26 Септември, 2020 23:19 2 787 22

Продължава юбилейният конгрес на БСП

  • бсп-
  • конгрес-
  • национален съвет

Гласуването за Националния съвет на партията започна в 22 часа

Продължава юбилейният конгрес на БСП - 1
Снимка: БГНЕС

БСП провежда 50-ия си юбилеен Конгрес. Пред съпартийците си Корнелия Нинова заяви, че БСП ще подаде ръка на всеки, който е готов да работи безкористно за отечеството. Призова за консолидация около принципи и морал в политиката, предаде Българското национално радио.

Конгресът започна с избор на ръководство на форума, сред членовете са и хора от вътрешната опозиция - Сергей Станишев и Георги Пирински. Михаил Миков, който влизаше по право, се отказа.

Прието беше предложението в ръководството да влезе и кметът на Перник Станислав Владимиров.

В политическия си доклад Конрелия Нинова направи анализ на изминалия 4-годишен период.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Бяхме съблазнявани с моркова, бяхме бити с тоягата, но издържахме.

Заяви, че с "Визия за България", БСП е единствената партия, готова с алтернативен план за управление на страната. Категорична е, че не трябва да има битка между поколенията в партията, а приемственост.

Посочи, че БСП успя да направи сериозна реформа в своите редици. Поздрави съпартийците си за високата активност по време на прекия вот, както и за добрата му организация. За нея резултатите доказват, че хората са избрали не лидер, а политика и курс на партията.

"Шапка ви свалям! Ще направя всичко по силите си, за да изпълня това доверие с честни, открити и последователни политики за превръщане на БСП в първа политическа сила в България", каза Корнелия Нинова.

Тя заяви, че БСП ще се бори за създаване на широк фронт от съмишленици за смяна на модела на управление в България и налагане на лява алтернатива.

"Подаваме ръка на всеки, който е готов да работи безкористно за Отечеството, добре дошъл е всеки,който иска да проправи политика с грижа за хората", допълни председателят и уточни, че не би приела сговор със задкулисието и в партията, и в държавата.

"След 4 години усилия и труд е време да поучим този успех - победата на парламентарните избори не за постове, а за лостове за промяна на България", продължи Нинова.

Голямата интрига на Конгреса е, кой ще влезе в Националния съвет на БСП - това е органът, който одобрява важни решения на партията, затова за всеки лидер е важно да работи в синхрон с пленума. 692-ма са кандидатите, които ще се борят за 113 места в НС. Стана ясно, че Михаил Миков си е направил самоотвод и от Националния съвет.

Михаил Миков: Отношенията в партията достигнаха точка на напрежение, на омраза бих казал, в някои случаи, което не дава никакъв добър тон. Вижте Конгреса, духа му, настроението. Нещо, което просто не си струва в един момент. Да не говорим, че очевидно целта на Нинова в този мандат е да овладее Националния съвет.

114 младежи пък ще се борят за 37 места от младежката квота в Националния съвет. Гласуването ще започне в 22 ч тази вечер, а резултатите ще са ясни утре сутринта.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 пройчо

    17 3 Отговор
    ".... Михаил Миков: Отношенията в партията достигнаха точка на напрежение, на омраза бих казал, в някои случаи, което не дава никакъв добър тон...."*****БЕШЕ ПИЯН НА КУЧЕ ОТ СУТРИНТА ,..КАКТО И Г.БОЖИНОВ !!!!

    Коментиран от #17

  • 4 БАЙ ТОШО ЩЕ ВИ КЪЛНЕ ОТ ОТВЪДНОТО

    8 1 Отговор
    Доган, агент на Руския шпионаж
  • 5 мммммдаааа

    7 10 Отговор
    След 9-ти 1944 чекистите са избили почти всички от предишната власт/така се сменя власт по света/.От тогава до сега да се е случвало нещо подобно?
    Логично е да са същите на власт от тогава.Това,че са се пребоядисали не означава,че са други!
    Такъв беше сценария на интернационала,назначиха капиталисти чекисти да грабят и трепят народа за да се пролетаризира и да построят куманизъма.Но на чекистите ролята им хареса и Ниновица седи и дреме в чакалнята.
    Маркс (Мърдухай)любовника на Енгелс е писъл,но за миналия век.
    При социализма средствата за производство са държавни.
    Бенито Мусолини е доразвил социализма като допуска средства за
    производство в частни ръце,но държавата казва кой да назначаваш,
    по колко да му плащаш,за колко и на кой да продаваш.
    Това се нарича фашизъм или което правят червените другари в
    момента.
  • 6 Младеж

    11 6 Отговор
    скъпи родители, нашето уважение към Вас, е всеобхватно, но за съжаление, ние младите вече изпитваме дълбоки съмнения в компетентността Ви, в политиката. за това, искренно Ви молим, да се оттеглите и да предоставите възможност на младите, да изградят бъдещето си. дори и да се провалим, то със сигурност, ще е за първи път, докато Вие се провалихте многократно. посланието ми е към всички 240 бр.

    Коментиран от #10, #14, #15

  • 7 Младеж

    11 2 Отговор
    да се има предвид, че провалите Ви, са за наша сметка, така че смекчаващо обстоятелство, ще е ако плащаме за своите, ако има такива разбира се
  • 8 Раздайте ракията

    7 6 Отговор
    Че не се търпи!
  • 9 Мйхов

    7 6 Отговор
    Е по умен от Корнелия.
  • 10 Смях

    8 3 Отговор

    До коментар #6 от "Младеж":

    Кои сте вие младите , че нещо не ви виждаме?
    Къде сте се скрили?
    Нещо в тая партийка - пенсионерите са абсолютно мнозинство!
  • 11 Браво Михов

    4 4 Отговор
    Опозиция на опозицията. Демократ в БСП.
  • 12 дядо ви от бг

    6 1 Отговор
    ном 4 ,а кой взриви пловдивската гара 1985, после вагонът майки с деца, Гара Буново, за Варна???? сигурно тези мекерета днес, които са обсебили България, и я крадят като турчалята 5 века, после 32 тона злато 1878 г, после пак 1944??? 26 тона злато, после един боклук вълчев също златото 3, 5 тона 1997 година в ш......я!!! Умните млади хора в Бг трябва да знаят истината и да се борят и да приключат с предателите на България
  • 13 Къде да Тримата мускетари бе

    3 2 Отговор
    Корлнелче.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Къна

    2 5 Отговор

    До коментар #6 от "Младеж":

    Борисов направи голяма грешка.И тя е ,че не пъсна мигранти да се заселят на територията.Тогава ти заедно с дилъра ти ставахте излишни.Надявам се следващото правителство да отвори врати за всякакви мигранти.Всепак някой трябва да работи.
  • 16 Дeдo Jo

    4 1 Отговор
    "БСП ще се бори за създаване на широк фронт от съмишленици за смяна на модела на управление в България и налагане на лява алтернатива".

    Това е добре, но:
    - ще можете ли в името на тази идея да играете поддържаща роля в НС и Правителството?
    - ще договорите ли правителство без ГЕРБ и ДПС?

    ОСТАВКА!
  • 17 Дедо Jo

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "пройчо":

    За БСП ще е полезно да изхвърли Гергов, Миков, Станишев и още десетина!

    ОСТАВКA Бoриcoв, НC, Гeшeв!
  • 18 700

    5 2 Отговор
    А лустрация кога ще има за тази партия, че не се разбрах?
  • 19 Принципи и морал от политици в....

    4 2 Отговор
    България!Такова нещо е нямало и ще има ,само когато се направи лустрация на всички които с политика са станали милионери и милиардери...Защото и най голямата мутра без да влезе в политиката си е беззащитна ГОЛА мутра!Пример Бойко Борисов,Веселин Марешки,Делян Пеевски,Ахмед Доган и хиляди мутри и бандити влезли в политиката заради власт и ИМУНИТЕТА...
  • 20 Биби Кинг

    0 3 Отговор
    Само мойта Цецка може да им сплоти колектива! Ше я пратя да им изпее и изиграе някоя друга частушка и са готови!
  • 21 ЛУСТРАЦИЯ

    1 1 Отговор
    ТОТАЛНА ЗАБРАНА НА КОМУНИЗМА
  • 22 Един он всички

    1 0 Отговор
    Cпoмни cи дружe, Бeлeнe,Cкрaвeнa,

    cпoмни cи Лoвeч нa тeрoр aрeнa,

    cпoмни cи хилядитe въдвoрeни,

    aбcурднитe ви лoзунги чeрвeни!



    Cпoмни cи глaднитe гoдини,

    oпaшкитe и прaзни мaгaзини,

    рeжимитe нa тoкa и вoдaтa,

    купoнитe зa хляб и нищeтaтa!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове