Last news in Fakti

13 Ноември, 2020 09:37 3 095 54

Вътрешният министър: Няма как да се глоби пенсионер, който в 10:30 часа е отишъл да си купи хляб

  • христо терзийски-
  • карантина-
  • заразени-
  • противоепидемични мерки-
  • зелени коридори-
  • пенсионери

Христо Терзийски призова за спазване на здравните разпоредби и противоепидемичните мерки

Вътрешният министър: Няма как да се глоби пенсионер, който в 10:30 часа е отишъл да си купи хляб - 1
Снимка: БГНЕС

Няма как да се глоби пенсионер, който в 10:30 часа е отишъл да си купи хляб. Това заяви в сутрешния блок на "Нова телевизия" вътрешният министър Христо Терзийски.

„Трябва да спазваме разпоредбите, които издават здравните власти. Ако установим, че не се спазва времето за пазаруване за възрастните хора, първо ще има устно предупреждение“, добави той.

„Ако противоправното деяние не спре, ще издадем писмен протокол за полицейско предупреждение. Ако човек е толкова настоятелен да не спазва правилата, едва тогава ще се пристъпи към санкция“, изтъкна министърът.

"300 лева е глобата за неспазване на разпоредбите. Когато РЗИ издаде заповед за карантина, ние трябва да сме достатъчно отговорни, за да я спазваме", заяви Терзийски.

Той разкри, че 54 000 са карантинираните, на които полицаите трябва да правят проверки дали не нарушават разпоредбите. „Нарушаването на карантината е престъпление по Наказателния кодекс. Това не е административно нарушение“, изтъкна министърът.

„От началото на пандемията имаме до момента произнесени 644 присъди, които са нарушаване на карантината. Основните са глоба, пробация. Санкциите стигат до 10 000 лева. Има и две ефективни присъди“, добави той.

"От началото на пандемията имаме 3150 досъдебни производства, които са образувани за нарушаване на карантината. За всяко нарушаване на карантината докладваме на Районната прокуратура", обясни вътрешният министър.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    35 2 Отговор
    Вие глобите бездомник в Бургас, че ми пишете пак глупости, нали това е целта не работещите да се уморят

    Коментиран от #29, #42

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Българка

    50 4 Отговор
    Този веднага да подава оставка, да бъде разследван за ексцесиите през лятото на Росен, за престъпното нахлуване в дома на семейство по грешка от ГДБОП, за битите протестиращи и за още многобройни престъпления в МВР
    Оставка

    Коментиран от #25

  • 4 COVID1984

    16 1 Отговор
    "За да видите това, което се случва пред носа ви, трябва отчаяна борба."
  • 5 Българка

    29 2 Отговор
    И да докладват на прокуратурата за незаконните заповеди на здравния министър. Разпореждането за откриване на ковид отделения във всички болници противоречи на закона.
    ОСТАВКА!

    Коментиран от #18, #34

  • 6 5454

    14 3 Отговор
    Няма как да се глоби, но има как да му се забрани да влезе в магазин. Продавачката няма да го допусне, щото глобата може да е за нея.
    Пенсионерите са със забрана да влизат в магазини и аптеки за 22 часа през денонощието.
  • 7 Това е положението после кой виновен

    6 33 Отговор
    Никео спазване, тия пенсий са по бетер от малките деца, ония ден охраната ме върна в 9:20 щот било за възрастни, ок, връщам се 11:30 и вътре у лидъл беше като старчески дом, викам му бастун що ме върна па сега е пълно с дъртофелници, той ми кво да направя казват ми ще им нарушавам правата и било дискриминация, ми да мрът като нямат мозък🤔

    Коментиран от #10, #19, #37, #49

  • 8 баджо

    25 1 Отговор
    А бездомник го глобихте за не носене на маска нали така ? Свещи да си купите с тея глоби!
  • 9 5454

    21 0 Отговор
    Защо няма статия за оставените извън магазина възрастни хора? Вчера във Фантастико пенсионерите не са били допускани в магазина след 10:00 часа.
  • 10 5454

    21 3 Отговор

    До коментар #7 от "Това е положението после кой виновен":

    Оня ден заповедта не беше в сила, трол платен.
    Никой не ти е забранявал да влизаш в магазина "оня" ден.
    Заповедта е в сила от 12-ти- вчера. Какво се правиш на жертва? Имаш право да пазаруваш 22 часа в денонощието. А пенсионерите нямат право да пазаруват 22 часа в денонощието.
    Кой е дискриминиран повече?!
  • 11 един от многото

    22 0 Отговор
    Вие без угризение на съвестта ще вземете и бонбон от устата на сираче и ще го изхвърлите , ей така само за мръсотия.
  • 12 ГЖА

    41 1 Отговор
    Какво ви пречи пенсионера да си пазарува и извън тези часове щом си пазарува с маска и си спазва дистанцията? Що за неадекватни заповеди се издават за да се изпълняват и глобяват и възрастни и магазинери?
  • 13 дядо белобради

    35 4 Отговор
    Това, че ни управляват прости и глупави кретени е отдавна известно, но с безумната заповед на здравния министър, тези престъпни безхаберници надминаха всички очаквания, да ми кажат тези мародери кога и как аз, които съм над 65 и съпругата ми, която е под 65 можем да пазаруваме заедно, на нашата възраст единия носи парите, другия списъка, а двамата заедно пазаруваме и мъкнем торбите, на времето нацистите сътвориха „еврейската звезда“, днес нашите тъпи комунисти ще ни докарат до „червената петолъчка с възрастта“, спрете се бе абдали, спрете, помислете и след туй подобни скудоумия не творете! Ако искате да разделите потоци на млади и стари дайте интервали с приоритет на едните и другите, но не карайте половината от пазаруващото население да пазарува в 2 часа и то не до там подходящи за всички възрастни, които са бавноподвижни, немощни и трябва да правят график магазин, аптека и още нещо, било доктор, изследвания или други неизбежни ангажименти. КОЙ направи анализ кога магазинната мрежа е най-натоварена и какви възрастови групи преобладават, ами направете го бе „професорчета“ и професионално и разумно определете препоръчителните интервали за отделните възрасти без да правите опашки и митинги от старци в 2-та часа дадени от министърчето, а да оставяте празни магазините в повечето време. Малко акъл, ама навреме да ви идва некадърни дебили.
  • 14 ценности

    31 2 Отговор
    А защо тогава издавате такива глупави мерки. Или само за да се отчита дейност. Единия бръмчи с джипката нагоре надолу, другите се возят вътре и му се хвалят каква глупост са сътворили. Мила родна картинка.
  • 15 Говеда

    22 2 Отговор
    Г-н милиционер, как ще си купи човек хляб, като не може да влезе в магазина в 1030ч? Сигурен съм, че гениалният милиционерски мозък го е измислил, но не казва.
  • 16 Деф

    19 2 Отговор
    С глупавите и безсмислени мерки си показаха колко са интелигентни. Безсмислици.
  • 17 БГ в ЕС хаха

    10 2 Отговор
    Този шеф на МВР дали знае, че в България се преследват хора като животни!
    Може да попита генерал Васил Василев за Пернишката секта!
  • 18 Рошко

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    И като докладват какво? Очакваш да има наказани ли? Чудя се как може да има толкова наивни хора

    Коментиран от #28

  • 19 Айде чадо

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Това е положението после кой виновен":

    дай пример! Ритни камбаната пръв! Никой,ама никой няма да плаче,за теб.. Защо още,да си мислиш,че си нещо?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 1 Отговор
    а защо мутрите тормозят обикновените ХОРА във всеки РАД има такива нискочели мутри
  • 22 аз съм Веска

    12 0 Отговор
    В " Делници " днес разбрах и за други невъзможни неща .
    БЕЛО НЕВЪЗМОЖНО В МВР И СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ДА СЕ ВЪВЕДЕ ПОЛИГРАФСКИ ВЪПРОС ЗА КОРУПЦИЯ .
    НЯМАЛО КОЙ ДА ОСТАНЕ .... " ДА РАБОТИ " .
  • 23 Валя

    8 10 Отговор
    Нека да си пазаруват, когато поискат, но не и в събота! По цял ден са в магазина. Нищо не купуват, но се блъскат и само опипват плодовете и зеленчуците. Аз съм на работа по 12 часа и като влезна в магазина и ги видя, ми става лошо.

    Коментиран от #36, #39, #45, #47

  • 24 5454

    12 0 Отговор
    Всеки месец пенсионерите посещават ЛЛ, за да ги прегледат и изпишат лекарства по рецептурна книжка. Сутринта ще се нареди пред кабинета за преглед. Колко време ще чака, не е ясно, но трябва да мине преди 10 часа. След това да отиде до аптека, където да са налични всички лекарства и да ги купи преди 10 часа. Ако лекарствата не са налични в една аптека, трябва да търси друга аптека. Ако лекарствата на пенсионера са свършили, няма ги и в аптеката, часът е след 10, децата му са в друг град или чужбина, какво прави пенсионерът? Започва да се моли на познати и съседи... докога? До февруари, до март или април... Има възрастни, които не искат да ангажират други хора.
    А какво следва, ако не може да мине при ЛЛ преди 10 часа? Купуването на лекарства остава за следващия ден, нарушава се графикът му. Обаче на следващия ден пак трябва да успее да мине през аптека за 2 часа, т.е, да излезе от дома си в 7:30, да се блъска в градския транспорт в час пик, да се строи пред аптеката, да чака навън... Има аптеки, които отварят в 8:30 или 9 часа. И още, и още...
  • 25 Гюро Михайлов

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Един тъп министър-Слагача издава тъпа заповед,а друг,още по-тъп я изпълнява!! Ха ха ха!!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Е какво толкова

    8 1 Отговор
    , ще "спасим" пенсионерите от COVID-а, но ще ги уморим от глад. Умно, а?!!! Не е лошо, онзи, с "мислите" за работота, която те прави свободен, да научи, кокво е пишело от другата страна на "табелата".
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Лост

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    Даже 2 пъти.
  • 30 Жоро

    11 3 Отговор
    Пенсионерите това им е социалния живот те нямат фейсбук а Валя като работи много и иска в събота да няма пенсии в магазина да не ходи в магазини с промоции все пак има пари нали работи по 12 часа
  • 31 Манги

    5 0 Отговор
    И що да няма как бе? Гьонсуратлъка ви е в ДНКто, 3та спирала
  • 32 Хахаха

    3 8 Отговор
    Ами то това се прави за тях,те са най-податливи на заболявания,трябва сами да имат инстинкт за самосъхранение.
  • 33 зануляващ бюджета на третия ден

    3 5 Отговор
    Освен по часове, ''зеленият коридор'', да включва и дни / 7-20 число на месеца/. Неспазващите ги, имат големи пенсии. Глобявай :-)
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Гепим вашите парички

    3 0 Отговор
    Хора на соц помощи не може да бъдат глобени!
    Сещате се кои са глобите са само за нормалните
  • 36 само питам

    13 0 Отговор

    До коментар #23 от "Валя":

    Валя, предлагаш на определена група хора да се забрани влизането в магазини за цели дни, освен че имат забрана за часове?
    За твое удобство?
    Или си подставено лице, което иска да нажежи дискусията с цел по- голям трафик?
    До там ли стигна журналистиката?

    Коментиран от #38

  • 37 Еб.аси ГЛУПЕНДЕРА!

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Това е положението после кой виновен":

    Като ти гледам писаното, ти ще ритнеш камбаната преди тях.
  • 38 Валя

    2 3 Отговор

    До коментар #36 от "само питам":

    Вие съвсем се побъркахте! Първо не съм поставено лице, второ не ходя в магазините с промоции, а съботата ми е единствения свободен ден! И трето и аз имам родители, но те не се бутат в най-пиковите часове в магазините, за да се заяждат или "контактуват"!

    Коментиран от #41

  • 39 Тъпа уутка!

    4 1 Отговор

    До коментар #23 от "Валя":

    Валя, сложи си табела "АЗ СЪМ ВАЛЯ" и почвай да ги блъскаш
  • 40 bravo

    5 1 Отговор
    ПОЛИЦИЯ ,МИЛИЦИЯ НАЙ-МАЛОУМНАТА СТРУКТУРА,ПО ЦЯЛ ДЕН СЕ ВОЗЯТ КАРАТ С 20, ПРАВЯТ ЗАДРЪСТВАНИЯ,ПРЕДПОСТАВКИ ЗА ПТП И ПОСЛЕ ИСКАТ ПАРИ И ЗАПЛАТИ...АЛОООО!!!!

    Коментиран от #50

  • 41 само питам

    7 0 Отговор

    До коментар #38 от "Валя":

    Не зная кой се е побъркал, ама такива ... искания, като твоите граничат с абсурд или нещо друго.
    Валя иска да пазарува в събота в магазини без пенсионери.
    Иван иска да пазарува в неделя без пенсионери.
    Драган иска да пазарува в понеделник.
    Пенка иска да пазарува в сряда в магазин без пенсионери...
    Щото това им е единственият почивен ден?!
    А какво правим, ако сменят графика на Валя и единственият ѝ почивен ден се окаже четвъртък? Ще забраним на пенсионерите да пазаруват в четвъртък цял ден и ще разрешим съботата?!
    1.5 милиона души ще се съобразяват с почивния ден на Валя.

    И после Валя твърди, че аз съм побъркан :)
  • 42 Дедо Киро

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    Вай вай вай!! Тия двама " министри" се оказаха по-тъпи и от бившите,Младенчо и Киро Пенсионера!!!
  • 43 Предложение

    6 0 Отговор
    Всеки пенсионер, който има нужда от лекарства след 10 часа да звъни на вътрешния и здравния министър да отиват да им купуват, ако министрите откажат и човека почине да бъдат съдени за умишлено убийство.
  • 44 Гепим вашите парички

    6 0 Отговор
    Работата освобождава каза премиера а МВР ще следят пенсионерите да не ходят за хляб след 10 часа! Направо да слагат по една червена лента отрядник или с преч кръст и да ги ловят тия лоши пенсионери които не спазват заповедта.
  • 45 Хахаха

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "Валя":

    Предлагам Валя да каже от кой град е, или за по сигурно от коя област е и там да се забрани на всички граждани да влизат в магазини, аптеки, банки и т.н. защото единствено Валя работила в цяла България:) Пенсионерите от въпросната област да имат право да пазаруват в населени места отдалечени на не по малко от 100 км от града на Валя:)
  • 46 Ехааааа

    4 0 Отговор
    До преди тази статия се чудих защо шефа на МВР и Гешев дават само условни присъди на убийци, крадци и изнасилвачи, но сега вече ми се изясни - пазят местата в затворите за пенсионери купили си хляб и лекарства след 10 часа. Браво Терзийски! Браво Гешев!
  • 47 Мила, Валя,

    5 0 Отговор

    До коментар #23 от "Валя":

    Никога, ама никога не бих ви поставила плюс за подобен коментар, но пръстът ми направи тази грешка, поради което токущо го захапах! С тази си омраза към възрастните(ох, пръстът ме боли) приввлякохте толкова негативизъм, че няма нужда да се чудите защо ви се случва това, което ви се случва! Изглежда забравихте, че си пожелаваме здраве и живот, което означава дълголетие! Интересно... какво ще ви ужасява като навъртите още някоя и друга годинка?! Освен това спокойно може да получите прозвището Валя - Зоркото око(въпреки че стоката се опипва не само от пенсионерите, но те са трън в очите ви).
  • 48 JEFF

    5 0 Отговор
    Що за глупости са това ? Кой когато иска тогава ще пазарува. Ако съм на 64 г. каква е разликата ? Остава да ни казват и в кой магазин да си харчим парите. Пазарувам сутрин, после съм на фитнес, разходка, покер и други удоволствия, и аз съм европеец все пак.
  • 49 А сега де

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Това е положението после кой виновен":

    Ти що търсиш по това време в магазина бе, синко? За тебе работа няма ли?
  • 50 ТГЩ

    3 0 Отговор

    До коментар #40 от "bravo":

    Верно е карат служебните коли едва едва, правят задръствания, тежкареят, вижте ме кой съм аз - началника на пътя със синята лампа , простотия, всичката ни полиция е такава и в малките градчета същото.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Ако пАнсионер български "цъфне" у магазин в 10.00.01 часа да се разстрелва на място.!!! Нали много се хвалят, че по времето на Тодор Първи Правешки били много дисциплинирани...?
    Така или иначе са в "Разход" - поне да е по навреме.......
    Това за 400-500 левовите на месец.
    Тези над 1000 лева месечна захранка да не се закачат - те са национално богатство. В гладните години те ще ни кажат, от къде да намерим зърно за посев !!!
  • 53 топик 55

    1 0 Отговор
    Сложете милиционер пред всеки магазин и аптека и глобявайте.И понеже възрастните не могат да влязат в магазините стоят пред тях и молят влизащите да им напазаруват.Това с очите си го видях днес.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове