Last news in Fakti

11 Октомври, 2020 12:22 2 448 34

Илхан Кючук: Няма риск Европа да ни спре парите

  • илхан кючук-
  • дпс-
  • резолюция-
  • еврофинансиране-
  • европейски пари-
  • европейско финансиране-
  • върховенство на закона

Общо 12 евродепутати от групата на либералите гласувахме „Въздържал се” по резолюцията за България, защото сме на различно мнение по някои въпроси, заяви представителят на ДПС

Илхан Кючук: Няма риск Европа да ни спре парите - 1
Снимка: БГНЕС

Общо 12 евродепутати от групата на либералите гласувахме „Въздържал се” по резолюцията за България, защото сме на различно мнение по някои въпроси. Ние смятаме, че констатацията на Европейския парламент, в частта за основните човешки права и свободи е правилна, но в същото време другите констатации са недостатъчно задълбочени. Ако направим паралел между доклада на ЕК, който е експертен, то по-скоро позицията на ЕП е по-скоро политическа, т.е. получи се сблъсък между лявото и дясното. Това каза евродепутатът Илхан Кючюк пред "Дарик радио".

Относно протестите, в началото те бяха със силно изразени позиции на младите хора, докато видяхме, че в един последващ етап имаше и други, които бяха с по-скоро пошъл характер. Пример за това е поругаването на 3-те флага, които символизират единството и европейския просперитет на страната. Става въпрос за знамената на България, на партия АЛДЕ и на ДПС, което се случи преди дни пред централата на Движението за права и свободи, коментира той.

Основното искане на ДПС е да се говори на друг език, освен официалния български, по време на предизборна кампания, когато ситуацията го налага и има осигурен превод. ДПС категорично подкрепя връщането на достъпа на журналистите до депутатите в НС.

В ДПС ние се отнасяме отговорно към избора на тримата големи, ние нямаме отношение по избора на главен прокурор. Наясно сме с нашите правомощия, нашата власт е в рамките на НС и ЕП, както и там, където сме в местната власт на страната. Ние нямаме друга власт, но и не търсим, за разлика от други политически сили.

До края на годината с колегите трябва да изготвим позиция на ЕП, която да отбелязва напредъка, добрите тенденции, но и някои проблематични моменти в Северна Македония.

С правителството на Зоран Заев, Северна Македония определено тръгна по правилния път, има потвърден проевропейски път, има голям напредък в борбата с корупцията и организираната престъпност. Смятам, че в бъдеще, Северна Македония, бидейки част от ЕС, няма да има по-добър приятел от България.

Евродепутатът коментира и еднополовите бракове: по българското законодателство, в момента не е възможно двама души от един пол да сключат брак.

Относно чуждестранните инвестиции на фондации и сдружения, позицията ни е категорична, че не трябва да се превръщаме във втора Унгария. Не трябва да има такива рестрикции, категоричен е той.

За момента няма риск парите от Европа да спрат заради резолюцията, но по-важното е да не допускаме да бъдем в такава ситуация. В първоначалния текст на тази резолюция имаше тежък призив да се започне наказателна процедура срещу България и да се активира чл.7, нещо под което сега са Унгария и Полша. Ние трябва да сме наясно, че има проблеми в страната и обществото ни, голяма част от тях могат да се решат с общ национален консенсус, заяви Кючюк.

Ако България не направи адекватни действия и като предложение, и като консултации, ние ще изпуснем възможности, които ни се предоставят, ще бъдем губещи, от това ще страдат следващите поколения, предупреди той.

Идеята на членството ни в ЕС беше и си остава да сме част от съюз, който дава възможности, а не ни ограничава.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Риск

    29 1 Отговор
    е , че не стигат до тези , за които са предназначени , а именно България и подобряване живота на народа ѝ , а се грабят и поделят между свои ! Милиарди !!!
  • 2 Калдаръм секиш

    29 2 Отговор
    Марш в анадола при балъците дето са те заселили тук, че и говорител станал пуяка, че и политик!
  • 3 сила

    20 2 Отговор
    вас само това ви интересува нали слуги народни мили наши
  • 4 Българка

    31 2 Отговор
    Ама как ДПС ще подкрепи резолюцията, та те не са против корупцията. Те я усвояват. Освен това не могат и открито да са против- ще им падне маската, че те са на държавната хранилка, заедно с управляващите. Най-точно - въздаржали се, т.е в задкулисието!
    Да ни е честита новината!
    ОСТАВКИ!!!!

    Коментиран от #20

  • 5 Последния Софиянец

    22 2 Отговор
    Доган да си прибере Бойко в сарая и да остави на мира изстрадалия народ.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Въздържали

    24 1 Отговор
    се били ? Само при грабенето не се въздържате !!! ЕС не е луда баба мултимилиардерка с деменция , както смятате , която раздава безконтролно на ляво и на дясно милиарди !
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Раул

    20 2 Отговор
    дпс говори от името на герб , Боко тиквеника говори от името на доган и Пеевски , сладури сте ваща м........
  • 10 светлина

    25 3 Отговор
    В България официалният език е български. Щом сте в предизборна кампания за български депутати- ще се агитира на български! Кое не е ясно?
  • 11 Рошко

    14 2 Отговор
    Право казваш, да ви спре парите
  • 12 5786

    21 2 Отговор
    Господинът изобщо не споменава борбата с корупцията. Важното е да не спрат парите за управляващите.

    Коментиран от #32

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 no name no face no number

    11 2 Отговор
    До кога ще живеем на подаяния, толкова ли е сложно да ориентираме и преструктурораме икономиката така, че първо да задоволява нуждите на нашивт пазар, да ограничиме вноса и да се опитаме сами да си помогнем за какво ни са западните боклуци Можем да произвеждаме всичко за нас си. При интерес и за износ.
  • 15 Няма опасност

    13 2 Отговор
    Тези там са ЕСССР. Докато не се разпаднат като СССР.
  • 16 ПСР

    14 3 Отговор
    Да ВИ спре парите,ах,какъв ужас!
    На ВАС,да ви спрат кинтите,после кво праим?
    Тези пари са за ГЕПП Груп ЕООД, за ДПС,нали така?
    Отиват към шкафчето,хотел"Берлин",Сараите и леко впрочие,хора...
    Безсрамие!
  • 17 ГРАД ВАРНА

    14 3 Отговор
    Политическия труп Бойко пак ли блудства с джипката ?
  • 18 Лейка

    6 2 Отговор
    Като те гледам каква кючук чушка си и какви ги ръсиш та ме хваща чак мен срам! Крадат и ние връщаме и с лихвите и присъдите.
  • 19 въпросче

    6 1 Отговор
    "Ocнoвнoтo иcкaнe нa ДПC e дa ce гoвoри нa друг eзик, ocвeн oфициaлния бългaрcки, пo врeмe нa прeдизбoрнa кaмпaния, кoгaтo cитуaциятa гo нaлaгa и имa ocигурeн прeвoд." В ТУРЦИЯ СУЛТАНЪТ ТАКА ЛИ ПРАВИ,Г-НЕ КЮЧУК? ДА СЕ ГОВОРИ НА ДРУГ ЕЗИК С ОСИГУРЕН ПРЕВОД. СЪМНЯВАМ СЕ.
  • 20 Женя

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Че си се писала българка.Иак да не са я подкрепили като са се въздържали пак е подкрепа.За разлика от нашите предатели българи,които са подкрепили джендър браковете и македонско малцинство тези са се въздържали ,но са за ИК повече права за етноса и повече чужди НПОта в БГ.Ти от новите българи ли си?Да не си онази кафявата Иванка от миналата седмица по Ничия земя,която преди била Иван.Не стига,че кафяв ами и джендър.

    Коментиран от #22, #27

  • 21 166

    3 3 Отговор
    ДПС на почетния ПРЕЦЕДАТЕЛ не е коалиция с партията на Бойко Методиевич. Даже хич не е. ПРЕДАТЕЛИ на собствения си милиет.
  • 22 Мъжя

    4 3 Отговор

    До коментар #20 от "Женя":

    удавника ГЕРБ и за сламката "джендързим" ще се хване :)

    Коментиран от #24, #26

  • 23 Кючук Париж

    2 1 Отговор
    Ми тва е ясно ве гн Кютюк
  • 24 Женя

    4 1 Отговор

    До коментар #22 от "Мъжя":

    Не ме интересува която и да е партия,лидер,вожд,но такива като теб заради омразата си ще предат,продадът,раздробят държавата си.Срам ме е от такива "българи",които на пук,на инат,от омраза и за пари стават и предатели!!! Така че давайте предложения риемете македонско малцинство, на риемете мигранти,дайте още права на етноса и още НПОта да ги защитават и после се гордейте и разказвайте на деца и внуци ,защо в България има българско малцинство.По-добре емигрант в чужина от колкото чужденец е собствената си Родина!!!
  • 25 Васил

    1 2 Отговор
    А трябва!!!
  • 26 Женя

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "Мъжя":

    Пък поне правилно си се написал-мъжя,а не мъж!
  • 27 Българка

    4 3 Отговор

    До коментар #20 от "Женя":

    ВЕЧЕ НЕ РАЗБИРАМ, МНОГО ЛИ ИЗТРЕЩЯХА, НЕ МОГАТ ДА ЧЕТАТ ЛИ ИЛИ И ТЕ КАТО ВОЖДА СЕ ПРАВЯТ НА ЛУДИ?! На коя страница от резолюцията пише за джендър бракове? А за кафявото, не е сигурно кой е. Вярно е единствено, че се чувствам омерзена и з@срана от л@йната, с които засипва мафията и подлогите им цялатра стран. А ти коя беше?

    Коментиран от #29

  • 28 светлина

    3 2 Отговор
    Адекватните действия, които трябва България да предприеме е
    ОСТАВКИ НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ, КОИТО НИ ДОКАРАХА ДО ДЪНОТО! СЪД! ЗАТВОР! КОНФИСКАЦИЯ!
  • 29 Женя

    4 1 Отговор

    До коментар #27 от "Българка":

    А ти прочете ли 15 ,18 точки ?Там точно става въпросът за това както и за вписването на родител от третия пол в документите на детето им.Даже не само бракове.Аз нямам против тези с обратна ориентация имам предвид ротив най-вече НПОтата, които дават повече права на джендъри и етноси и от там идва омразата,аз съм и против лъжата на БСП,които тук настроиха всички против ИК,а в ЕС гласуват за и за приемането й и не е само Йончева,а есичките.Аз коя съм не те интересува,но такива като теб ,които отнемане националната единтичност на останалите българки за мен са по-скоро комплексарски!И вземи прочети тази резолюция стига си се правила на веща!
  • 30 Ако ги спре парите

    1 2 Отговор
    Ще е сигурен знак, че ЕС осъжда корупцията в България, ако не ги спре, значи ЕС поддържа корупцията. На всеки честен българин това е напълно ясно
  • 31 Илхам кючек

    2 1 Отговор
    Мангизите няма да бъдат спрени заради резолюцията, а заради корупцията и импотентната съдебна система.
    Между другото, съпартийците ви върнаха ли неправомерно получените евраци за къщите за гости?
  • 32 Йо хо хо

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "5786":

    Ами кой я споменава?Ти представяш ли си Елена Йончева да е вмъкнала нещо подобно е резолюцията?И И после да вземе да се даде като пример как и за какво е подсъдима пусната под парична гаранция ама в момента е в ЕП има имунитет и събира пари да върне на БСП,които са й дали парите за гаранцията.
  • 33 Психо Доктор

    2 1 Отговор
    И защо беше тая патакламака, ако няма да спрат грабежа???
  • 34 мурат

    2 0 Отговор
    дпс проклятието на БУЛГАРИЯ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове