Last news in Fakti

2 Декември, 2020 15:40 3 766 30

Прокуратурата праща опозиционен журналист на психиатрична експертиза

  • стоян тончев-
  • психиатрична експертиза

Такава вече му е направена в началото на годината

Прокуратурата праща опозиционен журналист на психиатрична експертиза - 1

Прокуратурата с нова репресия срещу опозиционен журналист. Държавното обвинение е възложило да се извърши съдебно-психиатрична експертиза на Стоян Тончев. За това съобщи самият той във фейсбук.

„Институционалните репресии над мен от полиция и прокуратура продължават! Току-що ми се обадиха от МВР, разследващ полицай Чалъков. След вчерашното ми интервю с Цветан Василев ми е назначена съдебно-психиатрична експертиза от прокуратурата на Иван Гешев за 8 декември“.

Стоян Тончев е от журналистите, които остро критикуват настоящото управление на ГЕРБ.

В началото на тази година той бе принудително вкаран в психиатрията в Бургас, след като полицията го извади от дома му в Поморие, за да разпознае нападателите си. По този случай през февруари срещу Стоян бе образувано досъдебно производство за хулиганство.

10 месеца по-късно разследващите решават, че във връзка с това разследване на журналиста трябва да се извърши нова психиатрична експертиза, макар такава да е направенa още в началото на годината. Тя доказва, че Тончев е психически здрав, но има постравматичен стрес заради преживения зверски побой над него през 2016 година, при който той едва не загуби живота си. Пред "Фрог" Стоян Тончев заяви:

„Вече се консултирах с адвоката си. Той ме информира ,че съм в правото си да откажа да бъда подложен на нова експертиза, тъй като тя не корелира с деянието, за което имам образувано досъдебно производство. Прокуратурата за съжаление не иска да открие всеизвестните поръчители на побоя над мен. Той бе поръчан от ГЕРБ и ДПС, от Боянските и Берлински сараи. Всичко се прави с цел да ме сплашат и да спра да пиша.

Изготвената през февруари съдебно-психиатрична експертиза вече доказа, че съм психично здрав. Дори съм приключил успешно с тестовете за по-малко от даденото време. Става въпрос за досъдебно производство за хулиганстно. Случващото се е репресия, дискриминация и погазване на моите човешки права.

Оказва се, че в продължение на 8 месеца търсят вещи лица. Днес полицията ми предложи дори, ако нямам възможност да пътувам до Бургас, те да ме закарат. Същото се случи през февруари. Тогава полицията чрез измама ме изведе от дома ми, казвайки, че трябва да отида на разпознаване на мои нападатели. Бях буквално отвлечен.

Бяха събрани най-корумпираните полицаи, които да изпълнят поръчката. Не ми позволиха да се обадя нито на адвокат, нито на близък. Пред психиатрията чаках 40 минути, а полицаят Кирязов един час говори вътре с лекарката Милканова, за да направят сговор и да впише, че трябва да бъде настанен. На следващият ден директорът на психиатрията ми каза, че не може да ме държи там, защото съм разумен.

Аз отказах лечение, но въпреки това медицинска сестра идваше и се опитваше да ми постави инжекция. Отказалите лечение ги настаняват в стая-изолатор, където трябва да си сам. При мен, обаче имаше човек. В стаята за изолатор трябва да бъдат сами, но вътре имаше и друг човек. Той ми каза, че са го взели без повод и са го вкарали при мен в психиатрията“.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гошо

    15 37 Отговор
    Веднага да го обявят за дисидент и да му се даде пенсия
  • 3 Маргинал

    47 9 Отговор
    Уелкъм ту Бойкостан.
  • 4 бай Иван

    51 9 Отговор
    Така работи ГЕСТАПО на вожда а той нищо не знае.
  • 5 100% антидемократично ОСТАВКА

    45 8 Отговор
    Подобни приоми са присъщи на ГЕРБ.
  • 6 ГЕШЕВ НЕ СИ

    18 7 Отговор
    ОРИГИНАЛЕН.И В СССР СА ВКАРВАЛИ ДИСИДЕНДИТЕ В ПСИХУШКИТЕ.И ПАК НЕ ИМ ПОМОГНА.ТА И НА ТОВА ТРИО НЯМА , ВЕЧЕ СА ПЪТНИЦИ
  • 7 истина е

    8 16 Отговор
    тиквената мафия е непонедима !!!
  • 8 Киро

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "Ром":

    що у туй ром бре ???

    Коментиран от #10

  • 9 Тиквата

    29 5 Отговор
    е тежко луд. Справка ФАЦ. Него кога?
  • 10 Ром

    4 4 Отговор

    До коментар #8 от "Киро":

    Искам държавна подкрепа на семейството му!
  • 11 Оффф

    27 7 Отговор
    Като ги знам паихиатрите на хонорар от съда, колко са компетентни и морални, ме хваща жал за това момче!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 СТРАШНИЯТ СЪД

    25 6 Отговор
    БОРИСОВ ГОСПОД ДА ТЕ НАКАЖЕ!
  • 14 аасд

    15 21 Отговор
    Няма луд, който да се признае за такъв.

    Коментиран от #16

  • 15 тъжно е

    27 5 Отговор
    Нищо вече не ни учудва . Гербаджиите си постигнаха целта, като обезцениха и сринаха всички държавни институции та дори и доверието в болниците и лекарите. С една дума, държавата е срината.
    И защо ли му вярвам на журналиста, защото знам абсолютно сходен случай. Поздравления за психиатрите от Бургас, че не са се поддали.
  • 16 елементарно

    14 1 Отговор

    До коментар #14 от "аасд":

    По тая причина могат да ни сложат в тая графи всички, особено неудобните.
    Ти би ли казал/а че си луд ??????????
  • 17 Тъпу тролче

    18 6 Отговор
    Така е! Само тиквата и каскета са нормални, а всички останали сме за освидетелстване щом ги търпим още!
  • 18 СусБе

    13 3 Отговор
    Ще има много народ за ЦСЗ след изборите!!!
  • 19 Тулупа подлуди населението

    10 6 Отговор
    С лъжи , кражби и гьонсуратлък.
  • 20 оня с коня

    10 17 Отговор
    Да прочетем например следното изречение на Тончев:"Тогава Полицията/през Февруари/ ЧРЕЗ ИЗМАМА ме изведе от Дома ми,казвайки че трябва да отида на разпознаване на мои Нападатели.Бях буквално ОТВЛЕЧЕН."Та къде е логиката Полицаите първо да го извеждат чрез "измама",пък после да решат и да го "отвличат"?Естествено че тоя Човек е "Луд за връзване",ама не си струва въжето.А да смятаме ли подобни индивиди с ПОРЪЧАНИ от определени Политико-икономически Кръгове Действия какъв Масраф причиняват на Полиция,Съдебни власти,Медицински персонал и т.н. докато се занимават с тях?

    Коментиран от #26, #30

  • 21 Behemoth

    10 1 Отговор
    Абе верно ли че че трябвало да държим ГЕРБ за да не се върнат комунистите отпреди априлския пленум? ХАХАХА

    Коментиран от #25

  • 22 САМО КАЗВАМ

    9 10 Отговор
    ТОЯ СИ Е ТЪКМО ЗА ПСИХИАТРИЯТА......И ТОЙ СИ ЗНАЕ ЗАЩО.....
  • 23 Лала

    10 4 Отговор
    Щом критикуваш властта вече те изкарват луд. Това са репресии от едно отминало време.
  • 24 Правилно

    4 8 Отговор
    Има физиологични промени след побоя. Фиксирал се е на служба извън България, но срещу България.
  • 25 На дядо ти

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Behemoth":

    призрака ще се върне:)))
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 chi

    1 1 Отговор
    Как не им омръзна да мислят толкова простотий?
  • 28 Майн Кампф

    5 3 Отговор
    И защо да не го пратят на експертиза , да не би журналистите да се смятат за богопомазани или недосегаеми , просто всеки драскач на простотии трябва да си носи отговорността .
  • 29 БГКенеф

    3 1 Отговор
    Така правят с неудобните в бг-дупката. Знам и за много други такива случаи. Отиват и отвличат човека насила после се мъчат да го предизвикат към "буйстване" след, което го връзват и му бият торазин. После човека се събужда в диспансер...Става дума за напълно нормални хора. В същото време луд, който напада възрастни хора се изписва "психически стабилен" след 10 минути преглед... дефакто половин час след нападение са на свобода ! За съжаление момчето не лъже...срамво е да си българин
  • 30 Йо Несбьо

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "оня с коня":

    Добре де, ако полицаи в униформа ти кажат, че ще трябва да ти покажат снимки на евентуалните ти нападатели в районното, а вместо това те закарат в психиатрията, измама ли е?! Нали уж нападателите ще разпознават?! Ако прокуратурата се съмнява в психическото здраве на някого, нека се обоснове. Нека кажат защо. Ако Тончев твърди, че това са лица, изпратени от някого от ГЕРБ или ДПС и не може да го докаже, то това е клевета, но не доказва психическо заболяване. На мен също са ми дрънкали много често, че съм луд, защото нарушавам нечии интереси. Следва дискредитиране, квичене, плюете, вой навсякъде, където може, за да бъде човек злепоставен. Това не е само в България и само с настоящата власт. Това е нормална защитна реакция на оставащите се да си запазят привилегировано положение...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове