Last news in Fakti

1 Февруари, 2021 14:03 5 312 38

Мира Радева: Слави Трифонов може да издърпа чергата на Манолова и „Отровното трио“

  • мира радева-
  • слави трифоно-
  • отровното трио

Истинското предизвикателство пред една кампания и нейният основен смисъл е да активизира онези граждани, които до последния момент не са сигурни дали и как ще гласуват, коментира социологът

Мира Радева: Слави Трифонов може да издърпа чергата на Манолова и „Отровното трио“ - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Ако младите хора се активизират и гласуват на парламентарните избори на 4 април, ще има вот анти-ГЕРБ. Това каза за предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“ социологът Мира Радева. Според нея трябва да се наблюдават избирателите, ориентиращи се в последния момент.

„Трябва да се наблюдават не твърдите електорални ядра, хората, които са решили за кого и как да гласуват. Истинското предизвикателство пред една кампания и нейният основен смисъл е да активизира онези граждани, които до последния момент променят мнението си и не са сигурни дали и как ще гласуват. Тези по-пасивни, по-отдалечени от политиката хора определят края на изборите“, обясни тя.

Мира Радева посочи, че прогнозите са опасни при кратките периоди на предизборна кампания именно заради наблюдението на тази група избиратели, която става по-хаотична и по-непредвидима.

„При нас кампаниите стават все по-кратки и основният фактор, който трябва да следим е кои са тези хора, които продължават да се колебаят и нямат оформено мнение, какви са като социален състав, обикновено това са млади хора. А по-активните, младите хора са бесни на тази ситуация и ако излязат да гласуват, много е вероятно да гласуват против статуквото. Ако тази група хора се активизира, това е вот анти-ГЕРБ, най-вероятно е да налее вода в мелницата на Слави Трифонов, който е много пасивен, а имено той ще спечели най-много от мобилизация на тези хора“, коментира експертът.

Другата възможност е при възрастните хора, които вероятно ще бъдат уплашени от пандемичната обстановка, а това би се отразило на резултатите на БСП, допълни Мира Радева. Затова за БСП е от голямо значение мобилизацията на възрастните.

Според Мира Радева ще бъде трудно малките партии да прехвърлят 4-процентната бариера, тъй като избирателите гласуват за онези, които имат шанс да влязат в парламента.

„Слави Трифонов може да издърпа чергата на Мая Манолова и Отровното трио“, допълни още тя.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Христо Иванов

    16 57 Отговор
    НИЕ СМЕ ЕДИНСТВЕННОТО СПАСЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #5, #12, #23

  • 2 ъъъъъ

    18 5 Отговор
    направо ще им тегли един език.....български език...
  • 3 Петьо Петров

    36 6 Отговор
    Не виждам защо излишно се нагнетява напрежение между извънпарламентарните партии преди изборите,единствената възможна причина е платена провокация. Всеки да гласува според съвестта или цената си,а кой,кой,ще броим после...ако ни позволят.
  • 4 SH BG

    40 11 Отговор
    И самата Славуца не знае - активен или пасивен гей е?... :::)))

    Ха, ха, ха... :::)))

    Дааа...!!!

    Коментиран от #38

  • 5 1223

    31 12 Отговор

    До коментар #1 от "Христо Иванов":

    Шшшт, Маджо, ти ли си?
  • 6 НАТО ВЕЦ

    30 3 Отговор
    Те това е "политически реализъм" по български, кой на кого ще "дръпне черджето". А докато някои си "дърпат черджето", други дърпат "столчето" под краката на народа. Дърпайте кокала к.....
  • 7 Песоглавци

    36 13 Отговор
    Лично на мен Дай България са ми най-противни. Това са злобни изкрейзили песоглавци на Мавъра,жендъри и девианти.
  • 8 Притеснява

    30 6 Отговор
    ме какви ще ги надроби Трифонов при договарянето на управляваща коалиция в сложна след изборна обстановка. Дали статуквото няма компромати срещу него......ииии, защо е толкова тих....както при интервюто на Борисов в неговото студио. Защо

    Коментиран от #13

  • 9 Последния Софиянец

    23 9 Отговор
    Ние виждаме кое на площада и кой не е дошъл един път даже.На изборите ще си го спомним като гласуваме.
  • 10 Анонимен

    13 1 Отговор
    Ще издърпа мозъка ви, злабарина.
  • 11 ЪРП

    20 40 Отговор
    НАРОДА ТРЯБВА ДА СИ ДОВЪРШИ РАБОТАТА С "РЕФЕРЕНДУМА", И ДА ГЛАСУВА ДОВЕРИЕ НА "ИМА ТАКЪВ НАРОД" ЗА ДА ИМА КАРДИНАЛНА ПРОМЯНА В БЪЛГАРИЯ И НАДЕЖДА ЗА БЕДЕЩЕ!!!!!!!

    НАРОДА ТРЯБВА ДА ПРОТИВОДЕЙСТВА НА ПАСМИНАТА ОТ ЧЕКМЕДЖЕГЕРБЕРАСОПИТЕЦИ И ПОТДЪРЖАЩИТЕ ГИ ПОДЛОГИ ,КОИТО СЕ ИЗГАВРИХА С ВОЛЯТА НА НАРОДА И СЕ ГАВРЯТ ЕЖЕДНЕВНО С ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ!!!!!!!

    ТРЯБВА ДА СЕ ОБЕДИНЯТ БЪЛГАРИТЕ И ДА ПОДКРЕПЯТ "ИМА ТАКЪВ НАРОД" ЗАЩОТО ТЕ И САМО ТЕ ИМАТ НАЙ-НАЙ-ГОЛЯМ ШАНС ДА СЪСТАВЯТ ПРАВИТЕЛСТВО, АКО БЪЛГАРИТЕ СЕ ОБЕДИНЯТ И ДА "СТРОШАТ НА ЗМИЯТА ГЛАВАТА"!!!!!!!
  • 12 Диспечара

    27 5 Отговор

    До коментар #1 от "Христо Иванов":

    Да, да! Следващата подлога, искаща да спечели по нечестен, подъл и недостоен път! Честните хора не плащат на трплове! А той с парите на лой плаща? На следващото задкулисие? Не благодаря от продажници и подлеци!

    Коментиран от #15

  • 13 стоян

    20 11 Отговор

    До коментар #8 от "Притеснява":

    До 8 ком -Чалгара многократно е казвал че с бсп и Герб няма по никакъв начин да ги подкрепи при бъдещо правителство =Но явно се надява и иска да е златното пръстче -защото знае че без него няма да има правителство

    Коментиран от #14

  • 14 Диспечара

    13 6 Отговор

    До коментар #13 от "стоян":

    Ако беше замълчал, нямаше да загубиш, а само да спечелиш!😀 Ние също! Една простотия по малко!
  • 15 Протест срещу безобразията в България

    20 11 Отговор

    До коментар #12 от "Диспечара":

    Бойко Борисов, с най много тролове тук

    Коментиран от #16

  • 16 Диспечара

    4 6 Отговор

    До коментар #15 от "Протест срещу безобразията в България":

    Така е! После са ДБ!
  • 17 Уйке

    22 2 Отговор
    Госпожо Радева, народа за да повярва на някои, все пак трябва да види управленска програма, политическа платформа и потенциал за управление! За сега освен точките от референдума нищо смислено не съм видял! Само един път чух Т. Йорданов да се изцепи,че в следващия парламент ще ги сбъркат! Ако продължават да се държат надменно, ще останат в изолация и те ще бъдат сбърканите!
  • 18 Даа!

    23 7 Отговор
    Ако се окажат верни прогнозите на Мира, и учиндолския славей вкара сериозен брой депутати, това е във ясен знак,че на тукашното пасище- територия,наистина бъка от чифтокопитни, преживни, и дребен рогат добитък.После да не пеете неговия марш- химн: Комбайнерската"!
  • 19 324

    25 9 Отговор
    Слави с последни средства си купува социолози да лъжат, че ще може да влезне в парламента! Може сигурно ама друг път.

    Коментиран от #22

  • 20 NikNay

    27 8 Отговор
    Младите хора които слушат рок, метъл и класика със сигурност няма да подкрепят Слави и чалга партията му !
  • 21 Иван Грозни

    9 9 Отговор
    Мирке мамина, младите хора са по ориентирани от възрастните. Колкото до чергата сравнението е много относително, след като се видя неориентираното поведение на г-н Трифонов в обстановката. Браво на Сашо Диков. С няколко думи му обясни всичко около предстоящите избори.
  • 22 Ти за кой драскаш моме!

    9 0 Отговор

    До коментар #19 от "324":

    За Борисов или за Ристето! Мяза ми, че за подлеца Ристо! Той иначе на приказки в медиите е в много добри отношения и със Слави и с Президента!😊 Лицемерно звучи, но това ни е материала в политиката!😊 За това пазете достойните!😊
  • 23 Гевара

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Христо Иванов":

    Вие сте соросоиди костовисти и подлоги!
  • 24 Притча

    5 1 Отговор
    Чалкокрация = на Тиквокрация 100%!!!
  • 25 Симов

    10 2 Отговор
    Ако чалгарите се активират и гласуват за себеподобния си идол-глупак, България вече е закрита, защото началото на края няма да бъде спрян.

    Коментиран от #26

  • 26 Ами какво значи

    4 3 Отговор

    До коментар #25 от "Симов":

    чалгар бре моме? Ако слушам класика за кой бре моме да гласувам?😊 А рапърите? А рокаджиите?😊 Я кажи да знаем според стила музика за кой да гласуваме!😀 С тия простотии мила, не си само ти за подигравки, ами и господаря ти скъпа!😀 Направо с глупости закопавате тия дето ви плащат мила!😀
  • 27 Що не

    5 4 Отговор
    Аз съм за слави само него не сме видели какво може ако не бой и да бяга но за сега съм за него с двете ръце

    Коментиран от #30

  • 28 анонимин

    2 1 Отговор
    Права е Мира.Слави е патерица на селянина от банкя,и отдавна е ясно защо направи партия и кой ще подкрепи.Това че се плюят за пред хората са изтъркани селски номера,но те са си селяндури-какво друго може да очакваме от тях!?
  • 29 Гост

    0 0 Отговор
    Како Мирке, аз съм се ориентирал много категорично. Убеден съм, че от изборите няма никакъв смисъл. Който и да изберете, само месец след встъпването му в длъжност ще го питаме и него "Не го ли е срам, че подведе хората с обещания".
  • 30 Гост

    1 2 Отговор

    До коментар #27 от "Що не":

    Викаш, за сега само той не ви окраде, нали? Хахахаха хайде, дайте му шанс да си напълни и той джоба. Никога няма да ви дойде акъла хахахахаха.
  • 31 бечев

    2 1 Отговор
    Гарго меркантилна,а на кого ще постеле чергата?
  • 32 123

    1 2 Отговор
    А Слави знае ли за какво образува партия и какво ще прави, освен че иска да е в НС и власта/

    Коментиран от #33

  • 33 бечев

    1 1 Отговор

    До коментар #32 от "123":

    Иска да краде за мама му Здравка естествено!
  • 34 Мира Радева?? Искати се, но Няма да

    1 0 Отговор
    Се Случи!!!! Чакай идърай чергата и ти, Опитвай поне!!
  • 35 Илиан Василев, - Пророк!! В Събота след

    2 0 Отговор
    Обяд е имало среща на Ромските Барони и ГЕРБ в Клуб Ресторант в БАНКЯ?? Кажи, знаеш??
  • 36 Jack Bauer

    1 0 Отговор
    Ако Слави влезе в следващия парламент значи Българския народ си заслужава съдбата, и управниците.

    Коментиран от #37

  • 37 Изненадваш

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Jack Bauer":

    ли се"? Я да погледнем - народ, чието Народно събрание се ръководи от ПКП, външната политика - от недостатъчно ограмотена женица, евродепутати са Ал.Йорданов, Джамбазки... и се управлява от откровен простак /по негово признание/ - ще бъде ли в състояние да отхвърли чалгарството...
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове