Last news in Fakti

8 Септември, 2020 19:31 3 316 35

Красимир Янков и Валери Жаблянов се отказаха от битката за лидер на БСП, очакват груби манипулации

  • красимир янков-
  • валери жаблянов

Оттегляме се от участие в кампанията и заявяваме, че исканията, които поставихме в писмо до Националния съвет, Изпълнителното бюро и ЦКПИ на 1 септември не бяха удовлетворени, пишат депутатите от левицата

Красимир Янков и Валери Жаблянов се отказаха от битката за лидер на БСП, очакват груби манипулации - 1
Снимка: БГНЕС

Двама от кандидатите в партийното състезание за лидер на БСП се оттеглиха от борбата в знак на протест срещу манипулациите на ръководството. Това заявиха Красимир Янков и Валери Жаблянов в обща декларация до медиите. Те призоваха и останалите кандидати за председателския пост да се оттеглят от вътрешнопартийния избор.

"Във връзка с насрочения днес дебат от Софийската партийна организация между кандидатите за председател на БСП заявяваме, че няма да вземем участие в събитието, както и ще отклоним поканата от пловдивските социалисти за аналогична среща-дебат", обявиха Жаблянов и Янков.

"Оттегляме се от участие в кампанията и заявяваме, че исканията, които поставихме в писмо до Националния съвет, Изпълнителното бюро и ЦКПИ на 1 септември не бяха удовлетворени. Създадената организация е предпоставка за груби манипулации на процедурата по изборите и подмяна на действителния резултат.

Неучастието на Корнелия Нинова в тези дебати е демонстрация на високомерното отношение към останалите кандидати. Това е и обида към членовете на партията, които очакваха кампанията да бъде представяне на идеи и платформи, а не сепаративни срещи с инициативни комитети, завършва съобщението.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АЙДЕ НИЦ

    55 6 Отговор
    НЕМАТЕ ШАНС , ЗАТОВА......ГРОЗДЕТО ВИ СЕ СТРУВА ....КИСЕЛО !!!!
  • 2 ха ха

    49 4 Отговор
    Еми ще се откажете я, като толкова можете..
  • 3 дааа

    53 10 Отговор
    Другарите много искат коалиция с ГЕРБ, затова искат да отстранят Корнелия.
  • 4 Жоро

    34 8 Отговор
    Плъховете първи бягат от потъващия кораб.
  • 5 Матей

    44 5 Отговор
    Корнела не ще да спори с тях ,защото ги знае какво представляват и само да се излага и да си къса нервите.Пък и вече е добре известно кой какво може да предложи и да направи за БСП и изобщо.Сбирщината на станишката е за сговор с ГЕРБ за ВНС и бойковска конституция,на тях не им дреме какво ще стане с България,дали турски вилает или фашистки концлагер.

    Коментиран от #9

  • 6 РЪМПЕЗИ

    8 21 Отговор
    ТЕАТЪРА НА БСП...ЕМИ ВИЕ ИМАТЕ ЕДНА КОРНЕЛИЯ..ВСИЧКО ДРУГО Е МАНИПУЛАЦИЯ...КАЖЕТЕ И ДИРЕКТНО...ТИ СИ НАШИЯТ ЛИДЕР...
  • 7 big

    35 5 Отговор
    Факт е, че двамата са с много скромна подкрепа, а по този начин се опитват "елегантно" да се оттеглят, като същевременно обвиняват отново в това Нинова. Грозно!
  • 8 габровец от варна

    14 9 Отговор
    Малее тея ще се изпотрепят кой да лапне най-голямата дажба. То кат озверели бе!
  • 9 още

    25 5 Отговор

    До коментар #5 от "Матей":

    Станишко е и за Стамбулската джендария.
  • 10 Така ,де...

    6 3 Отговор
    Аз също се отказвам.
  • 11 калинки и колорадски требат

    24 5 Отговор
    Бат Бойко ша ви приеми , напоследък е на дефицит кадрово.

    Коментиран от #26

  • 12 Манго

    10 21 Отговор
    Направо да го закриват БСП/БКП-то!

    Коментиран от #16

  • 13 00000014

    27 3 Отговор
    А Гергов, дето е превърнал пловдивското БСП в свинарник защо мълчи?

    Коментиран от #15

  • 14 Ернесто Уес Хорварес

    20 4 Отговор
    Другарката Нинова ще пребие безплатно Киро Добрев на вота! Избора е идеологически, социален и принципен. От времето на дядо Благоев в партията има течения, ежби и противоборства. Столетницата управлява над 50 години самостоятелно или с водеща роля в коалиция. На чий или за чий плачете всички вие, полит специалисти и кибици? Ще се съмне и без вашите вещи коментари, клетви и мечти и Партията пак ще я има!
  • 15 00000015

    1 7 Отговор

    До коментар #13 от "00000014":

    Значи не е свинарник инак щеше да грухти!
  • 16 Каруцар

    19 4 Отговор

    До коментар #12 от "Манго":

    Кво ще закриваш бе, това да не е събора на копанарите от герб!
  • 17 Интересно

    6 10 Отговор
    Борещете се за лидерска позиция в БСП, т.е. издигнатите и кадри, не вярват че тяхното ръководство ще организира и проведе честни вътрешно партиини избори, но искат да вярваме, че послушкото им, фъркатия със стиснатото юмруче, който насъсква хората едни срещу други, назначавайки служебен кабинет ще проведе честни избори ???
    Е стана ли ясно за какво толкова дават зор за служебно правителство и предсрочни избори.
    За всеки случай да поясня, за да манипулират изборите. То е ясно че сега нямат пи-голяма подкрепа от преди 3,5 години, но така се надяват да откраднат някое допълнително депутатско място.
  • 18 Габи

    12 3 Отговор
    Ейй, тая Курнела, ще се окаже голяма биткаджийка , трепе ги от рано!

    Коментиран от #19

  • 19 Лумпен

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Габи":

    Толем и е, а и си може. Нема хипертония и и става да ги шие всичките, даже с вдигнати гаки!
  • 20 ДАТ

    12 1 Отговор
    Оттеглете се другари и бегом при Гергов или по добре при Борисов. Той ви чака.
  • 21 ха ха ха

    9 2 Отговор
    Трябва си усет да имаш, за да знаеш кога да спреш... БОКО няма такъв ;)
  • 22 оня с коня

    6 1 Отговор
    Предположението ми е,че този "Акт на отказване" е дълбоко премислен и целта е да не се разводняват Гласовете срещу Корнелия,т.е. да се фокусират ПОВЕЧЕ ГЛАСОВЕ при останалите противници на Нинова.

    Коментиран от #23

  • 23 Вън бонзите и кариеристите

    9 0 Отговор

    До коментар #22 от "оня с коня":

    Кои са останалите опоненти на К.Н.: ами К.Добрев.Той да си гледа десетките фирми изникнали под крилото на ГЕРБ. Другият, който се перчи, е Свинара. ББ цели 43 млн.лв му даде да рие в НС срещу Нинова и той се постара доста, дори се престара. Не вземат младите в БСП да изгонят деветте червени бонзи и тримата кариеристи плюс Станишко и Партията да стане стабилен , сплотен противник на ГЕРБ! ББ и Станишко с тези 13 екземпляри направо направиха разногледа леля Корни!
  • 24 Екстрасенс

    4 6 Отговор
    Защо ни занимавате с проблемите на БСП? Тази партия, в скоро време ще се бори за 4%, и тенденцията е в бъдеще тя да не може да ги събере и да напусне парламента. Айде сега другари - почвайте да плювате моя коментар - ха ха ха.
  • 25 Б,кл,уу,ц

    5 1 Отговор
    Тези,плюс оня- неврокопеца,вместо да използват външната и вътрешна ситуация,си мерят пишурките.На кого е нсй голяма,за да води бащина дружина.Всичките са от бек вокала на Станишко! Точно това буквално отврати огромна част от привържениците на бесепе.При предсрочни избори,ще имат по нисък резултат от хората на Сокола!Да ви имам опозицията,точно по време на криза,която можеше да ви изтласка много напред.Баш- милионерите ви дърпат конците! А народа,вече прогледна!
  • 26 Гюбрета

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "калинки и колорадски требат":

    И да не се откажат те си се борят за Тиквен медал...и си го получиха....
  • 27 Пуделчета на каишка

    7 4 Отговор
    И двете мушморочета са свързани с огромни корупционни скандали. Жената на Жаблянов беше в конфликт на интереси като разпределител на еврофондовете в енергийното министерство,а Жаблянов като съветник на Станушко и участник в два борда на държавни придприятия. Далаверите на Янков пък са цяла сага - кражби по летище Варна,далавери в министерството на икономиката,в АЕЦ "Козлодуй" и бордовете на няколко държавни фирми,връзки с ТИМ,Домусчиев и Свинаря. И двамата са милионери,затънали в скандали,далавери,разследвания и по същество са пуделчета на каишка.

    Коментиран от #29, #34

  • 28 ХА ХА ХА

    3 3 Отговор
    А КАКВО ЛИ ЩЕ Е ИЗБОРИ ОРГАНИЗИРАНИ ОТ БСП?!
  • 29 Вяра Емилова

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Пуделчета на каишка":

    Добавете само, че Жаблянов и Краси Янков са пуделчета в огромните кражби спрямо лисицата Корнелия Нинова, която не само омете и ограби Техноимпекс, а се пропуска по-голямия милиарден грабеж от нея на всички външнотърговски валутни сметки !!! Къде са тези милиарди $$$$ !? За Булгартабак не говорим...там милиончетата в левове и бяха за джобни...да не говорим че та пидготви Булгартабак за последващ грабеж и приватизация

    Коментиран от #31

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Нинова е била

    2 1 Отговор

    До коментар #29 от "Вяра Емилова":

    ръководител, директор не в своя или частна, а в ДЪРЖАВНА организация. Т. Е. тя е била СЛУЖИТЕЛ, НАЕМНИК, както колегите й във всяко друго държавно предприятие. Т. Е. била е ДЛЪЖНА ДА ИЗПЪЛНЯВА СТРИКТНО заповедите, решенията, разпорежданията,инструкциите, указанията и т. н. в писмен вид на РАБОТОДАТЕЛЯ СИ, т. е. НА ДЪРЖАВАТА чрез съответните й министерства. Така че, предприятията получават заповеди и подробни инструкции, икономическите отдели изготвят справките и каквото е разпоредено, а директорът го разписва. Т. е. неговата задача е да организира и осъществи това, което му е разпоредено отгоре, от „държавата“ в лицето на съответните органи, а подписът му е параф,гаранция и отговорност за достоверност!
    Тогава не тя, а който й да е би могъл да направи нещо самоволно, без инструкцията и благословията, зад гърба или през главата на КОМАНДИРА?? А с Ал. Божков, дясната му ръка по приватизацията и цялата им камарила се самозабравиха и мисля затовв даден момент Нинова ги напуска.
  • 32 Явор Божанков

    2 0 Отговор
    Корнелия Нинова е к у р в а т а н а п р е х о д а !!! Най м и р и з л и в и я политически проект !!
  • 33 Яра Бубнова

    3 0 Отговор
    Малиииии, БСП е партия на народа !! А стига бе
  • 34 Христо Христов

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Пуделчета на каишка":

    Със сигурност зад това им отказване от битката стои някакво задкулисие!
  • 35 SDS

    0 0 Отговор
    дИРЕКТНИ ЕЛИМИНАЦИИ,ЛОШОТО Е ,ЧЕ кн=ББ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове