Last news in Fakti

14 Декември, 2020 08:26 2 201 31

Разумът надделя! Детски градини и ясли остават затворени поне до 21 декември

  • детски градини-
  • ясли-
  • мерки-
  • локдаун-
  • остават затворени

Правителството се надява да има спад на заболелите и починалите през тази седмица

Разумът надделя! Детски градини и ясли остават затворени поне до 21 декември - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна

Детските градини и яслите остават затворени и тази седмица. В събота правителството реши окончателно, че отваряне няма да има, въпреки че такова се предвиждаше.

Очаква се на 21-ви декември да стане ясно дали всички ограничения ще отпаднат или част от тях ще останат в сила.

Правителството се надява да има спад на заболелите и починалите през тази седмица, за да има разхлабване на мерките в следващия понеделник, който е точно преди празниците.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    38 1 Отговор
    Сетили се по Коледа да отварят детски градини.Че те винаги са затворени по това време.А че Фандупкова пак излъга ще си го запишем в черното тефтерче за съда.

    Коментиран от #7

  • 2 Киряк Бойко турския везир

    10 13 Отговор
    Няма да има Коледа!Само Рамазан Байрам.
  • 3 Шизофреници

    12 5 Отговор
    МинистЕрът каза до пролетта всичко да е онлайн.
  • 4 Анонимен

    26 1 Отговор
    ФЪНДЪКОВА Е ЗА ЗАТВОР.
  • 5 Последния Софиянец

    27 3 Отговор
    Тиквата ви каза че ще се гаври с вас до другия септември,ама не си слушате Вожда.
  • 6 Дед

    28 6 Отговор
    Ще стоите в къщи, няма да работите, ще си гледате децата. Парите ще падат от небето за да ги храните. Това,, разумно,, ли е?

    Коментиран от #8, #9

  • 7 Аз.....

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Само това да беше , здраве му кажи!
    Помните ли че обеща 5 до 10минути толеранс за зоните??????В паркинги и гаражи паднаха да ми се смеят....За личните документи?
    РПУ та та /паспортните служби/ Ще работят с удалжено време .....пак смях от дежурният серж.на смяна.На това са силни-на празни приказки/лъжи/.И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ 240 В НС
  • 8 Миризлив пор

    3 26 Отговор

    До коментар #6 от "Дед":

    Посочи една нормална държава където са отворени детски градини и училища. Хем ревете, че хора умират без болнична помощ хем всичко да е отворено. Това няма как да спре заразата, просто ще я забави и повече хора ще могат да бъдат лекувани в болниците вместо по телефона.

    Коментиран от #10, #22

  • 9 Последния Софиянец

    18 5 Отговор

    До коментар #6 от "Дед":

    Стадото май не загрява ,че този кошмар ще продължи с години и докато не се разбунтуват няма да си върнат живота.

    Коментиран от #13

  • 10 Веднага

    23 5 Отговор

    До коментар #8 от "Миризлив пор":

    Към днешна дата във всички държави в света с изключение на България са отворени училища и детски градини, от 16 декември Западна Турция /бивша Германия/ ще е втората държава, в която ще бъдат затворени училищата, но детските градини ще продължат да работят.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Доволен от режима

    5 7 Отговор

    До коментар #9 от "Последния Софиянец":

    Къв кошмар бе софиянче ??? Има една поговорка "Който неработи, нетрябва да яде." Така че грабвай мотиката и отивай да копаш че да си заработиш надника. Ама че навлеци и наглеци са се завъдили напоследък.
  • 14 Аз съм

    8 19 Отговор
    Абе хора луди ли сте, в училището където преподавам 70% от колегите вкл. не и аз се разболяхме.Половината още са в болница. Клас от 18 деца останаха 6 здрави.
    Какво отваряне, а кой ще работи?! 90лв. съм дала за лекарства, болки, пневмония двустранна, възпаление на коремната стена и бъбреците. Едва отървах болницата. ЕГОИСТИ! Не може да мислите само за себе си и да гледате да си зареже те децата за да правите пари, а нашия живот?! Или нас кучета ни яли?!

    Коментиран от #16, #18, #21

  • 15 Алтън Бойко

    7 0 Отговор
    Не ме слуша здравното министърче,ама скоро ще го пратя на борсата...
  • 16 Лошо няма

    20 6 Отговор

    До коментар #14 от "Аз съм":

    Не ходете на работа, но да ви пуснат в неплатен отпуск както всички останали българи, но съм сигурен, че тогава още на следващия ден ще забравите за короната и ще хукнете към класните стаи. Бива мързел ама чак пък толкоз!

    Коментиран от #24, #25

  • 17 Димитрова

    3 14 Отговор
    Най-сетне. Стига толкова, нека системата си почине. Учителите също. Не е вярно, че родителите се затрудняват поради затварянето на градините или с електронното обучение. Не сме чули родителите да са се оплакали. Ще се справят. Чудо голямо, че ако системата се отвори, то ще е най-рано на есен.
    Приятни предстоящи празници.
  • 18 Ехааааа

    13 6 Отговор

    До коментар #14 от "Аз съм":

    Та значи лежиш си вкъщи на дивана по цял ден, заплатата от 2 бона си върви, а ние сме били егоисти??? Да обявяват нулева година и всички учители на борсата или доброволци в ковидотделенията!!!

    Коментиран от #19, #26

  • 19 Факт

    7 5 Отговор

    До коментар #18 от "Ехааааа":

    И като обявят нулева година а мен ме пратят на борсата нали ще вземам 80 процента от брутната си заплата и няма да се ядосвам с твоя академик.А частните ми уроци си вървят и ти пръв ще кацнеш
  • 20 Гост

    3 6 Отговор
    Нека болниците си вземат глътка въздух, макар да споделят, че не усещат още ефекта на мекия локдаун,всички сме наясно, че това може да се случи поме след 3 седмици!!! Бързо оздравяванена всички болни,а на здравите:пазете се!
  • 21 Гост 1

    9 4 Отговор

    До коментар #14 от "Аз съм":

    Другарко, вие педагозите се чувствате богопомазани май, А? Вашето"ВИШУ" е на по-високо ниво от другите завършили, така ли, А?

    Коментиран от #23

  • 22 Правилен

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Миризлив пор":

    ти е ника. Само в България НПО-тата диктуват на държавата,че не трябват умни деца. Тези от НОЩ би трябвало да бъдат подведени под отговорност заради неадекватните заповеди:-отмяна на приемите в здравните заведения,нелекуване на други заболявания освен Ковид,умишлено разрушаване образованието и здравеопазването.
  • 23 Сен-сей

    9 3 Отговор

    До коментар #21 от "Гост 1":

    Да,Богопомазани сме,защото учителя учи другите.До вчера,биехте лекарите,днес учителите ли?А утре кой ще биете,необразованите си деца или те вас?

    Коментиран от #27

  • 24 Аз съм

    5 2 Отговор

    До коментар #16 от "Лошо няма":

    Дано не ви хване такъв мързел, на враговете си не го желая! Нали знаете-питай патило!
    Като ви дойде до главата ревете и за лекари и за болници... Хора сме и сме смъртни! Тъпите ви пари няма да ви спасят!
  • 25 Аз съм

    6 6 Отговор

    До коментар #16 от "Лошо няма":

    В момента работим онлайн.Това трябваше да стане още Октомври, преди много от нас да се разболеят, а за жалост много колеги починаха! От 8.40 до 15.30.Полагаме труд и си изкарване честно парите. Плащам 300лв данъци на хазната всеки месец. А вие?!
  • 26 Аз съм

    5 5 Отговор

    До коментар #18 от "Ехааааа":

    От 8.40 до 15.30 съм с децата онлайн. Това е работа, не лежане. От Понеделник до Петък. Плащам 300лв данъци на хазната. Това е, иначе злобари много!
  • 27 Гост 1

    6 6 Отговор

    До коментар #23 от "Сен-сей":

    Вие "учите и образовате", ЗА ТОВА ВИ СЕ ПЛАЩА ДРУГАРКО, А СЕГА ВИЖДАМ МОЯТА ПЛЕМЕННИЦА КАК "УЧИ", ОНЛАЙН...ДРУГАРКО,ВИЕ СТЕ ПОСМЕШИЩА, А НЕ ЗА ПРИЗОВЕ!

    Коментиран от #28, #30

  • 28 Затова

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "Гост 1":

    трябва обучението да бъде присъствено,а не родителите да скачат и да "пазят мамините детенца". Или и родителите искат тъпи деца?
  • 29 гост

    5 0 Отговор
    Детските градини трябва да работят . Учителите в Държавните детски градини са в неплатен отпуск и неполучават никакви компенсации .
    24 лева за неплатен отпуск са само за учители от частни детски градини. Поредната простотия на здравният министър.
  • 30 Млад весел гербер

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "Гост 1":

    А защо пишеш само с главни букви?И ти ли он-лайн си завършил?Сега имаш възможност пак да преговориш материала по български с децата.Безплатно!Възползвай се!

    Коментиран от #31

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове