Last news in Fakti

22 Ноември, 2020 14:22 11 673 36

Хематолог обясни защо в България има толкова смъртни случаи от COVID-19

  • хематолог-
  • смъртни случаи-
  • коронавирус

В България Ремдесивир се прилага изключително неправилно

Хематолог обясни защо в България има толкова смъртни случаи от COVID-19 - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Ремдесивир е много добро лекарство, просто трябва да се прилага в комбинация с друго. Например с кръвна плазма дава много добри резултати. В България Ремдесивир се прилага изключително неправилно. То трябва да се прилага, когато има вирус в човешкто тяло – първите 6 дни. При по-тежко болните може вирусът да го има и до 20-ия ден, но трябва да се докаже това. Иначе взимаш едно лекарство, от което получаваш само страничните му ефекти. От думите му стана ясно, че Ремдесивирът се препоръчва само в началото. Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" хематологът д-р Чавдар Ботев, консултант на Националната пациентска организация.

„Здравният министър е изправен пред една много голяма отговорност. Той трябва да представи експерти. Азитромицинът с хлорокина по протокол при тежки увреждания на белия дроб е 80%, при Дермектин е 40% и ние сме избрали 80% - по-високата смъртност", даде пример той.

На въпрос защо Световната здравна организация изключи Ремдесивир от борбата с коронавируса, хематологът каза, че това е ответна рекация заради решението на САЩ да спре финансирането на СЗО. Ремдесивир пък е американски медикамент.

По думите му високата смъртност от COVID-19 в България се дължи на това, че много от научно доказаните факти не са дошли още у нас.

Д-р Ботев обясни, че препаратът "Ивермектин" лекува над 20 вида вирусни заболявания и огромен брой паразитни. Според него в Израел наистина е доказана ефективността му. Това лекарство е приемано от 4 млрд. души.

"В България го нямаме регистрирано. Изпълнителната агенция по лекарствата трябва да действа по-бързо", отбеляза той и допълни, че това лекарство за 48 часа намалява количеството вирус 99,97 пъти. Ивермектинът може да се приема и с профилактична цел, а в комбинация и с терапевтична цел. Много добри резултати дава в комбинация с Доксициклин, обясни специалистът.

Хематологът подчерта, че при неправилна ваксина може да има висок бум на автоимунните заболявания.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Т444444

    46 10 Отговор
    Къде са 300милиона лева за комисионните на изтребители ф16 блок 70 купени преди 15месеца кеш в сметката на федералния резерв на САЩ.

    Коментиран от #12, #14, #30

  • 2 Хематолога да ме хване за

    17 23 Отговор
    ......и да го изтръска!
    Писна ми от тези гадове лъжливи и всезнаещи!

    Коментиран от #6

  • 3 Боки съм

    41 14 Отговор
    Има много умрели щото меркел ми каза че за секи умрел ше ми дава евраци и затва сега бегето ше има повече умрели от целия китайски народ
  • 4 Българка

    52 7 Отговор
    Незнанието не те оневинява. Защо след толкова научни статии и масово прилагане на ремдисивир, в България го прилагат неправилно? Кой носи отговорност? Къде е здравният министър и главният лечител Борисов? Поемете наказателна отговорност за действия и бездействия, довели до смърт на повече от един човек
    Оставки, съд и затвор
  • 5 Маргинал

    59 8 Отговор
    Организация Нулева, Хаос и Простотия, ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ.
  • 6 ти да ме хванеш за и да ме поразходиш

    21 4 Отговор

    До коментар #2 от "Хематолога да ме хване за":

    вместо да пишеш тъпотии.

    Коментиран от #19

  • 7 Гост

    14 28 Отговор
    Защото има мангъровисти, затова.
  • 8 ААА

    33 2 Отговор
    Борбата , кой ще наложи своя медицински продукт за борба с К-19 , е безмилостно жестока , борбата както е казал поета - Е епична, а до тогава някой ще умре , но какво тук значи някаква си личност ?
  • 9 ХХХ

    14 6 Отговор
    Бах ти тъпнята - все едно да кажеш, че са забранвили хлорокина, защото е о Китай /ма те си го правят... и епидемията там отзвуча, а САЩ НЕ Е!!!/ Това е просто оправдание за закупуването на ОТРОВНИЯ Ремдесивир - някой трябва да го излапа...
  • 10 Антон

    34 8 Отговор
    Покрай тоя вирус, всевъзможни пишман специалисти се надпреварват в приказване! Абе да ви питам, предишни години страхувахте ли се от грип, кашлица, хрема. Сякаш пневмонията съществува от миналия месец. Страхувайте се и живейте в страх - удариха ви точно там, където най-много ще ви заболи -че може да загубите мишкарското си съществуване.
  • 11 Не оставяйте

    27 3 Отговор
    Словесната помия да замъглява съзнанието ви. Досега няма политик умрял от вируса.

    Коментиран от #31

  • 12 сащисан

    10 4 Отговор

    До коментар #1 от "Т444444":

    Е, нали си отговорил - в сметката на федералния резерв на САЩ.
    Бегай да ревеш пред Козяк- нашите партнери.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Това ли

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Т444444":

    Е темата или е друга? Всички знаем за Блок, ф16 и много други които ти не ги знаеш дори. Много добра статия от изказа на Г-н Любенов. Има още какво да научи и му убягват много основни неща. Желая му успехи от сърце.
  • 15 Космат гръб

    5 3 Отговор
    Глупости на търкалета! Тоя лъже като за световно! Ивермектин още не е одобрен за лечение на ковид в света. Всичко това което казва за ефективността е така, но за инвитро.
  • 16 К.К.

    7 0 Отговор
    Давайте ивермектин, поне глистите и крастата ще изчисти.
  • 17 Петков

    17 1 Отговор
    Три въпроса г-н Министъра с ботоксовото лице, изскубаните вежди и изкуствената коса:

    1. Кой и как одобри триетажна сграда без асансьор да бъде преобразувана в КОВИД болница?
    2. След като я одобрихте с какво я оборудвахте?
    3. След като казвате няма хаос, значи ли , че всичко е планирано да се усвоят едни милиони?
  • 18 Историк

    15 4 Отговор
    Бойко Борисов ще бъде запомнен от историята с прозвището си Болгароубиеца!
  • 19 И мен, и мен

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "ти да ме хванеш за и да ме поразходиш":

    Добре му го казваш, ще чакам ред и му кажи да си измие ръцете
  • 20 стоян

    19 2 Отговор
    Боко Тиквата даде милиарди са самолети.В същото време здравеопазването е в тотален колапс.Впрочем всичко е в тотален колапс.Но за обикновеният българин.Само да си припомним,че за Домусчиев беше затворена цяла болница.Има две Българии-за роби и за властимащи.На 14 декември цяла България трябва да се изсипе в София.Разправата трябва да е брутална.
  • 21 Барба

    2 6 Отговор
    Болшинството тука храни лекарите че да неграмотни. Ем пийте урина и се лекувайте със слънчеви бани като много знаете бе
  • 22 Бончо

    11 1 Отговор
    Голяма смъртност ако това е вярно.
    Няма лечение с медикамента Р-вир,щото го има ама е малко.
    Плазма няма щото не купили апарати.Не плащат на кръводарителите добри пари-няма стимул.
    Няма инфекционисти,пулмолози,интернисти,реаниматори на първа линия.
    Няма и легла май.Но има доброволци медици -санитари.Те ще ви спасят.Отделно политици,директори и др активисти.Те също разбират от инфекцията.Извод:Трябва си мед.кадри,акъл,пари и смелост.
  • 23 Хммм

    10 2 Отговор
    Изненада.. Шок. В България смъртността е висока поради липса на кадърни специалисти и качествени лекарства. Шок! Кой да си представи...
    Оставка, мутро!!!!!
  • 24 арматура

    8 2 Отговор
    Този човек определено е навътре в нещата . Много логика и здрав разум и независимо кой какво мисли и казва ( всеки има право на това ) аз го поздравявам и като човек който вече премина през така наречения "вирус " . Много добре намекна за зависимостта от американските настроения а още повече някой трябва да обясни на хората колко струва тоя златен Рамдесивир . Лично мое мнение е че точно сега много страни играят игра поръчана пак от американците . И стига вече сме си затваряли очите че цялата работа си е тяхна поръчка защото то вече е очевадно . Заради ненормалните психарии на група откачалки играещи си на Господ , целия свят сърба попарата . Е до кога така бе?
  • 25 Баба Марта

    5 1 Отговор
    Има много умрели, защото единственият, който преглежда е Мангъров. Личните лекари взимат огромни пари за „прегледи“ по телефона. Двама колеги се влошиха след такива прегледи и изписаните антибиотици.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 456456

    4 1 Отговор
    Неизвестния хематолог ме зарадва , малко са трезво мислещите хора които си разбират от работата и помнят наученото . Все пак още има лъч светлинка докато ги има .
  • 29 Тошко

    10 0 Отговор
    Цялата организация е направена така, че първите 6 дни си стоиш в къщи и се влошаваш. Тренираш да се обадиш на някакъв телефон. И чак когато вече няма с какво да те лекуват ( минали са примерно 10 дни), тогава евентуално влизаш в болница, усвояват се парите, и те лекуват с молитви. Освен Ремдесивир, има още няколко лекарства, които действат добре. Но всичките са приложими в първите няколко дни. След това само странични ефекти.
    Вече многократно беше казано, че лечението е ефективно, когато започне веднага и не се позволява да се влошиш. НО трябва да е под наблюдение на лекар. Не само да си говориш по телефона, а да ти се взимат кръвни изследвания през 2-3 дни, за да се уточнява какво да ти се дава.
  • 30 Манги

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Т444444":

    Много питаш ей, внимавай.,Мишо
  • 31 Манги

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Не оставяйте":

    Политиците не са хора. В 2та смисла
  • 32 Пламен

    2 2 Отговор
    Така, затова, който има нещо останало набръчкано в киферицата, и не аботи в ГЕРБ или да е Айти, и е под 63години, да не купува 63инчов телевизор от Технополис, ами да събира някой лев зимата, и напролет да "отлита" за белите страни. Животът е да се живее, не да се вика "оставка"! Като трябва, ще миеш чиний две години, ама после се изправяш, и си човек. На топло си, на чисто, имаш на масата, децата ти играят щастливи, имаш семейна почивка два пъти в годината. Замислете се, вие ли сте по-глупави от цианти с пети клас, или вярно сте търтей! Тука да седим и да чакаме ред за ешафода, ние сме си виновни.

    Коментиран от #34

  • 33 НИНОВА

    7 0 Отговор
    Я ЛЕКУВАХА С РЕМДЕСИВИР. ПРИЕХА Я ВЕДНАГА ВЪВ ВМИ. И БЕШЕ НА СИСТЕМИ 5 ДНИ. ИЗЛЕКУВАНА. БЕЗ УСЛОЖНЕНИЯ НИКАКВИ. ПИТАЙТЕ Я!!! А вие си чакайте вкъщи да се влошите!!!!!!!
  • 34 И ииии

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Пламен":

    ...за кои страни по- точно говориш???
  • 35 дядо ви от бг

    0 0 Отговор
    хора, не вярвайте на продавачите на просташки " лакарства" няма такива лекарства за вируси!!! грип, но този път кой го измисли? сега започват с нано частици ваксини!!??!!?? значи не посмяха да използват срещу рака, понеже не знаели къде отиват наното, а за някакъв грип ще пуснат!!!! а да видим кой ще се ваксинира, като Франция, която върна 43 милиона ваксини тамифлу на новартис преди време!
  • 36 XYZ

    3 1 Отговор
    Ще ви кажа как изкарах ковид 19 и какви симптоми имах.Винаги е добре да разбереш,как се посреща от другите нещо,което ти предстои.Няма човек,който да може да се опази а ваксините не ги препоръчвам(мое мнение).На 66 съм,180см 95кг и не съм влизал в болница за нищо.Взимам само хапове за стомаха(за регулиране на бактериите).Така...първите 3 дена имах страхотна суха кашлица и от нея получих мускулна треска на коремните мускули и ми пречеше през ноща за сън.Нямах темперетура.Изпих 2-3 чая за това време,но си купих сироп за суха кашлица Stilaхх,който ползвах 4 дена.Сутрин като станех не можех да дишам или по точно да издишам въздуха от дробовете.Задъхвах се при движение.Кислорода в кръвта ми беше паднал на 94% а трябва да бъде 98%(имам и часовник и уред да го меря).след 7 дена спрях сиропа за суха кашлица и си купих за мокра Mucosolvan.Имах хрипове през цялото време,но след сиропа 4 дена,започнаха да затихват и да спя спокойно.Имах главоболие през два дена,което потуших с Беналгин.След 18 дена се почуствах здрав без кашлица,без хрипове и нормален процент на кислорода 98%.Антибиотици не взимам,защото вредят както на черния дроб и стомаха,така и на имунната система.Най лесния начин да разбере човек,дали има проблем с гърдите и дишането е като изведнъж издиша докрай въздуха от дробовете и задържи за момент без въздух.Ако не се закашля е здрав.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове