Last news in Fakti

12 Октомври, 2012 10:46 2 123 16

Борисов: Без „Южен поток“,ако Путин не дойде на 9-ти

  • южен поток
Борисов: Без „Южен поток“,ако Путин не дойде на 9-ти - 1
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов заплаши с отказ от участие в преговорите за "Южен поток", ако руският президент Владимир Путин не посети България на 9 ноември тази година.

"Ако Путин не дойде у нас, и аз няма да участвам в преговорите за "Южен поток", казва Борисов пред вестник "Преса". В същото време от българското външно министерство официално признават, че посещението на Путин не е сигурно.

Лично премиерът Бойко Борисов на 13 септември тази година съобщи, че Владимир Путин ще дойде на 9 ноември в България.

Ден след това от Кремъл съобщиха, че подобна визита не е планирана в графика на Путин. Известно напрежение в двустранните отношения предизвика и изявлението на вицепремиера Симеон Дянков, който каза, че "ако трябва пак ще ги пляскаме руснаците".

Исканията на "Атомстройекспорт" са смешни, за това сигурно са ги посъветвали техните юристи. Ние тях ги познаваме, те са губили доста дела в Европа, ще загубят още едно ако тръгнат да се борят с нас. Това каза тогава още Симеон Дянков и подчерта: Сегашната ситуация с "Атомекспортстрой" няма да се отрази негативно на бъдещи отношения между български и руски търговски организации... Ние сме показали, че не се плашим от руснаците, нито от определени компании, нито от енергийни гиганти. Ако трябва пак ще ги пляскаме.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АК-74

    1 0 Отговор
    Тая тиква е изключителен кр..н!?
  • 2 тодор

    1 0 Отговор
    Тези са страшно големи простаци, вместо да се държат и за руснаците те ....
    нямам думи, няма един за свяст в това правителство
  • 3 pacoran

    0 1 Отговор
    taka triabva nema da im lijeme g.za kakto prai6e ruskia vuzpitanik stani6kata mi6kata

    Коментиран от #5

  • 4 шамара

    1 1 Отговор
    "Ние сме показали, че не се плашим от руснаците, нито от определени компании, нито от енергийни гиганти. Ако трябва пак ще ги пляскаме."
    ..............................................................................................................

    Тъй като гледам май ще ги пляска собственият им народ, който доскоро наричаха материал.
  • 5 шамара

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "pacoran":

    Кво ше лижеш бе, тва си е бизнес, има си международно право и закони. Кой доставя газ на Германия, Австрия и другите държави от ЕС???
    Мислиш ли, че им пука за някакви пристрастия?
    Тиквоча се държи като разсърдено дете и хич не му пука как ще тикаме зимата, може би защото вече е милиардер....
    По времето на Стамболов България пуска в обръщение ЗЛАТЕН лев и успеха на Стамболов се дължи на умерената и балансираната политика която е водил с всички велики сили включително и Русия.
    Само, че Стамболов е милеел за България и е поставял държавния интерес над личния!!!
  • 6 натурален българин

    1 1 Отговор
    набуко ни трябва не южен поток защото така заобикаляме само украйна а това е една мръсна игра на руснаците които няма да ни намалят цената докато не започнем да купуваме от друг и тогава конкурентно ще се определя цената без дългосрочни договори

    Коментиран от #13

  • 7 Воин

    1 0 Отговор
    Аз: Без просперитет, ако продажни предатели като този са на власс.
  • 8 Воин

    0 0 Отговор
    власт*
  • 9 кик

    1 0 Отговор
    майко милаааа 4ака ни каменна ера ....ще извива ръце на руснаци??????????????????????????????????????????
    що не извива ръце на американските си господари?
  • 10 хаха

    1 0 Отговор
    Всичко е ден до пладне при това правителство събрано от кол и въже. Дянков популист комунист. Найденов ценовик от текейсето. Цветанов вифажия оставил полицията на самотек без униформи иначе информатор журналист. Здравеопазване мъгляво и убийствено. Просвета Хари Потър на магия. Бате Бойко лентичката абе влез в гугъл и прочети за Русия за Москва необятност и в тази безбрежност вожда Б.Б. вее флаг и размахва ръка. Господи прибери си верисиите. Бог да пази България.
  • 11 руснака

    1 0 Отговор
    бат бойко ще извиза ръцете на Путин? да се моли Путин да НЕ дойде, че иначе ще стане страшно!)))) какво ще стане, ако българия се откаже от южен поток? Вярно - тръбата ще мине по друг маршрут! какво ще стане с българия, след като се отказаха от Белене и ако се откажат от южен поток? Вярно - само Господ знае....
  • 12 руснака

    1 0 Отговор
    за дела загубени от руснаци в международни дела не съм чувал! но пък съм чувал за СТОТИЦИ пъти, когато някой е осъждал българия в брюксел. Ама дянков обича да говори без да мисли, така че не се учудвам на поредната му простотия
  • 13 veselin

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "натурален българин":

    nyama da se osaznaete, 4e NABUKO nyama da se osa6testvi
  • 14 GOGO

    1 0 Отговор
    Този е почнал да се взема много на сериозно!!??!!
  • 15 Христо Ковачев

    1 0 Отговор
    И ДА ДОЙДЕ И ДА НЕ ДОЙДЕ ПУТИН,СИ ОСТАВАМЕ В ТЕХНИ РЪЦЕ ,ЛУКОЙЛ НАЛИ Е ТУК, ПО ВАЖНОТО Е КОГА БОЙКО ЩЕ СИ ХОДИ ЧЕ НАПРАВО НИ Е,,,,.А М....ТА
  • 16 Желязко Георгиев

    0 0 Отговор
    Просто е излишно да се коментира. Този дори не мисли какво ще се случи с България в близкото бъдеще. Без Белене и без газопровод ще сме зависими от всякъде за всичко. Енергията е всичко за една страна, без енергиини източници, няма икономика, няма производство. Този тракторист обаче никак не са му ясни основни неща.

    Той нямало да участва в преговорите представи си. Дебела, нагла, крадлива, простовата мутра.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове