1 Февруари, 2021 09:24 2 855 74

Ден на почит към жертвите на комунистическия режим

  • жертви на комунизма-
  • народен съд

В столицата днес граждани и политически формации ще поднесат цветя

1 февруари е Ден за почит към жертвите на комунстическия режим. Началото на тази традиция е поставено преди 10 години.

На тази дата през 1945 г. първи състав на Народния съд обявява смъртните присъди на тримата регенти на малолетния цар, 67 депутати, 22-ма министри начело с министър-председателите акад. Богдан Филов, Иван Багрянов и Добри Божилов, 47 генерали и висши офицери и 8 царски съветници. Спасява се от смърт само последният премиер Константин Муравиев с присъда от 15 години затвор. Смъртните присъди са изпълнени в нощта на 1 срещу 2 февруари.

По инициатива на президентите Желю Желев и Петър Стоянов от 2011 г. 1 февруари се отбелязва официално като Ден на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим.

В столицата днес граждани и политически формации ще поднесат цветя пред Мемориала в тяхна памет в парка пред Националния дворец на културата.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шумкари

    34 49 Отговор
    Комунистическия режим уби духа на булгарина. Срамно е да има паметници като "Братска могила" в Борисовата градина.

    Коментиран от #9

  • 2 Аре нема нужда

    39 24 Отговор
    В България никога не е имало комунизъм !

    Коментиран от #5

  • 3 нашия

    28 22 Отговор
    добре че няма ден на жертвите на царския и фашисткия режим -защото всички трябваше да го отбелязваме-т.е. ставаха още два неработни дни в годината

    Коментиран от #72

  • 4 Такаа

    25 9 Отговор
    Е,ще изправят ли на съд комунистите Борисов и останалите от ГЕРБ,или отново ще ги оправдаваме?
  • 5 а шумкари

    21 27 Отговор

    До коментар #2 от "Аре нема нужда":

    Всички болшевики едно и също повтаря: "Не е имало комунизъм, не ни наричайте комунисти" :)
  • 6 срамота

    28 19 Отговор
    Никога няма да забравим жертвите в Света Неделя, комунистите извършват терористичен акт в храм

    Коментиран от #49

  • 7 КОТарАК

    27 15 Отговор
    ден на постиженията на т.нар. комунистически режим не е зле да има също!!

    Коментиран от #22

  • 8 Stoich

    33 22 Отговор
    Откога на държавни предатели им казват "жертви"?

    Коментиран от #73

  • 9 Ей чшшшш

    9 8 Отговор

    До коментар #1 от "шумкари":

    На колко си години? Лъжльо не филосовствай като не си в час Айнщайн
  • 10 Рашка с прашка

    10 6 Отговор
    Да не забравите да гласувате за "промяната" на Нинова и СИЕ. Те не са комунисти, ама никак!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 среско

    22 16 Отговор
    Хиляди са знайните жертви на комунизма. Толкова много хора са убити в лагерите на смъртта, толкова много хора са убити при опит за бягство от "комунистическия рай"

    Коментиран от #39

  • 14 Ммммм

    20 9 Отговор
    Жертви има при всеки режим. И преди 1944 г.е имало жертви на режима,и до 1989 също има жертви даже и покръстването е взело много жертви ,то режим ли е било??? Но ми се струва ,че тоя либерален режим взема и ще продължава да взема най-добрите много жертви. Коствени жертви починали от мизерия и липса на здравеопазване или невъзможност да си го заплатят. Историята ще покаже,но е факт че 1989 Бг. е с население 9 мил. а сега .......
  • 15 Как?

    5 3 Отговор

    До коментар #11 от "01.ФЕВРУАР.....ДЕН КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ТЕРОР":

    Заедно с комуниста Борисов,той още си пази партийния билет,че току виж поиска да го върна в Партията.
  • 16 пак Комунизм

    4 1 Отговор
    Връщаме комунизма и всички "управници" от бае тошо на сама ги листваме като жертви на новия Комунизм

    Коментиран от #71

  • 17 Чичо от село

    17 8 Отговор
    Ако направим една проста аритметика, когато комунистите идват на власт България е 7000000.След 45 години,, убийства,, вече са 9000000!А след 30 години "свобода и демокрация "отново са 7000000!Всеки,особено младите да си направят извода!

    Коментиран от #26

  • 18 мунчо

    11 1 Отговор
    А СЕГА ТИЯ МИНИСТРИ И ДЕПУТАТИ КАКВО ЗАСЛУЖАВАТ.ПИТАМ.
  • 19 324

    13 9 Отговор
    Да ви... и жертвите, ако не бяха комунистите досега да живеехме в кирпичени къщи. Жертвите същите крадци като сегашните.

    Коментиран от #21, #25

  • 20 Тодор Живков

    4 5 Отговор
    Първо на първо това с народния съд беше преди мен - аз нямам нищо общо, второ народния съд е московска измислица. Трето вие как мислите, дали не беше по-добре да жертваме няколко хиляди офицерчета и фабрикантчета, отколкото окупацията на червената армия да продължи още не се знае колко? Аз все си мисля, че минахме метър.
  • 21 Рашка с прашка

    11 11 Отговор

    До коментар #19 от "324":

    Комуне наглец, ако не бяхте вие комунистите, България щеше да е богата и благоденстваща европейска страна!

    Коментиран от #27, #28

  • 22 Дай пример

    0 5 Отговор

    До коментар #7 от "КОТарАК":

    За едно такова постижение. Ама такова което го няма там където е нямало такъв режим

    Коментиран от #32

  • 23 Мииии

    15 0 Отговор
    Колкото е по прост един народ толкова е по лесно манипулируем. Т.н. народен съд е проведен под изричните указания на победителите във ВСВ. Такива специално създадени съдилища с аналогични решения са създадени из целия свят. Избити са хиляди, като възмездие за избитите милиони. Така, че споко с квалификациите, че това е комунистическо решение.
  • 24 SDEЧЕВ

    10 4 Отговор
    Жертвите са на убийците -бащи и дядовци на червената паплач от БСП. Комунизма няма нищо общо с действията на сатрапите. Комунизма е една утопия използвана от разни ниско интелектуални горяни да трепят хора и да им грабят имотите. Това се повтори още един път след 10.10.89 чрез разни мутропитеци и фалшиви банки създадени от партията БСП. никога повече тези сатрапи не трябва да бъдат допускани да управляват държавата. Опичайте си мозъците и внимавайте на Изборите.
  • 25 Да бе, точно така е

    8 5 Отговор

    До коментар #19 от "324":

    Там където е нямало комунизъм още живеят в кирпичени къщи....къде ви копат такива...

    Коментиран от #30

  • 26 Тодор Живков

    9 6 Отговор

    До коментар #17 от "Чичо от село":

    Ами ако не беха пуснале народа да пътува извън страната, сега щехме да сме 12 милиона!!! Май забравяте, че границите по мое време - пиле не можеше да изкочи навънка. Дааа.... Отворихте границите и какво очаквахте да стане? Бай ви Тошо си знае най-добре....
  • 27 324

    7 5 Отговор

    До коментар #21 от "Рашка с прашка":

    Това мама ти и тате ли ти го казаха или някое НПО се потруди паре да ти дава, за да дрънкаш глупости. Първо виж, които са били проспериращите, колониалните ~крадците и Тогава вярвай на глупостите.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Хайде, стига

    11 2 Отговор
    Писна ми на дедов,с тази размачкана дъвка" Идеал". Дъвчат я тридесет години без умора.. Като усетят,че са се омазали с редко кафяво до ушите, започват.В никоя държава ,не е имало Комунизъм! Това е идеологическа платформа.Имахме Социалистически модел на държавно управление.Със свойте плюсове и минуси.Сега,30 години по- късно, го използват за плътна завеса,да оправдаят през него гигантските грабежи.Не станаха милионери обикновените хора- истинските поддръжници на идеала за Комунистическо общество.Те построиха с огромен труд,в продължение на десетки години,това което пребоядисаните Комуняги с червена книжка" присвоихс за себе си.Сега има ли комунисти? Няма! Има ли чиста проба див,неконтролиран Капитализъм! От тридесет години- има? Е, докога ще ни заглавичкват с тази дъвка? Още три века?Капитализма си назначи местните Капиталисти.През тях,с тяхна подкрепа през закони,да ни изсмуква ресурсно,и като гарантиран пазар.Другото е наистина дъвка " Идеал" за зомбирани скъ,саня,ци.Да им създава усещане за Враг!

    Коментиран от #35

  • 30 324

    4 1 Отговор

    До коментар #25 от "Да бе, точно така е":

    Е крадците наречени колониални държави малце са се погрижил за собственото си население, ама сега ще им излезе през носа,!
  • 31 Комунизма беше създаден от капиталистите

    6 3 Отговор
    За да ни заробят когато капитализма дръпна много напреде а комунистическия свят вървеше назаден...комунистическите вождове бяха агенти на капиталистите саш и пуделите им....самите комунисти знаеха това и се гавриха с народите си а те се возиха в мержани снабдяваха ги подчинените им със стоки от некермана и корекома...това не са комунисти ами просто едни хиттреци дето участваха в играта на капиталистите и спекулираха както можеха и знаеха и само народите им страдаха
  • 32 КОТарАК

    7 5 Отговор

    До коментар #22 от "Дай пример":

    да оставим енергетиката , благодарение на която пишеш в момента ,здравеопазването,обр. система-една от най-добрите в света ,армия , промишленост ,флот , естествени храни и прочие..много ми липсва спорта-от олимпиади се връщахме с чували злато и бяхме редовни на световно по футбол

    Коментиран от #37, #41

  • 33 плевен

    4 0 Отговор
    За Муравиев, даже е комично. Бил е министър-председател седем дена. Излежал е по две години за всеки ден във властта. Получил е доживотна присъда.
    Извел е България от войната.
  • 34 Политолог

    7 5 Отговор
    324 явно сте от бившите комунисти с шлайфан мозък или от останалите все още живи партийни секретари или шумкари.. Щом смятате, че ако не бяха комунистите щяхме още да живеем в кирпичени къщи. Прост пример за Вас, простия човек. В Гърция без да е имало комунистически режим, как живеят? Или в Испания, Португалия, Финландия? И как живеят сега хората при комунистическите режими в Куба, Северна Корея, Венецуела???
    Простите и мързеливи комунисти бързо национализираха през 1947 г. а с приватизацията с куфарчетата пък станахте капиталисти

    Коментиран от #44

  • 35 Тодор Живков

    2 3 Отговор

    До коментар #29 от "Хайде, стига":

    Извода какъв е? За мен лично, светлото бъдеще рамо до рамо с братския съветски съюз е най-доброто за страната. Гласувайте за Българската Комунистическа пардон Социалистическа Партия !!! Бай ви Тошо знае най-добре!!!!
  • 36 Само питам

    6 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "В столицата днес граждани и политически формации ще поднесат цветя пред Мемориала в тяхна памет в парка пред Националния дворец на културата".

    А къде е президента?!Ще поднесе ли цветя пред Мемориала в тяхна памет?!

    Коментиран от #40

  • 37 Ерих Фон Клинкерхофен

    5 6 Отговор

    До коментар #32 от "КОТарАК":

    Като съюзник в две войни ти го казвам - армия имахте до 1945 година, след това имитация на армия с крадлив личен състав, небоеспособна, въоръжена 99% със съветски оръжия и най-важното - военната ви докт.ина беше да задържите турската атака няколко часа, докато дойде червената армия.

    Коментиран от #67

  • 38 Сафиянец

    4 1 Отговор
    Помним и никога не ще простим
  • 39 Мишо бирата

    8 8 Отговор

    До коментар #13 от "среско":

    А фашагите дето убиха великите поети Гео Милев,Вапцаров,седемте ястребинчета, играха хора около отрязани глави на партизани и давеха с шлепове в Дунава въстаниците от 23г. Техните внуци сега реваншисти фашаги и велики демократи с най-великия вожд-тулуп убиват всеки дръзнал да разкрие далаверите и престъпленията им. И които бавно успяха за 30 г. да затрият в нечуван геноцид собствени си народ оцелял 1300г.досега...
    За техните жертви какво да кажем и кога официално ще ги прочетем... Народе????

    Коментиран от #42, #45

  • 40 Президентска администрация

    2 3 Отговор

    До коментар #36 от "Само питам":

    Ти недей много да питаш! Защо не си на работа, а висиш по форумите да задаваш такива въпроси? Президента си има много по-важни задачи.....
  • 41 Явно не четеш

    2 4 Отговор

    До коментар #32 от "КОТарАК":

    А плямпаш като развален грамофон. Казах ти дай пример на нещо което го няма в държавите в които никога не е имало комунистически режим. Всичкото което си изброил го има, че и в пъти по-добро и развито.

    Коментиран от #46, #52

  • 42 Директор

    5 2 Отговор

    До коментар #39 от "Мишо бирата":

    От кога агентите на чужди държави, като съветска русия се нуждаят от почитане? Какво да се почита? Атентата в Света Неделя? Диверсиите? Насилственото вземане на властта? Моля уточнете какво точно трябва да се почита?
  • 43 Сандо

    0 5 Отговор
    А всеки ден има жертви на капитализма.Кога е деня,в който да ги почетем?
  • 44 324

    1 1 Отговор

    До коментар #34 от "Политолог":

    Испания и Португалия хич не ги давай за пример, първо да поговорим за Южна Америка, а после за просперитета им. Добре са ограбвали, но и това не ги е спасил, особено Испания която по неграмотност е на едно от първите места, та чети умнико чети па тогава пиши кой е прост!
  • 45 Мишо шамара

    3 0 Отговор

    До коментар #39 от "Мишо бирата":

    Ти явно живееш в някакъв пашкул. Не виждаш ли, че тези, които ни управляват 30 години са все комунисти? Посочи един, който не е свързан с комунистите
  • 46 КОТарАК

    2 4 Отговор

    До коментар #41 от "Явно не четеш":

    производство на храни за космонавти-това в Канада имало ли го е? а по другите показатели бием много държаи,,некомунистически'' , мисля че бяхме на 30 мясо или по-нагоре по развитие

    Коментиран от #60

  • 47 ФАШИСТИ

    5 5 Отговор
    А ДЕН НА ПОЧИТ КЪМ ЖЕРТВИТЕ ОТ ФАШИСТКИЯ-КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ РЕЖИМ КОЙТО ВЕЧЕ 32 ГОДИНИ ИЗТРЕБВА БЪЛГАРИТЕ КОГА?САМО ФАКТОЛОГИЯТА ПОКАЗВА ЧЕ СА ИЗТРЕПАНИ ОКОЛО 2 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ПРЕЗ КОМУНИЗМА 9 МИЛИОНА БЪЛГАРИ А СЕГА ПРЕЗ РЕПРЕСИВНИЯ АНТИБЪЛГАРСКИ РЕЖИМ 7 МИЛИОНА И НЕ Е МНОГО СИГОРНО ДАЛИ СА 7 МИЛИОНА.
  • 48 ивелин

    6 4 Отговор
    Живеем в епоха когато престъпниците и убийците станаха " герои" а героите " престъпници". Пример издигнаха паметник на тези които бомбандираха и разрушиха София убиха хиляди невинни хора. Друг пример; 1941-1945 година колко хора и партизани са убити от българската армия и жандармерия в Северна Гърция и бивша Югославия ? ( можете да прочитете историята им) сега описват ги ,че преди 9 септември сме били като невини ангели плащахме репарации до 1976 година на тези страни.Мислете,че след 9 Септември всички са били невинни ли ? Къде са предателите? Къде са тези които са убили невинни граждани? Миналото ни е " цвете" след до 9 Септември сме живели в "Ада" а сега сме в "Рая" . След 1990 година хиляди хора умряха от болести от немотия от това,че нямат средства за преживяване от това,че нямаха пари да си купят лекарства.Една група хора поддържани от ЕС и Америка разграбиха и разрушиха страната като оставиха милиони произвола на съдбата- без средства, без бъдеще, без никаква надежда за утре.И вече 30 години ни убеждават , че в" демократично" общество когато всеки изминат ден губим като нация сме на "изчезване" и според "държанието" си получаваме пари от Е. Фондове колкото повече " плюем" миналото си толкова по-добре.С всичката си наглост и лицемерие се прекланяме пред паметника на Американските престъпници.( който бе открит преди години)

    Коментиран от #56

  • 49 ДО ФАШИСТА

    5 5 Отговор

    До коментар #6 от "срамота":

    ВСЕКИ ФАШИСТ ТРЯБВА ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН.ДРУГ ВАРИАНТ НЯМА РЕШЕНИЕ НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ ВЪВ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА СЕГА ФАШИСТИТЕ И ТЕХНИТЕ НАСЛЕДНИЦИ МНОГО НЕДОВОЛСТВАТ ЧЕ СА БИЛИ ПОБЕДЕНИ И РУСИЯ ПОБЕДИТЕЛКАТА Я КФАЛИФИЦИРАТ КАТО ПОРОБИТЕЛ ЩОТО НЕ ВИ ОТЪРВА

    Коментиран от #51, #59

  • 50 Европа

    2 1 Отговор
    Народен съд имаше в цяла Европа. Съдебната власт е винаги независима, особено при демокрацията и фашизма.
  • 51 безбожник

    6 1 Отговор

    До коментар #49 от "ДО ФАШИСТА":

    Чада на терористи. Как се взривява храм??? Ако искаш да убиеш някой, убий го, ще си убиец, ама да взривиш храм, това какво е, как се нарича това в християнска България
  • 52 КОТарАК

    6 2 Отговор

    До коментар #41 от "Явно не четеш":

    кажи бе умньо-къде е имало производство на космически храни? къде е имало БЕЗПЛАТНО образование и медицина?
  • 53 боби

    4 3 Отговор
    СМЪРТ НА КОМУНИЗМА
  • 54 ГОЦЕ

    3 1 Отговор
    В болниците имаше специални кабинети само за активни борци, никой друи не може да се прегледа там, само комунделите

    Коментиран от #55, #61

  • 55 324

    4 3 Отговор

    До коментар #54 от "ГОЦЕ":

    Малииий, що лъжеш бе, кой ви набива в читурите такива глупости? Майка ми беше детски лекар, а баща ми гинеколог, та много добре знам как такова нещо не е имало, ама имаше във всяко село и градче болница и лекар, а сега кукиш!
  • 56 Директор

    3 1 Отговор

    До коментар #48 от "ивелин":

    Престъпници, грабители и убийци в българия са хора членове на бившата комунистическата партия /сега БСП- за по-младите да знаят/ и техните наследници. Преди 44-та чужди /съветски/ агенти, терористи и диверсанти, а след 44-та обикновени престъпници и национални предатели. Резултата може да се наблюдава днес.
  • 57 Истината

    5 4 Отговор
    Единствен президентът Росен Плевнелиев е уважавал с присъствието си традиционната панихида в памет на жертвите на „Народния съд“ на малкия паметник на убитите на Централните софийски гробища. Това е мястото, където нито веднъж не е отишъл „обединителят на нацията“ президентът Румен Радев. Четири години не го е правил, няма да го направи и сега.
  • 58 Павел Пенев

    1 2 Отговор
    Тъжен ден за българските фашизирани демократи.
  • 59 Другия с коня

    2 4 Отговор

    До коментар #49 от "ДО ФАШИСТА":

    Руските Комунисти не бяха Поробители.Те бяха ОКУПАТОРИ.....Сега дължат Обезщетение за причинените Вреди,убийства,отнемане на Собствеността на Народа и Комунистически терор....И така на половин Европа за Половин век Окупация....А БКП,като Държавни Изменници и извършители на Геноцида - Лустрация...БКП и Правоприемните Партии...БСП,АБВ....и така нататък ....Направете го бе....Дайте Мир на душите на Избитите Българи....
  • 60 Храни за космонавти

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "КОТарАК":

    И какво мислиш представляват храните за космонавти? Нали не искаш да кажеш, че лиофилизацията е българско достижение? Хората отдавна лиофилизират храни без да се пъчат, че правят космическа храна.
  • 61 Имаше си цяла болница

    0 1 Отговор

    До коментар #54 от "ГОЦЕ":

    Само за тях
  • 62 chi

    1 2 Отговор
    А за жертвите на герберистката хунта що не пишите или си прибрахте по 30 сребърника?
  • 63 изгрев

    2 2 Отговор
    А кога ще почете паметта на загиналите /убити зверски от българските фашисти/ ДЕЦА на Ястребино/!!!!!!!??????
  • 64 Хмммм

    1 0 Отговор
    БКП/БCП и "жeлeзният им юмрук" ДC, cкрил ce в ДПC трябвa дa бъдaт публичнo ocъдeни, зaклeймeни и зaбрaнeни зaрaди вcички жeртви, мъчeния и издaвaтeлcтвa пo врeмeтo нa тoтaлитaризмa, кaктo и зa рaзрушaвaнeтo и рaзгрaбвaнeтo нa Бългaрия в първитe гoдини нa прeхoдa.
  • 65 Радан

    0 2 Отговор
    Който търси намира. Не е без причина да има Народен Съд. Страшното е, че е възможно и сега да има.
  • 66 ТЖивков

    1 3 Отговор
    Другари днес ГЕРБ-БКП комунистите почетоха жертвите на " несъществуващият комунизъм" .Комунистът Борисов се изказа като истенски КОМУНИСТ.
  • 67 2735

    1 2 Отговор

    До коментар #37 от "Ерих Фон Клинкерхофен":

    Като падна режима и досега, един милион емигрира, за да работи и да печели на запад, че да ви издържа и вас от село.

    Коментиран от #68

  • 68 хелена

    0 0 Отговор

    До коментар #67 от "2735":

    Грешка, това е до "Чичо от село" а не към Вас, с Вас съм абсолютно съгласна!
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Как тай

    2 0 Отговор
    На тези ,,жертви" нито съм им признателен нито ги почитам. Никой не е застрелян просто ей тъй задето си е стоял кротко и нищо не е сторил.
  • 71 По точно

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "пак Комунизм":

    казано ден на фашиста.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Липсват много коментари

    0 0 Отговор
    Не се изтрити а липсват
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове