Last news in Fakti

5 Ноември, 2020 11:39 4 670 30

Доц. Кунчев заговори за затваряне на още обекти

  • доц. кунчев -
  • мерки-
  • заразени

По думите му обаче всички, настанени в болници, получават пълната медицинска помощ включително медикаментите, които получават хората по света

Доц. Кунчев заговори за затваряне на още обекти - 1
Снимка: БГНЕС

Следя информационния поток и ми прави впечатление, че се налага накакъв извод за тотален хаос в системата. Това заяви главният държавен здравен инспектор доц. Кунчев на брифинг в МС.

"Ако твърдя, че всичко е идеално и всеки получава незабавна помощ - може би няма да съм прав", каза той.

По думите му обаче всички, настанени в болници, получават пълната медицинска помощ включително медикаментите, които получават хората по света.

"Много е лесно от тези хиляди да намериш трима, при които е имало забавяне на линейка и други несъответствия. Сигурно ги има и ще продължи да ги има. Но, фокусирайки вниманието върху този 0.1%, създаваме впечатление за хаос. Защо? За това, че колегите не могат да се приберат вкъщи по една седмица?! Не е честно да се отнасяме така към тях", заяви още доц. Кунчев.

"Положението в Европа е изключително тежко. Континентът влезе в кривата на повишаване на заболеваемостта. От картата виждате, че континентът е абсолютно червен. Само шест страни са оранжеви - Норвегия, Финландия, Латвия, Естония и Гърция", уточни той.

По думите му ние сме на 10-то място по смъртност в ЕС и на 4-то място на Балканския полуостров.

"Не споделям оптимизма на част от управляващите, че при този темп на нарастване ще постигнем кой знае колко добри резултати. Очевидно е, че ще трябва да удължим мерките и след 12 ноември, като всички предвидени мерки трябва да останат минимум до края на ноември", каза още доц. Кунчев.

"Време е да помислим за ограничаване на работата на всички заведения и обекти, които предлагат храна - да се ограничи до 22-23 ч. Това е наложено и в Европа", заяви той и предложи ограничаване на присъствието в офисите до максимум 50%. "Тези, които могат да работят извън офиса, да го правят", добави доц. Кунчев.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 КОТарАК

    58 4 Отговор
    той тоя какво работи? едни тиквеници се бъзикат с хората и не осъзнават че половината работещи са по квартири.той ли ще им плаща?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Лейка

    37 2 Отговор
    За този са само Обекти нали??? И гробищата също е обект! Айде па там вас да ви затворим. Малко по дълго ще стоите,но ще сте на сигурно.
  • 6 Пенсионер

    10 41 Отговор
    Първо затворете училищата. Там са много хиляди и невинни приносители на ковид. Родителите не могат да спрат самоволно децата си, защото училището е задължително

    Коментиран от #10, #18

  • 7 Мими

    21 8 Отговор
    В Англия училищата отворени!!
    При нас- ресторантите и дискотеките са по- важни!
    Браво
  • 8 БАЙ Х@Й

    15 2 Отговор
    ЗАТВОРЕТЕ ПАРЛАМЕНТА И ОТМЕНЕТЕ ИЗБОРИТЕ ! То и без друго сме премиерска ре-публика! Баце пожизнено!
  • 9 ха да видим

    26 1 Отговор
    кога ще ядете колеца, за едните скапан пари побъркахте и затрихте народа М/Д
  • 10 Диверсант

    10 4 Отговор

    До коментар #6 от "Пенсионер":

    Тъй, тъй.... на тия къде ти плащат да висиш тук им трябва поколение тъпо и неграмотно. Да си правят децата в епруветки и се хранят с химикали
  • 11 Изброените от Кунчев

    3 0 Отговор
    страни са 5, а не 6.
  • 12 Решението е

    3 19 Отговор
    Поставете живота на пауза.
    Кога най-после ще затворите цялата страна.
    Колкото по-рано се въведат и колкото по-рестриктивни са мерките толкова за по-кратко време ефекта ще е налице.
    Ако живота спре за един месец и страната се изолира от света за поне година вируса ще изчезне и ще стане област чиста от вирус. Живата да спре значи нищо никъде да не работи всеки един намиращ се на територията на страната да бъде поставен под задължителен домашен арест.
    Един месец трябва да се заличи направо от годината така загубата и за икономиката ще е много по-малка, защото всички са наясно 1 месец спират дейност, но после живота се рестартира вредно нищо не е било. Този месец БВП ще е 0, но останалите 11 ще е много по близко до нормалния с излочения на няколко сектора които са свързани с международни пътувания на хора.

    Коментиран от #20, #27

  • 13 ков19

    12 1 Отговор
    А Казината кога ще ги затворите?
    Или там вирус не вирее?
    ОСТАВКА!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 161803

    5 4 Отговор
    Хаоса е в главите на Кунчев и Борисов! Ако бяха взели бързи адекватни мерки вместо да прехвърлят отговорността на общините, сега България нямаше да е в патова ситуация! Как си мислеха да спрат пандемията като работят заведения и училища? Те са виновни за хората, които падат като круши в тоталния безпорядък на болничната помощ! Морална и политическа е тяхната отговорност! На тяхната съвест трябва да лежи всеки починал и отхвърлен от здравната система човек! Те ще си получат наказанието!

    Коментиран от #23

  • 17 Пунта Мара

    2 1 Отговор
    Кънчев, айде на море в Гърция
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Истината е, че

    6 0 Отговор
    Боко раздава щедро пари защото вече е пожертвал няколко стотни хиляди сухи съчки, на които няма да плаща ни пенсии ни лекарства ни нищо. Пак ще е на сметка. Колкото и да заучи отвратително фактите говорят безспорно за това.
    Който оживее другите са просто статистика. Това си е законна форма на геноцид да ни е честито на всички.
  • 20 Диверсант

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "Решението е":

    Да се чуди човек какви чипове ви завряха в кратуните. От 28 февруари до 15 март Италия беше тотално затворена и изолирана. Резултата, починали много по малко от сезонни грип, стотици, хиляди за психиатър и дълги сметки за плащане, като съвета на правителството е за погасяването им да теглим заеми. Вие два грама мозък имате ли или ви плащат само дразните

    Коментиран от #24

  • 21 Ок, да затваря но кой

    7 1 Отговор
    Ще плаща на тези които загубиха работата си заплати? С какви пари ще си купуват храна и плащат сметките за ток, вода, парно, данъци и всичко необходимо? Кунчев, ти ли ще храниш децата им, кажи бе кухавел? Защо плашихте хората с месеци и сега видяхте резултата. Повече от 90% които са в болниците са за домашно лечение. Но
    Пътеките станаха скъпи,урожай за болниците, как да не приемат болни. Падат яко кинти! А тестовете, един струва 7 долара, 20 лева, защо се придават по 120? Къде отива разликата и кой я прибира? Кунчев, утре ще ти лъсне за€ника за това, че заедно с онези кукувци НОЩ, плашихте и плашихте с което нанасяте и нанесохте огромни щети на българите. Предизвикахте паника за да слугувате на Шумкара Баце, да не питат хората за корупцията, бедността, разрухата, морслния упадък и умищожаването на нормалния ни живот. И така до кога? Глада ще ви измете Кунчев, когато няма да може да се плащат сметките и няма да има за храна! А ти и онези от НОЩ, онзи Балтов и всеки съучастник ще бъдат съдени за причиняване на огромни щети. Кунчев, заедно с Винкела може да виснете на едно дърво за назидание. И дано да е по-скоро!!!!
  • 22 Хахаха

    1 0 Отговор
    Куньо гледал какво правят в еврогейския съюз и той да не остане по назад:) Ами щом е така на мястото на Куньо да назначим един първокласник, който ще върши същата работа срещу една баничка на ден, вместо седемте бона ,които взима мошшеника Кунчев.
  • 23 Учуден

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "161803":

    Заведенията и училищата ли са виновни, че болниците са пълни със здрави цигани играещи кючек? Да намалят клиничната пътека на 100 лв и цената на теста на 20 лв и ще видиш как за един ден Ковидко ще изчезне.
  • 24 Малко мозък

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Диверсант":

    Май са прекалено прости за да осъзнаят до какво ще доведе едно такова затваряне. Или са държавни служители, които и да си останат в къщи за едни месец заплата ще им тече. За другите какво им пука.. да умират от глад!

    Коментиран от #26

  • 25 Време е

    0 1 Отговор
    да се затвори Кунчев, стига ВЕЧЕ
  • 26 Решението е

    2 2 Отговор

    До коментар #24 от "Малко мозък":

    Проблема е в това, че не е затворена цялата държава и всичко ще се мъкни с месеци. Да се затвори всичко значи изобщо да не можеш да излезеш.
    Ако тава се приложи наистина с пълна строгост след 4 седмици вируса ще изчезне. За 28 дни дори и без храна се преживява, но 9,12 или 24 месеца в тотална икономическа рецесия жертвите ще са много повече. Колкото по- строги са ограничения толкова по-кратко време трябва да се налагат. А колкото са по-либерални толкова по-продължителни и не ефективни ще са, просто се получава една безкрайна агония за всички. Справка развитието на ситуацията от пролетта до сега.
  • 27 ПКП

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Решението е":

    Като те слушам какъв си ,,мозък,,си само за Нощ.
    Иначе кой ти пречи ,слагай си наморника , трепери и се самоизолира и се моли да не умреш,но остави всеки сам да решава дали как да живее.

    Коментиран от #29

  • 28 ПКП

    0 1 Отговор
    Като те слушам какъв си ,,мозък,,си само за Нощ.
    Иначе кой ти пречи ,слагай си наморника , трепери и се самоизолирай и се моли да не умреш,но остави всеки сам да решава как да живее.
  • 29 Решението е

    1 2 Отговор

    До коментар #27 от "ПКП":

    Това, че аз или друг ще се само изолира нищо не би променило. За справяне с епидемията единствения начин е абсолютно всички да се изолират дори и против волята им. Нужен е само месец и това трябва да бъде наложено на всеки жив човек с цената на абсолютно всякакви средства. Всеки които отказва си е биологичен терорист и трябва да бъде третиран като такъв.
    Дори и ако трябва да има армия по улицата и да се разстрелят неколкостотин искащи да си живеят живота сега и на момента както си искат това е по- добрата алтернатива. Защото инак ще умират десетки или даже стотици хиляди от вируса а милиони да страдат с години от икономическата рецесия и цял живот да изплащат изтеглените кредити .
  • 30 Антон

    0 0 Отговор
    Ама аз продължавам да не разбирам, защо вируса да хапе предимно по нощѝте? Може ли някой да ми обясни? Или "Това е наложено и в Европа" е достатъчно?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове