Last news in Fakti

15 Юли, 2020 09:17 3 436 29

Бойко Рашков: В прокуратурата е въведен двоен стандарт

  • бойко рашков-
  • прокуратура

Иван Гешев е превърнал държавното обвинение в придатък на политическата власт, подчерта членът на правния съвет към президента

Бойко Рашков: В прокуратурата е въведен двоен стандарт - 1
Снимка: Архив

Влизането на прокуратурата в президентството предизвика много въпроси - единият от тях е защо трябваше да се вдига шум. Шумотевицата у нас е “привилегия” на българските политици. Чрез нея отключват доверие на гражданите към собствените си действия и очаквания в посока евентуални политически събития.

Това заяви пред "Тази сутрин" по бТВ Бойко Рашков, който от вчера е член на правния съвет към президента Румен Радев. 

За “Тази сутрин” той подчерта, че шумотевицата не е характерна за разследващите органи у нас. Смята, че тя се е въвела през последните два мандата на главните прокурори Сотир Цацаров и Иван Гешев. Според него шумът обслужва само политически интереси. 

“Процесуалната дейност, която трябва да се извърши в административна сграда, е известно как се осъществява по закон и не е нужно да се вдига шум, освен ако не се преследват политически интереси”, изтъкна той.

Рашков беше категоричен, че в прокуратурата е въведен двоен стандарт - нещо недопустимо в правото. Той коментира, че Иван Гешев е превърнал държавното обвинение в придатък на политическата власт.

“Какво престъпно има в това, че в един кабинет е намерено съдебно решение, което не е подписано и подпечатано? Когато един гражданин се сдобие с решение на някой съд, това е публична информация и няма нищо класифицирано”, уточни той.

Според него президентът Радев не е защитил бегълци от правосъдието, както твърди главният прокурор в своя публикация в “Туитър”. 

“Беглецът, който сега е в Азия, беше тук до неотдавна. А извършените от него деяния, за които е обвинен, са направени по времето на Владислав Горанов, Бойко Борисов, Иван Гешев, Сотир Цацаров, Менда Стоянова, пресаташето на премиера и много други”, подчерта той, визирайки бизнесменът Васил Божков. 

“Оказва се, че държавните органи, които много добре знаят, че 5 години не се плащат съответните такси, започват да преследват човека, с който са си общували”, продължи Рашков.

По думите му във всяка цивилизована държава принципалът, който ръководи Комисията по хазарта, при загуба от 700 млн. лв., ако е така, следва да подаде оставка. А ако има прокуратура - да бъде подведен под наказателна отговорност. 


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 40 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ВСЕКИ

    74 7 Отговор
    АБСОЛЮТНО ЕСЕКИ ЗАЩИТНИК НА ШАЙКАТА ДА ГЛЕДА ТОВА ИНТЕРВЮ ДОРИ 2 3 ПЪТИ ДА СИ ГО ПУСНЕ !

    Коментиран от #5, #20

  • 3 ПРАВОТО КЕШЕф

    71 8 Отговор
    НЕ ЗНАМ КЪДЕ КАСКЕТАДЖИЙТЕ СА УЧИЛИ ПРАВО , НО ОТ РАШКОВ МОГАТ ДА НАУЧАТ МНОГО !!!!!
  • 4 Съд и затвор

    59 6 Отговор
    За хунтата.А гешев е позор.
  • 5 ХАРОН

    49 4 Отговор

    До коментар #2 от "ВСЕКИ":

    И 100 пъти да го изгледа съответния примат нищо няма да разбере. Ценза им е за охранително- обслужваща дейност, а капацитета на калинки- да ме прощават невинните буболечки!
  • 6 цитат на Гешев

    31 3 Отговор
    "Не споделям виждането на да ги наречем десните екстремисти , че законодателната , изпълнителната и съдебната власт трябва да са разделени."

    Коментиран от #18

  • 7 Метлата

    43 5 Отговор
    Гешев е ПОЗОР!
  • 8 Генералите от ДС

    37 4 Отговор
    Който стои зад Пеевски, той/те са хората атакуващи Божков, за да лапнат милиардите.
  • 9 Тъи ли то

    6 39 Отговор
    Хора вие не виждате ли каква става всичко се дирежира от Божков

    Коментиран от #13

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 240 ай дука живот си живеят тука

    31 4 Отговор
    Така е ,г-н Рашков! Който си е взимал изпитите по Право с "пищови", той е скаран с Правото и поради тази причина върши простотии и престъпления.
    Защо си дал диплома на Гешев, да те питам аз тебе !?
  • 12 Гого

    31 4 Отговор
    Гешев махни се бе .!!! Бъди мъж !! Хората нете харесват а не по малко и в прокоратура и съд !!! Ти ги свали на дъното по отношение на работа и респект ...! Ти си едно мекотело борещо се само за дивиденти за теб и Пеевски ... и в часност Бойко !
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ТОЗ

    11 26 Отговор
    ЛИЦЕТО ОТ СНИМКАТА Е ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕСТЪПНИК ИМА ВИДЕО КАК СЕ ОТНАСЯ БЕЗПАДОННО И НАГЛО КЪМ СВОИТЕ СЛУЖИТЕЛИ НАГЛЕЦ И ПРЕСТЪПНИК КАТО ВСИЧКИ УСТАНАЛИ ИЗЛЪЧВАХА ГО НАВРЕМЕТО ПО ПЪРВА ПРОГРАМА НИЕ ПОМНИМ!
  • 15 ТОЙ Е

    3 8 Отговор
    Спасителят на Шаламанди!
  • 16 Бойко умри

    27 4 Отговор
    ГЕШЕВ Е ПОЗОР! Позор за паметта на всички видни юристи на България - Проф. Андреев , проф.Кожухаров , проф. Иван Ненов светла им памет. ГЕШЕВ Е ПОЗОР! И за какво омърсиха правото в България? Заради лицето Бойку Борисов и ШиШи , и разни други приказно мафиотски герои.
  • 17 ГЕЙШЕФТ

    25 4 Отговор
    ГЕЙШЕФТ Е ПРИСТЪПНИК В ЗАВОРА ИСКАМЕ ДА ВИДИМ ПРЕСТЪПНИКА В ЗАТВОРА !
  • 18 гост

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "цитат на Гешев":

    Цитирай изречението до края,не само до половината ,олекваш!
  • 19 гост 2020

    20 2 Отговор
    Прокуратурата не е придатък на властта . Изгледайте осем джуджета и ще разберете на кого .

    Коментиран от #21

  • 20 Какво да гледаме

    8 19 Отговор

    До коментар #2 от "ВСЕКИ":

    Червения до мозъка на костите си Б. Рашков ли?
    Какво незаконно е извършила Прокуратурата ,която влезе в Президентството с разрешения на СЪДА.
    Как така ще има решения на Съда ,които още не са официално обявени, неподписани и подпечатани от Съда.
    Как така има изнесени секретни документи от ДАР и ДАТО и какво правят в Илия Милушев.

    Коментиран от #26

  • 21 Гледай го ти

    5 5 Отговор

    До коментар #19 от "гост 2020":

    Ние вярваме на доказателства.
    При обиск в дома на Илия Златанов беше намерено златото за което твърдеше ,че е откраднато. Човека има деменция!

    Коментиран от #23

  • 22 ВЯРВАТЕ ЛИ НА ДОКАЗАН И ОСЪДЕН ЛЪЖЕЦ ББ

    9 5 Отговор
    Карат ни да подписваме декларации с искане за оставката на държавния глава Румен Радев. За това сигнализираха пред Фрог няколко прокурори. По думите им е спуснат текст, който всеки обвинител бил длъжен да разпише. Имало хора, които не били съгласни да се влиза в политическа игра заради, което отказали да сложат парафа си. Не е изключено заради подобно поведение в прокуратурата да започнат и вътрешен „лов на вещици“.
    ГЕШЕВ Е ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР НА МАФИЯТА. И ТОЙ Е МАФИОТ.
  • 23 гост 2020

    5 2 Отговор

    До коментар #21 от "Гледай го ти":

    Та кога викаш беше обиска дето намериха "изчезналото" злато ?
  • 24 7584

    7 8 Отговор
    Не ми се слушат глупостите на недоучил се доцент.Поне да беше професор.И тоя си е сложил спестяванията в торбичките под очите.
  • 25 Ха ха

    6 7 Отговор
    И този , мизата му 92 година беше 500 лева за да пусне на изпит някои колеги
  • 26 Бачо Киро

    2 4 Отговор

    До коментар #20 от "Какво да гледаме":

    Секретни документи има само в главата ти. Никъде нямаше секретни документи и бяха документи НА ПРОКУРАТУРАТА. Та аре у леву с патладжанските номера. Иначе Рашков го каза много правилно - за какво е целият цирк? И Иванчева уж светеше като коледна елха, а накрая присъдата на 180 градуса от обвиненията... За Божков даже няма кво да коментираме, какъвто и боклук да е. Горанов, който 5 години всеки месец подписва не бил видял 700 милиона, че ги няма, все едно са 5 лева... И този човек не само не е в ареста, ми даже още е министър... Та въобще не ми говори за колко е читава прокуратурата...
  • 27 Asdfg

    2 3 Отговор
    Гешев, спиш ли? Спинкай! Гледай и слушай какво казва човек, който е в пъти по начетен и принципен от теб! Иначе е много лесно с каскета пред ТВ. БОЖЕСТВОТО да подава ОСТАВКА ВЕДНАГА!
  • 28 фурми 2020

    1 1 Отговор
    без Герб държавата ще се счупи..аз давам, аз правя асфалт, станахме богати , сега пенсионери ще имат добавка,а 2млн.души избягали от България се завърнаха ударно..за да получават космическо -мизерни заплати..
  • 29 ПЕНКО

    0 2 Отговор
    БОЙКО Е РЕШИТЕЛЕН -СБРЪЧКАН И КАТЕГОРИЧЕН !!!! САМО ДА НЕ ГО СБЪРКАТ С БОЙКО - !!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове