", заключи Ваньо Танов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АЗ

    0 0 Отговор
    Що бе Танов, нали пискун Дянков друга песен пееше?
  • 2 Катилчо

    0 0 Отговор
    На този етап няма как да проведете честен конкурс за митничар явих се в бургас и познаите нито ми дадоха резултата нито извадиха резултатите после разбрах че тарифата е била 20 000 лв
    така че танов в л..ната сте всички
  • 3 Торпедо

    0 0 Отговор
    село софия е корумпирано село
  • 4 приятел

    0 0 Отговор
    "За корупцията в митниците, Танов подчерта, че тя чувствително е намаляла и ще намалява в българските митници. "Защото за последните 2 години около 800 служители са освободени. Бях поел като ангажимент, че лица с прякори няма да има в агенцията, това се случи".
    Само с прякорите ли уволни или който ти падне само да разчистваш места за тези новите за които говориш и които ги събираш от доматите, пиперите, бостаните и т.н все от интелигентни места с дипломи за висше образование, като на Златка.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове