Last news in Fakti

6 Декември, 2020 07:04 9 471 54

Христо Терзийски: Всички служители на МВР заслужават увеличение на заплатите, но...

  • христо терзийски-
  • мвр-
  • заплати

Ще можем да говорим догодина за още увеличение на заплатите, ако бъдат преодолени икономическите последици от пандемията, каза министърът

Христо Терзийски: Всички служители на МВР заслужават увеличение на заплатите, но... - 1
Снимка: БГНЕС

Увеличението на заплатите в структурите на МВР за идната година ще бъде с 15%, макар от синдикатите да продължават да настояват за двойно по-висок ръст на увеличението. Икономическата ситуация в страната е такава, че това са максималните възможности на държавата, и се надява през 2021 г. дефектът от коронакризата да започне да отшумява, за да може заплатите да станат още по-справедливи.

Това коментира министърът на вътрешните работи Христо Терзийски в ефира на "Канал 3", цитиран от "Евроком".

„Нормално е всеки човек, който извършва някаква професионална дейност, да се стреми към по-висока заплата. Ние започнахме преговори в нашето министерство с всичките синдикати. Основното нещо е, че в нашето министерство работят над 40 хил. служители. 15% увеличение на разходите за заплати е 231,5 млн. лв. Увеличението на основната заплата води след себе си още едно увеличение в зависимост от това, дали даден служител има по-голям стаж. Всичките ни служители заслужават увеличение на заплатите, но такива са възможностите на държавата в момента. Ще можем да говорим догодина за още увеличение на заплатите, ако бъдат преодолени икономическите последици от пандемията“, каза министърът.

Друга промяна, която ще настъпи от 1 януари, е финансиране на 13 хил. служители, които полагат извънреден труд.

Относно противоепидемичните мерки Терзийски заяви, че още в самото начало след влизането в сила на заповедта са получени сигнали за заведения, които работят. Веднага са предприети мерки и са установени нарушителите.

Глобите, които се налагат за физически лица са от 300 до 1000 лв., но проверките са комплексни и включват инспекция по труда и храните, което прави глобите солени за нарушители.

Терзийски отбеляза, че всъщност много от сигналите се подават и от хора работещи в бранша, които установяват, че конкуренцията си позволява нарушения.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сигурно

    46 10 Отговор
    И по 5 хил. лв. да им станат заплатите , нищо няма да се промени ! Швеите ще продължават безнаказано да крадат , бият и трепят !
  • 2 Анонимен

    73 2 Отговор
    Пари няма, защото ГЕРБ не развива икономиката. БВП на България се е увеличил само с 30% за 11 години, а в Румъния с 205%.При едни и същи евро средата в един и същи ден приети в ЕС , но те изглежда не крадат, като Бойко и компания. Лошо управление с некадърници.

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 БАЙ Х@Й

    47 9 Отговор
    Колко трябва да е увеличението за полицая хванат с подкуп ? Колко да е за групите разбили врати на грешни жилища и проснали на земята шашардисаните обитатели ? Колко да е за потриващите ръце и несмеещи да влязат в явно работещите заведеният срещу които е подаден сигнал ? А колко за гавазите били студенти и журналисти ? Какво става с " родната милиция - биещото сърце на партията" ???

    Коментиран от #7

  • 5 БАЙ Х@Й

    18 3 Отговор

    До коментар #2 от "Анонимен":

    С този факт искам да покажа , че дори сме по-зле от това което пишеш!
  • 6 Румелиец

    7 15 Отговор
    В Турция полицията е гарант за сигурност.Братя да не се чудим къде ни е мястото,за достойни старини,за достоен труд изберете и да вървим!!!

    Коментиран от #33

  • 7 Гост

    29 2 Отговор

    До коментар #4 от "БАЙ Х@Й":

    Изискват се законови промени срещу корупцията Аз съм за повишаване на заплатите на полицаите, но и трябват законови промени за да биват наказвани строго корумпираните ченгета. Но ни едното няма да стане защото така е удобно на властта.

    Коментиран от #9

  • 8 Лично мнение

    42 4 Отговор
    Смятам, че половината от полицаите са абсолютни калинки, лишени от експертност и собствено мислене, непознаващи дори закона за МВР, грубо нарушаващи правата на гражданите. Не е необходимо да се издържат много служители, а такива които могат да мислят и действат. Никакви пари за МВР докато не се самоактуализира, всички служители трябва да преминават годишни тестове не само по физическа подготовка, но и по знания, както и психологическа пригодност. Също така пълна ревизия на подаваните сигнали от гражданите и оказвания натиск същите да бъдат изтегляни за да се отчитат отлични резултати как е намаляла например престъпността и др. престъпления.

    Коментиран от #16

  • 9 БАЙ Х@Й

    18 2 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Заплатите им веднага ще се вдигнат поне двойно , АКО ПАРИТЕ ПО СТАТИЯТА ЗАПЛАТИ ОСТАНАТ СЪЩИТЕ И ИЗРАВНЯТ СЪОТНОШЕНИЕТО НА ПОЛИЦАИТЕ СПРЯМО НАСЕЛЕНИЕТО У НАС КАТО В ГЕРМАНИЯ НАПРИМЕР!
  • 10 БАЙ Х@Й

    14 1 Отговор
    Полицаи на 100'000 души :::::: Германия-304, Великобритания-275, Естония-241, Швейцария-223, Холандия- 216, Румъния- 209 ...
  • 11 big

    25 11 Отговор
    Няма нито един служител, който да заслужава заплатата си, камо ли увеличение към нея! Ограничени и неграмотни хора, които само могат да се подчиняват и бият! Хора с изключителна ниска правна култура и е факт, че са част от организираната престъпност!
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    23 1 Отговор
    дори да ги вдигнете циганите ще продължават да ни бият крадът изнасилват убиват идруги престъпленияэюѝ
  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 4 Отговор
    добрите ченгета отиват на небето при БОГ лошите сиходят навсякэде
  • 14 ПОМ

    25 1 Отговор
    Ами те почти нищо не правят, разхождат , горят бензин, полиция нема по селата, народа се заключва още по светло, и да се оплачеш - полза никаква.Нужно е ново МВР!
  • 15 ГЕРБ=БСП

    19 10 Отговор
    Докато не се премахнат класа прослужено време и 20 заплати при пенсиониране никакво вдигане на заплатите на полицаите. Класа прослужено време и заплатите при пенсиониране трябва да се махне за всички, за депутати, кметове, министри, чиновници ... Това са привилегии останали от комунизма, като УБО/НСО. Има други начини за повишаване на заплатите на по квалифицираните и тези с повече опит. С какво примерно опита на пожарникаря и прослуженото време в пожарната, му повишава квалификацията като министър-председател. Според мен с нищо. Откъде накъде един редови полицай ще взима 12 заплати за година, а неговия току-що пенсионирн колега ще взима 32 заплати(12 заплати + още 20 при пенсиониране). Дали "пенсионера" полицай е свършил 3 пъти повече работа?

    Коментиран от #42

  • 16 МГС

    13 3 Отговор

    До коментар #8 от "Лично мнение":

    Да точно така! Колкото по рано толкова по добре. На дали ще го направят. Това е сериозен електорат на ГЕРБ и не само електорат.
  • 17 Данъкоплатец

    22 3 Отговор
    Никакво увеличение не заслужават свинете. Емигрираме
  • 18 БРОШ

    20 1 Отговор
    ТОЗИ МИНИСТЪР ДАЛИ ЧЕТЕ КОМЕНТАРИТА ЗА ПОЛИЦИЯТА . ИЗВЕСТЕН ЛИ МЕ У РЕЙТИНГА И. ИЗВЕСТНО ЛИ МУ Е , ЧЕ НЕКОЛКО ГОДИНИ СЕ ДЪРЖАТ ПОЛИЦАИ НА ПЕНСИЯ И ЗАПЛАТА. КОЙ ГИ ВЗИМА НАВЪН ТЕЗИ ПАРИ?
  • 19 Охо Бохо

    17 3 Отговор
    Точно така "всички" заслужават повишение на заплатите, особено най подкупните, които са 80%от полицаите. Останалите 20% за побои над протестиращи.
  • 20 народ

    22 3 Отговор
    Тия са най-много на държавната ясла! В нито една ЕС държава няма толкова хрантутници!!!!!!!!!!!

    Съкратете ги наполовина и ще имате пари за заплати!!!!!!!!!!
  • 21 Бургас

    17 2 Отговор
    Трябва реформаДокато не приведат бройка личен състав както в другите страни.т.е наполовина да се съкратят няма увеличение
  • 22 Ццц

    13 0 Отговор
    Много подходящо са подредени статиите днес - полицай хванат с подкуп, хороскоп, и министърът, който казва, че всеки полицай заслужава увеличение на заплатата. И тоя с подкупа ли ще взима 15 % повече? А колко са такива с подкупи? Има ли изобщо свестно ченге?
  • 23 Дълбоко виждащ

    15 0 Отговор
    Накрая ще останете в бг-политици,милиционери,журналисти.....познайте,кой,кого ще изяде!
  • 24 ЖОРО

    17 0 Отговор
    ИСКАТ УВЕЛИЧЕНИЕ- ДОБРЕ..НО КАТО ХОДЯТ ПО СЕРВИЗИ,КАФЕНЕТА,АВТОМИВКИ ГЛЕДАТ САМО АВАНТАТА..ВСИЧКИ МИЛИЦИОНЕРИ ПАЗЯТ НАРКОСИТЕ..ДОБРЕ ЧЕ СЛОЖИХА КАМЕРИ ТА СЕ ПОСПРЯ С "КО ПРАИМИ СЕГА"..99% СА КОРУМРИРАНИ..
  • 25 КАТеричок

    13 1 Отговор
    Служителите ви са некадърни, некомпетентни и корумпирани.
    Не вършат никаква работа, дори да заслужат сегашната си заплата. Половината изобщо не са за МВР, поради криминални прояви, преди да постъпят в полицията.
  • 26 гост

    14 2 Отговор
    Г-н Терзийски НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ !!!!!! Каква професионална дейност извършват ВАШИТЕ над 40хиляди (служители)освен да защитават МУТРИТЕ и ИЗМАМНИЦИТЕ ???????Какво сте дали на ограбения убиван изнасилван от цигани ДАНЪКОПЛАТЕЦ ????НИЩО !!!Не ЗАСЛУЖАВАТЕ И СТОТИНКА увеличение!!!!!

    Коментиран от #34

  • 27 Л. Л. Най добрия от Варна! Колко такива"

    12 0 Отговор
    "Врътки" е направил за повече от година от "както е наблюдаван" много Наблюдение!!! Колко Дела, колко преписки, случая е разглеждал Дознателя за година и половина и ще имате представа колко пари е прибрал най добрияДознател на Варна??? Варна е просто "издънка"как е в Страната??!!!
  • 28 Всички да минат през детектора

    13 0 Отговор
    А после да видим колко от тях ще тичат за увеличение на заплатата!
  • 29 Гост

    11 1 Отговор
    В Бг има една приказка " Стани мама поне учител или милиционер, като не ставаш за друго"!
  • 30 Просто човек

    4 1 Отговор
    Заслужават увеличение,но... няма да има за носа ми!
  • 31 Дефакто

    19 0 Отговор
    Истината е ,че ниски са заплатите на редовите полицаи а търтеите в канцелариите получават от 2000 на горе.С всяко увеличение в проценти разликата между тия на улицата и плъховете ще се увеличава!От стачката печелят само търтеите!Даже те докладват ,кои участвуват в стачките!
  • 32 За да има Увеличение

    12 3 Отговор
    Трябва задължително да има Намаление.Най сериозно сред младши среден и редови съставПри 6 милиона население ( от пеленаче,до старец) излиза,че на всеки СТО И ПЕТДЕСЕТ

    БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ, имаме Един полицай!? Европа измерва съотношение към 100 хиляди души!!! Трябва желязна метла.Оплакване от граждани- вън! Най малък сигнал за корупция- вън! Задължително да се създаде полицейска академия.Със страхотна ,безкомпромисна цедка,още при старт за кандидатстване.Две години обучение.От - до! Основи на НК и НПК.История.Литература- Български език.Компютър.Управление на МПС.Закон за Движение по пътищата.Физическа подготовка.На пълна държавна издръжка.Ако не завърши успешно- връща похафчените средства за обучение.Да е мислил, когато кандидаства.Задължктелно договор за разпределение според нуждите от служители.Ако бъде дисциплинарно уволнен,освен връщане на цялата сума за обучение,със добавка в ЗМВР, прослуженото от него време,да не се зачита за първа категория.Едва тогва,ще имаме истински полицейски служители.Който знаят,защо са станали такива. А не като сега.Искам съдействие да бъда насочен и отговор..Казвай,кво искаш бе?...Или прословутия случай с" Ханку брат".
  • 33 един от многото

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Румелиец":

    Да ама Турция не е в ЕС.
  • 34 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    7 0 Отговор

    До коментар #26 от "гост":

    вчера ги гледах в софия бяха дошли от враца и околията.над 3000 определено бе бъкано стояха си мъже жени приказваха кой маска кой без....минавам на връщане до БНБ над 500ч чакат да влязат във Вайнахт маркт...Мерките са...Направили и рекламират,рибен базар на оборище.....По тв едно а отидеш ли там хляб,скара силна музика и 2щанда за чига и моруна явно ги гледат в сетки...Очаквах хладилни камиони с витрини риба и продавачи,но уви...По начинът на спазване на мерките може,ако имате С Какво да изчислите Колко процента са се срещнали с Нещото при положение,София е над 40% от бг.Щом хранят толкова Гавази бг е богата държава
  • 35 Да ви го...

    0 5 Отговор
    От както закриха здравните заведения, налазихте сайтовете 🤣

    Коментиран от #36

  • 36 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 0 Отговор

    До коментар #35 от "Да ви го...":

    лесно се издаваш.....
  • 37 Мемфис

    11 3 Отговор
    Защо увеличават винаги заплатите на тези търтеи, а хората които изкарват парите вечно са бедни и потиснати?
    Как може да се изхрани тази алчна пасмина, която непрекъснато реве за пари и лежи по протести?
    Как се изхранват 80000 паразити, получаващи пари и от държавата и от мафията?
    Аман!
  • 38 Мики Маус

    9 1 Отговор
    На тези,не увеличение на заплатите трябва,ами намаление....а администрацията трябва да се съкрати поне с едно 30%...
  • 39 Мики Маус

    7 2 Отговор
    Който не става за нищо друго,става полицай/милиционер.....така е било и така ще бъде....унищожиха армията,която по принцип може да бъде коректив на властимащите и увеличиха полицайте,които са пазителите на политиците и тяхната маша за сплашване на хората!
  • 40 Българин

    13 0 Отговор
    Министъра на Мвр Христо Терзийски "Ицо Носа" може да вдигне сам заплатите на ченгетата от дрогата, която му се отчита лично на него. Това в София е публична тайна. Всички министри и зам. министри са за затвор. Българският народ сам трябва да избере какви политици да ни управляват за в бъдеще.
  • 41 ЛЛЛ

    5 0 Отговор
    Какъвто народа - такава и полицията. Кой иска да ходи да работи там? Кадри има ли, желаещи има ли? Няма как да искаме интелигентна полиция от прост народ
  • 42 234

    3 8 Отговор

    До коментар #15 от "ГЕРБ=БСП":

    Ти на колко места можеш да работиш? Е полицая може само на едно. Ти прослужено време взимаш ли? Защо всички трябва да взимат а полицията не трябва? Говорите врели некипели без да грам мисъл

    Коментиран от #45

  • 43 ПЕНКО

    4 0 Отговор
    КАРИЕРИСТО ТАПАНАРИКУС ---КОЛКО СА ТИ ЧИНОВНИЦИТЕ БЕ -ТАПАНАРИКУС КАРИЕРИСТУС ?????????
  • 44 ФИНЦИ

    6 0 Отговор
    И ЩО ЗАСЛУЖАВАТ ЩОТО ПЪЛНЯТ ХАЗНАТА С ИЗМИСЛЕНИ ГЛОБИ ЛИ ЕИИ ЧЕ СТЕ ДОЛНИ АМА ДОЛНИ НЕ ЗАСЛУЖАВАТ НИЩО ТЕ СА ПРОСТИ НЕ МОГАТ И ДВЕ ИЗТЕЧЕНИЯ ДА НАПИШАТ БЕЗ ГРЕШКИ ДА ГИ ПОДЛОЖИМ НА ТЕСТ АААА КО ША КАЖЕШ
  • 45 ФИНЦИ

    6 1 Отговор

    До коментар #42 от "234":

    МИ ТЕ НЕ МОГАТ НИЩО БЕ КО ДА РАБОТЯТ С ТЕЗ ЛЕВИ РЪЦЕ НЕКАДЪРНИ СА ЗА ТОВА СТАВАТ ЧЕНГЕТА ОЛЕ ОЛЕ
  • 46 Libre comments air

    4 3 Отговор
    Дали Терзийски чете коментарите за МВР извън работата си в МВР....щото щеше да усети че на бг.полицаште и тези заплати са им големи... нищо пък не казва за резулгатите от работата ва бг.полиция..
  • 47 Топчо

    2 0 Отговор
    Да прочете наредбата която предстои да се приеме и тогава да казва дали наистина се увеличава заплатата на всички сложите ли
  • 48 Петър

    1 0 Отговор
    Ама вие нощно време си спите в къщи,на Коледа и Нова година си пиете пиенето и ядете мръвки,а ние сме на работа!!!
    И както се казва -кой за какво учил!
  • 49 Оставка!

    1 0 Отговор
    Това с увеличението на извънредните на мен ми звучи така: Повече бити протестиращи - повече пари! Я една атестация у щата на половина, че да има за заплати!
  • 50 факт

    0 0 Отговор
    първо уволнение и назначаване на нови с нормални заплати, сегашните не стават!това за цялата администрация на държавата!
  • 51 бай Алипи

    0 1 Отговор
    Предлагам да се уволни цялата полиция и пожарна за два месеца. Да не работят и да не получават заплати. Ако след два месеца смятате, че е нужно, назначете си нова полиция или ако прецените си върнете старата. Жалко, че ми отидоха младините да ви пазим, докато вие неблагодарни люде си мъркахте под завивките до съпругите. Жалко, чв децата ми израстнаха без баща по празници и родителски срещи. Жалко, че ви дадох младостта си, а Вие дори не го осъзнавате. Говорите, за онзи взел
    20 лева, които Вие му пъхате в ръцете да се почерпи и да не Ви пише Акт. Но за камерите нищо не казвате. Камерите пари не взимат. Колко хиляди са глобите за превишена скорост. Кой Ви е виновен питам. Когато навън вали, кой Ви е виновен. Когато слънцето силно пече, пак ТЕ са ви виновни. Вие заслужавате не два месеца, две години без полиция и да се довършите сами. Неблагодарни и злобени люде На Вас все някой ви е виновен..........
    Чакам времето без полиция, да си почина от Вас и да си бъда при семейството.
    Пък вие си се оправайте както можете......
  • 52 7239

    0 0 Отговор
    По-добре намаляване, да изплува мазното
  • 53 СусБе

    1 0 Отговор
    Заслужават... заслужават един тупалник по тиквата!
  • 54 Прецакан

    0 0 Отговор
    Да ама не...пак не получиха всички увеличение на заплатите с 15 %. Едни са ничии в МВР - тези служители по т.2 За пореден път ИЗЛЪГАХА. Затова ще си го върнем на изборите... Дръжте боклуци и мижитурки за началници ...и чакайте да гласуваме за вас - да ама не.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове