Last news in Fakti

4 Ноември, 2020 19:20 3 921 30

Делото срещу шефовете в АПИ заради касапницата край Своге е прекратено

  • светослав глосов-
  • дончо атанасов

Съдът върна на прокуратурата обвинението срещу Свeтослав Глосов и Дончо Атанасов, защото не е ясно в какво са обвинени

Делото срещу шефовете в АПИ заради касапницата край Своге е прекратено - 1
Светослав Глосов, снимка: БГНЕС

Делото срещу бившите началници на Агенция "Пътна инфраструктура", които трябваше да носят отговорност за автобусната катастрофата край Своге от август 2018 г., е прекратено, предаде "Капитал". При трагедията на новоремонтирания участък загинаха 20 души.

Бившите пътни директори Светослав Глосов и Дончо Атанасов бяха обвинени, че не са предприели действия за изграждане на качествена настилка, за да се гарантира безопасността на пътя.

Глосов бе обвинен за това, че не е свикал извънредно заседание на УС на агенцията, на което да докладва за отказа на Сдружение „Т.С." да извърши пълна подмяна на асфалтовото покритие на част от републикански път II-16. Освен това не направил необходимото на Института по пътищата и мостовете да бъде възложена експертиза на пътния участък, за да бъдат предотвратени инциденти. Това е станало въпреки писмото от полицейското управление в Своге, че участъкът е опасен за шофьорите.

Другият обвиняем Данчо Атанасов не е свикал заседание на УС на АПИ, на което да се вземе решение за отпускането на пари за ремонта на пътя. Заради това не са били възложени ремонтни дейности за подмяна на износения пласт от конфликтния участък.

Според прокуратурата с неизпълнението на своите задължения двамата са целели облага за изпълнителите на струващия 23 млн. лв. ремонт на пътя – „Трейс“.

Софийският градски съд обаче прекратява делото с мотива, че обвинението не казва ясно каква точно е вината на Глосов и Атанасов, има и противоречия в обвинителната теза. Така прокуратурата ги лишава от възможността да разберат в какво са обвинени и да осигурят адекватна на обвиненията защита. Освен това фактологията "значително предхожда инкриминираното бездействие на двамата подсъдими".


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сила

    101 2 Отговор
    Честита кочина!Слава на ГРОБ! Къде е Лиляна Дебелана???

    Коментиран от #16

  • 2 Private Spaсe

    85 2 Отговор
    А Павлова няма ли съдят за асфалта в Своге?
  • 3 АПИ не се апе

    80 1 Отговор
    Каскетите едно обвинение не могат да спретнат като хората! Ама взимат високи заплати!?
  • 4 Маргинал

    54 2 Отговор
    За Малките тикви също Оставка Съд и Затвор ВЕДНАГА.
  • 5 made in BG

    61 1 Отговор
    Много правилно. Не е ясно в какво са обвинени. Ами, хората, нищо не са правили, освен че са си вземали заплатите.

    Коментиран от #27

  • 6 Zyggy

    60 1 Отговор
    Това е порнография... пиша прокуратура с малка буква, защото там е истинска порнография... 20/двадесет/човека загинаха, а виновни няма...Покъртителна мръсотия, корупция и немокает...Докога ще я караме така, драги сънародници/съкилийници/...по рождение-българи...?
  • 7 Да им

    41 1 Отговор
    се връща до девето коляно !
  • 8 БОКО-КАСКЕТА-ДЕБЕЛАНА

    33 1 Отговор
    да ви се върне на наследниците
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Бачо Киро

    25 1 Отговор
    Кой е очаквал друго?
  • 11 Гост

    26 1 Отговор
    Отново решение по съвест. Колко струва тази съвест?

    Коментиран от #19

  • 12 ТОЧКАТА

    28 1 Отговор
    иезуитски съд и тиквена каскетура....Ма то в царството на кратуните е естествено тиквата да е цар......
  • 13 Антигерб

    34 0 Отговор
    Изпълнителя на "ремонта" си е платил на тези хубавци част от тези 23 милиона а пък те сега са си платили на "неподкупните" съдии от Софийският градски съд и прокуратурата и те така - не е ясно в какво са обвинени и имало някакви противоречия - накрая ще излезе че са невинни а пък загиналите 20 човека бог да ги прости - те не могат да дават рушвети.

    Това е положението в милата ни родина която хунтата от герб превърна в кочина.
  • 14 Ventura

    35 1 Отговор
    А иначе прокуратурата, ще държи Иванчева за "подкуп"в арест/домашен/, ако може до и живот! Но за отнети животи, от "наши" хора,делото ще се разглжда до изтичене на давност.
    Хайде да си дойдеме на думата, и да си отговорим. Имали работеща прокуратура, съд и законност най-вече.?! Аз, смятам НЕ.
  • 15 Дедо Jo

    23 1 Отговор
    С тази Прокуратура (и този Главен каскет) какво да очакваме...
    А са няколко хиляди бройки със заплати около 5000 лв.
    Ама какво са няколко стотин млн. лв. годишно за богата България?

    Гешев отивай си! Веднага!

    Коментиран от #23

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ggggggg

    19 1 Отговор
    Престъпно нехайство се нарича това...
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Много

    15 1 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    За справка - виж снимката с чекмеджето, пачките и пищова. Това е цената да НЯМАШ съвест. Всъщност - що е това съвест и има ли някой от мафията такава?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 1 Отговор
    затрихте сума народ а ЛИЛЯНА ПАВЛОВА А ЗНАЕ ИМА БОГ
  • 22 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 3 Отговор
    ГЛОСОВ АТАНАСОВ има БОГ има КАРМА вие сте без съвест господа

    Коментиран от #25

  • 23 111

    0 4 Отговор

    До коментар #15 от "Дедо Jo":

    Вярно ли ,каскет?!
  • 24 Перо

    9 4 Отговор
    Некадърността на прокуратурата води до връщане на делото за доразглеждане,а не до прекратяване. Мутренски съд!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Libre comments air

    3 0 Отговор
    Потвърждава се моето мнение че бг.прокуратура работи в полза на престъпниците...и като се има в предвид че прокурори стават най големите неграмотници завършили право...нещата са ясни..
  • 29 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Обвинения ли, съд ли, ??! Мале , мила мале.............Добре, че едрия човек от Златица не е на власт.....
    Това демокрацията капиталистическата била нещо чудно ! Вършиш престъпления, крадеш на поразия и си невинен и чист - ангелче небесно. Вероятно само Господ знае, колко от злоупотребените пари са заминали някъде към някое шкафче.
    Да се изтрепят две дузини човеци по твоя вина / колкото и косвена да е/ и да ти се размине... !? Все едно си присегнал през оградата и си откъснал една ябълка. Как да създадеш ред и дисциплина в една такава разгащена държава, когато и ти си по-голям хайдук от тези ?Следващите и те ще я карат по същия/ а може би и по по-лош / начин, щом няма отговорност за две пари..........
    Прокуратурата не че не може - не иска да направи обвинение както трябва. Кой друг е назначен от политическите властници с мандат от : /седем/ години и защо ? Я помислете !!!!
  • 30 бушприт

    0 0 Отговор
    Такава е в България. Живият си е жив,умрелият си е умрял. Кривосъдие. Лиляна Дебелана я хванете за....винетката.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове