Last news in Fakti

22 Юли, 2020 16:35, обновена 22 Юли, 2020 16:40 12 774 130

Христо Иванов пред МС: Ето как може да бъде отстранен Иван Гешев като главен прокурор (ВИДЕО)

  • христо иванов-
  • иван гешев-
  • оставка-
  • главен прокурор

Премиерът можел да разпореди процедура

Христо Иванов пред МС: Ето как може да бъде отстранен Иван Гешев като главен прокурор (ВИДЕО) - 1
Снимка: Фейсбук

Премиерът Бойко Борисов да нареди на правосъдния министър Данаил Кирилов да инициира дисциплинарно производство срещу главния прокурор Иван Гешев. Това поиска Христо Иванов във видео обръщение от Министерски съвет. 

Иван Гешев да бъде преждевременно отстранен от длъжността главен прокурор заради тежки и системни нарушения на служебните си задължения - това поиска днес лидерът на “Да, България!” и съпредседател на Демократична България Христо Иванов в сигнал, подаден до Висшия съдебен съвет, както и - чрез министър-председателя - до министъра на правосъдието. 

Иванов поясни, че Иван Гешев може да бъде отстранен от поста си по три начина: като лично подаде оставка, по инициатива на членове на ВСС или министъра на правосъдието и чрез промяна в конституцията и Демократична България ще работи и за трите начина.

“Обявили сме ясна платформа за конституционни промени, която да доведе не просто до неговото отстраняване, но до дълбока реформа на прокуратурата, така че да стане невъзможно назначаването на ивангешевци, сарафовци и други подобни на тях функционери на поста главен прокурор на републиката.”

Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов поясни и причината да обърне един от сигналите си до министър-председателя:

“Ангажираме отговорността на Бойко Борисов пред цялата нация да разпореди на своя министър на правосъдието, който да е той, да внесе този сигнал във ВСС и да стартира производството за осбождаване на Иван Гешев от поста главен прокурор на Република България. Без това действие не можем да възстановим правовия ред в България. Без това действие не можем да завършим това, което хората започнаха на Росенец, а именно - осветяването на империята от корупция, лъжи и престъпления на Сарая и Пеевски, в която империя Иван Гешев и Бойко Борисов са просто слуги. И затова хората искат техните оставки, но тези оставки са просто началото на един дълъг процес, който минава през избори, който минава през нов парламент, който да направи конституционни промени, да реформира прокуратурата, да изчисти регулаторите, държавната администрация, службите, публичните медии, от назначенците на Пеевски и на Сарая и така да рестартираме българската държавност.”

Нарушенията, които Иванов посочва в сигнала си, са в три основни направления:

Политически изказвания на главния прокурор, които противоречат на принципа за безпристрастност и политическа неутралност, както и засягат правото на защита на гражданите;

Системно нарушаване на презумпцията за невиновност - с публични изявления или с оповестяване на материали по неприключили проверки и досъдебни производства срещу представители на институции, граждански и политически лидери, или срещу представители на адвокатурата, целящи да внушат тяхната съпричастност към извършени закононарушения.

Системно нарушаване на законови разпоредби и професионални стандарти за разкриване на обективната истина и защита на жертвите от престъпления.

Сигналът съдържа конкретни примери за нарушенията, допуснати от Иван Гешев по всяко от направленията и уточнява, че нито една от изброените публични прояви не може да бъде оправдана с принципа за прозрачност, дефиниран в Кодекса за етично поведение на българските магистрати. 

“Всяко от тези основания е достатъчно той да бъде освободен. Със всяко свое публично появяване, той дава основания за своето освобождаване.”, заяви Иванов по време на днешното си изявление. 

В излъчването пред МС се включи и Ивайло Мирчев, член на НС и ИС на “Да, България!”, който коментира развитието по отношение на засегната вчера от Иванов тема за студения резерв:

“Във Варна Христо Иванов разказа как г-н Доган, чрез ТЕЦ “Варна” краде от българските граждани, чрез сметките ни за ток, пари, над 50 млн. лв., за по-малко от три години. Пари, които г-н Ахмед Доган е отраднал чрез т. нар. Студен резерв. Днес, пожарникарски, г-н Бойко Борисов е реагирали изключително бързо и е разпоредил на енергийния министър на Теменужка Петкова да намали размера на студения резерв и да го прехвърли от централата на г-н Доган в държавния ТЕЦ “Марица Изток” - 2.”

Ивайло Мирчев припомни ключовите въпроси, по които г-жа Петкова дължи отговори: Защо ТЕЦ “Марица Изток” - 2, държавната, най-голямата топлоелектрическа централа в България, се отказва от държавния студен резерв, който е спечелила на търг? Защо този студен резерв рязко е увеличен на 650 мегавата? Защо тази възможност е дадена на ТЕЦ-а на г-н Ахмед Доган, без в него да има работещи котли на газ, които да обслужват и при ниски температури и нужда да се използва студеният резерв, той да влезе в употреба.

“Тъй като знаем отговора - и г-жа Петкова, и г-н Бойко Борисов са зависими от интересите на Шиши и на г-н Ахмед Доган и е абсолютно невъзможно да вземат независимо решение, то и най-добрият избор е да подадат оставка днес, заедно с цялото правителство, дори само заради отговора на един от тези въпроси.” - коментира Мирчев. 

Като друг пресен пример за зависимостите в управлението той цитира изслушването в КЕВР на новите членове, където има двама души - бивши служители на г-н Ковачки.

“Интересното е, че никой не им е задал никакви въпроси. Освен бивши служители на Ковачки, че са част от фалиралата Топлофикация. Те стават членове, за да могат да продължат да крадат чрез студен резерв или чрез нещо друго.” - заяви Ивайло Мирчев в коментара си за зависимостта на “независимите” регулатори.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 82 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    72 143 Отговор
    Тоя докато е слуга на американците няма как да ми се издигне в очите, колкото и PR акции да прави.

    Коментиран от #81

  • 2 кой ща бръкне сам

    111 7 Отговор
    да си извади окото.....

    Коментиран от #6

  • 3 Уди Кълвача

    95 19 Отговор
    И след това да признае за пачките от шкафчетата и народа да му прости и....!!??
  • 4 Грейс

    72 49 Отговор
    Подкрепям протестите с две ръце, ама с този във властта? Видяхме го колко струва!

    Коментиран от #27

  • 5 гост

    39 78 Отговор
    А Зеления Чорап - КОГА ?!

    Коментиран от #100

  • 6 Алеко

    72 9 Отговор

    До коментар #2 от "кой ща бръкне сам":

    Искат Бай Ганя да си направи сепуко!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Дуу Бай

    39 23 Отговор
    А..така!!!! Ако мине номера....Бонуси Ице...
  • 9 бракоразводен адвокат

    48 133 Отговор
    В интерес на истината, Гешев е българин от бялата европейска раса. Някой от вас може ли да каже този човек от коя раса е всъщност и кого представлява??Грубa грeшкa e aкo прaвитeлcтвoтo зaпoчнe дa прaви кaдрoви прoмeни! Щoм 30 лумпeнa c пo 30 лeвa в джoбa, бутнaти им зaд шaдрaвaнa нa прeзидeнтcвoтo мoгaт дa нaкaрaт прaвитeлcтвoтo дa прaви прoмeни, тo тoвa прaвитeлcтвo нaиcтинa нe cтaвa зa нищo и трябвa дa cи oтидe!В България не живеят 50 човека, та 30 недоволни от правителството протестиращи да решават съдбата на останалите 20! С 30 или 300 души промени не се правят, a виe уcпявaтe дa cъбeрeтe мaкcимум 300 чoвeкa прeд прeзидeнтcтвoтo! Когато се съберете 2 милиона и изпълните цариградско шосе и целият център с протестиращи като нас когато бутнахме комунизма тогава ще бъдете чути.За сега сте едни безгласни кoмуниcтичecки букви!Дa ви дaдaт пo eднa мoтикa и нa пoлeтo дa пoрaбoтитe бeз зaплaщaнe!

    Коментиран от #24, #56, #58, #59, #87, #111

  • 10 БОЙКИКИЕВ, ЗАЕВИ ТИА КОМУНЯГО-СОРОСОИДНИ

    33 38 Отговор
    МУРАФЕТИ И БЕГАЙТЕ С РАДКА ДЪЛБОКАТА ПРИ ВАШИЯ ДРАГАЛЕВСКИ ГУРО - МА'Н'гО КОСТОВ ЗА НОВИ ОПОРНИ ТОЧКИ!😂
  • 11 не се разсейвай

    62 13 Отговор
    на тиквата каскета вървят в комплект
  • 12 миш

    55 5 Отговор
    За колко време могат да се приключат три до съдебни производства срещу Божков и да се докажат 19 обвинения,че ми е интересно,при нашата съдебна система със всичките отлагания и обжалвания,колко свидетели ,ще има за тези 19 обвинения?Божков трябва да живее до 150 години,а Гешев трябва да е прокурор 40 години.За 5 години ,мисли ли ,че може да приключи делото срещу Божков?
  • 13 Хфисто

    32 57 Отговор
    писна ни от тебе. Ясно е, че си тотално некадърен ама болезнено амбициозен и, че ти е мечта да станеш главен прокурор. Сега явно навива и премиера за това като го изнудва с протестите.

    Коментиран от #120

  • 14 ИСТИНАТА

    50 8 Отговор
    В петък 10 юли Политическа партия ГЕРБ свика така наречения контрапротест за подкрепа на правителството и партията! Предния ден постоянно "Клубове ГЕРБ" призоваваха хората да дойдат на контрапротеста а също и флагмана на партията жълто-кафявата " медия ПИК на Недодялко офшорката който призоваваше така-Всички демократи излизаме в подкрепа на Правителството! Сега за самия протест! Според различни медии присъствалите са били между 300 и 10 хиляди според Пикливия сайт на Недодялко! Да се доверим на независимия ОФНЮЗ според който в "началото на протеста хората бяха около 500 човека а в пика се удвоиха"....Сега за присъстващите - от предаването "Господари на ефира" и журналистката Миролюба Бенатова изчакваха слизащите от автобусите и най забавно бе когато репортерката на Господарите Виктория Симеонова интервюира тумба роми слезли от един от автобусите - Симеонова -"В подкрепа на правителството ли ви докараха" а един от ромите -Ша мислим госпожо ша мислим " , Симеонова -" Какво ще мислите към кой от двата протеста да се присъедините ли" , а рома" ша мислим за мислим"...След това Симеонова отиде при едни възрастни несретни хорица седнали на бордюра - "Вие за какво сте тук", а единия човечец " нашата синята кметица на селото осигури 2 автобуса да ни докарат идваме да я подкрепим"..,Симеонова се насочи към 2 момченца Българчета на възраст около 20 години и ги пита кого идват да подкрепят а те "Идваме да подкрепим правителството и Бате Бойко" а другото момченце каз

    Коментиран от #28, #110

  • 15 Последния Софиянец

    73 17 Отговор
    Снощи ходихме на Съдебната палата.Гешев се беше оградил с три синджира еничари.Егати прокурора.Страхливец.
  • 16 ИСТИНАТА

    58 8 Отговор
    Продължавам.... другото момченце каза " даде ни по 50 лв.да се почерпим и да имаме за биричка" , Виктория Симеонова им каза "Наздраве" ....Та заключението е -Герб платиха и докараха 17 автобуса от страната а дори и 200 човека от София не излязоха да ги подкрепят...
  • 17 стига

    28 49 Отговор
    с тоя Гешев на който искаш да му седнеш на стола. Стига с това драпане и истерия.
  • 18 браво

    61 28 Отговор
    Христо Иванов се превръща в истински премиер в сянка и в съвестта на честна България. Благодарение на неговия натиск бе спряно използването на парите на данъкоплатците за кефа на сараите.
  • 19 Мутрите вън

    68 12 Отговор
    OCТAВКA! Нaли нe cи миcлитe, чe миниcтeрcтвaтa щe cпрaт дa рaбoтят и държaвaтa щe ce "cчупи". Нaпримeр: МO бeз Кaрaкaчaнoв дaжe щe рaбoти пo- дoбрe, зa Aнгeлкoвa e cъщoтo, зa Лилитo, зa Бaрни, Eмo фурмaтa, и т.н.
    Никaкъв рeмoнт - O C Т A В К A В E Д Н A Г A!

    Коментиран от #36

  • 20 Бойкикев

    20 50 Отговор
    е много нагъл некадърник. Бойко го изрита през вратата,той иска да се връща през прозореца като главен прокурор.Ако Борисов се намеси в правосъдната система,с какво ще е по-различен от резидента?
  • 21 Иванов

    41 15 Отговор
    а нямали да се разходиш до морската резиденция на Прокопиев и да ни покажеш той пък как е заградил плажа
  • 22 Иван

    48 13 Отговор
    Оставка веднага боклуци.
  • 23 Джепето

    32 29 Отговор
    Пинокио що не беше така аткивен когато беше министър.Смешник.
  • 24 предполагам

    13 13 Отговор

    До коментар #9 от "бракоразводен адвокат":

    От комуноидната раса. Тя е интернационална, чертите и са такива, че никой не знае какъв и е произхода. За нея е важно да може да паразитира върху останалите.
  • 25 Решетников

    22 21 Отговор
    мунчо мунло и да ревеш власт такива като теб власт повеле няма да видят
  • 26 Гост

    21 31 Отговор
    Абсолютен комедиянт,с родилни напъни за парламентарно представяне.Паляк

    Коментиран от #119

  • 27 каза

    10 6 Отговор

    До коментар #4 от "Грейс":

    Каза тролът.
  • 28 До ИСТИНАТА

    37 12 Отговор

    До коментар #14 от "ИСТИНАТА":

    Дори държавните служители в София в министерствата,областната и общинската управи не излязоха да подкрепят Гербаджийския контрапротест! Когато автобусите от провинцията навлизаха в София хората ги посрещаха с възгласи ПЛАТЕНИ БОКЛУЦИ! На една среща на Боко тиквун с областни координатори един го попитал - Г-н Борисов къде са нашите избиратели след като не можем да изкараме и 500 човека на митинг?!?! Тиквун отговорил - Нема се плашите , те живеят само в избирателните списъци и ги пускаме да се разхождат само по избори!

    Коментиран от #49

  • 29 Христо с теб сме

    24 19 Отговор
    да го знаеш.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Европа

    36 23 Отговор
    Браво г-н Христо Иванов!
    Най-после да се появат българи, които знаят какво искат и са смели!
    Мутрите вън от властта!

    Коментиран от #115

  • 32 Ужас Ужас

    11 4 Отговор
    Опозорили са ни! Как е възможно всичко това да се случва с нас?

    Коментиран от #50

  • 33 Епидем

    22 16 Отговор
    Добре е Иванов да прослуша записисъс своите публични изяви и да потърси логопедична или друга специализирана помощ насочена към това да придобие способност да говори без да аа-ка на всяка дума , както и да ее-ка. Тогава ще стане разбираемо казаното от него. За един политик това е необходимо
  • 34 Ахахах

    28 9 Отговор
    Бойко няма да го направи. Иван Гешев е много ценен кадър. Бойко го цени. За съжаление това няма как да стане. И скоро идва втора вълна от коронавирус. Ако до тогава не свалим Бойко , Гешев и Кошлуков и пратим ДПС в Турция просто вече не виждам смисъл. И колкото да протестирате файда вече няма. Край.

    Коментиран от #112

  • 35 9336

    11 15 Отговор
    няма ли да се намери някой да го посъветва тоя палячо
  • 36 Мислиме си,

    13 21 Отговор

    До коментар #19 от "Мутрите вън":

    щото така и ще стане докато се връткат за ново правителство. А за 2 м трябва да се пише национален план за ония 29милярда и да се защитават в ЕС. Христя да си събира катуна и да си ходи вкъщи

    Коментиран от #40

  • 37 Трай бе Ицо,

    20 7 Отговор
    да не дойде оня другия Гешев от преди 80 години, че тогава мам..цето ви ще разплаче.
  • 38 big

    16 6 Отговор
    То има ли някой, който да не е? Всички са хванати в железните им клещи в резултат на техните им зависимости! Хубаво го приказва, но няма как да стане, Гешев на този етап е много важна фигура и никой от мутренското управление няма полза от смяната му. Отделен е въпроса, че който и да дойде ще бъде абсолютно зависим отново!
  • 39 сън с отворени очи

    16 6 Отговор
    Чи за сво си го назначава Баци , да го уволнява ли сега. Баци да си пуща оставката , Гешо сам че си оди , без Шайката ,че му е пусто и празно.
  • 40 Мутрите вън

    17 5 Отговор

    До коментар #36 от "Мислиме си,":

    Бойчето ли ще пише нещо, или Лъчо мозъка!?
  • 41 ицеее не стаа така брат

    17 18 Отговор
    Ицето голям наивник , с гол задник таралеж тръгнал да бори.
  • 42 така така

    13 14 Отговор
    тази невестулка продължава да копае...
  • 43 разума

    20 7 Отговор
    Когато фактите говорят и ББ заедно с Теменужка Петкова мълчат. С допълнение към изложеното от тях е ,че ТЕЦ"Варна " е глобен с 2млн.лв. че не е изпълнил функциите си за да се отбие номера за извършена проверка.Не знам с какви очи гледат сините и честни очи на апостола в кабинетите си. Не изпитват ли и най малък срам за стореното пред апостола който на тефтерче е описвал и най малкия разход за тази свобода.
  • 44 Как става

    16 5 Отговор
    Единствен кандидат се отсранява само по два начина. 1. Принуждава се сам да подаде оставка. 2. Принуждават се тези които са го назначили да му поискат оставката, да го преместят някъде или да го издигнат на по висок пост. Други начини няма. Мислете, търсете, говорете и ще видите, че в България само така става. А някой знае ли в цялото държавно управление, във всички министерства колко ръководни кадри са назначени като единствени кандидати за поста?
  • 45 1944

    12 10 Отговор
    фалшивия гешев може само от руската амбасада да го махнат. от истинския още треперят обирджиите на мандри. щото не сички архиви успяха да изгорят.
  • 46 oddddddd

    20 11 Отговор
    Искайте и законодателни промени от РАДЕВ чрез РЕФЕРЕНДУМ: Той има право да го прави - има и възможност СКОРО. На изборите е подходящо! ДЕЙСТВАЙТЕ до дупка!
  • 47 Завоевателя

    13 15 Отговор
    Е нали и ти беше там кво ревеш сега нали беше министър защо не смени прокурора ей нагла работа и кажи че това не е от злоба и реваншизъм ето и ако тва е лицето на протеста моля моля без такъв ако обичате и стуга лая чебще те хванат на края играч отрочето на костов продажника на България
  • 48 КЛАДЕЦА ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА

    19 18 Отговор
    Христо Иванов е подлогата на Божков.

    Христоо колкото и да се мъчиш да угодиш на Божков обвиненията му няма да отпаднат
  • 49 дааааааааааа

    15 8 Отговор

    До коментар #28 от "До ИСТИНАТА":

    Това са живите мъртви от избирателните списъци, излизат само по избори...
  • 50 888888

    13 17 Отговор

    До коментар #32 от "Ужас Ужас":

    Христо Иванов е велик.

    Коментиран от #113

  • 51 ИСТИНАТА

    15 14 Отговор
    И този е дупена булка на бкп. повече вика и се кълчи но и той е чат от системата.
  • 52 Завоевателя

    9 13 Отговор
    Есе едни и същи муцуни тоя бабикян и тем подобни не можа да им се угоди единия пиле по цял ден и нощ само за Бойко другия обикаля дамо да се снима от къде ли не той Доган е от оня ден не е от 30 годни ми де прави на утрепан да лъже хлапетата
  • 53 Завоевателя

    14 12 Отговор
    Други пък спират метрото ми защо не изчака да слезат и да кажеш на хората че ти си го спрял да те видим колко ди ербап или пак гешев ти е крив нещастници ето кой се мисли за недосегаем показвате го
  • 54 Завоевателя ок

    15 13 Отговор
    Гешев точно такива гони който се мислят за недосегаеми ДАВАЙ ГЕШЕВ най после след 30 години някой да ги по постресне тия самозабравили се бивши и настоящи власт имащи
  • 55 Тони Мигусмукаро

    1 6 Отговор
    Само с КОРОНАВИРУС хахахаааааа
  • 56 Ива

    15 10 Отговор

    До коментар #9 от "бракоразводен адвокат":

    Ясно е че прокурора е опасен за държавата , много опасен и незабавно трябва да бъде отстранен ! Няма да го направят управляващите , защото става дума за милиарди разпределени му тях , протести докато изметем мутрата от СИК и мафията !
  • 57 Аве Адолф Хайлллл

    17 14 Отговор
    Явно единственият до сега работещ главен прокурор ,бърка изотзад на много хора, с тежка зависимост към разни мафиотски среди и московски кукловоди . Но все пак Гешев ще си остане единствения който разкатава фамилийката на престъпните мафиотски субекти в държавата ни , затова и дружния режисиран вой на засегнатите е толкова голям . Мачкай Гешев , крайно време беше да изметем мафията под всякаква форма , и от всяко местенце .
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Буда

    14 6 Отговор

    До коментар #9 от "бракоразводен адвокат":

    Троловете на мутрата Пт СИК са здраво ужилени от тези разкрития , ами нормално е , истината боли . Проблема обаче е друг , те знаят , че когато мафията падне си отиват и те , някои от тях направо в пандиза , затова бранят със зъби и нокти откраднатото !
  • 60 Васил Методиев китарист

    14 8 Отговор
    Гешев, мачкай комунистическите кланове!
    Бъди смел! С теб сме!
  • 61 Karosel

    9 7 Отговор
    Ето кой стои още зад протестите!
    Нали същите тия ни продухаха ушите как на предходните избори щяха да печелят 50%+1% и щели да ръководят България към светлото утопично бъдеще! Още един папурсиклия, който се опитва да яхне вълничката от протестиращи (защото недоволни няма).
  • 62 Христо Иванов

    14 9 Отговор
    Провален министър с отнети адвокатски права, неразбиращ от право и правосъдие, занимаващ се по цял ден с интриги и саботажи, сериозно уплашен, взел да дава акъл и да иска оставки. Кой си ти бе господин Никой? На какъв де правиш. Ти си никой. Няма никакво основание за оставка на Иван Гешев. Човекът си върши работата и има огромни резултати. А ти нищо не си постигнал и от нищо не разбираш

    Коментиран от #66, #77

  • 63 Защо оставка на Христо Иванов

    16 8 Отговор
    Христо Иванов да отговори дали е вярно следното:
    Бил ли е свързан с ДС чрез своите роднини? Вербуван ли е като таен агент на КГБ и внедрен в политиката на България за да разрушава и разединява Дясното пространство и съботира членството на България в ЕС и НАТО, като действа с маската на десен и борец за правда и свобода но всъщност да изпълнява конспиративна, подривна и саботьорска дейност в България. Като част от плана влиза изцяло овладяване на Съдебната система, за да се контролира и компрометира правосъдието в страната с цел насаждане на негативизъм и отчаяние в гласоподавателите и недоверие от страна на ЕС, с цел откъсването на България от ЕС. Затова и той сега е толкова бесен защото след като успя да овладее до някъде Съдът със своите поставени лица, Прокуратурата му се изплъзна . Затова организира свирепи и вандалски атаки преди и след избирането на Иван Гешев за главен прокурор. А също така създава и работи с НПО организации за съботиране на приемане на Европейското законодателство. И в същото време се съюзява на протести с Русофили, анархисти и социалисти.

    Коментиран от #68, #83, #91, #116

  • 64 Анатема Безродници!

    7 7 Отговор
    А с паве по каскета може ли човек да бъде отстранен от длъжността,която заема?
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Бачо Киро

    9 8 Отговор

    До коментар #62 от "Христо Иванов":

    Не знам за Иванов, въобще не ми дреме за никой, който е докосвал властта последните 30 години, но Гешев нарушава законите всеки път като застане пред камерата и за тези нарушения във всяка нормална страна биха си дали оставката. Дори не коментирам мълчанието му за нарушения на управляващите, ролята му в КТБ случая и тн.
  • 67 Завоевателя

    4 4 Отговор
    Къде е оня снощи от протеста да види кой е против приетия днес закон на първо четене където беше с оная дето не била тулупи как се разпозна пък тя в тоя епитет
  • 68 Бачо Киро

    6 6 Отговор

    До коментар #63 от "Защо оставка на Христо Иванов":

    Ако ще питаш за миналото, то тогава няма да остане нито един в политиката, започвайки с Борисов и Цветанов....
  • 69 КОЧА

    16 7 Отговор
    ГЕШЕВ НЕ Е НАРУШИЛ НИЩО НО РАЗВАЛИ ДАЛАВЕРИТЕ НА БЕСЕПЕ НЕ ЗНАЯТ КАК ДА КРАДЪТ ОТ НАРОДА - СВЪРШИЛО ИМ Е ВРЕМЕТО ВЕЧЕ СА В ЗАТВОРА ЕДИН ПО ЕДИН .
  • 70 Тяната

    5 7 Отговор
    АБСОЛЮТНО ПРАВ,СЛУГА НА ДПС,НАЗНАЧЕН ОТ ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ Е КАСКЕТА !!!!!!
  • 71 Чоко и Боко

    1 1 Отговор
    И кво кори шеф👨‍🦽👨‍🦯👨‍🦽👨‍🦯👨‍🦽👨‍🦯
  • 72 оня с коня

    15 6 Отговор
    Гешев е "подхванал" Президентството и разследва Хора от прякото Обкръжение на Президента ,но Хр.Иванов седнал да обяснява на Борисов как да прави далавери с Правосъдния Министър за да свалят Гл.Прожкурор?!Само тоя АБСУРДЕН Факт е ПРЕдостатъчен за да видим КАКВИ НЕАДЕКВАТНИ ХОРА са на Протестите и напират да свалят Правителството!!!

    Коментиран от #76

  • 73 микимаус

    7 6 Отговор
    тоя е купен от доган за да имитира нападение на росенец и пак да излязат със етническо напрежение ама не му се получи тая път
  • 74 ...

    2 5 Отговор
    Искам млад и образован човек да дойде... Хора те не знаят каде си намират... И Курито е млад поне сина в Америка
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Горо

    4 11 Отговор

    До коментар #72 от "оня с коня":

    Ти "оня с коня" ли си или оня с каскета, дето щедро ти плаща да тролиш в полза на корупмираното и некомпетентното правителство на ГЕРБ и нещастните патриоти?

    Коментиран от #79, #85

  • 77 Мацката на Боко от Барселона

    4 5 Отговор

    До коментар #62 от "Христо Иванов":

    Долни лъжци, провокатори и интриганти! Това е запазената марка на вожда ви и цялото му 10-годишно управление!
  • 78 Знайко

    9 7 Отговор
    Сега се убеждавам че българите които са избягали в чужбина и които споделят че не искат и да чуват за свои сънародници са били прави. Няма значение къде какво или кога е правил Христо Иванов, важното е че е един от малкото който документира и аргументира за хора от властта които са замесени в корупционни сделки и то от години и им вади кирливите ризи на показ,а вие кои сте? вечно само лаете, цъкате и само плюете по хората които помагат до някаква степен. Ма той ли ще ни управлява бил такъв бил онакъв...ок но поне нещо прави па макар и да е за пиар както вие всичките плюете тук,кой ви кара да гласувате за него?! Той или подобни нему нека да вадят аргументи и да се чисти тази изгнила от всякъде държава пък вие си гласувайте дори пак за герб/ГРОБ. Аман от разбирачи аман от лизачи...вашата история си показва какви сте всъщност че един Апостол който се е борил срещу робството е бил предаден от вас самите от българите.
  • 79 Другия с коня

    13 2 Отговор

    До коментар #76 от "Горо":

    Ти не четеш статиоте май.Стратегията е да сяалят Правителството.Да назначат Нов Правосъден министър,той да поиска Оставката на Главен Прокурор,Новия Главен прокурор да освободи от ареста ОСЕМ Червени Олигарха и двама Избягали да се върнат ОпраВдани.Божков да си пуши пурата на яхтата,хоеата да търкат билетчета като изоглавени,Банев и осталная червена сволач да се спаси от Правосъдието....Браво Христо...Браво...Обаче има и друг вариант....Да влезеш в затвора за Държавна Измяна....

    Коментиран от #117

  • 80 МЕТЕЖНИКА В СЪДА

    9 4 Отговор
    Ялов политик.На малкия му, не можеш да се мериш на Гешев.Като адвокат на бракоразводни дела СИ ДЕВЕТАТА ДУПКА НА КАВАЛА..Та ако беше читав ,нямаше да си исхвърлен.
    Искаш ,ама нема .Искаш ,за да спасявате теротистите от президенството,и мулитимилионрските мутри,които яко ви плащат .Тяхното спасение от ГЕШЕВ,са милони обещани за вас .Божков милиардера ще ви се разплати по милионче ,като започне от организатора на пуча -ФИГУРАНТА..Този е от партията на РАДА ДЪЛБОКАТА-фейк сините ,които подкрепиха СЕСТРА ГАЛЕВА на изборите.,Които си приличат ,се привличат..Теростите събрани в президенството ,начело с ФИГУРАНТА .Тоя от отрвната тройка е защитник .МНОГО ОТ ХОРАТА РАЗБРАХА ЩО ЗА БОРЦИ –РЕВОЛЮЦИОНЕРИ СТЕ.

    Коментиран от #89

  • 81 Бацо Гацов

    8 9 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    А бе тоя Хресто Иванов много знае! Като беше министър на Правосъдието къде беше бе? Щял да чисти! Какво ще чистиш бе? Дай си CV`то във Волф и почвай да чистиш. Балъци вече няма мой. Бегай!
  • 82 Хан крум

    7 3 Отговор
    Този тотално еизперкал
  • 83 Знайко

    4 2 Отговор

    До коментар #63 от "Защо оставка на Христо Иванов":

    По твойта логика вербуван от ДС която е била на власт да кажеме 45 години значи е червен или е предател...ок чакай сега да те питам вие като сте били 500 години под турска власт значи ли че не сте вече българи и че сте само турци и предатели?!

    Коментиран от #88

  • 84 Тва да не си ти

    2 1 Отговор

    До коментар #75 от "мечо":

    Много е топло за плаж си е
  • 85 Знаеш ли какво

    2 3 Отговор

    До коментар #76 от "Горо":

    Лошото е че никой не плаща а има хора като мен които по убеждения си изказват мнението и защитават политики и личности в които виждат потенцял да помогнат на тази изстрдадала държава. Пак казвам лошо е че никой не плаща щото сметките в края на месеца си текът.
  • 86 ares

    7 4 Отговор
    Гешев що не му види сметката на тоя боклук

    Коментиран от #96

  • 87 Имаше едно пловдивско

    1 3 Отговор

    До коментар #9 от "бракоразводен адвокат":

    бракоразводно адвокатче- имате много общи неща в манталитета, най-вече да се дрънкат простотии с апломб на мъдреци; от друга страна - лъжеш съвсем като един действащ политик, осъден за клевета- че се чудя на кого ми приличаш повече...
  • 88 Твоята логика не е логика-

    2 2 Отговор

    До коментар #83 от "Знайко":

    "вербуван" значи " съгласил се", а колко от българите са " се съгласили" с робството- не че е нямало, но не всички!

    Коментиран от #114

  • 89 Извини ме,

    2 0 Отговор

    До коментар #80 от "МЕТЕЖНИКА В СЪДА":

    коя е Мая Ганева?
  • 90 КОЧА

    7 0 Отговор
    АБЕ СЪДЕТЕ ИВАН КОСТОВ - ЗАЩО ЧАКАТЕ ОЩЕ БЕ - НАШИТЕ ХОРА ОТ ГЕРБ - ДЕЙСТВАЙТЕ - СПЕШНО - АЙДЕ НАШТЕ - НАПРЕД СМЕЛО - ТОВА Е СПАСЕНИЕТО ИЗВАДЕТЕ ДЪРВОТО ОТ КОРЕНА .................................................................................................НИНОВА СТАНИШЕВ РАДЕВ ПЪРВАНОВ И ОНЯ БЛА БЛА НЕ МУ ПОМНИМ ИМЕТО - МНОГО Е ДОСАДЕН ........
  • 91 Атанасов

    2 6 Отговор

    До коментар #63 от "Защо оставка на Христо Иванов":

    Достоен и чист българин ( Христо Иванов )!!!
  • 92 КОЧА

    2 0 Отговор
    МАИЧЕ СЕ КАЗВАШЕ РУМЕН ПЕТКОВ ----- ПАРТИЗАНЧЕТО - ДЕТО КРАДЕШЕ ОТ МАНДРИТЕ СИРЕНЕ И КАШКАВАЛА ТА ДЪРЖАВАТА ТРЪГНА НАДОЛЕ - АЙДЕ НАШТЕ САМО НАПРЕД ГОРЕ ГЛАВАТА -ВЕЧЕ СА УПЛАШЕНИ ...................НЕМА НАКЪДЕ ДА ОДАТ ..........
  • 93 КОЧА

    5 0 Отговор
    СИЧКИТЕ У ЗАТВОРУ ...............................................АБЕ КОМУНИСТИГЕ - ДА НИ ВЪРНАТ ПАРИТЕ ОТ ФАЛИРАЛИТЕ БАНКИ - АЙДЕ - ИЗВАДЕТЕ ДОКУМЕНТИТЕ ...................................
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 алооо

    7 2 Отговор
    Христо,ние не искаме оставката на главния прокурор ,за разлика от теб ! Хайде сега изчезвай от хоризонта с тези искания !
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 ХОТЕЛА В ХАЛКИДИКИ...РАЙ ЗА БСП

    6 0 Отговор
    АМИ АКО ГЕШЕВ ПОГНЕ И НАШЕТО ХОТЕЛЧЕ.......
  • 98 БАШПРОКУРОРА

    3 0 Отговор
    ХВЪРЛЯЙТЕ КАСКЕТИ, АЗ ШЕ ВИ ХВЪРЛЯ ОБВИНЕНИЯ
  • 99 Давай

    5 0 Отговор
    Давай Ице но незабравяй, че и ти участва в герберското управление
  • 100 Селянин

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Ората сакат да паднат тиквата и каскето. Ама кат си толкоз ербап оди протестирай срещу "зеления чорап", оне ората на площадо върло ке ти се зарадват!
  • 101 Завоевателя

    4 3 Отговор
    А бачо киро по реднеможе отзад напред тия ги помним още позабравените които са най активни сега и други който се крият като мишки сега и те имат чекмедженца и не само по едно като започнем от луканов бог да го прости та до ден днешен пълна ревизия ден по дени само Гешев може да свърши тая работа с ъс самозабравилите се управници при всички управления без изключение давай ГЕШЕВ
  • 102 Завоевателя

    3 2 Отговор
    Тоя бившия министър на правосъдието го почвай и него и той е в кюпа
  • 103 Завоевателя

    2 2 Отговор
    Кво ми се прай на Ботев и Левски
  • 104 Освободител бил

    4 2 Отговор
    Пълен артист
  • 105 Завоевателя

    4 1 Отговор
    Не ни трябват такива освободители по точно поробители
  • 106 Ми иска пак да участва

    3 0 Отговор
    В управлението
  • 107 Завоевателя

    3 1 Отговор
    Хайде прибирай се че женати те чака че им омръзна на хората или тя ти знае чалъмите и там не вървиш
  • 108 898

    6 6 Отговор
    Не знам Хр.Иванов какъв е.Знам обаче ,че Борисов три пъти е осъждан за клевета! От Волен Сидеров,от Елена Йончева и Корнелия Нинова! Това не е лъжа а факт признат от съда!От тук на сетне не мога да разбера как на този човек може да се вярва?!Който иска да го прави,аз не искам!
  • 109 баце

    5 0 Отговор
    Господин Иванов, забравили сте да посочите името на човека, който трябва да замени Гешев, като главен прокурор. Адвокат сте, припомнете си следните "Правосъдие над всичко" и "Невинен докато не се докаже обратното". Подкрепям протестите срещу правителството на г-н Борисов и нямам доверие на Главния прокурор. Не съм уверен, че промяната която желаят протестиращите е това към което се стремите Вие.
  • 110 Писна ни да

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "ИСТИНАТА":

    ви четем вашата"истина". Копи пейст до безкрайност дни наред.
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 ДПС не можете

    1 1 Отговор

    До коментар #34 от "Ахахах":

    да го пратите в Турция. Няма как да се случи по редица причини. Етническият мир е много по важен в случая.Залагат на това говорене анти ДПС всички, които искат да влязат на бял кон като баш "патриоти" във властта.ДПС за съжаление винаги остава и независимо дали е в управление или в опозиция реално накланя везните на управлението натам на където си иска. Доган е изключително умен и далновиден политик.За съжаление Хр. Иванов не може и на малкото му пръстче да стъпи по интелектуален капацитет. Въпреки неистовите напъни да е лидер. Така, че за съжаление Доган и Пеевски остават(реално или в сянка е без значение) А в такъв случай другите промени са лишени от смисъл и няма да дадат очаквания резултат. Заради възродителния процес и смяната на имената на турците по бай Тошово време сега сме в супер неизгодна позиция. А Турция не е 6-7 милионна държава като нашата и не трябва да се дърпа дявола за опашката. Че събития от рода на тези в държавите от бивша Югославия съвсем не са ни нужни.
  • 113 Пешо

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "888888":

    Е Ziro
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Ако пък

    1 1 Отговор

    До коментар #31 от "Европа":

    Този наричаш честен българин направо съжалявам другия етнос.
  • 116 Язе

    0 0 Отговор

    До коментар #63 от "Защо оставка на Христо Иванов":

    А и кои от управляващата върхушка са били така ...аА…?
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Светла

    0 0 Отговор
    това някой гледал ли го е https://vimeo.com/ondemand/shadowsofsofia
  • 119 Мария

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "Гост":

    Нещо се бъркаш. Аплодисменти за Христо Иванов! Опитай се да бръкнеш ти ”юнако”, в гнездото на проказата. Стиска ли ти, а?
  • 120 Мария

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Хфисто":

    Ей, Пилат понтийски, я млъкни!
  • 121 Мария

    2 0 Отговор
    Браво, господин Иванов! Само напред в борбата с мафията и корупцията в България! С Вас сме! Все пак се оказа, че има достойни мъже в България!
  • 122 Българин

    2 1 Отговор
    Скрий се!Не ми се слушат посредствени и некадърни юристи с купени дипломи.
  • 123 Gecata

    2 0 Отговор
    Големи съвети, голямо мрънкане, голямо нещо, ай стига бе. Колкото и да не разбираш, толкова по-очевадно е че с всичките си изяви Христо Иванов цени едно - власт..
  • 124 Gecata

    3 1 Отговор
    Гoлeми cъвeти, гoлямo мрънкaнe, гoлямo нeщo, aй cтигa бe. Кoлкoтo и дa нe рaзбирaш, тoлкoвa пo-oчeвaднo e чe c вcичкитe cи изяви Хриcтo Ивaнoв цeни eднo - влacт..
  • 125 Бейби

    1 2 Отговор
    Ицо, досаден си вече, братле. Хич не съм за Гешев, ама и теб не си те представям в ръководна роля в тая държава.
  • 126 Христов

    2 2 Отговор
    И какво се прави след като Иван Гешев бъде отстранен като Главен прокурор? Христо Иванов ще се стреми да стане Главен прокурор или да бъде инсталиран такъв, който няма да преследва по съдебен начин Иво Прокопиев ли? За това ли е цялата битка на Иванов срещу Гешев?!?
  • 127 Тошо

    0 0 Отговор
    Ако навремето Иванов не беше направил такава тъпа схема за избор на главен прокурор нямаше сега да имаме тоя проблем…
  • 128 Кифла

    0 1 Отговор
    Този много си повярва. Направи като калитар една акция, която хората подкрепиха и сега реши, че всички много го харесват и ще му играят по свирката. За последните 2 седмици, това сигурно му е 10-та кауза, за която се мята ама се вижда, че никой освен неговите съпартийци не го следва. А да ми обяснява как хората го искали него вместо Борисов си е направо жалко.
  • 129 Асен

    1 1 Отговор
    Много го е яд, че самия той не успя да направи кариера и се разбра, че не го бива за министър.
  • 130 Борилов

    0 0 Отговор
    Иска му се на Христо Иванов да се намести на поста Главен прокурор. Но да не забравяме, че Иванов се провали тотално като министър на правосъдието и към настоящем дори е с отнети адвокатски права.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове