5 Януари, 2021 06:50 1 520 6

Искат бърз тест от нашите шофьори, за да напуснат Великобритания

  • шофьори-
  • тест-
  • коронавирус-
  • великобритания-
  • франция

Неспазването на това изискване ще доведе до отказ за пътуване към Франция

Искат бърз тест от нашите шофьори, за да напуснат Великобритания - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Министерството на външните работи предупреждава българските шофьори, че за да напуснат Великобритания в посока Франция, трябва задължително да си направят бърз антигенен тест за COVID-19. И че неспазването на това изискване ще доведе до отказ за пътуване към Франция.

От посолството ни в Лондон съветват шофьорите на камиони, преди да отпътуват за Кент, да продължават да следват указанията в туитър на @KentHighways, както и на Highways England за актуализации на условията на трафика.

Всички шофьори на тежкотоварни превозни средства, които ще преминават границата между Великобритания и ЕС през пристанището на Дувър или Евротунела, следва да спазват въведеното изискване за наличие на разрешение за достъп до област Кент. Такова разрешение не е необходимо, ако камионът е с маса под 7 и половина тона или излиза от Великобритания от друго пристанище.

Подробности и допълнителна информация можете да намерите на интернет сайта на българското посолство в Лондон.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    9 1 Отговор
    Само тормоз и мангизи..
  • 2 1986

    9 1 Отговор
    Такава ДИКТАТУРА НЕ Е ИМАЛО И ПО ЖИВКОВО ВРЕМЕ БАБА МИ КАЗВА ЧЕ ТОГАВА Е БИЛ ХУБАВ ЖИВОТА
  • 3 глоги

    14 2 Отговор
    При Живков животът беше по-спокоен и никой не си заключваше къщата или колата. Нямаше скъпотия,работа валяло,ако не искаш в този завод,отиваш в друг,заплатите бяха достатъчни ,децата учеха,детските градини бяха пълни,спорт,веселие,почивки,екскурзии. А сега е скъпотия,безхаберие,всеки се е скрил,овълчил ,престъпления,грабежи,мръсотия и бедност.

    Коментиран от #4

  • 4 Густо Майна

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "глоги":

    По живково време животът беше по-спокоен защото нямаше КАК да си го направиш неспокоен: матрицата беше яко издялана за всеки. Никой не си заключваше къщата и колата 'щото в къщите всичко беше еднакво в количество и качество, както и автомобилите! Скъпотия си имаше точно, че и дори по-яка от сега, но просто ги нямаше стоките! По-евтини бяха единствено стоките от най-първа необходимост (и си бяха родно, качествено производство, което не оспорвам). Баш толкова лесно не се сменяше предприятие, Системата искаше да и обясниш защо и решението беше нейно! Деца имаше - много, 'щото създаването им беше най-приятното занимание сред липсата на други такива! За спорта те подкрепям: абсолютно правилна държавна политика! Това е необходимо да го прекопираме от "тъмното" минало! Веселието... ъммм?! Да. С познати, комшии и роднини. На местна почва и домашно приготвени храни и питиета - няма лошо. Имаше въпиющ "недостиг" на къщи за тъщи и хотели, та да идеш където и да е! Почивките бяха най-великият народен екшън от юни до септември. Под "строй" във ведомствената почивна станция. Смени на две седмици. Пътуванията бяха уникални и живописни; жигулата, москвето или заз-а натоварени, като бедуински катун: колата метър и половина, нагоре още толкова!!! Пловдив - Бургас, който го вземеше за под 5, да пет часа без да гръмне две гуми или да прави основен ремонт по път, имаше материал да разказва цяла зима! А и бензина, особено в последните години преди 10-ти си беше левче/литър. При

    Коментиран от #5

  • 5 Густо Майна

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Густо Майна":

    При 120 - 150 лв. работническа заплата! Три лева долара - "голяма евтиния" беше! По-важното е, че българина явно си иска подравняване, като общество. На това се дължеше човещината тогава, колкото и да е необяснимо за един западно европеец да речем!
  • 6 Единственото нещо,

    0 0 Отговор
    запазило се оттогава е редакционната политика. И преди правата линия на Партията, и сега правата линия на новите хазяи на света. Как спасили човечеството от вируса, прогрес чрез глад и оключване.