Last news in Fakti

3 Август, 2020 12:15 3 494 22

Ще спре ли незаконното движение на джипове по пътя за Седемте рилски езера? (ВИДЕО)

  • джип-
  • джипове-
  • седемте рилски езера

Екоминистърът Емил Димитров директно обвини кмета на Сапарева баня, че сам се разпорежда и позволява на автомобилите да превозват туристи

Ще спре ли незаконното движение на джипове по пътя за Седемте рилски езера? (ВИДЕО) - 1
Кадър: Нова тв

Незаконното движение на джипове в Рила отново предизвика напрежение. Екоминистърът Емил Димитров директно обвини кмета на Сапарева баня, че сам се разпорежда и позволява на автомобилите да превозват туристи напълно нелегално в посока Седемте рилски езера. По пътя към планината има бариера, но тя е на общински терен и затова от Националния парк не могат да упражняват контрол.

„Провел съм среща с органите на МВР и ДАИ относно нерегламентирания превоз на пътници. Тази бариера е поставена още през 2013-2014 г. от общината. Контролът трябва да го изпълняват държавните органи", заяви в ефира на „Здравей, България" кметът на Сапарева баня Калин Гелев.

„Хората, които упражняват този превоз, го извършват без съответните документи и разрешителни. Освен това, джиповете замърсяват въздуха и природата. До 10.00 ч. ще има охранител на бариерата. След това разпределям хора по границите на парка”, каза директор на Национален парк "Рила" Красимир Андонов.  


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така така

    7 7 Отговор
    Няма незаконно движение по пътищата. Всяко свободно движение в БЪлгария е законно!!
  • 2 Ако искате

    8 4 Отговор
    Витоша да се запази, затворете шосетата към нея. Нещо страшно е.
  • 3 Жоро

    8 8 Отговор
    Джиповете замърсявали а след туристите с палатки остават хартии боклуци кофички и спринцовки.Много еко няма що
  • 4 Колю

    2 1 Отговор
    Ако Божкух плати,-да.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 2020

    9 1 Отговор
    Запазете 7-те Рилски езера.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 йок му

    0 0 Отговор
    НЕ,НЯМА
  • 9 А дано

    2 1 Отговор
    Короната да оправи нещата в това племе.
  • 10 рила ли

    2 1 Отговор
    Откакто алчно червеният бизнес построи лифта, Рилските езера се превърнаха на БГкенеф. Преди това много по- малко хора се наемаха да се изкачат пеша до горе. Сега кашкавал туристите се качват да си изядат каквото там си носят, да отидат до тоалента и да се върнат щастливи от постигнатото.
  • 11 Наблюдател

    2 0 Отговор
    Ако има кой да прасне по 10 000 лв глоба на шофьора /с конфискация на превозното средство ако не плати в 1-o седмичен срок голбата/ и на съответния собственик на джип ще им се изпари всяко желание да ги карат по въпросния път! Само че на територията България всичко и санкциите са чиста проба имитация /както и самите министри имитатори/ за да могат "наЩе Ора" да вилнеят като си знаят! Разбирасе това е следствие на представяната ни за Демокрация нейна Имитация!

    Коментиран от #13

  • 12 бягай бе

    1 0 Отговор
    тропчо...
  • 13 Komapak

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Наблюдател":

    В момента живея и работя на 2500м. височина във френските Алпи. Пълно е с пикапи, които обслужват безбройните лифтове. Отделно багери и тежки самосвали проправят трасетата на маунтинбайкърите. В България станахте по-големи католици и от папата!

    Коментиран от #22

  • 14 безпартиен

    1 0 Отговор
    От това което видях и чух в репортажа,разбрах,че единствено кмета разбира а какво става въпрос-необходима е спешна законова промяна!Другият вариант е да изкопае ров на всеки път и пътека с багер,така,че нито едно превозно средство да не може да премине от общинска в държавна територия!!!!Но това няма как да стане и това е известно на всеки!
  • 15 багер

    0 0 Отговор
    Ако има,джипове няма да има!!!!
  • 16 Чукча

    2 0 Отговор
    Ама нали точно кмета и неговите хора пускат джипките да си бръмчат! Какво се прави на ударен, а и всеобща тайна е че си плащат за да возят хора. Ама така е в нашата мила родина, лошото е че и така ще си остане. Всяко чудо за три дни.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 МУТРИ НАВСЯКЪДЕ

    1 0 Отговор
    ТО И МАСКИТЕ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ НАВСЯКЪДЕ АМА В ТРАНСПОРТА ПОЛОВИНАТА СА БЕЗ ....... ГЛОБЕН ИМА ЛИ ? БОЙКОВСКА ДЪРЖАВА ДА МУ ПИКАМ НА УПРАВЛЕНИЕТО

    Коментиран от #19

  • 19 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "МУТРИ НАВСЯКЪДЕ":

    Вася, всички умрели от covid-19 са били с маски..........
    Това непълноценно вирусче е толкова микрocкoпично, че навлиза в клетките през порите на клетъчната обвивка, а ние се пазим с маски. Все едно да се пазиш от комари с ограда от бодлива тел.
  • 20 КУКУ,МЯУ

    0 0 Отговор
    Лифт да няма ноо офроуд пътеки за големите Уазки на малките хора!Че има казах.😂
  • 21 Николай

    0 0 Отговор
    Идеята е да разтъпчеш 5-6 км. на чист въздух и да се измориш малко. Ма то народа така е свикнал, от офиса на джипа, от джипа на софрата. Айде малко спорт, движение. Отиваме на плаж, да ама на плажа не плуваме в морето, а седим от 10 сутринта на капана и бира с цаца.
  • 22 Николай

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Komapak":

    Аз пък живея в Бургас и съм обиколил почти целия свят. Е толкоз бетон на едно място както по нашето море другаде няма. Дай да бетонираме и асфалтираме планините и да се приключи темата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове