Last news in Fakti

14 Декември, 2020 10:13 1 926 33

МВР министърът се похвали: Престъпността в България намалява

  • христо терзийски-
  • мвр-
  • вътрешен министър-
  • престъпност-
  • статистика-
  • намалява

„Намаляването е при кражбите и измамите. Наблюдаваме обаче същото ниво на престъпна дейност при домашното насилие, в сравнение с 2019 г.'', поясни Христо Терзийски

МВР министърът се похвали: Престъпността в България намалява - 1
Снимка: БГНЕС/АРХИВ

''Статистически данни от началото на 2020 г. показват понижение в извършването на всякакъв вид престъпна дейност''. Това заяви в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия вътрешният министър Христо Терзийски.

„Намаляването е при кражбите и измамите. Наблюдаваме обаче същото ниво на престъпна дейност при домашното насилие, в сравнение с 2019 г. Всичко останало върви надолу”, добави министърът, цитиран от Novini.bg.

Той коментира и опита за въоръжен грабеж на магазин в София, при който жена нахлу в магазин на голяма хранителна верига, насочи пистолет в слепоочието на касиерката и поиска оборота.

Министърът посочи, че жената е на 34 години без криминални прояви. „Характерното за случая е, че тя не е предприела мерки, за да се дегизира. Задържана е за 72 часа и ще бъдат назначени психиатрични експертизи. Нямаме данни да работи някъде, вероятно е безработна. Причините и мотивите се изясняват. Оръжието е било газово, на неин близък”, поясни Терзийски и добави, че обясненията нa извършителката не са достатъчно адекватни.

Министърът обърна внимание и на случая, при който рецидивист се представи за касиер и открадна част от пенсията на възрастен мъж в София.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    38 2 Отговор
    Цяла година затворихте хората вкъщи.Какво очаквате?Домашно насилие ли?

    Коментиран от #16, #33

  • 2 Дельо Хайдутин

    47 1 Отговор
    Само в Партийния дом и Министерствата се е увеличила.Ама не се отчита.
  • 3 Хахаха

    28 1 Отговор
    След такава медиална кампания , И БАНДИТИТЕ СА СЕ СКРИЛИ И ГИ Е СТРАХ ДА ИЗЛИЗАТ.... Хахахахахахаха
  • 4 Мунчо

    43 2 Отговор
    То вече и да го оберат някой, той не ходи да се жалва в полицията, щото само Ви влиза в статистиките. До там сте го докарали в МВР-то ....
  • 5 Гост

    38 1 Отговор
    Да не би ти да имаш заслуга за това бе, министърО?
  • 6 аз съм Веска

    22 1 Отговор
    ТАКА Е . ЕДНА ЧАСТ БЪРЗО СЕ ИЗСЕЛВА ,ДРУГА ЯКО МРЕ .... КЪДЕ ТИ ВРЕМЕ ЗА ДРУГО .
  • 7 Щото само европейски пари

    22 1 Отговор
    Има за крадене. А и самоубийствата от безисходица не са престъпление.
  • 8 Хахаха

    16 1 Отговор
    Нормални хорица със слаби сърца получават удар след изказване на щаба
  • 9 Гражданин

    18 2 Отговор
    Безработните вече грабнаха оръжие.Лошо се пише на властта.
  • 10 Смеееех

    21 1 Отговор
    В колко часа намалява?
  • 11 крадец

    20 1 Отговор
    Ам чи спрете се де! От вас не можем да се вредим!
  • 12 адаша

    21 1 Отговор
    Дребните апаши нямат достъп до средствата от ЕС , но вие имате..Въобще не са намаляли кражбите...
  • 13 pfff

    18 0 Отговор
    ДА БЕ ДА... Cамо дето измамниците се навъдиха лъжат и мамят пенсионери ! A по селата има ромско беззаконие и сеч на дървета !
  • 14 ....

    16 1 Отговор
    Лъжат ... всички жалби са замразени от 4-5 месеца
  • 15 big

    20 1 Отговор
    Дрън-дрън! Престъпността се увеличава и то лавинообразно, МВР не разследва; прокуратурата спи; а съда не осъжда престъпниците, особено с малка стойност. Хората се сблъскват с тая стена и предпочитат да пият една студена вода, отколкото да влязат в системата на бездушието! Един пример: преди години ми откраднаха радио касетофона от колата и разбиха стъклото, наркоман. Хванаха го, намериха и касетофона и до тук. Години наред получавахме писма от прокуратурата, че не могат да го намерят, бил зад граница, а той си живееше на същото място където го хванаха. Наложи се ние да вземем и приложим техните функции: касетофона така и не получихме, но изяде един здрав пердах и изчезна от района!
  • 16 Марко Марков -Магарето.

    2 9 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Кой е бил затворен вкъщи бе приятел. "Който го мързи вкъщи си стои ". Я кажи защо магарето винаги го търсят за работа? На когото му се работи никога не е оставал без работа.👍👍👍Ставаш вече смешен и се превърна в олицетворение на мързеливеца тук в форума, както ти пишат и други тук бягай да копаш чушки и домати работа има порови се и в сайтовете за работа.

    Коментиран от #19

  • 17 Този министър

    10 1 Отговор
    или не говори за България или е пиян!
  • 18 big

    7 1 Отговор
    Да не говорим за престъпленията на властта, там МВР съвсем го няма! Дори те заплашват, да не пускаш жалби!
  • 19 Последния Софиянец

    11 2 Отговор

    До коментар #16 от "Марко Марков -Магарето.":

    Какви чушки и домати през декември бе Троле?Ти от клавиатурата не ставаш.Колко стотинки ти плаща Тиквата?

    Коментиран от #22, #23

  • 20 Българка

    9 1 Отговор
    А най-големите престъпления - корупцията и краденето на евросредства и бизнеси защо не са в обхвата на престъпленията ? Или те вече са норма на властимащите и са изключени от разследване.
    Надолу върви само България под гробово управление
    Оставки, съд и затвор!!!!!!!!!!
  • 21 Стефан

    7 1 Отговор
    Нормално е това вече мафията управлява и няма нужда от силови действия, но пък смъртността се увеличава, а причините са комплексни и най важната е некадърността на властта и тоталното безхаберие обхванало страната ни, така че драго ми смехурко г-н министър хвалите се по време на чума.
  • 22 Марко Марков -Магарето.

    2 3 Отговор

    До коментар #19 от "Последния Софиянец":

    Какви чушки и домати ли? Голяма лисица си кръчмарю много добре знаеш че това го казвам образно в смисъл че има работа навсякъде стига да ти се работи, работа има в строителството, в мините в леката и тежката промишленост и в още други сектори ама на теб ти е кеф да си въртиш кръчмите и да правиш пари на гърба на хората като се почне от неплатените осигуровки на персонала ти до укриването на данъци и оборот. На всичко му идва края така че отивай да копаш чушки и домати.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Азз

    7 1 Отговор
    И тоя се изплеска,да не остане по-назад в какафонията....
  • 25 българин

    6 1 Отговор
    г-не време е вече да свалите розовите очила. погледнете истината в очите.
  • 26 българин

    6 2 Отговор
    до коментар 22 Марко Марков
    господине бихте ли ми казали къде е леката и тежката промишленост и въобще някаква промишленост в България, да не говорим, че вече и българските чушки и домати са заменени от пластмасовите вносни, тъй като не можем да ги произвеждаме, поради липсва на средства, затиснати от мутрите и прекупвачите.
    като последно идват и "работодателите" които искат да забогатеят за нула време, а и няма институции / армията от чиновници е за друга дейност/ които да ги накарат да си плащат дължимото на държавата

    Коментиран от #30

  • 27 дедо Шишарко

    6 0 Отговор
    Като арогантноста на политиците!
  • 28 Престъпност няма, Кокошкари те и те

    5 1 Отговор
    Намалях а, другото, на Едро вече се казва Усвояване, Преразпределение, Отпускане, даване, насърчаване Обществена поръчка, възлагане без тър или възлагане на "наши хора" Всичко това е Законно Крадене, затова е намаляла престъпността!!!! А Варва ли някой???
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Марко Марков -Магарето.

    2 2 Отговор

    До коментар #26 от "българин":

    Ами търси я работата бе аз да не съм ти бюро по труда ??? Защо аз никога не съм оставал без работа а защото я търся и работя като магаре това е търтеи бачкайте.
  • 31 верно ли е

    2 0 Отговор
    Защо ли имам "усещането" че престъпленията с крупните кражби и измами с бюджетни и европейски средства са се увеличили многократно тази година, но те не влизат в статистиката на МВР . Явно става въпрос някакви кокошкарски кражби .
  • 32 българин

    2 0 Отговор
    до коментар №30 Марко Марков Магарето:

    не ми трябва бюро по труда. аз съм физик, с висше образование. работа си имам, работя много и моите работодатели са доволни, защото във финансово отношение много ясно ми го показват, но ми е криво, че България от една от най развитата страна в леката и хранителна промишленост, бяхме на едно от първите места в Европа сега сме "бабанова република' благодарение на нашите продажни управници. а ти марко магарешки знаеш ли, че в света има много малко изобретения и новасти в почти всяка област на човешкото развитие в която да не е участвал българин. време е да погледнем истината в очите. нека да заемем подобаващото ни място в света.
  • 33 Аз.....

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Неееее....... расте в ГДБП , РПУ и пътна полиция.Там процента вараства всеки ден!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове