Last news in Fakti

22 Юли, 2020 15:41, обновена 22 Юли, 2020 15:50 5 155 31

Прокурори откриха куп нарушения в палатите по Черноморието (СНИМКИ)

  • алепу-
  • алепу вилидж-
  • аркутино-
  • буджака-
  • росенец

От "Алепу вилидж" чак до Летния сарай на Доган се газил безобразно закона

Прокурори откриха куп нарушения в палатите по Черноморието (СНИМКИ) - 1
Снимки: ВАП

На 20 и 21 юли 2020 г. под ръководството на заместника на главния прокурор при Върховна административна прокуратура (ВАП) и в присъствието на наблюдаващ прокурор от ВАП, органите на ДНСК, РДНСК-Бургас, Областна и Морска администрация Бургас извършиха проверки по установяване законността на строителството и експлоатирането на обекти по Черноморието. Проверките на компетентните органи констатираха редица нарушения, в т.ч. незаконосъобразно ограничаване на достъп до плажната ивица. Това съобщиха от прокуратурата

Проверка на обект „Алепу вилидж“ в местността „Алепу“ – Созопол констатира изграждането на укрепително съоръжение – странична подпорна стена, в отклонение от строителните книжа.

Извършената промяна е по време на строителството и не отговаря на одобрения инвестиционен проект. ВАП ангажира незабавно компетентните действия на ДНСК във връзка с незаконното строителство по реда на ЗУТ.

Проверка в местността „Аркутино“ установи, че към настоящия момент не се извършват строителни дейности в близост до крайбрежната ивица.

Прокурори откриха куп нарушения в палатите по Черноморието (СНИМКИ)

Констатирано е, че липсва строителна ограда и обезопасяване на бетонова конструкция, чието изграждане е преустановено през 1992 г. Следва кметът на община Созопол да предприеме действия по реда на чл.195 от ЗУТ за обезопасяването на обекта.

В местността „Буджака“ се установи наличието на оградени с масивни огради терени и масивни постройки, ограничаващи достъпа до крайбрежните скали.

Прокурори откриха куп нарушения в палатите по Черноморието (СНИМКИ)

Достъпът до морето е възможен единствено по тясна пътека, която може да бъде опасна за преминаващите през нея граждани.

Прокурори откриха куп нарушения в палатите по Черноморието (СНИМКИ)

За обектите в местността „Буджака“ са образувани отделни прокурорски преписки.

В парк „Росенец“ се установи, че не е осигурен свободен достъп до крайбрежната ивица заради поставена временна строителна ограда.Прокурори откриха куп нарушения в палатите по Черноморието (СНИМКИ)

В МРРБ липсва одобрен инвестиционен проект за изграждане на пристанищен обект, няма одобрен инвестиционен проект за изграждането и на двуетажна постройка, разположена в непосредствена близост до крайбрежната ивица.

Прокурори откриха куп нарушения в палатите по Черноморието (СНИМКИ)

При проверка на комплекс „Венид Еко вилидж“ в Свети Влас се констатира, че към момента не се извършват дейности по строителството на жилищни сгради и хотел - 36 бр. къщи в съответствиe с общата строителна забрана за периода до 1 октомври по Закона за устройство на Черноморското крайбрежие.

Прокурори откриха куп нарушения в палатите по Черноморието (СНИМКИ)

С оглед това, че не е била издадена изрична заповед до 21.07.2020 г., от кмета на община Несебър е изискано да бъде издадена такава до произнасянето на  Административен съд – Бургас относно разрешенията за строеж в гористата местност. На органите на РДНСК – Бургас е възложено предприемането на мерки за указанията на началника на ДНСК и за спазване на ЗУТ.

Проверките под ръководството на ВАП за незаконосъобразно строителство по Черноморието продължават.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сарая

    83 3 Отговор
    Мажат ни очите сяа

    Коментиран от #18

  • 2 Гошо от Абисиния

    38 1 Отговор
    Лелее какво е па това са нарушения
  • 3 Лост

    46 1 Отговор
    Нищо друго освен земетресение не може да реши част от проблемите.
  • 4 Тост

    48 1 Отговор
    Аз не прочетох за нарушения в "палатите"... Някакви подпорки, оградки... Що се правите всички на интересни....
  • 5 Камен

    53 1 Отговор
    ЯЯЯЯ, изненада за всички. От 15 години слушам как видиш ли хванали нарушения и от 15 години няма един нарушител, един политик, един чиновник в затвора или даже някаква мижава парична глоба даже !!!! Кокошките и неудобните ги изключваме. До кога ? До кога ? До кога ?
  • 6 Капитана

    40 1 Отговор
    ай стига бе не е за вярване какво откритие !
  • 7 Хари

    27 1 Отговор
    Да дойдат да видят мидената ферма до Каварна как са издълбали баира на няма и 20 метра от морето и как са бетонирали морето за да си сложат масите. Да видят какви бетони се леят на брега и какво разширение се прави. Ама там пише "тука е така". Явно верно е "така".
  • 8 Мислете

    36 2 Отговор
    ОСТАВКА! Нали не си мислите, че министерствата ще спрат да работят и държавата ще се "счупи". Например: МО без Каракачанов даже ще работи по- добре, за Ангелкова е същото, за Лилито, за Барни, Емо фурмата, и т.н.
    Никакъв ремонт - О С Т А В К А В Е Д Н А Г А!
  • 9 Хари

    19 2 Отговор
    Ама, иначе е "красиво" направо да ти се доплаче. Нищо общо със старата морска кръчма. Но никой няма да дойде. И като дойде, какво. Ще взривят бетона, за да върнат старото положение ли? Не. Едни 500 евра ще отидат в едно чекмедже.
  • 10 Пунчо

    31 1 Отговор
    При Плевню едни хеликоптери обикаляха и снимаха едни палати, реплики на белия дом, пред които оригиналът изглеждаше смешен и какво - нищо!
  • 11 Тия досега

    25 1 Отговор
    Са били в кома и вчера са излезнали и са го разбрали.
  • 12 Мда

    22 0 Отговор
    Оградки, параванчета, спрени строежи, пунта мара, само ни замазват очите! Къде е гората в Созопол, където са спрените строежи, защо не казвате, или се правите, че не е имало нищо там?
  • 13 С една дума

    23 0 Отговор
    НИЩО. Това свърши великата гешефтура за два дни по морето. Е, бяха и на плаж. Хапнаха, пийнаха. Почерпиха ги добре. Важното, е че продължават неуморно да дращят и да произвеждат отпадък.
  • 14 Боримечката

    21 0 Отговор
    Диневите докато не бетонират де що има на 30 км около тях няма да мирясат! И това става без закрила от властта нали братя Българи?!?
  • 15 Абе стига с цирка

    20 0 Отговор
    Оставка
  • 16 Де Факто

    22 0 Отговор
    Ами то цялата държава е кочина.
  • 17 А ве

    17 0 Отговор
    Покажете снимките от дерето над Влас запълнено с десетки хиляди куб. метра изкопна маса от диневите малоумници. А са изкопали земя само за осем къщи. Къщите ще бъдат не 34 а 148+, така бяха обявили в сайта си преди да го изстрият. И това е в зона Натура 2000. Понеже тия снасят прокитата няма да ги пържат като баневи, арабаджиеви и тн.
  • 18 Иван

    19 0 Отговор

    До коментар #1 от "Сарая":

    Няма ли да има повдигнати обвинения на тези надзорни органи който са си гледали работата със широко затворени очи? Няма ли да има накрая наказания за държавни служители ????? Вие оставяте същите хора на ново да правят проверки???? Кой лъжете?

    Коментиран от #23

  • 19 някой

    13 0 Отговор
    е що чак сега тези констатации, нещо страх от протеста май.........
  • 20 Геро

    12 0 Отговор
    Хубаво сте констатирали, но не се чудете, когато българите избират Гърция и Турция за почивка пред нашето Черноморие. СКАПАХТЕ ГО!!!!
  • 21 Зайко Байко многознайко

    12 0 Отговор
    Към цялата палитра в този ден за да ни " развесели" и CoVid19 се яви! Тези "мили" и "умни" гербери ще ни "съживят"! Помислете само кой ни управлява: Тиквоций Едно доказан "почтен човек" ( на Козяк знаят как да го галят по топките ), Цецо КаунЬя , доказан "внимателен спестовник", Барни Ръбъла, който " може" да каже две думи на кръст, Владко Горанов "внимателен", "внимателен", " внимателен" до безкарайност. Гледат ни в очите и в прав текст ни казват, че сме "умни" оФце и само "добро отношение" и "намалени" данъци ни оправят. Имат обаче и две много важни "овчарски зайчета" "г-н" Гешев и "г-н" Цацаров , който гледа като "мило розово животинче " из тикви! Жална ни майка! "Свободни" пътища, "свободна" вода, бонус-" бонус" , всякакви "положителни" решения за да "улеснят", " прекрасния" ни живот нема да се очудя ако ни ощастливят и с "персонални апарати" за пречистване на въздуха. Да са ни честити другарЕ и пак да си ги " изберем"!
  • 22 898

    12 0 Отговор
    Абе, там окръжни прокуратури,админитративни такива нямало ли е!? Какво ми се правят на умрели бубулечки!? Оставка!
  • 23 нмн

    10 0 Отговор

    До коментар #18 от "Иван":

    Няма да има обвинения. Едни хора ще изсипят едни пари на правилните хора и ще им издадат разрешителни за всичко неуредено.
  • 24 Тия

    8 0 Отговор
    прокурори, ако тръгнат така, няма да им остане време за криминалните. 99.999999% от строителството в територията е в отклонение на проекта, а да не говорим че 80% е изпълнено, преди изобщо да е имало проект. И след издевателствата на строител и инвеститор, се започва едно "проектиране" и едно затваряне на очи от контролиращите, за откровени недомислици на недоучили дюлгери, които са алчни, почти колкото възложителите им.
  • 25 Тук

    9 0 Отговор
    Много работят тия от прокуратурата, за това дни са свършили толкова, че всяка прокуратура в света може да им завиди! Аз мисля обаче, че просто са изтупали праха от няколко папки. Другите си чакат реда БУХАЛКАТА да ги подхване
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Anton

    7 0 Отговор
    Така действа аристокрацията. Парите извират от някъде и се инвестират без изобщо да се съобразяват със законите. Проблема остава за бедните, които стават още по-бедни. За тях няма обществени поръчки. Те са на пройзвола на съдбата. Отритнати и смачкани. Просто лош материал нужен сам като евтина работна ръка. Болшинството от масата са такива. Без цел и надежда просто оцеляващи по някакъв начин. Въпреки това по закон имат право да гласуват и да изпотяват плановете на управляващит богове.
  • 28 потен терминатор

    6 0 Отговор
    cривaй нaрeд бeeee бeзoбрaзници дoлни. никъдe гo нямa тoвa бeззaкoниe, дa трябвa хoрaтa дa излизaт пo улицитe зa дa ce зaдeйcтвa прoкурaтурaтa. зaщo мълчи мaзния кacкeт?? пoкри ce и cтaнa пo ниcък oт трeвaтa. мaзeн нeкaдърник. cлугa и пoдчинeн нa пeeфcки и дoгaн.мaфия гнуcнa.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 въпросче

    4 0 Отговор
    Къде гледаха досега? Сетила се Мара,да се бара по бански.
  • 31 NikNay

    3 0 Отговор
    Много ми е интересно как някой е построил нещо на Буджака при положение че си намира на територията на ВМБ "Атия" ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове