Last news in Fakti

22 Октомври, 2012 19:03 3 525 9

Най-голямата измама на посткомунизма

  • аец "белене"-
  • иван костов-
  • обединение-
  • синя коалиция

ДСБ сме против провеждането на референдум за изграждането на нова ядрена централа и ще защитим тази своя позиция в НС тази седмица. Това заяви лидерът на ДСБ Иван Костов по повод позицията на партията за референдума за строителство на нова ядрена централа.
Референдумът има за цел да направи избирателите съучастници в създаването на алиби на енергийната мафия да продължава да източва парите на българския данъкоплатец. ГЕРБ следва дневния ред на БСП, за да продължи най-голямата корупционна измама на българския посткомунизъм. Чрез референдума БСП и ГЕРБ се опитват да отклонят вниманието на обществеността от отчайващата липса в двете партии на решения за излизане от кризата. Той пилее енергията на страната в момент, в който остро се нуждаем от дебат за това къде ще отидат парите на българския данъкоплатец и откъде ще се вземат. ГЕРБ и БСП се надяват чрез референдума да прикрият своя панически страх от Москва и пълно безсилие да защитят интересите на България, заяви Костов.
В отговор на въпрос „Тази седмица в пленарната зала ще бъде дискутиран референдумът за АЕЦ “Белене”.Ако се приеме ще имате ли основания да го атакувате с Конституционния съд?”, Иван Костов заяви: „По време на анализа в Националното ръководство беше използван един израз – конституционна каша или хаос предизвиква този въпрос, така поставен от ГЕРБ. Преди всичко на процедурно основание има аргументи да бъде атакуван пред Конституционния съд. БСП вероятно ще го направи и ще вкара темата с продължение, в смисъл ще го продължи, ще има нов сериал – “Умирай трудно Белене 16 и 17” и т.н. Просто това е следващото развитие на нещата. Защо ГЕРБ влиза в този капан на конституционно отхвърляне на собствения въпрос, ние отговаряме с нашата позиция днес. Ние отговорихме на този въпрос. Двете партии очевидно имат интерес от този референдум, очевидно играят заедно игра, очевидно е, че играта е да може българската енергийна мафия да продължава да изцежда от парите на данъкоплатеца. Това е за нас очевидно, защото в противен случай позицията е съвършено друга, тя е нашата позиция, ако това нещо трябва да се спре като агония.”
Относно отправения повик от Надежда Нейнски и Мартин Димитров за обединение на десницата, Радан Кънев заяви: „Ние казахме, че не приемаме отговорността, че сме разделили дясната опозиция и нямаме решения за преразглеждане в това отношение”.
Според Кънев, винаги има политици, които отговарят на настроенията на избирателите си, и слава богу това е смисълът на демокрацията. „По отношение на съществуващото ръководство на СДС, ние смятаме, че то носи тежка отговорност, че в колаборация с ГЕРБ извади СДС от СК. Казахме вододелът е отношението към ГЕРБ, нищо от това, което виждаме в момента, не дава възможност да си помислим, че нашата позиция към управляващите и тяхната би съвпаднала. Но нашата позиция представлява сините избиратели, а тяхната – не”, каза Кънев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо Йоцо

    1 3 Отговор
    Господин Костов.Вие сте най-голямата измама.Няма по-виновен човек за сегашното състояние на България и Българите.Дано добро да не видите нито Вие нито наследниците Ви.

    Коментиран от #4

  • 2 baba йоца

    1 0 Отговор
    що бе дядо йоцо мислиш така?
  • 3 Смешника

    0 1 Отговор
    Защо ГЕРБ влиза в този капан на конституционна отхвърляне на собствения въпрос ние отговаряме с нашата позиция днес. Ние отговорихме на този въпрос. Двете парии очевидно имат интерес от този референдум, очевидно играят заедно игра, очевидно е, че играта е да може българската енергийна мафия да продължава да изцежда от парите на данъкоплатеца. Това е за нас очевидно, защото в противен случай позицията е съвършено друга, тя е нашата позиция, ако това нещо трябва да се спре като агония.” - Егати словореда, егати журналиста! Абе подреди си мислите и тогава пиши бе!
  • 4 ВИП АМГ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дядо Йоцо":

    toia pa kakvo ti e vinoven Kostov?Stanishev e za pandelata nauchi si uroka
  • 5 дядо Йоцо

    0 0 Отговор
    А при кого беше мистър 10 процента дето продаваше заводите за по 1 лев.Колко парички гушнаха под масата.Гн. Костов мълча 2 години като риба и като видя че му се размина почна пак много до говори.
  • 6 мунчо

    0 1 Отговор
    много е прав дедо ви Йоцо , нема по-виновен политик за бандитската приватизация, отдаването на концесиите на безценица на златните и други мини, ликвидацията на селското стопанство и разбиването на десните партии от политикомуниста Иван Костов
  • 7 мунчо

    0 1 Отговор
    основната работа по ликвидацията на България я свърши точно Костов, тия след него само замитат, а на Боко са му възложили само елементарната задача да доунищожи каквото е останало средна класа и окончателно да подари територията с останалите на нея лумпени на световните мафиоти
  • 8 СССР

    0 0 Отговор
    слушайте и изпълнявайте овци съветите на вашия циганин той знае как да изправи страната ви на крака вече го е доказъл не един или два пъти да живее бай м...л след тебе сме
  • 9 Румен Тодоров

    0 0 Отговор
    При наличие на безплатните лицензи за свободна енергия на иранската фондация "КЕШЕ" ядрените технологии отиват на боклука.Моля подкрепете подписката.Нека българското правителство да не работи срещу народа си, а да изпратии посланника ни в Брюксел да получи лицензите на гениалния Мехран Тавакоди КЕШЕ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове