Last news in Fakti

6 Август, 2020 09:04 2 539 40

Доц. Кунчев: Мачовете, дискотеките и фестивалите не биваше да се състоят

  • коронавирус-
  • ангел кунчев

Държавният главен здравен инспектор е доволен, че все пак това решение не е в неговите ръце

Доц. Кунчев: Мачовете, дискотеките и фестивалите не биваше да се състоят - 1
Снимка: БГНЕС

През уикенда у нас се завръща футболното първенство и то с публика, а фестивалите на открито и нощните клубове функционират на почти пълни обороти, въпреки че пандемията е далеч от своя край. Доц. Ангел Кунчев е категоричен, че от позицията му на епидемиолог би препоръчал тази практика да се прекрати.

„Ако трябва да отговоря, като епидемиолог, за мен футболните мачове, дискотеките и фестивалите не биваше да се допускат, но за щастие това решение не е в моите ръце“, каза държавният главен здравен инспектор пред БНТ.

Доцентът е разочарован от неспазването на противоепидемичните мерки в цялата страна, като той отчита, че обществото вече психологически е приело, че COVID-19 не е нищо особено и могат да продължат да си живеят в нормалния ритъм.

Ангел Кунчев отчита и влошаване на заболеваемостта в Западна Европа, докато в Източна ситуацията е достигнала един етап, в които страните се движат равномерно.

Той изтъкна още, че здравната система у нас е натоварена от 850-те болни, които се лекуват в болница в момента, но е доволен, че за сега тя се справя, въпреки опасенията.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ковидянец

    34 9 Отговор
    Беги тулуп

    Коментиран от #28

  • 2 хахахахахбг

    38 5 Отговор
    Поредната пародия, после нямало медицински персонал, щели да дават на тия които са на първа линия, а за другите??? тях кучетата ги яли, нека работят за смешни пари, но като ви потрябват на зима да видим от къде ще намерите медицински персонал. Всичко е прах в очите, загубена държава. Тия лекари, сестри и други нямат ли синдикати??? Съседката ми се хвали, бачкам в хранителен магазин вземам повече пари от една медицинска сестра, няма нощни дежурства, отговорност, напразно съм си загубила годините да ставам сестра. А от другата страна един излиза по телевизията и реве, че не достигало персонал по болниците, е с тия смешни заплати няма да стане

    Коментиран от #13

  • 3 естествен подбор

    19 5 Отговор
    Пускай добитъка да пасе на воля.
  • 4 Уууууууууу

    43 10 Отговор
    БОКЛУК ЛЪЖЛИВ СКОРО ЩЕ СЕ ЧУДИШ КЪДЕ ДА СЕ ЗАВРЕШ ПОДЛОГО ГЕРБЪРСКА
  • 5 наблюдател

    35 10 Отговор
    Айде скрий се вече ве, палячо! Всичките ти смешни прогнози рухнаха , наглец!
  • 6 Мнение

    46 7 Отговор
    Доц. Кунчев, а какво ще кажете за вчерашното матине в "Тех Парка"?
  • 7 ЛИЛ

    23 7 Отговор
    Ами доценте , нали тези нещо ги разреши един доктор на всичките науки на които вие от НОЩ му бехте само говорители. Сега сърбай попарата която други ти я надробиха.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Баш Гост

    22 5 Отговор
    Благодари на Тиквата, за което.
  • 11 Дед

    28 11 Отговор
    ,, Страшната епидемия,, хиляди заразени, ама били без симптоми. Карат ни да се крием от нещо, което не съществува.
  • 12 МРАЗЯ ГЕШЕВ И ДОГАН

    28 7 Отговор
    ПАК ПРОПАГАНДА
    ЗДРАВНАТА МАФИЯ ЛЪЖЕ С ПЪЛНА СИЛА
  • 13 Здравния министър

    17 6 Отговор

    До коментар #2 от "хахахахахбг":

    Ще има пари, за всеки който умре ще го пишем ковид, а болничния персонал по 1000 лв ще вземе върху заплатата, само убийте колкото повече можете. Лично Бацето се е разпоредил, инак труповете ще залеят улиците и всички ще изнемогнат, няма да има места по моргите.

    Коментиран от #37

  • 14 Гост

    21 5 Отговор
    На първо място за това са виновни от СЗО. После вие и щабът с неадекватните си мерки и реакции: слагаме маски не слагаме, затеаряме не затваряме и тн. Пък сега хората са виновни сами си направихте да не ви вярват
  • 15 333

    14 12 Отговор
    Толкова сте непоследователни, и объркващи,че вече сте направо смешни! Сега ще видим какво ще направите като от септември рязко скочат заразените! Когато имаше пет човека заразени затворихте цялата държава,хиляди останаха без работа!Сега при над 300 - 400 заразени , ако се опитате да затворите държавата , ще усетите народния гняв на какво е способен!Такава революция ще има в България , че свят ще ви се завие!

    Коментиран от #33

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Коронавирус мутафчийски

    10 3 Отговор
    Локумчев добре ме замества браво
  • 18 Няма грешки

    21 2 Отговор
    Национална конференция на ПП ГЕРБ не е грешка там събрахме всичко близко един до друг защото всичките които сде появиха бяха с отрицателен PCR тест, кихат и пърдят зад маски и памперси, и лично Каракачанов заедно с кърджалийската п-ка бяха инструктирани да гонят вируса, даже в помощ им осигурих биячи от ММА клуб на една фирма за охрана, много ефективни дори ще ни класират по напред в световната класация за свобода на словото и печата и гражданските свободи.
  • 19 @@@

    18 4 Отговор
    Вчера хиляди главочи на сила и без настроение дремеха на слънцето и разнасяха грип.Донесоха го от цялата страна омешаха го със софийския и сега вече го разпространяват
  • 20 Ахахахах

    21 4 Отговор
    Доценте, след няколко дни ти ще бъдеш забравен, но ще полежиш в ареста! Нали! Знаеш добре защо! При 28 дни протести и десетки хиляди хора по улиците, нещо като дофузно стохилядно заразяване не се наблюдава! Твойта избеляла брада има ли мнение по този факт?! Когато фактите говорят герберските калинки тъпо мълчат! Мълчи и не си подавай наглата физиономия! Всички знаем как те назначи един приятел на Бибитко...
  • 21 Актуална Антена

    21 3 Отговор
    Абе Кучев ти си тапигьоз на ниво Бою. Кратунчев и Мустакчиев се скриха от срам, само ти плещиш небивалици още
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Българин

    21 6 Отговор
    ЩАБА НА СЪД ! НА СЪД, ЗА ТОВА ЧЕ С ДЕЙСТВИЯТА СИ ДОКАРАХА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ХОРА ДО ФАЛИТ ! И ОСТВКА НАПРАВИТЕЛСТВОТО, ЗАЩОТО НЕ НАПРАВИ НИЩО ДА ОБЕЗЩЕТИ ТЕЗИ ХОРА !
  • 25 Azz

    19 4 Отговор
    Кунчо...или те оставиха за Мунчо - кроткия идиот...
    Сам не си вярваш,ама продължаваш да заработваш здраво...
  • 26 Breaking Bad

    12 5 Отговор
    Ти не е трябвало да се състоиш, но за съжаление качеството на презервативите по онова време е било на ниско ниво!
  • 27 Спиро

    11 4 Отговор
    Кунчев, а къде са Мутафът и Кантарът? Защо се покриха?
  • 28 Тулупът е този

    4 7 Отговор

    До коментар #1 от "ковидянец":

    който ви ги разреши. За да понамалеят протестите. Поне футболните агитки ще са по мачовете, а не по кръстовищата за кратко.На Кунчев да не мислиш, че му пука особено дали Бойко ще е на власт. Него го вълнува здравната страна на нещата. Това му е работата. А там нещата не вървят на добре. Нищо че новият здравен министър друго говори сега. Лекари не достигат. Плават все повече старчески домове и от 23 души към края , починали на 1 милион население в България за отрицателно време надхвърлихме 60. В Румъния и Северна Македония тези показатели са още по-високи, т. ч. тези, които пишат, че нарочно се завишавал бройката на заразени и починали у нас въобще не са в час.

    Коментиран от #30

  • 29 777111

    10 6 Отговор
    Тоя продажник не разбра ли, че трябва да престане. От седмици в София хиляди са по улиците и навсякъде а днес най-много положителни тестове ... в Благоевград. Ще горят в ада тоя и целия му НОЩ! Съсипаха поминъка и живота на милиони 😡

    Коментиран от #38

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Дръвчо

    4 1 Отговор
    Не мога да разбера Кунчев. Че нали той ги разрешава и забранява мероприятията.

    Коментиран от #36

  • 32 Лост

    1 1 Отговор
    Даже не трябва и да те коментирам...!
  • 33 Байчо

    3 2 Отговор

    До коментар #15 от "333":

    Спокойно от Октомври най късно сме с КПП-та
  • 34 Ставри

    4 0 Отговор
    Лошо Кунчев ! Лошо !
  • 35 Я... Я

    3 0 Отговор
    АЙДЕ БЕ: ВИЕ ВЪВ СИНХРОН НЯМА ЛИ ВЛЕЗЕТЕ?????.ВСЕКИ ДЪРПА ЧЕРГАТАКЪМ СЕБЕ СИ. КОЙ КАК МУ ОТЪРВА. ЩЕ УМОРИТЕ НАРОДА БЕ НЕ КОМПЕТЕНТНИ.
  • 36 Тулупът е този

    3 1 Отговор

    До коментар #31 от "Дръвчо":

    Заповедите се издават от здравния министър ако все още има неразбрали. Той слуша Бойко, а Бойко изпълнява капризите на най-агресивните от тълпата, които искат забавления, зрелища. Е и оставката му, но за нея още не бърза. Ще поизчака нещата да се влошат още и ще подаде оставка под натиска на протестите. А после служебния здравен министър на Радев(който и да е той) ще се чуди какво по-напред да забранява. Не му завиждам ни най - малко. Ще е в ситуацията на "любимия ви" Мутафчийски. И тези, които сега възхваляват Радев като спасител на нацията ще почнат да го плюят яко. Но така му се пада... Протестиращите работят повече срещу него, но не го осъзнават...
  • 37 Виж цифрите

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Здравния министър":

    в Македония, Босна и Херцеговина, Румъния, Сърбия и после говори. А за САЩ, Бразилия, Индия, Иран, Южна Африка какво ще кажеш? Все Кунчев, щаб са ви в устата...При тези никакви мерки в момента няма как да не расте броят и на заразените, и на умрелите.
  • 38 Стига с тоя НОЩ

    4 1 Отговор

    До коментар #29 от "777111":

    Уливате се вече.Да не са създали те коронавируса, малоумници. А бизнесът ви си е бил умрял или на ръба, за да се срине за 2 месеца мерки. Мерки, които масово се въвеждаха навсякъде и в Китай и в цяла Европа, с много малки изключения. По целият свят има сериозни икономически проблеми. Как искате да не се отрази това и у нас и всичко да е както преди? Ами няма да е както преди, дори любимият ви Мангъров да стане здравен министър... Не че става за нещо този ненормалник.
  • 39 101

    2 0 Отговор
    Огромна грешка беше отварянето на всички заведения.Във Варна са претъпкани, няма 10 сантиметра не говорим за 1,5 метра. Фрашкани са до горе. В моента има и алея на Книгата която постави огромните си шатри на единствента улица която отива към морската. Стана толкова тясно че, щеш не щеш прегръщаш десетина човека. Абсолютна цигания.
  • 40 заката

    0 0 Отговор
    АБЕ ЕДИН ПЪТ ЩЕ СЕ МРЕ ЕБЕЛСЪМГО ЯЖТЕ ПИИТЕ ЕБЕТЕСЕ И СЕ ВЕСЕЛЕТЕ КРАЯ ВИ ИДВА