Last news in Fakti

2 Ноември, 2020 09:28 3 701 42

Каракачанов за Северна Македония: Ние им помагаме, а те ни обиждат!

  • красимир каракачанов-
  • северна македония

Ние трябва да си защитаваме националния интерес, непреклонен е вицепремиерът и министър на отбраната

Каракачанов за Северна Македония: Ние им помагаме, а те ни обиждат! - 1
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът и министърът на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че България трябва да се държи достойно при споровете със Северна Македония.

"Дали ще клекнеш на едните или на другите, това означава да вкараш вълка в кошарата и утре да си имаме проблеми с претенции за македонски малцинства. Утре ще искат населението в Кюстендилска и Благоевградска област да учи измисления от 1945 г. език", заяви в сутрешния блок на bTV Каракачанов на въпрос дали клякаме на Скопие или на Германия.

Красимир Каракачанов отрече и да има натиск от страна на Германия по отношение на Македония, както и да има добро и лошо ченге по отношение на югозападната ни съседка в правителството.

"Не мисля, че премиерът ще тръгне на подобен ход, при положение, че има решение на парламента. Не вярвам и поне това, което имам впечатление от разговори, които водим на заседанията на Министерски съвет е, че България ще си отстоява интереса и както виждате до момента го прави", каза още Каракачанов.

"Няма как с подобно коминтерновско мислене, с подобно тропане по масата да се случат нещата. Те тропат на много врати, не само на Германия. Не им прави чест, идвайки в България да търсим разговори за компромис, след като отидат в Брюксел и в някои европейски столици зад гърба да говорят неверни и обидни неща спрямо България", изтъкна още Каракачанов.

Вицепремиерът посочи, че Македония има още една седмица и ще се разбере дали има промяна. "Мисля, че няма да има промяна", допълни още той.

Каракачанов бе категоричен, че няма македонски език и че историята ни до 1944 г. е обща история не на два народа, а на един народ.

"България от Република Северна Македония винаги е искала само едно единствено нещо. В Скопие да не се индоктринира населението в антибългарски дух, да спре фалшификацията на българската история и да спре антибългарското възпитание и поведение на учебната им система, на медиите и на политиците им. България е единствената държава, която до ден днешен абсолютно безкористно е помагала на Македония. Ние бяхме първите, които я признаха и нашето признание на Македония и останалите 6 югославски държави доведе до това, че войната в Македония не се разпространи. България се отказа от всякакви такива амбиции за дележ, каквито предложения имаше в онова време от други държави. България помогна финансово на Македония, помогна оръжейно на Македония, помогна дипломатически. За сметка на това получаваме обиди, уроци в учебниците, че ние българите сме едно турско-татарско племе, че сме окупатори, фашисти. На какво сме окупатори фашисти? На собствените си земи?", коментира още Каракачанов.

Според него договорът за добрососъдество с Македония е достатъчно добър и вътре са описани проблемите и как трябва да бъдат решавани. "Буквално след подписването. 'Айде да не кажа веднага, но една година след това не се спазва. Оказа се, че в Скопие някой си въобразява, че за пореден път България от братски чувства, от солидарност отново ще направи отстъпка. Ако погледнете скопските медии, изказванията на скопските политици, те разчитат, че някой ще натисне България и тя ще се откаже от своя национален интерес", каза още Каракачанов.

Попитан дали България има силата да заяви позицията си, че няма да допусне Северна Македония в ЕС, ако тези проблеми не бъдат решени, Каракачанов заяви, че страната ни го е заявила за последен път на 9 октомври 2019 г., когато правителството е гласувало рамкова позиция, която е гласувана и одобрена единодушно от парламента.

"Вътре са заложени всички тези неща, които се изискват в договора. Това беше едно припомняне на Скопие, че ако тези неща не се случат, ние няма да ви подкрепим за започване на първата междуправителствена конференция с Македония", допълни още вицепремиерът.

"Ние трябва да си защитаваме националния интерес. Приятелството си е приятелство, братството си е братство, в края на краищата, когато едни политици смятат, че България може да бъде разигравана, че историята ни може да бъде обругавана, че могат да откраднат част от нашата история, ние не искаме да ходим на Капалъ-чарши да се пазарим чий е Гоце Делчев", категоричен е Каракачанов.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шкембе

    25 23 Отговор
    войвода реши да прави военни обучения по време на чума.
  • 2 Българка

    31 9 Отговор
    Публикувано във факти.бг: ние не искаме да ходим на Капалъ-чарши да се пазарим чий е Гоце Делчев", категоричен е Каракачанов.
    Управляващите, от които е агентът на ДС отдавна продадоха българските интереси. Сега да се опитват да замазват договора, който подписаха с Македония, е жалък опит предизборно да помпат мускули.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Оооох

    34 12 Отговор
    Много се пъчиш бе тюмбелек..а ти продаде 300 000 български лични карти на македонците и направи милиончетата.Иди в село Ключ и брой колко хора живеят и колко хиляди си ги регистрирал там

    Коментиран от #20

  • 5 На ББ нощното шкафче

    18 7 Отговор
    Гледайте да ги пуснете в ЕС тогава
  • 6 България

    38 3 Отговор
    Браво...
    Така наречените "македонци" са глупав народ.
    И политическия елит ги манипулира.
  • 7 Мисирчо

    17 7 Отговор
    Ти сам се обиждаш с това телосложение,малко сиво вещество.Затова веднага ОСТАВКА......
  • 8 ЖОРО

    22 4 Отговор
    АМА ТИ НАЛИ СЕ ОДУПИ НА АМИРИКАНЦИТЕ..СЕГА ПАК РЪСИШ МОЗЪК..ЖИВАТА РЕКЛАМА НА БИЛА..ОТВРАТ...
  • 9 Перо

    24 5 Отговор
    Глупостите на измисления патриот съм ги слушал още преди да стане съавтор с Толупа,на анти-българския договор,без конкретни условия и искания,както Гърция. Измиха си ръцете с една комисия за която предварително се знаеше,че няма да свърши никаква работа,защото северно-македонския въпрос е политически. Дано Толупа прочете интервюто с Бойко Ноев,преди да извърши поредното национално предателство на 10.11.2020 г.и се съобрази с Решението на Парламента.
  • 10 Ха ха ха

    38 1 Отговор
    най-кратките книги в Света:

    1. Пътеводител по арабска демокрация.
    2. Антология на Немския хумор.
    3. Македонска история.

    Коментиран от #39

  • 11 chi

    8 2 Отговор
    Щото сте тъпаци!
  • 12 Българинът

    14 4 Отговор
    Ех, само ако защитавахте така и интереса ни пред Турция... цена нямаше да имате!
    Но понеже имате цена и се продавате на Ердоган.
    Да бяхте защитили ученето и говоренето на български език, както е по Конституция, в района на Родопа планина и в частност Кърджали, а не да насилват децата да учат турски!
    Дреме им на "макëтата" (Петрич и Благоевград) дали ще учат го учат диалектът, на който те и без това си говорят.
  • 13 трясъ

    40 0 Отговор
    "Каракачанов за Северна Македония: Ние им помагаме, а те ни обиждат!" ЩЕ ВИ ОБИЖДАТ. ДОКАТО НЕ ИМ СЕ ОЗЪБИТЕ И НЕ ГИ ЗАХАПЕТЕ ЗА ВРАТА,ЩЕ ВИ ОБИЖДАТ. Сърбите и албанците са до тях.
  • 14 Оттоя

    13 5 Отговор
    другарин помощ ? Само в лъжите и грабенето е помощник , ако има лична облага !
  • 15 778

    14 2 Отговор
    Браво!
  • 16 Stormtrooper

    19 1 Отговор
    Не коментирам дали трябва, или не да се блокира Македония, но съм сигурен, че няма да я блокират.
  • 17 Потрес

    9 3 Отговор
    Този е апотеоза на всичкото живот в кенвфистан.
  • 18 Дебелото

    11 3 Отговор
    С нищо не им помагате, освен със стотиците хиляди паспорти които взеха в България. Ти си там на първа линия и знаеш много добре! Сещам се какво те притеснява като влезе Северна Македония в Европа и дори преди това.
  • 19 аз съм Веска

    7 1 Отговор
    Щом си им обиден , ВЪРНИ ИМ ВМРО. ТАКА И ТАКА , НЕ ПРАВИШ НИЩО ЗА ОБЕДИНЕНИЕТО , С КАКВАТО И ЦЕЛ Е СЪЗДАДЕНА ОРГАНИЗАЦИЯТА .
    МУТАФЧИЙСКИ НЯМАЛО КЪДЕ ДА ТЕ СЛОЖИ АКО СЕ РАЗБОЛЕЕШ ...
    ББ НЯМА ЛИ ДА ТИ НАМЕРИ ЕДНО КОМПРОМИСНО МЯСТО ....
    СЕГА КАТО СИ ЗДРАВ ....

    Коментиран от #23

  • 20 Много си прав

    20 2 Отговор

    До коментар #4 от "Оооох":

    Само като се сетя какви опашки се виеха на една уличка зад зала България, и то с години наред. Та сега искат и Македонско малцинство в нас! И защо? Защото са много с български паспорти. Шкембе Войвода ти си за съд до животен и да работиш всеки ден до последния си ден!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Едно място имат

    11 0 Отговор

    До коментар #19 от "аз съм Веска":

    Знаеш къде е Веске. Това да разградиш страната си заради пари и да си лаком, е национално предателство в буквалния смисъл. Няма журналисти които да направят проверка. Жалко....
  • 24 123

    19 1 Отговор
    Как Оногурите на Аспарух стават-татари и турци, а Оногурите на Кубер в Албанските и Македонските земи стават древни македонци?

    Коментиран от #31

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Шкембоко

    7 3 Отговор
    И боко тиквоко ОСТАВКА
  • 27 SDEЧЕВ

    9 0 Отговор
    PACTA SERVANDA SUNT- ДОГОВОРИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПЪЛНЯВАТ-ОСНОВНИЯ ПРИНЦИП НА МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО. СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ ТРЯБВА ДА ИЗПЪЛНИ ДОГОВОРА НАПИСАН НА ДВА ЕЗИКА ,ЕДИНИЯТ ОТ КОИТО СЪЗДАДЕН 1945 ГОДИНА
  • 28 Отечествен Фронт

    8 2 Отговор
    Първо продаде историята като призна Северна Македония за държава сега се прави на патриот, че защитава интересите на БГ.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Македонец

    6 15 Отговор
    Каракачанов иска да спре Македония за влизане в ЕС за да може да продава паспорти на македонците. Всичко това е личен интерес, бизнес.

    Коментиран от #32, #41

  • 31 Заев в страната на чудесата

    6 0 Отговор

    До коментар #24 от "123":

    Има паралелни светове, където всичко е възможно.
  • 32 Идентитето и магарето на мосто

    8 0 Отговор

    До коментар #30 от "Македонец":

    Да му правят сечено като си купуват гръцки паспорти. Нали и гърците са в ЕС? Или просто да признаят една истина. Избора си е изцяло техен.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 кико

    9 0 Отговор
    А бе , серсем , вие т.н. управляващи , я свършихте като кучето на нивата , а сега се пъчите като петел на бунище !!! И кога най-сетне ще публикувате този тъп договор , да го види ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ,
    да го прочете , да го разтълкува и да реши читав ли е или е поредното
    национално предателство !!! Защо на никой от вас не мина , дори за пикосекунда , мисълта , да спрете всякакви преговори !!! За какво да преговаряме ??? Просто не виждам , за какво !!! Да убеждаваш неразбиращия е просто безсмислено , той е НЕРАЗБИРАЩ , неадекватен !!! Защо ще се унижаваме ???!!! Всичко ме ясно и край !!!
    Като не им отърва , това си е тяхен проблем , а не наш !!!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Перо

    11 1 Отговор
    Признаването на измислената държава РСМакедония от ООН е задължително условие за да кандидатстват за ЕС, справка Косово. ООН ги е признал през 1993г. и няма никакви други последствия от това. Вето до като узреят,подобно на Гърция. Договора с Гърция о РСМ е двустранен и не касае други страни.
  • 39 Христо Петров

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ха ха ха":

    И сомалийската готварска книга
  • 40 Tarnovetz

    2 1 Отговор
    След като живях 13 години в САЩ, мога да кажа, че целта на много мощните Ционистки групи от САЩ и Израел е да създадат "Велик Израел", но да използват Европа за своя провинция и донор, като Ерусалим е вече столица на САЩ и ЕС. Някои от фондациите на Цион са силно представени в Европейския парламент, насърчавайки културното многообразие и членството в Турция; преди около 30 години лидер на много влиятелно религиозно лоби в САЩ посети България и разговаря с д-р Желев. Така че в момента същите Цион групи използват нашите слаби и корумпирани лидери да се насърчи "Македонско" членство в ЕС, a ориенталката Херо Мустафа активно управлява нашата страна, и ни принуждава да купуваме F16 много скъпо. Ние, българите, не сме свободни хора,
  • 41 Tarnovetz

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "Македонец":

    Вардар влиза в ЕИ и НАТО заради Велик Израел
  • 42 незнайко

    2 0 Отговор
    Спрете да им помагате и да ги бутате към ЕС !!! Тези индивиди са АДСКИ НАЦИОНАЛИСТИ !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове