Last news in Fakti

4 Февруари, 2021 17:07 2 402 77

Борисов: Направихме още една стъпка за диверсификация

  • бойко борисов-
  • диверсификация-
  • аец козлодуй

АЕЦ „Козлодуй” подписа договор с компанията „Уестингхаус Електрик Швеция"

Борисов: Направихме още една стъпка за диверсификация - 1

Подписването на договора с „Уестингхаус Електрик Швеция“ днес е поредната стъпка на България за диверсификация, отбеляза Бойко Борисов. Премиерът участва в церемонията по подписването на договора между АЕЦ „Козлодуй” и компанията „Уестингхаус Електрик Швеция“ за разработване на анализи на безопасността за лицензиране и внедряване на алтернативен тип ядрено гориво за блок 5 на ядрената централа у нас. Договорът поставя началото на втория етап от процеса по лицензиране на ядрено гориво за 5-и блок на АЕЦ „Козлодуй“ в изпълнение на програмата за диверсификация на доставките на свежо ядрено гориво. Процедурата по лицензиране на алтернативно ядрено гориво у нас се реализира със съвместната работа на експерти с доказан опит в областта на ядрената енергетиката от България, САЩ и Швеция.

В рамките на церемонията премиерът Бойко Борисов акцентира върху геостратегическото значение на това, което в момента България прави относно защитата на националната си сигурност, изтъквайки, че съществен елемент е именно диверсификацията. „Започнахме с диверсификацията на изтребителната ни авиация, с новите самолети F16 блок 70. Минахме през закупуването на 20% от терминала за втечнен газ в Александруполис и финансирахме изграждането на интерконектора с Гърция, който тази година ще бъде готов. По инициативата „Три морета“ напредваме много бързо относно разширяването на газовото хранилище „Чирен“, което заедно с газовата връзка с Гърция ще осигури доставка и възможност за съхранение на втечнен природен газ“, изтъкна министър-председателят. По темата за ядрената енергетика премиерът добави също, че изграждането на 7-и и 8-и реактори в АЕЦ „Козлодуй“ е изключително важно за България, тъй като страната ни държи на ядрената енергетика, която е включена в Зелената сделка на ЕС и има опит в сферата.

Договорът днес беше подписан от изпълнителния директор на АЕЦ „Козлодуй” Наско Михов и вицепрезидента и управляващ директор на „Уестингхаус Електрик Швеция“ Азис Даг. На събитието присъстваха министърът на енергетиката Теменужка Петкова, посланикът на САЩ Херо Мустафа и посланикът на Кралство Швеция Катарина Рангнит.

„С договора, който днес сключихме, направихме още една важна стъпка в изпълнение на Европейската стратегия за енергийна сигурност, част от която е цялостно диверсифициране на ядрените доставки и услуги за всички атомни централи в Европейския съюз“, заяви в рамките на церемонията изпълнителният директор на АЕЦ „Козлодуй“ Наско Михов. Той изрази увереност, че сътрудничеството с Уестингхаус и занапред ще продължи да се развива за доброто на българската ядрена енергетика.

Вицепрезидентът и управляващ директор на „Уестингхаус Електрик Швеция“ Азис Даг изрази задоволство от партньорството с екипа на АЕЦ „Козлодуй“. „Това ще бъде истинско партньорство между нашите две дружества, за да можем да гарантираме доставките на гориво в бъдеще, които да осигурят енергийната диверсификация в България“, заяви Азис Даг.

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова отбеляза, че с подписването на днешния договор процесът по пълна диверсификация на доставките на свежо ядрено гориво за България става необратим. „По този начин и ние като правителство изпълняваме един от основните си ангажименти и приоритети в енергетиката – именно диверсификация на енергийните ресурси“, заяви Петкова.

Посланикът на САЩ у нас Херо Мустафа посочи, че днешната стъпка увенчава с успех многогодишна работа в посока постигане на следващо равнище на диверсификация. „За нас е истинска гордост да сме тук заедно с Вас. Тази стъпка е в полза на България, на диверсификацията, на осигуряване на сигурни и разнообразни доставки на енергийни източници“, заяви посланик Мустафа.

В рамките на церемонията посланикът на Кралство Швеция Катарина Рангнит отбеляза, че подписването на днешния договор ще бъде в полза не само за двете компании, но и за България и Швеция.

Изготвянето на детайлна и задълбочена оценка на безопасността се изисква от българската нормативна уредба, за да бъде получено разрешение за въвеждане в експлоатация на алтернативен тип горивни касети. След финализиране на дейностите по договора, разработката ще бъде представена в Агенцията за ядрено регулиране за получаване на разрешение за въвеждане в експлоатация на алтернативните касети.

Изготвянето на анализите на безопасността е част от Програмата на АЕЦ „Козлодуй” за диверсификация на доставките на свежо ядрено гориво, в която са включени отделните етапи на процеса. Програмата е съгласувана с Агенцията по доставките към ЕВРАТОМ. Европейската стратегия за енергийна сигурност изисква цялостно диверсифицирано портфолио на доставките на ядрени материали и услуги в ядрено-горивния цикъл за всички оператори на ядрени централи в Европейския съюз. Целта е гарантиране на непрекъснатата и безопасна работа на ядрените мощности, сигурността и надеждността при производство на електрическа енергия за населението и промишлеността на страните членки на ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сигурно

    53 4 Отговор
    Колко милиарда още ще потънат и господ не знае !

    Коментиран от #51

  • 2 Институт по Пунтамаристика към ГЕРБ

    52 2 Отговор
    "..за разработване на анализи на безопасността за лицензиране и внедряване на алтернативен тип ядрено гориво за блок 5.. "
  • 3 Борис офф каза

    41 4 Отговор
    Грух-грух-грух...
  • 4 КОЮ

    53 3 Отговор
    Скоро пак ще се оправдава че служебно правителство е подписало този неизгоден за страната ни договор
  • 5 Последния Софиянец

    57 3 Отговор
    Тия калинки продажници докато не взривят АЕЦа няма да мирясат.За някой долар рушвет ще ни унищожат.Чернобил 2.
  • 6 choko

    44 2 Отговор
    Я се виж к'ви бузки си направил като на Пеефски ве, шопарче !
  • 7 панаир

    47 2 Отговор
    Пак някоя антибългарска завера е сключил хахото.
  • 8 choko

    32 3 Отговор
    У шкафчето имаш място и за златна малинка бе, тулупче хихи
  • 9 Дельо Хайдутин

    44 3 Отговор
    Абе Тикво нямаш ли си с какво да си играеш та си се захванал с Козлодуй?
  • 10 chi

    35 2 Отговор
    Далавери, далавери...
  • 11 SH BG

    48 2 Отговор
    До кога този празноглавец ще докарва само беди и ще прави лошотии на България и на българите?...

    Затвор...!!!
  • 12 Модерната

    32 2 Отговор
    дума "диверсифекация" от диверсия ли идва?
  • 13 Машинистът

    24 2 Отговор
    Я си карай влакчето и не се занимавай със сложни думи ,че изглеждаш шмешко!
  • 14 След 04.04

    19 2 Отговор
    Хунтата ще кола в урановите мини във България. И ще изнасяме ядрено гориво за Швеция.:)
  • 15 След 04.04

    26 2 Отговор
    Хунтата ще копа в урановите мини във България. И ще изнасяме ядрено гориво за Швеция.:)
  • 16 бруно

    29 2 Отговор
    в затвора да те диверсифицират лъжлив тулуп долен.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Шпек

    21 1 Отговор
    Закривай кочината! Тоя ликвидира България.
  • 20 БОЙКО Е ВЕЛИК

    5 32 Отговор
    ЕВАЛА БОЙКО! ВСЯКА ДИВЕРСИФИКАЦИЯ НИ НОСИ ПОНЕ 60 МИЛИАРДА ПРИХОДИ И ОЩЕ КУП ПОЛЗИ. ЩОМ СКЪСВАМЕ С РАША И СЕ ПРЕЛИВАМЕ СЪС ЗАПАДА - ВЕДНАГА СЕ УСЕЩА ПРИ ЗАПЛАТИТЕ И ПЕНСИИТЕ! СТАНДАРТА НИ РАСТЕ И ЖИВОТА НИ СЕ УДЪЛЖАВА!!!

    Коментиран от #27, #31

  • 21 Ушанко

    4 13 Отговор
    Монголославяните пак валат
  • 22 Кица

    24 3 Отговор
    Мустафата лично е натиснала копчето на марионетката Борисов да подпише с фалиралта отдавна Уестингхаус с някакво кухо Швецко предприятие.
  • 23 Ужасонн

    21 2 Отговор
    Опитни зайчета станахме....
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ТОДОР СТОЯНОВ

    9 2 Отговор
    ДИВЕРСАНТ...
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 НАЛИ

    16 2 Отговор
    БЕШЕ БЕЛЕНЕ БЕ МУШИКО. ЗАЩО СЕ
    ПЪНЕШ С КОЗЛОДУЙ. ТО БЕШЕ ГЬОЛ
    ПОСЛЕ КОЗЛОДУЙ А СЕГА ПАК
    КОЗЛОДУЙ. ТЪРСИШ СИ ВЪЖЕТО.
    ТО ЩЕ БЪДЕ КЪСНО. СВИКНАХМЕ
    ТИ НА ЧАЛЪМИТЕ. ПИАР ОБЛЪЧВАНЕ ДЕМАГОГИЯ ВЕЧЕ НЕ
    ДЕЙСТВАТ. ДИВЕРСАНТИТЕ ВЕЧЕ
    ОТДАВНА СА ИЗЧЕЗНАЛИ. ИМА
    АГЕНТИ И ТИ И ТЕ СТЕ ЕДНИ ОТ
    ТЯХ. КОЙ ЗА КОЙ НЕ ЗНАМ. НО ЗНАМ
    , ЧЕ ТЕ СА ПРЕДАТЕЛИ.
  • 29 Щом

    19 2 Отговор
    Херо ни поздравява значи това е зле за нас. И ето как държат Боко на власт.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 БАЙ Х@Й ‼

    22 2 Отговор
    Щеше да е смешно , ако не е тъжно ‼ Самолетите - само на чертеж‼ Азерския газ в тръбите е 0‼ Сега ще плащаме за колите с които се фотка‼ А обещава още ....ДИВЕРСИфикациИ ‼
  • 33 гост

    21 2 Отговор
    Велико щастие за българския народ е че има за учител, вожд и ръководител такъв мислител от световен мащаб, човек който разбира от медицина, строителство, атомна енергетика, дори от пожарникарски маркучи какъвто е великият Бойко Методиев Борисов. Този наш ВОЖД с ускорени крачки ни води към АДА. Разумни хора на 04.04. да кажем Не на Тиквокрацията!
  • 34 Доволен

    14 1 Отговор
    Толкова бащицата се грижи за населението , евтиния до шия , ниски цени на отоплението и електриката , жега и мор , ако и след април продължи да ни обгрижва жална ни майка
  • 35 ТаУмВзе

    13 3 Отговор
    НАРОДЪТ ТИ Е РАЗПИСАЛ ВЕЧЕ ПРИСЪДАТА. И НЕ САМО НИЕ. КОЕ РАЗУЗНАВАНЕ, ЩЕ ТЕ РАЗКОСТИ Е ЕНИГМА НА ЖИПКАТА. ИЛИ НИЕ ИЛИ ВИЕ.
  • 36 БОРИСОВ....КОШМАРА НА БСП И РАДЕВ

    6 13 Отговор
    ДАВАЙ БАЦЕ...САМО НАПРЕД И НАГОРЕ....И НЕ МУ МИСЛИ....ДЕЙСТВАЙ......ДРУГАРИТЕ СА В ТИХ УЖАС
  • 37 БОРИСОВ....КОШМАРА НА БСП И РАДЕВ

    5 11 Отговор
    КЪДЕ СА ТУКА РУСНАЦИТЕ....НЕЩО НЕ ГИ ВИЖДАМ...И БСП ГИ НЯМА....
  • 38 Комунивирис

    6 17 Отговор
    На русофилските тролове е нареден залп по Бойко Борисов, който дърпа последното килимче под краката на Русия за рекет и икономически шантаж на България.
  • 39 БОРИСОВ....КОШМАРА НА БСП И РАДЕВ

    4 11 Отговор
    И НЕ СЕ ЦЕРЕМОНИ НА ДРУГАРИТЕ...ТЕ ОСВЕН ДА ПЛЮЯТ И ДА ПСУВАТ....ДРУГО НЕ МОГАТ.......

    Коментиран от #74

  • 40 Филип Георгиев

    11 2 Отговор
    Ciao, Ciao!!! остават ви 59 дни до събаряне на кочината. ПОСЛЕ ВСИЧКИТЕ ПРАСЕТА НА МЕЗЕТА.
  • 41 РАДИО ЕЛТО

    6 16 Отговор
    Аз харесвам БОЙКО и ГЕРБ , на 4.04.ще гласувам за тях и НАЕСЕН против РАДЕВ!!
  • 42 Газовик

    16 2 Отговор
    Ако се махнеш завинаги ще направиш най-добре, стига толкова...
  • 43 Та Ум Даде

    4 13 Отговор
    След обвинението за корупцията на Пламен Узунов, съветник на Румен Радев, пРезидентът "ще бъде изгонен с камъни", а после вкаран в затвора. Кауните ще полива Деситу в с.Славяново.
  • 44 Комунивирис

    3 12 Отговор
    На 04.04. Бойко 4!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 БОРИСОВ....КОШМАРА НА БСП И РАДЕВ

    4 13 Отговор
    ДАВАЙ БАЦЕ....САМО НАПРЕД И НАГОРЕ....И ИЗБОРНА ПОБЕДА НАД ЧЕРВЕНИТЕ КРАТУНИ...НАРОДА Е С ТЕБ...

    Коментиран от #53, #59

  • 47 НА 04.04....ББ 4

    10 3 Отговор
    ХОРАТА ВИЖДАТ КВО СЕ ПРАВИ...НЕ СА БАЛАМИ....НА ИЗБИРАТЕЛЯ МУ ПИСНА ОТ ОБЕЩАНИЯ И ЛЪЖИ, НА ДРУГАРИТЕ И ТЕХНИТЕ ПАТЕРИЦИ
  • 48 Чичо

    14 2 Отговор
    Чехия, Унгария и Украйна една не си стопиха реакторите с горивото на Уестингхаус, и повече не искат и да чуят да него. За загубите им да не говорим - те гонят милиард евро.
    Ама наш Чутуран, нали му е куха кратуната, зорлем се натиска на краварите!
    Впрочем в Европа няма АЕЦ, която да ползва такива алтернативни горива - всеки си спазва точ в точ предписаното от производителя! Е, те да не са по-тъпи от нас?
  • 49 Народът

    3 7 Отговор
    Гoдинaтa e 2005. Бoриcoв пeчeли чacтичнитe мecтни избoри зa кмeт нa Coфия, oргaнизирaни oт трoйнaтa кoaлиция нa БCП. Гoдинaтa e 2007. Бoриcoв пeчeли рeдoвнитe мecтни избoри зa кмeт нa Coфия, oргaнизирaни oт трoйнaтa кoaлиция нa БCП. Гoдинaтa e 2007. ГEРБ пeчeли мeждиннитe eврoизбoри, oргaнизирaни oт трoйнaтa кoaлиция нa БCП. Гoдинaтa e 2009. ГEРБ пeчeли рeдoвнитe eврoизбoри, oргaнизирaни oт трoйнaтa кoaлиция нa БCП. Гoдинaтa e 2009. ГEРБ пeчeли пaрлaмeнтaрнитe избoри, oргaнизирaни oт трoйнaтa кoaлиция нa БCП. Гoдинaтa e 2013. ГEРБ пeчeли прeдcрoчнитe пaрлaмeнтaрни избoри, oргaнизирaни oт cлужeбнoтo прaвитeлcтвo нa Мaрин Рaйкoв. Гoдинaтa e 2013. ГEРБ пeчeли чacтичнитe мecтни избoри зa кмeт нa Вaрнa, oргaнизирaни oт кaбинeтa Oрeшaрcки нa БCП. Гoдинaтa e 2014. ГEРБ пeчeли рeдoвнитe eврoизбoри, oргaнизирaни oт кaбинeтa Oрeшaрcки нa БCП. Гoдинaтa e 2014. ГEРБ пeчeли прeдcрoчнитe пaрлaмeнтaрни избoри, oргaнизирaни oт cлужeбнoтo прaвитeлcтвo нa Гeoрги Близнaшки. Гoдинaтa e 2017. ГEРБ пeчeли прeдcрoчнитe пaрлaмeнтaрни избoри, oргaнизирaни oт cлужeбнoтo прaвитeлcтвo нa Oгнян Гeрджикoв.
  • 50 Рап

    3 3 Отговор
    Енергетиката се стопанисва от БСП,този път гербаджиите са извън масата! Да поясната на тези,които не знаят ,как са разпределени по важните отрасли в БГ. Инфраструктура ГЕРБ,енергетика БСП и земеделие ДПС! Това е в родината ни мила!
  • 51 Иманяма

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "сигурно":

    Милиардите, които ще потънат не са толкова важни, важното е да не стане така, че северна България и южна Румъния барабар с всичко там да станат Чернобил.
  • 52 ХАХАХАХАХАХА

    8 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Борисов: Направихме още една стъпка за диверсификация" И ЕДНА ПОРЕДНА ОГРОМНА КРАЧКА КЪМ БЕСИЛОТО :)))) Нали бе, винЙету, скъпи ми винЙету :D
  • 53 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #46 от "БОРИСОВ....КОШМАРА НА БСП И РАДЕВ":

    Диверсификация има само към шкафа...

    Коментиран от #54

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 НА 04.04....ББ 4

    2 3 Отговор
    ДАВАЙ БАЦЕ....СТЯГАЙ СЕ ЗА НОВ МАНДАТ.....ТИ СИ ВОЖДА НА БЪЛГАРСКОТО ПЛЕМЕ
  • 56 big

    5 1 Отговор
    Каква диверсификация, какви пет пари бе? Наведоха те и влязоха плътно! Уестингхаус са твърде назад в ядрените технологии, а ядреното им гориво за нищо не става, поне такъв е опита им засега в европейски АЕЦ. Не може да наричаш нещо диверсификация, като бавно, но сигурно енергетиката ни отива в американски ръце.
  • 57 зле ми става

    4 1 Отговор
    Питам се как ще оправяме вредите нанесени от тоя Тулуп.
  • 58 Енергетик

    7 1 Отговор
    Те чехите и унгарците, сигурно са по-прости от нас, че не искат и да чуят за гориво от Уестингхаус. В Козлодуй също го изпробвахме и общия извод е, че то не става. Постоянни разхерметизации на горивни елементи, повишена активност, не постоянна температура на активната зона и т.н. Ама явно "башицата на нацията" и счетоводителката са най-големите експерти в тая област, че подписват разни договори.

    Коментиран от #63

  • 59 БАЦЕ БАЦИЛА

    1 0 Отговор

    До коментар #46 от "БОРИСОВ....КОШМАРА НА БСП И РАДЕВ":

    Мила,вземи си оправи правописа....ама това червените тикви сте за съжаление...ба си...то бива простотия,бива ,ама вие сте върхът....
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 не го дишам

    2 1 Отговор
    Толуп-диверсификация , всичко ще се внася , кое от съседи , кое от ''началници '' , в задачата се пита с какво ще плащат хората , не айдуците , те се накрадоха . Тоя приключи България.
  • 62 Bai nudals

    4 1 Отговор
    Стига лъга Боко,за това ли вдигате цената на газта с 10%,защото си голямата работа ли лъжец.
  • 63 РАДИО ЕЛТО

    3 1 Отговор

    До коментар #58 от "Енергетик":

    тая мутра БОРИСОВ тоя бушон ПЕТКОВА са ЧОВЕКО МРАЗСИ
  • 64 Винкел

    3 1 Отговор
    ПРОДАЖЕН НЕГОДНИК.
  • 65 тъпо но факт

    3 2 Отговор
    Баце , а сега диверсифицирай и с едни американски реактори по възможност на рисунка и с предплащане по около 20 млд. парчето , после излез и кажи на народо-тулупите , че сме най-малко задлъжнялата държава , но ти ще опраиш нещата и дръпни едно заемче за педесетина милиарда , да ни се не смее Света с тоз мълък дълг.
  • 66 Васил

    3 0 Отговор
    От диверсикацийте на диктатора жената на газта скочи сега чакаме и тока.
  • 67 ти да видиш

    1 0 Отговор
    еми човека стъпка прави , а други крачат яко на пред а тая тиквичка стъпка прави и се хвали ТИ СИ СРАМ И НЕВЕЖА
  • 68 бесен

    1 1 Отговор
    ЕЙЙЙЙ ТЪПЪНАРИ ЩЕ НАПРАВИТЕ ГОЛЯМА БЕЛЯ НАКРАЯ
  • 69 инвестиции

    0 0 Отговор
    Един oт вoдeщитe пpoизвoдитeли нa ocвeтитeлнa тexниĸa в cвeтa напуска България - три години, след като започна производство
  • 70 предатели

    0 0 Отговор
    Краварите ще ни гепат цялата енергетика , проста Тиква.
  • 71 Янките ВЪН

    0 0 Отговор
    Грозната Мусака изкара 5 долара за деня. Може вече да си ходи !
  • 72 един от многото

    1 1 Отговор
    Този явно се кефи , че за 10 години научи още една чужда дума. Не знам колко години ще му трябват още за да я разбере!
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 луд

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "БОРИСОВ....КОШМАРА НА БСП И РАДЕВ":

    само радев и не на страха зад юмрука му оплашени сте герберасчета
  • 75 рещителен

    0 0 Отговор
    кражби кражби, що не прочете още една книга освен винету. дойде му времето страх го е много . без държавата зад гърба си е просто страхливо л.....
  • 76 БАЧУ

    0 0 Отговор
    Ти Тикво проЗЗста направи поредната крачка към ЦСЗ,а там бай Ставри те чака с нетърпение.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове