4 Септември, 2020 11:43 11 381 30

Катастрофата с двама загинали в Добрич е причинена от 14-годишен "шофьор" (СНИМКИ)

  • добрич-
  • катастрофа

В лекия автомобил са пътували общо шестима души

Катастрофата с двама загинали в Добрич е причинена от 14-годишен "шофьор" (СНИМКИ) - 1

Днес около 3,30 часа на бул. „Добруджа“ в Добрич при пътнотранспортно произшествие са загинали двама от пътуващите в автомобил Ford от общо шестима. Зад волана е бил навършилият наскоро 14 години Руслан К. Загиналите са 19-годишните М.Й. и Ив. К. Двама от пътниците – 15-годишният Е.Р. и 19-годишният Й.Х., са настанени в болница без опасност за живота. Без наранявания по чудо са пътникът К.Й. и самият неправоспособен водач Руслан, който не е употребил алкохол.

По случая с тежкото пътно произшествие е образувано досъдебно производство, което се ръководи от Окръжната прокуратура в Добрич за причиняване по непредпазливост смъртта на повече от едно лице, извършено от водач без необходимата правоспособност – престъпление по член 343, ал. 3 от НК.

По предварителни данни произшествието с двама загинали е възникнало заради високата и несъобразена скорост. 14-годишното момче губи контрол над колата, завива наляво, преминава през мантинелата и се удря в електрически стълб, който се намира на разделителната ивица. От ударите колата преодолява и другата успоредна мантинела и се озовава в насрещното платно за движение. Всичко това се разиграва на един от основните булеварди в Добрич – „Добруджа“, в посока към площад “Тракийски“ към балчишката бензиностанция в района над агромагазина.

Катастрофата с двама загинали в Добрич е причинена от 14-годишен "шофьор" (СНИМКИ)

Преди произшествието в автомобила са били общо седем души. Едно от момчетата от младежката компания, излязло посред нощ на автомобилна разходка из града, слязло малко преди катастрофата.

Лекият автомобил бил управляван като служебен от бащата на Руслан, който работел в строителна фирма.

Извършен е оглед на местопроизшествието, което е било посетено лично от окръжния прокурор на Добрич. Неправоспособният водач е отведен в районното управление на МВР в Добрич и малко по-късно днес ще бъде привлечен към наказателна отговорност.

Катастрофата с двама загинали в Добрич е причинена от 14-годишен "шофьор" (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Редовен номер

    74 0 Отговор
    Мои съученици откраднаха колата от бащата на единия и резултатът беше същия. Възпитавайте си децата и ги обичайте, не става само с пари за джобни

    Коментиран от #10

  • 2 гост

    12 54 Отговор
    Обикновени платени протестъри- ''умни интелигентни млади хора'', които хвърлят павета и бомбички по полицаите и не им пука, че ще убият човек....Кой каквото търси- намира.

    Коментиран от #30

  • 3 бат Тонка

    38 1 Отговор
    Истинския живот не е като в GTA. За съжаление хората го разбират, когато вече е твърде късно. Мир на прахта им.
  • 4 Златно жито зрей...

    37 10 Отговор
    Видите ли кола с ТХ... бегайте далеч!

    Коментиран от #23, #28

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Черепа вика Мая Костинбродска

    12 25 Отговор
    поредното разглезено комуне, което си мисли, че всичко му е позволено.

    Коментиран от #21

  • 7 Дани

    8 0 Отговор
    Мъжът ми лично купи мотор на 14годишния ми син и го караше да ме удара когато не му го давах Сега е на седвмнаисе и му дава коли и по нощите . Не даи си боже да стане нещо че каже че без знание е взел ключове. .

    Коментиран от #9, #13, #22, #29

  • 8 Продължението...

    9 1 Отговор
    А втора серия кога ще продължи?Главният герой е терминатор,да му мислят останалите живи...
  • 9 Ами нормално за мутрезацията..

    20 0 Отговор

    До коментар #7 от "Дани":

    Мъжът ти е мутра,а синчето е вече мутренце!Жал ми е за бъдещето на държавата..
  • 10 Прав си

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "Редовен номер":

    но в случая вероятно "шофьора" е подкарал колата "легално" и щом се е движил по пътната мрежа е шофирал системно.В много от по малките населени места хората са роднини и полицията знае кое момче е "наше"(роднина на началника) и когато го видят зад волана го поздравяват.
  • 11 Супер

    6 13 Отговор
    Много добра новина... дано измрат в болницата.
  • 12 Иванов 47 годишен

    17 0 Отговор
    Колко прост трябва да си , да откраднеш на баща си служебната баничарка ,като знаеш ,че не можеш да караш?
    За радост или не , на виновния му няма нищо. Понеже е малолетен - нищо няма да му направят. А през това време - другите 2 момчета ще са в гробището.

    Коментиран от #14

  • 13 един

    12 0 Отговор

    До коментар #7 от "Дани":

    Толкоз му е акъла на мъжо ти.
  • 14 Не се заблуждавай

    12 1 Отговор

    До коментар #12 от "Иванов 47 годишен":

    "Откраднал" я е за пред властите защото ако стане ясно,че баща му я е дал съзнателно ще отиде в пандиза а така излиза чист.

    Коментиран от #18

  • 15 Родителите ще носят

    13 4 Отговор
    Цял живот моралната отговорност.За мен,бащата носи вина за беотговорното си поведение.Да оставиш достъпни ключове за МПС,без контрол,е равносилно да оставиш заредено оръжие на масата,в коридора ,където и да е.Колата е много по смъртоносно оръжие,в ръцете на недорасляк със кило адреналин в кръвта. Това не е прецедент.Онзи наркоман,който смаза Милен,също беше взел ключовете от колата на майка си. Според мен,небрежно и безотговорно отношение на прекия собственик на ключ от МПС,и възникнало ПТП с тежки последици,трябва да се инкриминира.Да бъде приравнено,със това за неправилно съхранение на разрешено ползване на оръжие от МВР. Направил беля наследник,съпруга,близък- ти носиш наказателна отговорност.Финансова,съдебна,включително затвор! Българина е диво,искърско г,в,до! Разбира и се страхува единствено, от бухалката на закона между рогата! Да му се завие свят!

    Коментиран от #19

  • 16 me be re

    4 0 Отговор
    Естествен подбор ...
  • 17 Лост

    16 0 Отговор
    Струва ми се, че и преди това е можел да катастрофира някъде след като едното момче е слязло. Другите и те имат вина, че не са го спряли.
  • 18 Бачо Киро

    9 0 Отговор

    До коментар #14 от "Не се заблуждавай":

    Точно така е, той е на 14 и като каже баща му, че е откраднал ключовете и така не носи отговорност. Иначе при наличие на трима 19г в колата и да ги вози 14г хлапе... Патладжанска история ми изглежда, макар че не е непременно нужно да е такава. Едно е да покара хлапето, за да свиква, някъде на спокойно място с теб до него, друго е да му дадеш колата да се вози с приятели без никакъв контрол...
  • 19 гост

    12 0 Отговор

    До коментар #15 от "Родителите ще носят":

    Ти като не си си възпитал децата, ключовете на МПС то ще криеш.
    Къде ще ги скриеш? Ако е решило земането,пак ще ги набара някой ден . Сега и за ключовете,сейф за оръжие ли да си купуваме по твоята логика? Тая както я мислиш,няма как да стане. Не казвам че не е добре да се въведат такива законови промени,но няма полит.воля за това. .Липсата на възпитание,чалгата,опростачване ,отъждествяване с мутри и силиконови мисирки които заливаха и продължават да заливат музикалните канали, сайтове и телевизии,през последните 30 години ,доведоха до такъв резултат .
  • 20 чичо пенчо

    2 0 Отговор
    не се впечатлявайте това е естественият подбор в обществото.
  • 21 ТхДобрич

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Черепа вика Мая Костинбродска":

    Осиновено е детето и е проблемно от малко,а не е комуне,дълги езици празни са ви главиците.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 гост

    12 0 Отговор

    До коментар #4 от "Златно жито зрей...":

    Табелата с ТХ не прави водача !!!!! Това което има в главата е важно !!! Не всички водачи с табели ТХ са лоши ако вие имате някакъв проблем с табелите ТХ си е ваша работа . Обидно е да слагате всички под един знаменател !!!
  • 24 КОМИСАР СВЕТЛАН

    7 1 Отговор
    Причиняването на смъртта не е по непредпазливост, а умишлено. Карачът на автомобила е знаел, че няма нито книжка, нито е карал курсове, нито има право да управлява МПС. Каква непредпазливост тогава. Чист умисъл.
    Да отива В ЗАТВОРА, И ТОЙ И БАЩА МУ.
    И ВСИЧКИ ЦИГАНИ ДЕТО КАРАТ КОЛИ БЕЗ КНИЖКИ.
  • 25 456

    3 1 Отговор
    Бягай от тоя. Ще си намериш по-свестен мъж. И синът ти и мъжът ти не стават за нищо и вече е късно да ги промениш.
  • 26 Алабуга

    1 4 Отговор
    Добричлии са така. Кофти шофьори.
  • 27 Реалиста

    1 1 Отговор
    Стига шум, няма страшно.Загиналите, загинали.Момченцето е живо и здраво.След една две години, една условна присъда и всеки по пътя си, такова е съдебната практика в България.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Антон

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Дани":

    Ай-ай-ай, до трети клас успя ли да добуташ?
  • 30 koko здраво оре

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    те тея с колата са децана гласували за ГРОБ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове