Last news in Fakti

22 Ноември, 2020 16:34 5 601 28

Издъхналият лекар от Пловдив отказал лечение в болница, за да не натоварва системата

  • доктор кирил еленски-
  • covid

До последния ден доктор Еленски е вдигал телефона на своите пациенти

Издъхналият лекар от Пловдив отказал лечение в болница, за да не натоварва системата - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Сред починалите с коронавирусна инфекция е и доктор Кирил Еленски от Пловдив, който отказал лечение в болнично заведение, за да не натоварва системата, предава Bg On Air.

"Няма нито един случай в целия ми живот през тия 20 години, в които да не е вдигал телефона", споделя издателят Манол Пейков, който е пациент на доктор Кирил Еленски от 20 години.

Описва го като човек, отдаден на професията, опитен, открит и мъдър, вдъхващ спокойствие и оптимизъм, член на семейството.

До последния ден доктор Еленски е вдигал телефона на своите пациенти. Отказал да влезе в болница, за да се лекува от коронавирус.

В четвъртък звъннал на Манол Пейков, за да го помоли за апарата за обдишване, купен за бащата на издателя преди години.

"В момента искат да ме приемат в болница, ама в момента само това ми липсва" - не знам какво стоеше зад тези думи – дали това, че иска да продължи да си върши работата, да продължи да бъде полезен, дали това, че не иска да вземе легло, но допускам че по-скоро желанието му да бъде на разположение на самия себе си и на пациентите си", обясни още издателят.
Ден по-късно става ясно, че доктор Еленски е починал.

През годините д-р Еленски е един от дейните членове на БЛС, а по късно и зам.-председател на Управителния съвет.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да почива в мир!

    30 6 Отговор
    Но защо започвате да публикувате вчерашните статии втори път? Това е минимум втората такава за днес.
  • 2 62 ИНФАРКТ

    24 10 Отговор
    НАЛИ ВЗЕРА ПОБЛИКУВАХТЕ СЪЩОТО САМО ЧЕ С НЕГОВА СНИМКА А СЕГА Е НАПИСАНО КАКТО УЖ ЧЕ НЯКОЙ ДРУГ Е УМРЯЛ ОТ ИНФАРКТ А НЕ ТОЗИ ЧОВЕК,БЕЗ СЪДЕБНА АУТОПСИЯ Е ЛЪЖА ЧЕ Е ПОЧИНАЛ ОТ КОРОНА-ЛЪЖАТА!

    Коментиран от #6

  • 3 Бат Бойко крадеца на детски

    8 6 Отговор
    Ето това е истински гербаджия , готов да умре за мен.
  • 4 Просто

    12 5 Отговор
    Управляващите лъжат за размера на проблема. Всичко е тотално трагично. Тестове не се правя и то умишлено. Заразените са в пъти повече. Болните са оставени, ако го преживеят, преживеят. Ако се усложнят и случайно имат късмета изобщо да стигнат до медицинска помощ може и да бъдат тествани и да влезнат в бройките на статистиката с ковид. Инак са просто починали.
    Общата смъртност от всичко за 44 седмица е 30% повече отколко е била през последните 5 години за тази седмица това са 600 човека повече. За 45 седмица е 40% по-голяма т.е са починали с 1000 човека в повече спрямо предходните 5 години. А някои обясняват как лъжели и надували болните. Лъжат, но не като надуват, а като изкуствено намаляват чрез целенасочено не тестване.
    Честит законен геноцид на всички мерки не са необходими нали.
  • 5 ША са мря яко

    8 2 Отговор
    Оня дет го каза е знаел че и от пучи вьшки да са заразиш натоварваш крадливата система ЩОТ има по документи болници ама доктори няма....
  • 6 Centurion

    9 12 Отговор

    До коментар #2 от "62 ИНФАРКТ":

    Трябва да се подхранва темата за Ковид,и да се подгрява тъпото население,да могат по лесно да му набутат спринцовката с новият белтък.Започвам да разбирам организаторите на това глобално мероприятие,и да им симпатизирам,към такива овце,такова отношение.Биле хора,какви хора,това е добитък.

    Коментиран от #10

  • 7 Маргинал

    7 1 Отговор
    Организация Нулева, Хаос и Простотия, ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ.
  • 8 Колега

    16 1 Отговор
    Светъл път на душата ти, докторе!
  • 9 Илияда

    9 5 Отговор
    Още един невинен лекар, жертва на ковидиотите в БГ сеещи масова зараза. Епопея на Забравените.
  • 10 Д р Щросмайер

    4 6 Отговор

    До коментар #6 от "Centurion":

    Ти си абсолютен..., пардон, ще ме изтрият... ти обратното на умен. Такива като теб се заразяват здраво и приключват кофти.

    Коментиран от #16, #21

  • 11 Жоро

    14 1 Отговор
    Тестове не се правят.Целта е да накарат хората да си платят по 100 лева за тест.
  • 12 Учуден

    6 6 Отговор
    Как така всичките умрели доктори са ангели пък всеки ден четем как убиват хора с мързела си и некомпетентността си!
  • 13 Така трябва

    7 7 Отговор
    За всеки един убит от бялата мафия да гинат двама търгаши в бели престилки. Между другото до нова година ли ще четем за тоя доФтор, други починали български граждани няма ли или те не са крали достатъчно за да ги има по медиите.
  • 14 Истински Българин

    3 14 Отговор
    Будала! Трябваше да отидеш в болницата! По-добре ти да беше жив, вместо някакви си 70+, от които няма полза за държавата. Но като си ограничен гербав, нищо не може да се направи за теб
  • 15 Ехааааа

    5 12 Отговор
    От статията разбрахме две неща: първо 20 години е лекувал по телефона /много трудоемка дейност равна с тази на миньорите/ и второ за разлика от оставените да умрат на стълбите трудно дишащи българи той е имал кислириден апарат вкъщи. С други думи: бил е високоплатен телефонист.

    Коментиран от #17

  • 16 Centurion

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Д р Щросмайер":

    Всеки със съдбата си!Страха не спира смъртта, стеаха спира живота!Аз няма да кажа нищо лошо за теб,само ще ти пожелая един ден да прогледнеш!!!

    Коментиран от #19

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Наблюдател

    1 3 Отговор
    Къде е сега оня серсем с ник ГРАД КОЗЛОДУЙ да пише бяла мафия.???
  • 19 Дед

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "Centurion":

    Много си прав. Супер отговор за слепец.
  • 20 Матей

    3 1 Отговор
    Казал:само това ми липсва--важна зацепка какво се е случило.И зключваме да се е принесъл в жертва сам пред божеството буда.Не искал да заема легло,м-да,след като много хипохондрици ги заемат профилактично,окупират специалните отделения чрез много пари.Същевременно ефективното самостоятелно лечение е забранено и невъзможно,уж някой си щял да използва антибиотици за лечения на ковид,въх,много страшно.Самолечение е разрешено само с чай и аспирин,алилуя!Във всяка реклама се декламира--преди употреба,прочети листовката.Или се чуди какво да правиш и докато се маеш,може яко да хвърлиш топа.Чудесно,прекрасно,за боко енд ко,той нали си е добре,надува си бузите и пуфти като локомотив.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Отровното трио

    4 4 Отговор
    Направена ли е аутопсия? Или и този човечец е писан с измисленият от ГЕРБ коронавирус

    Коментиран от #23

  • 23 Centurion

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Отровното трио":

    Абе как ще направят аутопсия,нали ще се провали схемата.Доктор Стоян Алексов председател на асоциацията на Патоанатомите в България го каза ясно в интервю.Стсниеищрто на Европейските патоанатоми изразено на техен форум по въпросите на Ковид е ,че няма нито един човек починал от Ковид!Ама явно Онези смешници от щаба дето не са виждали болен знаят повече от патолозите!!!Живота е прост,но не е за прости хора,!
  • 24 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 0 Отговор
    БОГ да прости господин ЛЕКАРЯ
  • 25 Без значенияа

    0 2 Отговор
    А знаете ли че кого посинал от кови19 в кофчега има желязо каманини а хората кадеса витрв това сицияално и не дават да се отварияа кофчека а вече слчете станаха нияаколко има много лоши хора нияамт страх отбиват хората честно бизнес скрто под рака госоту да накаже е такива та земаханин за майтап

    Коментиран от #26

  • 26 Без значенияа

    0 2 Отговор

    До коментар #25 от "Без значенияа":

    А знаете ли че кого починал от кови19 в кофчега има желязо каманини а хората кадеса витрв това сицияално и не дават да се отварияа кофчека а вече случете станаха нияаколко има много лоши хора нияамт страх обиват хората бизнес скрто под рака госоту да накаже е такива та земаханин за майтап
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 кочо

    0 0 Отговор
    ЛЕКАРИТЕ НЕ СЕ САМОУБИВАТ.ТЕ СА ДАЛИ КЛЕТВА ЗА ДА СПАСЯВАТ ЖИВОТИ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове