Last news in Fakti

10 Октомври, 2020 08:00 17 786 45

Димитър Коцев-Шошо: Борисов вкара с 200 в политиката квартално-бандитски отношения

  • димитър коцев-шошо-
  • интелектуалци-
  • писмо-
  • подписка-
  • правителство-
  • главния прокурор-
  • оставка

Коцев е сред множеството интелектуалци, които в писмен вариант подкрепиха протеста и поискаха оставката на правителството и главния прокурор

Димитър Коцев-Шошо: Борисов вкара с 200 в политиката квартално-бандитски отношения - 1
Димитър Коцев-Шошо, снимка: БНТ

''Аз ще ви дам определение за български интелектуалец. Това е човек, който помни повече от 2-3 години назад. И ако помни толкова, ще види, че това, което тази вечер тук наблюдава (б.р. ''спора'' в ''Панорама'' между представители на ГЕРБ, БСП и ДПС), е един доста забавен куклен театър, в който просто преди 6 години репликите бяха разменени (б.р. визират се протестите от 2013/14 г.). Иначе абсолютно същите са репликите, просто преди ГЕРБ ги казваха, сега ги казва БСП, и обратното. А пък ДПС, както винаги, нямаха особено отношение външно, ''въздържа ли се'', но зад кулисите, естествено, те си вършат тяхната работа, която много добре знаят как се върши. Те я вършат с огромен успех отдавна''. Това заяви режисьорът Димитър Коцев-Шошо в предаването ''Панорама'', излъчващо се по БНТ.

Коцев е сред множеството интелектуалци, които в писмен вариант подкрепиха протеста поискаха оставката на правителството и главния прокурор.

Шошо, освен режисьор, е и сценарист, писател и преводач.

''Така че това е интелектуалец, човек, който достатъчно дълго назад във времето помни какво се е случило. И който помни кой подкрепяше протеста преди години, кой го подкрепя сега, защо го подкрепя, тесни партийни интереси и т.н., как формулира своята подкрепа за протеста. Изобщо това е крайно неискрено представление, което наблюдавам. Обижда ме'', допълни той.

''Със сигурност това, което наблюдаваме сега е пълен упадък на морала на политическия живот. Със сигурност това, което наблюдаваме сега е пълна липса на политики, пълна липса на конкретни дейности в интерес на държавата, всичкото са някакви теснопартийни интереси, някакво препозициониране в тази суматоха. Това мен не ме интересува, това си е работа на политиците. Основният въпрос е липсата на морал, основният въпрос са тоталните лъжи, в които живее политическата класа абсолютно безнаказано. Защото за лъжите, които се изричат ежедневно от управляващи, като под управляващи имам предвид не само правителството, имам предвид целия парламент, защото там е един сивоч от съгласие, който ако не бяха тръгнали протестите изобщо нямаше да се размъти. Щеше да си седи така сивичко. Нещата, които те изричат, ако едно 6-7-годишно дете ги изрече, такъв шамар зад врата ще изяде от майка си... Защото това са пълни лъжи, тотални лъжи, които всички знаем. Т.е. това тук е ''обличане'' на думи, на лъжи за телевизора, а всички хора знаят какво реално се случва в държавата'', коментира Коцев.

Според него моралът е политиците да гарантират честни правила на играта за всички.

''Аз подозирам, че доста хора в началото на управлението на Борисов се бяха подлъгали от идеята, че той би могъл, въпреки своето доста мъгляво минало, да се култивира, събирайки се с хора интелигентни. Оказа се, че той успя, с 200, по неговия израз, да вкара в политиката манталитета на някакви квартално-бандитски отношения, които станаха твърде видими с годините'', посочи Димитър Коцев-Шошо. Според него недоволството на българите се е натрупвало.

''Каквото и да си говорим през последните години е благоприятно това, че в държавата се изливат европейски средства. Това е доста удобно, това помага на популизма, помага на тези глупави приказки за магистрали и метро, които са просто абсурдни. Това е абсолютният минимум, от който трябва да тръгнем'', разби на пух и прах той самохвалството на ГЕРБ за инфраструктурните им успехи.

Най-голямото престъпление на това управление е, че то свали общото ниво на интелекта в управлението. Не може да се управлява с неинтелигентни хора, както и не може да се отиде на световно първенство по бокс с куц еднорък боксьор. Няма, ще ви бият. И заради това сме на последно място в Европа по всички показатели, освен по смъртност, каквото и да ми говорят сега за доклади, за проценти и за работи. Всеки го знае това'', каза още Шошо.

Той е бил на някои от големите протести и с категоричност заяви, че произволна група от 20 човека протестиращи ще е по-добър вариант на правителството от това, което имаме в момента.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 131 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мутри вън

    148 29 Отговор
    Простотията, кражбата, лъжата и измамата - това е "приносът" на банкянската мутра в управлението на България!
  • 2 Г-ЕЙ КЛУБ "ПОЗИТАНО"

    33 126 Отговор
    ШОШИ Е ИСТИНСКА СЛАДУРАНА, НЪЦКИ..ПЪК.
    ДА МИНЕМ ВСИЧКИ ПОД...ДЪГАТА, тУЙ Е НАШАТА МЕЧТА!
    БАУ. БААУУ...
  • 3 БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ

    36 127 Отговор
    А БСП КВО ИМ ДАВА....

    Коментиран от #20

  • 4 Фактолог

    171 32 Отговор
    Димитър Коцев -Шошо беше изключително адекватен и каза истината, такава каквато е в действителност. Водещият се притесни от страх, с ръководството на БНТ сигурно са си скубали косите от яд, че допуснаха Шошо.

    Коментиран от #25, #26

  • 5 Маргинал

    92 15 Отговор
    ОСТАВКА СЪД И ЗАТВОР.
  • 6 А Новаков- Югозападния университет????

    100 10 Отговор
    Всички на власт или близки до власта все "завършили" Югозападния???? Докторанти??? Дали някой е ходил лично до там, такива приказки се разказват за там, как се вземат изпити и дипломи?? В Благоевград по пазара разказват!!
  • 7 Сектант

    34 97 Отговор
    Ако такива са всичките ви интелектуалци.....Борисов ще го уморите ....от смях.🤣🤣🤣
  • 8 карамфила

    67 16 Отговор
    Боико официално се е признал за пасивен гей и затова е приел Истанбулската конвенция .
  • 9 Ланселот

    98 20 Отговор
    Такъв е мирогледът на Борисов - мутренски. Той няма как да има интелектуален хоризонт и далновидна политическа перспектива. Той си е той - точка. Една мутра , която иска да е цар и всички да му се възхищават....кво да правиш , състояние на примитивен ум. Дано се разкара , цялото ни историческо битие е заложено в тези времена , а ние като духовен и умствен национален ресурс се занимаваме с мутра от 90-те и неговите егоистично-малоумни въжделения. ОСТАВКА!
  • 10 оня с коня

    22 91 Отговор
    Интелектуалеца Шошо/би трябвало да гледа мн умно от снимката,но то си е въпрос на лични възприятия/ установява,че Репликите тип "лъжи" които в момента изричат ГЕРБ са СЪЩИТЕ,които са употребявали БСП преди 6 г/визира протестите 2013/14г/.Накрая Интелектуалеца заключава,че Произволна група Протестиращи/20 на брой/ ще бъде по -приемлив Вариант на Правителство,отколкото Сегашното/.И го питам Аз Него -допуска ли Интелектуалният му мозък че Едрият Капитал в България,"Големите риби" в Политиката и Извънредно силното Външно Влияние в страната ни както от Изток така и от Запад ще допуснат "Произволни 20 души " да управляват?А наистина ли не осъзнава Шошо че на практика протестирайки срещу Герб работи за БСП и ДПС,защото НЯМА КОЙ ДРУГ да дойде на власт,а ако влязат и други малки Партийки в Парламента,те ще ИМ бъдат евентуално Коалиционни партньори, без да имат Право на мнение по Важни въпроси?Ама хубо ги затваряше такива "Интелектуалци" бай Тошо на времето в Белене,щото и Чеп за зеле не става от тях!:)

    Коментиран от #14, #15, #16, #17, #18, #19, #31

  • 11 Силни и смели думи

    94 17 Отговор
    Много смело изказване. Дано да не му се случи нещо лошо. Оставка!
  • 12 Пенев

    28 93 Отговор
    И тоя интелектуалец, както и Минеков, е известен само с това че е син на баща си.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Обяснявам на

    62 5 Отговор

    До коментар #10 от "оня с коня":

    коня ти понеже ти надали ще разбереш:
    1. Нито чужди сили, нито олигарси биха имали нещо против да се спре войната по пътищата. Просто КАТ, прокуратура и съд трябва да имат желанието да я свършат тая работа.
    2. Поголовните кражби от фондове и грантове не се правят само от фирми на олигарси, има и други по-малки фирми на хора близки до властта, които далече не са олигарси. С това правителството може да се пребори.
    3. Правителството може да се пребори с всеки олигарх. Пример-Васил Божков. Друг е въпросът че в случая с Божков искат само да му вземат бизнеса, а не че е престъпник, те му опростиха 700 милиона данъци все пак.
    4. Тия всичките хрантутници на държавна ясла да не би чужди сили или олигарси да са ги сложили там?
  • 15 провинциалист от провинция Тракия

    5 14 Отговор

    До коментар #10 от "оня с коня":

    Викаш, за нас изборът е с вазелин или без вазелин...
  • 16 Абе стига

    49 14 Отговор

    До коментар #10 от "оня с коня":

    с тая опорка, че няма кой бе тулуп!
    Който народът избере, той.
    Не че народът е много умен, но дано да е достатъчно умен да изгърли всички гербаджии от властта.
    Нямало било кой да замести всичките тия недоразумения които сега управляват.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 БАЦЕ БАЦИЛА

    32 5 Отговор

    До коментар #10 от "оня с коня":

    Тия простотии конят ли ти ги диктува.....
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 чудо голямо

    26 6 Отговор

    До коментар #3 от "БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ":

    Аз мога да им дам по 100 лв. Направете мен премиер!
  • 21 Последния Софиянец

    11 21 Отговор
    Къде бяха три месеца тези интелектуалци докато ни биха и обгазяваха?
  • 22 НЕМА ЛАБАВО

    35 10 Отговор
    Още малко и са аут ЗАВИНАГИ, #ОСТАВКА !!!!!
  • 23 1234567

    13 5 Отговор
    Носител на интелект, като съвкупност от Висока обща култура, Високо професионално ниво, Висок психичен/емоцинален контрол=интелектуалец. Малко сме, които покриваме всички кртерии, казват много самозванци.
  • 24 ОСТАВКА

    41 13 Отговор
    На най ПРЕСТЪПНО и КРАДЛИВО ПРАВИТЕЛСТВО В ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ НАЧЕЛО С ДИКТАТОР бойко методиев и коалиции престъпници симеонов, ШИШИ, доган, марешки , каракачанов и каска гешев. Вие поробихте БЪЛГАРИЯ и ще си получите ЗАСЛУЖЕНОТО.
  • 25 Скитника

    30 12 Отговор

    До коментар #4 от "Фактолог":

    Да, Шоши казва Истината: всички партии са мафия, затова - пряка демокрация, цялата власт в ръцете на народа. Оставка, разпускане на парламента, референдум за пряка демокрация.

    Коментиран от #28, #33

  • 26 един от стадото

    30 5 Отговор

    До коментар #4 от "Фактолог":

    точно. И друг път пускат някой в опозиция колкото за цвят, тоя път явно го подцениха
  • 27 Щом квартално джендарски спрелтаци

    16 8 Отговор
    Са ни интелектуалците не е чудно защо тая държава е такава кочина
  • 28 Смяташ ли

    18 3 Отговор

    До коментар #25 от "Скитника":

    Че народът може да взима изключително важни стратегически решения. Като имаш предвид че не всички са интелектуалци или предварително подготвени по специфични въпроси в дадена сфера или политика. Аз не смятам.

    Коментиран от #35

  • 29 Дедо Jo

    24 15 Отговор
    Шошо - овации!

    ОСТАВКА МУТРИ!
  • 30 Анализ

    20 6 Отговор
    Оня с коня е:
    1. Сексист- харесва 200:
    2. Закъснял антикУмОнист,
    3. Закачен на хранителната верига.
  • 31 Мъка

    17 4 Отговор

    До коментар #10 от "оня с коня":

    Интересно ми е, че коментарите ти, са интелигентно написани, за разлика от болшинството тук! Същевременно в основата си, лежат на жълти опорки за глупаци!

    Това са несъвместими неща, освен ако няма някакъв друг интерес!?

    Да драскаш за жълти стотинки също е несъвместимо, спрямо интелекта ти?! Това е типично за глупак, а ти не си!

    Да вярваш в кауза, да имаш различно виждане, а да изтъкваш кухи жълтини, също не отговаря на интелекта ти!?!

    Отговора не е задължителен! Но откровен отговор, определено, ще е интересен!

    Коментиран от #32

  • 32 светлина

    18 5 Отговор

    До коментар #31 от "Мъка":

    Може да са му дали от опорките на Шехерезада, пълно е с граматически грешки ( членуване, пунктоация ) Това е присъщо на неграмотниците управляващи и техните калинки
  • 33 Пачо

    3 10 Отговор

    До коментар #25 от "Скитника":

    Да живее диктатурата на пролетариата.
  • 34 един от стадото

    5 1 Отговор
    в интерес на истината оня с коня до някъде е прав. Макар и аз да съм му опонирал по някога. 170г сме закачени за някого, къде от ''благодарност'', къде от късогледство. Царе си водихме от Виенските кръчми, съюзници на все губещи ставахме. Чехия, Унгария, Полша, по- зле ли бяха от нас, направиха Пражките си пролети тогава и с цената на човешки жертви, а ние ги гледахме по телевизията и си пиехме ракията..Всичко се помни там някъде, България не е на кръстопът сега. На кръстопът си когато искаш да хванеш някой път, пробвахме левия и десния. Доброзорно и двата, не става. С губернатори толкова, закваска /стартерна култура/нямаме, за това ще си останем редки...
  • 35 Маргинал

    13 7 Отговор

    До коментар #28 от "Смяташ ли":

    Много прости хора, когато взимат някакво решение им се задейства инстинкт за самосъхранение и не правят големи грешки. И когато един Прост човек взима всички решения винаги греши. Говоря за тиквата
  • 36 Антикомунист

    13 2 Отговор
    Боклук
  • 37 Боже,боже!

    14 13 Отговор
    Миличък,факта,че си Шошо е много показателен!!!Кой си ти,бе приятел?!Ти си "интелектуалец" колкото си и режисьор!
  • 38 Реставратор

    7 12 Отговор
    Значи дефиницията на интелектуалецът "Шошо" за интелектуалец е: "Човек, който помни повече от две три хиляди години и назад" !!!
    А за Напред - отговор няма !
    Сещам се за един много известен "интелектуалец", пардон - бохем - всред софийската Шикария, а именно, зета на Тошо с умилителното прозвище Батето, чието мото на живот бе: Мене не ме търсете за работа !
  • 39 vhv

    11 7 Отговор
    Поздравления за казаното от Вас, г-н Коцев! Подкрепа!
  • 40 1234

    7 15 Отговор
    Шошо - никому и с нищо неизвестен, но се мисли за нещо! Наговори куп глупости и лъжи! Режисьори, артисти сценаристи.. още им е мъчно за Т.Живков дето им раздаваше с привилегии апартаменти по случай конгресите на БКП! В коя нормална страна тези псевдо - интелектуалци ( повечето обикновени търтеи и пияндета) чакат на държавната хранилка? Щом не може да си изкарват прехраната, явно обществото няма нужда от техния продукт и е време да спрат да са "интелектуалци"!
  • 41 chi

    2 1 Отговор
    От кратуна-кратунка, от мутра...
  • 42 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 3 Отговор
    "Протестът" постигна едно: ИНТЕЛЕКТУАЛЕЦ вече е мръсна дума...
  • 43 Българин

    1 0 Отговор
    За лудо работи, за лудо не стой. От Франкфурт на Майн.
  • 44 😃😃😃

    5 7 Отговор
    Шошо?????? Е това е български интелектуалец - викат му ШОШО. Епа ШОШО ще оправи държавата да......егати пародията 😃😃😃
  • 45 Б. М.

    2 0 Отговор
    Водещият на Панорама доказа, че е мисирка. Вярно, с много интелект и мисъл, но мисирка. Властоугодна. Срещу себе си обаче, имаше достоен опонент. Д. КОЦЕВ СЕ ПРЕДСТАВИ ПРЕКРАСНО. Защити тезите си, въпреки умелите, подвеждащи, угодни нему(на Бойко) въпроси.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове