25 Август, 2020 12:32 7 845 104

Г-н Борисов, управлението Ви е като на тартор на квартална шайка

  • галин стоев-
  • бойко борисов-
  • правителство-
  • протест-
  • оставка

Това ли е Вашият политически проект? Най-обикновена Cosa nostra

Г-н Борисов, управлението Ви е като на тартор на квартална шайка - 1
Галин Стоев, снимка: БГНЕС

Галин Стоев - актьор, режисьор и директор на Националния драматичен театър в Тулуза, Франция, разпространи отворено писмо до премиера Бойко Борисов, в което не спести да открои недъзите на правителството му.

Господин Министър-председател,

Обръщам се към Вас като гражданин. Артистът и човекът в мен трудно биха намерили пресечни точки с Вас. С това писмо се обръщам и към всички политици, които тайно или явно стоят зад Вашия проект за държавност.

В България повече от месец се случва нещо. Нещо, което Вие явно не разбирате или по-скоро не можете да разберете: Един неочакван изблик на социална енергия, който според предварителните Ви сметки би трябвало бързо да отече в плаващите пясъци на родните непукизъм, нихилизъм и безволие. Но той продължава по-дълго от предвижданото, въпреки сменящите се стратегии да го омаловажите или оклеветите. Защо става така?

Всичко, което трябва да знаете за:

Политическата криза (320)

COVID-19 доведе в домовете ни страха и паниката. Същите онези страх и паника, които Вие експлоатирахте с PR акции и с обиколки с джип, които освен да дадат своя дан за глобалното затопляне, демонстрираха и таланта Ви да превърнете дори песен от италианската съпротива в домашна чалга, допринасяйки, за кой ли път, за бетонирането на лошия вкус като единствено средство за легитимност в очите на електората. Представяхте свойствения си мачизъм като достойнство, с което ще погалите или пък отвъртите някой шамар там където трябва, но който ще Ви осигури това, което в психологията се нарича Стокхолмски синдром или с други думи парадоксалното привързване на жертвата към мъчителя си.

Българинът от години живее в подобен психологически и физически тормоз и за плашещо голяма част от населението той се е превърнал в неизбежна нормалност. Това, което обаче пропуснахте да видите с идването на COVID-19 е, че той физически върна в родината огромно количество млади българи, а също и попречи на други такива да заминат да учат или работят навън. Така се появи онази критична маса от образовани и мислещи мъже и жени, които медийната империя на един местен олигарх презрително нарича «умните и красивите». Това извращаване на великолепната фраза на писателя Георги Господинов е само част от официализираното презрение като средство за диалог с опонента.

Имено тази маса, за която всички бяхме убедени, че е окончателно затрита от културния геноцид на Вашата политика, сега е на улицата и, уверявам Ви, те не са нито толкова наивни, нито толкова неориентирани, както на Вас би ви се искало. И когато вече не можете да говорите от позицията на силата, презрението се превръща в подмазване, но никога в диалог, колкото и да се кълнете в обратното. Това в популярната психология се нарича пасивно-агресивен подход, който безотказно осигурява избягване на равнопоставеност в диалога и от там води до липса на такъв.

Според теорията на колапса, една система може да прекара години и години в натрупване на пасиви под видимата повърхност, които в един момент достигат нивото, от което процесите стават необратими. В края на 80-те и политици и граждани вече знаеха, че системата в България не функционира, но на никой не му и хрумваше, че тя може да бъде преобърната. Печално известната реплика за танковете издава този тип неадекватност. Онзи злощастен политик още не беше разбрал, че времената са се сменили. Вие също не разбирате залозите на случващото се, освен разбира се тези, касаещи личните Ви интереси и тези на субектите, които обслужвате.

И днес това неразбиране се трансформира в демагогия на тема политическа отговорност. Но все по-малко хора могат да ѝ повярват. Оказа се, че критична маса, способна да обърне статуквото, все пак съществува и това е огромен шанс за иначе измъчения процес на демократизация, който толкова отдавна предъвкваме, че вече се изпразни от смисъл. А вие разчитате имено на това отсъствие на смисъл, на тази празнота и демагогия, защото се храните с тях. Нищото поражда нищо и от нищото не произлиза нищо, освен примиренческата безнадеждност на обществото.

Този климат роди новото животно на политическата сцена - Популистът. Популистът флиртува със страховете на хората, превръща държавническото говорене в разговор на маса, фамилиарничи докато казва едно, мисли друго, а върши трето, служи си с откровени лъжи, за да поляризира докрай обществото, а ако мине номерът, би оглавил и протестите срещу себе си. И всичко това с една единствена цел - да запази властта и статуквото, в чието изграждане е вградил сянката си. Той по презумпция смята хората за глупаци или поне за страдащи от загуба на краткосрочната памет. Как иначе би си позволил да мълчи пред лицето на безсрамни аудио записи с неговия глас и снимки, на които - макар кралят да е гол - пистолетът е наблизо, а пачките много. И това, уви, не е лош гангстерски филм, това е част от целенасоченото насаждане на идеята, че видите ли, «няма лоша реклама» и че всичко това е нормално.

С други думи, няма коректив, всичко е възможно, защото всичко е позволено. На средностатистическия инертен индивид това може и да му харесва, защото то легитимира собственото му малодушие и безчестие. Но подобна стратегия в дългосрочен план неминуемо се увенчава с провал поради една проста причина - тя не може да създаде ценност, не може да мине за идеал, не може да породи смисъл. А човек не може да съществува без Смисъл.

Опасявам се, че Вие никога не сте имали политически проект или визия отвъд дребната мисъл «да усвоим едни пари». А визията на политика се определя от неговите хоризонти. Ако хоризонтите са тези на махалата, държавата се третира като отдалечено и запуснато гето, а управленческата логика е тази на тартор на квартална шайка. И понеже в гетото Законът отсъства, бандата установява свои правила и принципи, свой шариат със свои сараи, смазвайки всяка съпротива по пътя си. В зависимост от географската ширина това става на принципа на кървави саморазправи или с по-префинени методи за всяване на страх, докато не превърне цялата държава в добре смазан корупционен механизъм. Той на свой ред поражда злокачествен политически и икономически елит. Така стигнахме до фасадната демокрация с руско-азиатски привкус, подхранвана от връзкарство и въпиеща некомпетентност.

В годините на Вашето управление тази логика се просмука във всички нива на държавата чрез системно погазване на всякаква законност, чрез мрежа от обвързани фирми за предрешени държавни поръчки, изпълнени калпаво, заради пренасочени средства, чрез откровени кражби на успешни бизнеси, разпределяне на зони на влияние и балкански клиентелизъм, който осигурява безпрепятствено забогатяване на върхушката от приближени за сметка на обедняването на обикновения гражданин. Тези процеси бяха институционализирани като функции на държавата, подкрепени от прокуратура, която, вместо правосъдие, предлага палячовщини и подпомагани от откровено жълта преса, която има малко общо с принципите на журналистиката.

Това ли е Вашият политически проект? Най-обикновена Cosa nostra или преведено на български « нашето си нещо, нашите интереси, нашия бизнес ». Това са само част от метастазите на Вашето управление, довело до безпрецедентни ракови образувания в социалната и икономическа тъкан на държавата. Ако организмът не задейства имунитета си, той е обречен на гибел. В момента българското общество, или поне най-будната му част, се бори за своето оцеляване.

Аз приветствам протестиращите, аз приветствам тези, които се обединяват в името на едно ново съзнание, съзнанието, че така повече не бива и че е наложително на сцената да излязат некомпрометирани и отговорни хора, които чисто и просто да свършат работа. Същата онази работа, за която Вие бяхте избран и която така и не свършихте. А не я свършихте не защото не искахте, а защото сте потенциално неспособен да я свършите или с други думи неспособен сте да превърнете гетото в правова държава. Отвъд кварталния хоризонт Вие не виждате нищо, освен може би съучастническото мълчание на някои големи играчи в Европейския парламент, заради тесните им партийни интереси. Но времето на този тип мислене приключва и Вие въплъщавате родния вариант на този залез.

Днес основната думата на протеста е ЗАЕДНО, независимо от обичайните опити той да бъде яхнат, изкривен и омаломощен. Вие се оказахте зад борда и е безотговорно да си играете с идеята за Велико народно събрание, сякаш това е пореден фокус изваден от торбичката на PR екипа Ви.

Защото Историята Ви гледа, а нейният съд е безпощаден.

Благодаря за времето, което отделихте, за да прочетете това писмо.

Галин Стоев - актьор, режисьор и директор на Националния драматичен театър в Тулуза, Франция


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 129 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Изключително

    215 33 Отговор
    добре и точно написано , но "получателя" нито ще го прочете , нито пък разбере................

    Коментиран от #51, #81

  • 2 Аве Адолф Хайллллл

    54 151 Отговор
    Ами той актьора си е актьор , какъвто сценарий му напишат , такъв го играе , особено ако е и безработен в момента , може и роля с дубайски привкус да изиграе ........

    Коментиран от #7

  • 3 Кънчо

    43 2 Отговор
    Некъф Ужас!

    Коментиран от #89

  • 4 Гост

    48 74 Отговор
    Ела в България и протестирай, бори се тук, иначе отдалеч всеки може да дава акъл и мнения.
  • 5 Град Козодой

    43 122 Отговор
    Братчед ,ти носиш ли жълт потник ,до работа и обратно ,и колата ти добре ли е на улицата ????
    Глей си кроасана и кафенцето и остави на нас да управляваме ,не е за умната глава на артист и лалаладжия да го разбере ,сил ву компрене ?

    Коментиран от #41, #50, #75, #100

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 гост

    36 116 Отговор

    До коментар #2 от "Аве Адолф Хайллллл":

    Ама виж му акъла колко е. Търси пресечни точки с министър -председател. Такива точки може да има с колегите си от театъра.А като бежанец -емигрант не би трябвало да се обажда въобще . Да пише писма на Макрон.

    Коментиран от #16, #37, #53, #69

  • 8 Колкото повече интелектуалци

    95 23 Отговор
    Се вдигнат , толкова по малко ще царува Тиквата.

    Коментиран от #29

  • 9 Много ми харесва ника Си

    9 13 Отговор
    Камон сава ва Брусли ?
  • 10 Чук и Гек

    57 15 Отговор
    Нищо не разбрах, май е прав, а Бойко от такива епистоларни текстове хич не се плаши! Да не говорим как този текст ще повлияе на гласуването на българските мисирки, главочи и еректората от кварталите ,,Тукайто" и ,,Робинята Изаура"?!
  • 11 vvv

    77 20 Отговор
    супер евала така добре описано казано леле
  • 12 Българина

    52 13 Отговор
    Ако ни Управлява Коза Ностра в прехваления ЕС, или не е вярно или ЕС е скапан и си е най голямата опг в Света!!!! Във всички не е имало референдум за влизането нито в ЕС, НАТО, ЕЗ и т.н. Диктатура отвсякъде.
  • 13 Глок

    38 8 Отговор
    Като стана побоя на стражарите над невинни младежи, на протеста се появиха младежи, които щяха да хвърлят камъни, но пред тях се появи верига от интелектуални лелки и обяви, че така не бива и всичко кротна! И сега герберастите се смеят на малкото останали протестиращи! Сега тези миролюбиви гълъбчета да отиват да свалян Бойко с хора, лозунги и ръченици!
  • 14 Чук и Гек

    28 56 Отговор
    Поредният, продал се на Дубай за шепа фурми!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Кутка Караянчева

    34 9 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    С кого ! Че какъв министър-председател е Братиньо ?!!!!!!!
  • 17 Другия с коня

    38 59 Отговор
    Ти от Тулуза ли ще решаваш моя живот,г-н Стоев....Другата Алтернатива,твоята алтернатива е отново БСП да фалира България,да спаси от ареста Десет Олигарси от БСП и да се завърнат на бял кон двамата избягали крадци...Това предлагаш като Алтернатива на Бойко и ГЕРБ....Е МЕРСИ....Този филм то гледахме вече....

    Коментиран от #71, #92

  • 18 Синко на номенклатурата

    27 7 Отговор
    "Аз не идвам от семейство, което да ме е подготвило. Майка ми е детска учителка. Баща ми – криминален следовател в полицията. "А от къде идваш?Абсолютната номенклатурна класика-милиционер и детска милиционерка.Не знам защо,но милиционерите винаги,ама винаги имат за жени детски учителки.Явно промивката започва от ранна възраст.
  • 19 Сега

    22 36 Отговор
    не разбрах, това лично мнение на списващия ли е или трябваше всички да разберем ,че въпросният шмайзер е "актьор, режисьор и директор на Националния драматичен театър в Тулуза, Франция".

    Коментиран от #96

  • 20 фенска целувка

    26 41 Отговор
    това сдухано франкофонче откъде изпълзя че се опитва да расъждава
  • 21 ВИНЕТУ

    15 34 Отговор
    Не разбирам какво ми говори тоя! Искам да си управлявам нищо, че не ме искат!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ПСР

    54 24 Отговор
    Ето това е мнение без аналог.Истината,пак истината и само горчивата,и перверзна,истина!
    Великолепен автор.
  • 24 ПЕТКО

    53 18 Отговор
    ЗА ДА РАЗБЕРЕТЕ КОМЕНТАРА НА ЧОВЕКА СЕ ИСКА ПОВЕЧЕ ОТ ТРОЛСКИ АКЪЛ.НЕ Е ЛЕСНО!

    Коментиран от #42

  • 25 Разбирач

    48 13 Отговор
    По-точно не може да се каже,но едва ли Тиквата ще разбере написаното а още по малко неговите избиратели.

    Коментиран от #73

  • 26 Мнение

    45 16 Отговор
    Най после интелигенцията да покаже позиция. Но човекът е успял във Франция. Ако беше останал тук нямаше да е директор на театър, а обикновен актьор едва свързващ двата края, не защото е без талант, а защото не бил член на БКП или доностник от ДС.
  • 27 как е

    17 42 Отговор
    Как е утрепки! Сваляте ли правителството?!?

    Коментиран от #84

  • 28 chi

    43 13 Отговор
    Г-н Стоев, мислите ли, че Борисов може да чете?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 кратун

    11 32 Отговор
    на тоя вида му е като за филми на ужасите, аман от платени разбирачи .
  • 31 Гръмовержецът Бойко

    15 4 Отговор
    Днес, малко Ви понамокрих, да ви разхладя малко, да видите, че мисля за Вас. Водата е изцяло за моя сметка.
  • 32 Иво

    32 8 Отговор
    Хубаво е че са останали у честни хора сред творците.
  • 33 ЖЪЛТА ЖИЛЕТКА

    10 10 Отговор
    А МАКАРОН КАК ГИ УПРАВЛЯВА ТАМ?
  • 34 ГОСПОДИНЕ ,

    11 27 Отговор
    ПРОТЕСТИРАЩИТЕ СА ПАДНАЛА МАСА И ЗАТОВА НЯМА ЧИТАВИ ХОРА НА ПРОТЕСТИТЕ И СТЕ ЕДНА ШЕПА ЗАЩИТНИЦИ НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ БОЖКОВ, БОБОКОВИ, РУМЕН РАДЕВ И Т.Н.!
  • 35 ЩО НЕ СИ ВА РУСИЯ БЕ

    10 28 Отговор
    АМАН ОТ КРИТИКАРИ. КАТО РАЗБИРАШ МНОГО, ЕЛА НАПРАВИ ПАРТИЯ И АКО НЯКОЙ ТИ СЕ ВЪРЖЕ И ТЕ ИЗБЕРЕ - УПРАВЛЯВАЙ!
  • 36 666

    18 8 Отговор
    ИCТИНCКAТA ВЛACТ CE ВЗИМA C КРЪВ. C МИРНИ ПРOТECТИ НЯМA ДA CТAНE.!!!! Дo ceгa 75 гoдини имaшe CAМO EДНA ПAРТИЯ и нeйни ФРAКЦИИ и зaтoвa имaшe caмo ПOДМЯНA CЛEД ПOДМЯНA. Рaзигрaвaхa ce рaзлични cцeни нa прeдвaритeлнo зaдaдeн cцeнaрии c eднaкъв крaй, дoбрe извecтeн. Зa дa ce cлучaт нeщa дoбри зa Бългaрия в кoитo cтaтуквoтo e eлиминирaнo, трябвa дa cи мaлoумник, зa дa cмятaш ,чe щe ce cлучи c дoceгaшнитe мeтoди нa прoтecт!!!!!
  • 37 Браво

    28 4 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Но как мнението на поредния незнаен войн определил се като гост ,може да има тежест пред думите на един истински Българин който излиза с името СИ . Като не ти харесва и те кара да мислиш не го чети . Простичко е ,а да мислиш явно е много тежко и не ти се отдава . За мен не си достоен за оценка . Поставям ти "0" .Асоциално недоразумение . БЛАГОДАРЯ 👏

    Коментиран от #56, #62

  • 38 КЪДЕ БЕШЕ ДО СЕГА БЕ СЪКРОВИЩЕ

    8 20 Отговор
    КАК ПЪК НИКОЙ НЕ СЕ СЕТИ ДО СЕГА ДА ПИТА ТОА МУНЧО - КАК СЕ УПРАВЛЯВА?
  • 39 Димитър

    9 20 Отговор
    Седи си о франца младеж и давай акъл на макрон ако те пита за България мнение давай кога се върнеш тук да живее

    Коментиран от #46

  • 40 Byg

    12 30 Отговор
    Аз сега ще напиша отворено писмо до Франция колко си некомпетентен и какъв си терорист щом искаш да свалиш законно избрано правителство , как си взел едни пари от дубай , понеже ковид стагнацията изпразни театрите а живота във франция е скъп и ти си с единия крак на улицата понеже си един от многото общаци некъдърници , неуспяли в родината и тръгнали на тръстиката

    Коментиран от #59

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 БАЦЕ БАЦИЛА

    9 4 Отговор

    До коментар #24 от "ПЕТКО":

    Съгласен съм напълно.Само ще добавя - и Той е прост,и те са прости...
  • 43 Протестиращ блокировач...от втора база..

    8 22 Отговор
    Страхотна статия, три пъти я четох, и се разплаках, и всичко разбрах. Той чиляка е от Тулуза, заканвасе на Пари Сен Жермен, и на Лион, че ще ги спукат от бой следващият кръг. Нашият Бойко му го е казал това. И че кризата с коронавируса не само че ние уплашила, ами на някои хора и е объркала и главите. Абе за някакви танкове пишеше нещо...не можах да го разбера, сигурно ще ползват за таксита, защото градският транспорт почти не работи. Пишеше нещо за младите, красивите и умните, в България прости няма, и грозни няма...подкрепям статията, всичко е вярно, довечера на барикадата ще организирам колективно четене на статията. Сега отивам до букмейкърският пункт да си направя залога, че ФК Тулуза ще победи ФК Боздуган от с. Радево, Хасковска област.

    Коментиран от #85

  • 44 ИЗБИРАЙ КОЙ ДА ТИ Е ВЪТРЕ

    11 8 Отговор
    ТАМ Е МАКАРОН, ТУК ПОЖАРНИКАРСКИ МАРКУЧ!
  • 45 Студент

    17 17 Отговор
    Браво за писмото! Всичко е вярно! И най-после Факти пувликуваха нещо смислено. Факти не ни занимавайте повече със страхливия беглец в Дунай, защото няма да ни четем вестника. Господин Стоев РЕСПЕКТ! Трябва да се организираме студентите от чужбина с непостоянно пребиваване и българските студенти които са излязла като деца с тяхните родители, интелегенцията и всички българи които искат да направят България равноправен член на ЕС.Само с такова обединение ще свалим и Румен Радев, ще изтрием От историята БСП, ще изгоним Оригарсите и ще направим конкуретно способна нашата прекрасна България. Да започваме обедининието още днес от социалните мрежи!

    Коментиран от #52, #95

  • 46 Ъъъъъъ

    10 7 Отговор

    До коментар #39 от "Димитър":

    Акъл и оценка на герб ша дава . На герб(ПРОС ЧОВЕК) акъл няма да даваш ДАЙ ИМ ПАРЙ И ИМ ГЛЕДАЙ СЕИРА 👍 Това и правим ЗАБАВЛЯВАМЕ СЕ 🤭
  • 47 петър

    27 6 Отговор
    герберастките тролове квичат като развалена шунка. защото това писмо написано от Галин Стоев е вярно от първата до последната дума. но гербераст няма как да го разбере защото е тъпоглава мутра, затова и боко тиквата ги събира такива ,тъпоглави и лесни за подчинение. от всеки един министър до цялата организирана престъпна група-герб. мутри грабещи България. А боко тиквата се е скрил като скункс във дупка. абсолютно най вредния за България индивид- агент буда, мутра и престъпник

    Коментиран от #90

  • 48 ижо

    8 20 Отговор
    Напушен психопад е Галин Стоев
  • 49 Кой68

    10 5 Отговор
    Как е демокрацията във Франция ?
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 тиквата

    9 5 Отговор

    До коментар #1 от "Изключително":

    Ааа, как нема да го разбера бе! Тука всички сме парле ву франсе!
  • 52 Партиите

    22 5 Отговор

    До коментар #45 от "Студент":

    нямат никакво значение . Подкрепям всички БЪЛГАРИ които искат да излекуват БГ от тумора МАФИЯ . Да си пожелаем УСПЕХ👏👍
  • 53 Doni Brasko

    23 4 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Човекът е обяснил по най-добрия начин какво ще се случи, но герберастките ти дипломи не ти позволяват да разбереш, защото и ти си с квартално мислене с хоризонт до надника за помията, която трябва да изливаш всеки ден
  • 54 БАБИКЯН ТЕ ИЗПРЕВАРИ

    7 17 Отговор
    ЧЕТОХ, ЧЕТОХ И НИЩО НЕ РАЗБРАХ. РАЗБРАХ, ЧЕ ЕДИН УМНЬО, ЯВНО ОСТАНАЛ БЕЗ РАБОТА ИСКА ДА СЕ ВЪРНЕ - ТАМ ОТ КЪДЕТО Е ИЗБЯГАЛ АМА НЕ МУ СТИСКА! ЩОТО ТУК НЕ ПЛАЩАТ В ЕВРО И 610 ЛВ. ГО ПЛАШАТ. И АКО НЯКОЙ МУ ОСИГУРИ ДОБРИ ДОХОДИ ЩЕ ДОЙДЕ ДА ГО СЪВЕТВА, АКЪЛ ДА ДАВА!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Анализаторр

    10 7 Отговор
    Като за интелектуалец добре описано поддържам!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 мафията си има държава

    22 6 Отговор
    Много вярно! В държавата на мафията, управляващите вече и до тоалетната не отиват ако няма далавера! Крадене, Крадене, Крадене - този девиз властва вече повече от 30 години! И беззаконие! За прокуратурата и съдебната ни система няма корупция, няма далавери, няма кражби! Всички политици са чисти и неопетнени! Не рестарт-радикална промяна! И партиите да станат нормални субекти, а не организирани престъпни групи!
  • 61 6666

    7 18 Отговор
    Тоя ми прилича на джендър....
  • 62 Мдаа

    6 15 Отговор

    До коментар #37 от "Браво":

    Като гледам вие също не излизате с името си нали?
    Едно време имахме израз за такива хора като него-невъзвращенец.
    От далечната Франция в случая, човекът ще ми обяснява как точно трябва да се управлява в България.
    На Франция ще давате съвети на французите.
    Когато поживеете десетина години в България, тогава ще имате правото задавате такива мнения.
    Статията изключително манипулативна.
    Нито дума не се споменава за правата на останалата част на българското общество.
    Защо, не каза нито дума, какво щеше да се случи с тези блокади във Франция?
    И освен това, ако за господина 300 човека на улицата, с цялото българско общество, съжалявам но тук те не са дори социологическа извадка.
    И накрая, десетки български артисти, интелектуалци и известни личности, осъдиха блокадите както и насилието извършвало от хората в тях.
    До днес не знам някой българин да е чувал името на този, но имената на хората които се изказаха против блока ли те са всеизвестни на цяла България.

    Коментиран от #80

  • 63 Иво

    8 16 Отговор
    Човек, който не живее в Родината си едва ли може да направи преценка на управлението тук. Все едно да анализирам управлението на Макрон. Пълна глупост.
  • 64 Българин

    15 4 Отговор
    Прав е , на 100%.
  • 65 Всички читави хора

    12 6 Отговор
    Мразим в дъното на душите си борисов и крадците около него. ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ, бял ден да не видите изроди долни. Всички в ЗАТВОРА ДО ЖИВОТ борисов, пеевски, доган, горанов, милен велчев, симеон дянков и всички, които ОГРАБИХА ДЪРЖАВАТА И СЪСИПАХА МНОГО ЧОВЕШКИ СЪДБИ.
  • 66 Татко Махно

    7 15 Отговор
    Както е казал Шерлок Холмс - не прави изводи, преди да имаш цялата информация! Ако г-н Стоев знаеше, че Б.Б. е ЕДИНСТВЕНАТА преграда пред руския империализъм в България, щеше да мисли по друг начин!

    Коментиран от #74

  • 67 Егото

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "1618":

    си е его . Причината да се върти като ШАРАН в мрежа е че РИБАРИТЕ са мазохисти . Те са направили рибарника те са отгледали шараните (ако питаш тях) . МАЗОХИСТИТЕ са заплаха за БГ и целия Европейски съюз . Рибарите в момента са хвърлили мрежите и ни питат кой шаран ни харесва за да замести шарана в мрежата . Рибарите Мазохисти не искаме ШАРАНИ от вашия рибарник МЕРИШАТ ни на (корупция) тиня 👀
  • 68 ДДД

    6 5 Отговор
    Никога вече БСП-БКП на власт
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 актъор

    4 8 Отговор
    Незнаех че черепа ви пише сценария на всички папагали. Ей майките си продадохте, остави държавата.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 В грешка

    5 2 Отговор

    До коментар #66 от "Татко Махно":

    си на ОЛИГАРХИЧНО ниво кражбите не са спирали . Ако ББ беше пречка отдавна да го няма ,имайки предвид колко струва един живот и паричните потоци между ОЛИГАРСИТЕ. ББ е проводника на олигархичните кражби, които прикриват даже и в Цюрих. В Цюрих знаят всичко за всеки Олигарх ,а по ценно от информацията няма . Е според теб къде е кошера на ОСИТЕ . Какво правим ние обаче ,не спряхме да се караме и да спорим за незначителни неща (за цацата а *кита-олигархията* си плува необезпокояван в наши води и ни обира всичко) !
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Стоилов

    6 7 Отговор
    Ти пък що даваш акъл. Я, виж Макрон какво прави жълтите жилетки. Ние тук търпим 10 спящи, пиещи, играещи карти.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Тошко

    3 6 Отговор
    И театъра Ви е самодейна трагедия, но не Ви обиждаме за качествата му!?!?
  • 80 Явно

    1 2 Отговор

    До коментар #62 от "Мдаа":

    и доказуемо говориш непотготвен по темата . Корупция е мръсна дума ,при изговарянето и съмнения за това явления ,не е необходимо да се искат оставки , те се дават ВЕДНАГА . По тази причина никога не можеш да правиш сравнения . Добре ще бъде за всички и за теб самия ако ще коментираш някаква публикация ,да се информираш . Много лесно става има ГООГЪЛ. Успех и се надявам пак да се засечем някъде и да спорим по информирани 👀👍
  • 81 Ново

    4 8 Отговор

    До коментар #1 от "Изключително":

    Г-н Стоев събирете в париж или тулуза 20-30българи и затворете кръстовища и хвърлете домати и яица по президенския дворец и тогава даваи те акъл /кажете колко страни по света живеещите тяхни граждани в други страни може да гласуват /и на мен в франция не ми харества ама вие не излизат да протистирате нима няма 100 недоволни
  • 82 ГОСПОД

    3 5 Отговор
    НАГЛЕДНО ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ПОКАЗВА КОЕ Е ПО МАЛКОТО ЗЛО, ТАКА ЧЕ СИНЕ НА БАЩТА КОМУНИСТ НАПРАВИ СИ ИЗВОДИТЕ ! ПРОТЕСТА АКО БЕШЕ ПРЕДИ ГОДИНА ИЛИ ШЕСТ МЕСЕЦА НЕЩАТА ЩЯХА ДА СА РАЗЛИЧНИ, НО ТАКА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ЗАЩИТАВАТ ПРЕСТЪПНИЦИ КАТО БОЖКОВ!
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Мри бе

    5 1 Отговор

    До коментар #27 от "как е":

    Мисирко, гербераст, трол долен!!!
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Колина

    1 7 Отговор
    Акъл от живеещи в чужбина българите нещът ! Франция има много повече проблеми и тази риторика господине на нас не ни харесва!!!
  • 87 Хаос и очакване

    7 1 Отговор
    Искате начело на управлението да излезат хора умни, неизцапани с корупция, неопетнени. Дотук добре, но къде ще отидат Падишаха, който за 11 г. създаде и отгледа толкова на брой корумпета, че стигат за поне още 2кабинета? Ами Томи Философа къде ще ходи, Торба войвода, оная миниЗДЪрка, която няма и два месеци служба, 1,5 месеци от които обиколки по студията на ТВ каналите, Каскета - вярната маша на Боко и С.Ц.. Ами новите шефове на МВР, дето си заслужиха постовете с дежурство по КПП-тата, Стъки, който за нула време разби блокадата пред Ректората и доказа, че е железен войник на ББ и МВР, Те къде ще ходят? Цеца дето ББ я нарече с несъвсем ласкави думи, но на нея хич не й пука, докторицата-шеф на ГЕРБ къде ще ходят?! А шефовете на ЕК, на които Боце беше постоянен шут, сега с кого ще се развличат! Бива ли така да се отнасяте с шопа от Банкя? Ами онези пишман патриоти от ВМРО сега какво ще правят! Ами простите хора, основна част на народа на БГ какво ще правят без простия Пожарникар! И за какъв дявол ИГ свика войнството си и говори за Независима спецпрокуратура! Независима, ама друг път! Като я върнат следващите управници в МП, ще им секне куражът.... Хаос и напрегнато очакване: едните - дали ще пукне топчето, другите: дали ще спасят кожата.
  • 88 чистач на тоалетни

    10 1 Отговор
    всички индивиди подкрепящи герб май ще се удавят във собствените си фекалий българи не ги жалете помогни те им добре да се налапат като за последно
  • 89 Иван4о И

    2 7 Отговор

    До коментар #3 от "Кънчо":

    Тоя кога стана политолог? Или кандидат за министър председател на Б-я със седалище във Франция?
  • 90 Павел

    5 4 Отговор

    До коментар #47 от "петър":

    Петре не видя ли кауна в варна избяга при руските братя от Шепа българи се изплаши защо не каже нещо против доган пеевски или божков пълен профан защо не отиде при прокорорите в бояна/три момчета разбутали палатките на кръстовище с 250-300 протистиращи в пловдив същата работа/
  • 91 Българин да се наричаш първа радост е за

    5 2 Отговор
    Наистина е жалко че правите такъв примитивен коментар?????? Всеки народ който нищо не прави си заслушана ВВ???? И проблемите се виждат по- добре като човек не живеее в БГ???? А вие сте свикнали на всичките Мутри???? Ако не сте са се обединихме и са покажете кой има последната дума жалките политици или Българския Народ?
  • 92 Прозорец с найлон

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "Другия с коня":

    "...дa cпacи oт aрecтa Дeceт Oлигaрcи oт БCП..."

    Каква ти е идеята? Вместо 10 олигарси от БСП, които "може би, едва ли не", да си запазим 100 -те олигарси от ГЕРБ и ДПС, които реално, днес владеят и управляват съдбата на милионите българи? Не, мерси! Предпочитам алтернативата.
  • 93 Стойко

    3 3 Отговор
    Четох нещо от един друг Стоев. Не зная имат ли нещо роднинско, но оня Стоев (Георги) го свитнаха заради това, което е написал. А то е блестящото минало на някои известни наши видни личности, като Слави Трифонов, Бойко Борисов, Косьо Самоковеца, Иво Карамански и Бождр. от тайфата с куфаечетата на Луканов. Този Стоев го дава по философски, но пак срещу тези хубавци. Ако беше в българия, може би щеше да придружава адаша си по фамилия. Не че ръката на мафията не стига до Франция де, но от там не е до там опасен, а и би била скъпа поръчката. Не е като за Ваньо Танов ии Мишо Бирата. А и троловете спокойно използват стария трик, също като за Божков или Цветан Василев -"Ела си тук да ни съдиш, да видиш какво ще ти направим..."
  • 94 Silver fox

    5 1 Отговор
    Браво,г-н Стоев! Ученото си е учено! Добре си се измъкнал от простотията и нагаждачеството,,за. разлика от други ваши колеги, като съпругът на Ади Радева.
  • 95 Сифоня

    1 1 Отговор

    До коментар #45 от "Студент":

    Ти не си студент. Ти си Слави Трифонов. И не знаеш какво искат хората, макар и често, проформа, да ги питаш какво искат. Но то е само, за да направиш обратното. Като Яне Янев и Бареков.
  • 96 Преди

    8 1 Отговор

    До коментар #19 от "Сега":

    да пишеш, ако беше помислил. щеше да разбереш...Но ето ти помощ 50/50.... Този "бежанец", както го наричаш е доказал способности, заради които е избран за Директор, на един от големите театри във Франция и Европа.
  • 97 Диверсант

    5 2 Отговор
    Г-н Стоев защо си мисля че по добре е да пишете сценарии за някоя пиеса. Лицето до което е адресирано писмото ви се съмнявам че може да чете
  • 98 Петър Георгиев

    9 1 Отговор
    Поздравления за автора! Все повече интеликтуалци застават открито срещу мафиотското управление. Другите просто са зависими или ги е страх.
  • 99 Стършел

    4 1 Отговор
    Рядко смислен коментар. Браво на момчето! И за тези, които го плюват, човека ви го е написал - "Въпреки, че много се опитаха да яхнат протеста" Точно такива БЪЛГАРИ ни трябват за да я има България!
  • 100 Григор

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Град Козодой":

    За едно единствено нещо е прав /бмб/. Той е прост и вие герберите също. Не трябва да четете неща, които нямате умствения потенциал да разберете и прозрете. Върнете се на Винету, като начало за вас може би ще е добре, въпреки, че не съм много сигурен...
  • 101 Студентка

    2 5 Отговор
    Как в един коментар не прочетох: “ браво Господин Стоев поздравления за писмото и се радваме че сте успяли като българин да се издигнете до този директорски пост” Не вместо поздравления чувам само завистлива критика? Затова всеки народ си заслужава Президента! Ако не се обединим срещу Радев, Доган Копейкин, лодкаря чуждия арменски гражданин Бабикян, закитника на рюбжвницата на дубайския изнасилвач и поръчков убиец , дебеланката от ТКЗС Благоевгрод Корнелия Нинова, жената която успя само 5 пъти до си легне с държавния глава е Дълбоката провинциалистка Мая Манолова, която не можа да научи литературен български, всички олигарси , да продължавам ли Стария Клоун Слави Трифонов , всички БСП депутати в Белгия????? Ще ни извадят от ЕС, НАТО и ще живеем като в Афганистан без всякакви човешки права.
  • 102 Е пак

    1 1 Отговор
    е някакъв изход . За Афганистанската стока войни се водят още . Притежава явно нещо много ценно . А и да живееш и умреш весел не е по лоша алтернатива ,от тази да си работил 40г и да стоиш като просяк пред сладкарки магазин и да чакаш да ти дадат от твойте 💰 . Това е ИЗВРАТЕНО.👀👀👀👀👀👀👀
  • 103 Аве Адолф Хайлллл

    1 3 Отговор
    А бе оставете го на мира актьорчето , то пак си се изживява в някава си роличка .......

    Коментиран от #104

  • 104 Aбе

    3 0 Отговор

    До коментар #103 от "Аве Адолф Хайлллл":

    чудя се на какво основание е снизходителното ти заключение ? Френски ли владееш свободно, отказваш вече няколко пъти предложения за отговорен пост в европейска компания или си прекалил с ракията....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове