Last news in Fakti

5 Февруари, 2021 19:40 3 845 50

Маноил Манев и Георги Михайлов спориха за поръчката за коли

  • маноил манев-
  • георги михайлов-
  • поръчка за автомобили

Двамата депутати дискутираха и как ще се отрази скандалът на предизборната кампания

Маноил Манев и Георги Михайлов спориха за поръчката за коли  - 1
Кадър бТВ

Разследването на ОЛАФ за купуване на коли за МВР с европейски пари отново повдигна темата за корупцията у нас. Какво ни казват заключенията на европейската служба за борба с измамите, в „Лице в лице“ по бТВ дискутираха депутатите Маноил Манев от ГЕРБ и проф. Георги Михайлов от БСП.

„ГЕРБ реагираха остро на новината. Реагираме отдавна за тази сделка. Има запитвания към служебния министър от 2017 г. за прословутата поръчка. Опитваше да се замазва и да се казва, че няма такъв проблем. Когато избухна скандала, се опитаха да прехвърлят проблема от болната на здравата глава. Твърдят, че правителството на Борисов е виновно“, заяви Манев.

Според него корупцията в тази поръчка личи при отпадането на кандидатите – отначало документи са подали 13 компании, а при отварянето на ценовите предложения са четири, което показва, че някой е променял параметрите и е създавал допълнителни условия за въпросните автомобили, така че да отговарят на офертата на определена фирма.

При задаването на обществена поръчка винаги има параметри и компаниите, чиито предложения не отговарят на тях, отпадат, заяви Георги Михайлов.

„Разследващите органи трябва да си свършат работата. Не може от ГЕРБ да повтарят сто пъти една лъжа и да се надяват тя да стане истина. Хубаво е, че ОЛАФ са разследвали, но българските правораздавателни органи трябва да се занимават с този случай. Интересното е, че всичко това се случва буквално преди началото на предизборната кампания. Най-важният въпрос е кой е подписал този договор, а това е вътрешният министър на ГЕРБ", каза Михайлов.

Депутатът от БСП смята, че не трябва да се гледа определеният случай с автомобилите, а да се търси решение на принципния проблем. Според Михайлов избухването на този скандал е в точно подбран момент преди започването на предизборната кампания.

Маноил Манев заяви, че има ред в такива случаи и той трябва да се спазва. След като сделката е в правомощията за разследвания на ОЛАФ, трябвало е да се изчака да свърши разследването на службата.

Двамата депутати се съгласиха, че трябва да се изчакат заключенията на разследващите, а за предстоящата предизборна кампания се надяват, че няма да бъде белязана от компромати, а от идеи за справяне с корупцията.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    63 12 Отговор
    ОЛАФ разследва служебното правителство,а за Тиквата дето открадна 500 млрд европейски пари нищо.Мизерници!

    Коментиран от #25, #31, #33, #43

  • 2 Ttttt

    63 8 Отговор
    А бе,как е възможно мутрата Борисов да се фука и хвали с новозакупените автомобили без да е знаел параметрите на договора...И двата с тогавашния министър на вътрешните работи са били информирани отлично за условията...Отчаян опит на шайката ГЕРБ и гнусния им лидер Бойко да отклонят вниманието от собствените си набези и кражби и последвалите ги лъжи...

    Коментиран от #5

  • 3 МАНГЪРОВ

    27 9 Отговор
    Ще спаси България
  • 4 ГЕРБ КРАДЕ

    44 6 Отговор
    ПОСТОЯННО И НЕПРЕКЪСНАТО И ТЪПЧЕ У ШКАФА НА ВИНЕТУ
  • 5 Бат Бойко нощния бандит

    39 4 Отговор

    До коментар #2 от "Ttttt":

    Рязах лентичката,ама комунистите са виновни!Те ме накараха.
  • 6 така е

    34 3 Отговор
    това е типична БОКОВА мутра,да го издигне за президент,заедно с ДЕСА,типични гербелуги. Хак ти са ТИКВО.
  • 7 Боко вече не си фактор

    28 6 Отговор
    Факт е, че няма безсмъртни хора. Всеки, който се е родил на този свят рано или късно ще умре. Стресираният народ с маските се помисли за безсмъртен и е готов на всякакви безумни недоказани ограничения, но не и да живее. Целта е да се вменянат вини на здравите хора, за да може да се зомбират и малтретират подобаващо.
  • 8 Един

    9 32 Отговор
    Няма начин фатмака да не се е облажил!!!

    Коментиран от #22

  • 9 БОРИСОВ ТРОВИ БЪЛГАТИТЕ

    17 3 Отговор
    Искам да изкажа.. Днес над североизточна България самолети направиха небето шахматно, цял ден се стели отрова о горе, пуснаха ни 3 та вълна

    Коментиран от #10, #14

  • 10 Мария Сълкова

    19 4 Отговор

    До коментар #9 от "БОРИСОВ ТРОВИ БЪЛГАТИТЕ":

    Адмирации за доц. Мангъров!!! Един от малкото, които се опитва от самото начало да ни предпази от тази предимно ментална простотия.
  • 11 Мила

    11 4 Отговор
    До 8
    Човече, много си зле. Вземи и научи правата и задълженията на различните власти..
  • 12 Опааа

    8 22 Отговор
    Грипена дали е отворил юмручето да щипне рушветче

    Коментиран от #15

  • 13 един от многото

    24 3 Отговор
    ГЕРБЕРАСТИ !
  • 14 Благовеста

    9 2 Отговор

    До коментар #9 от "БОРИСОВ ТРОВИ БЪЛГАТИТЕ":

    искат да му затворят устата и да му предложат отговорен пост, но дали ще се съгласи ?!? Такава е политиката на Б Б
  • 15 Казуар

    4 9 Отговор

    До коментар #12 от "Опааа":

    Пишеш без да мислиш, решението за грипените беше в услуга на Русия.

    Коментиран от #18

  • 16 Еблю

    21 5 Отговор
    Тоя Манев е рядко нелицеприятен тип. Поредния ибрикчия и лизач на задни части готов на всичко да получи своето своите две минути слава. Типична гербаджийска изтривалка!

    Коментиран от #32

  • 17 Манефф

    10 2 Отговор
    Дано се видим да поспорим някъде без камери. Такива аргументи ще ти вкарам , че ще смениш няколко религии набързо.
  • 18 sssr

    6 4 Отговор

    До коментар #15 от "Казуар":

    а решението за ф16 за кого е,даже ги няма.
  • 19 томка бикова

    15 4 Отговор
    Милиционера манев е много "ерудиран и образован" човек.
  • 20 Дааааа

    16 4 Отговор
    Тоя Монев е голям простак. Трябва да го дават всеки ден. На 4 април така ще имат 8%
  • 21 Прост

    8 2 Отговор
    Милиционер

    Коментиран от #42

  • 22 Фен

    3 4 Отговор

    До коментар #8 от "Един":

    Едва ли. Той е само един фигурант. Но неговите кукловоди са най - големите крадци!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Наблюдател

    9 2 Отговор
    ГЕРБ и главатара им най-вече достигнаха невиждани до сега в Света висоти на Лъжата и Наглостта!
  • 25 хайде де

    5 7 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Нещо ти убягва - докато за едното има доказателства, за другото само голословни заявления от реалните крадци за прехвърляне на вината - докажете документално кражбите на Бойко и всички ще ви подкрепят!
    Но досега незнайно защо не го правите, както и дубайския крадец и убиец, който обещаваше грандиозни доказателства,но си останаха също грандиозен мехур! За разлика от преливането от псто в празно ОЛАФ иска доказателства и на тяхна база ще осъди и премиера, ако има такива и й ги представят своевременно

    Коментиран от #28, #30, #38

  • 26 хански храненик

    12 2 Отговор
    Маноилчо , тъпо парче си ти Маноилчо , що се пробваш на дисциплина дето ич те няма ? Баш багаин тулуп.
  • 27 Behemoth

    9 1 Отговор
    От кол и въже събрани!
  • 28 Мазньо

    11 1 Отговор

    До коментар #25 от "хайде де":

    Доказателства може да има,може да няма,но когато Прокуратурата се прави на селски Iдиот,всичко става много съмнително....

    Коментиран от #40

  • 29 ФИНЦИ

    19 2 Отговор
    МАНО МАНЕФ ОТ СТ. ЗАГОРА БОЖЕ БОЖЕ И ТОИ МОЗЪК РЪСИ НИИ ГО ЗНАИМЕ КОЛКО МУ Е БАГАЖА НА МАНО ЩАНГИСТ ОТ ВИПУСК 1969 НО НЕ ЗАВЪРШИЛ С ДЕСЕТИ КЛАС И ТАКИВА ХОРА НИ РЕШАВАТ СЪДБАТА И ТОИ КАТО БОИКО С КИЛИИНО ОБРАЗОВАНИЕ И ТЕ НИ ДИКТУВАТ ЖИВОТА 04.04 НАБЛИЖАВА МИСЛЕТЕ ХОРА

    Коментиран от #47

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Чичо Тони

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    ОЛАФ не разследва служебното правителство - това са внушения на хора от ГЕРБ. ОЛАФ разследва конкретна сделка и препоръчва на българските правораздавателни институции те да разследват и да определят чия е вината (ако има такава). В ГЕРБ прекрасно знаят, че са настъпили мотиката - техен човек е корегирал заданието, техен министър е подписал договора и техни зам.министри са оставили без внимание докладната записка на шефа на дирекция международни договори, че има проблем. Тъй като разследването няма да завърши преди изборите (ако въобще се проведе) сега (преди изборите) целта е да се внушава, че вината не е при тях. Правят го гласовити натегачи с надеждата да заслужат избираемо място в листите. Следете развитието на разследването и го сравнявайте с други разследвания по които е имало шумни обвинения и след това нищо.
  • 32 отврат

    9 0 Отговор

    До коментар #16 от "Еблю":

    Нелицеприятен е меко казано за тоя селски пъдар Манев. Не съм симпатизант на БСП, но тази вечер си причиних терора да изгледам дебата им при герберистката Цветана Ризова. То не беше дебат , а бяха крясъци на Манов, подкрепян непрекъснато от Цветана и всяка дума на д-р Михайлов беше заглушавана ту от Манев, ту от оцъклената водеща. Направо се погнусих от мръсното атакуване на опонента , без да му изслушат аргументите. По техните думи излезе, че КЗК е формална и трябва задължително да подписва, а решението на съда няма никаква тежест- абе Гербуландия.

    Коментиран от #37

  • 33 Грешката ти е

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Че не четеш! ОЛАФ разследва не правителство, а сделката. А в този случай е важно ЧИЙ е подписа! Те не се интерисуват от предисторията. Но не е важен министъра, КОЙ е баш тартора отгоре. А в случая ТОЙ се самопохвали за успешната сделка. Но, както се казва - ще поживеем, ще видим.
  • 34 Лошото е друго

    5 0 Отговор
    Лекето ще е на България! Това ще е най-гадното!
  • 35 РАДИО ЕЛТО

    8 2 Отговор
    БОРИСОВ е престъпник
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Манев е ОО

    8 2 Отговор

    До коментар #32 от "отврат":

    Манев е дисциплинарно уволнен от МВР. БОКЛУК ОТ ВСЯКЪДЕ. Кресльо под налягане.

    Коментиран от #49

  • 38 гражданин

    3 2 Отговор

    До коментар #25 от "хайде де":

    Нямаме нужда от доказателства в завладяната от мутри държава. Всеки обикновен българин лично усеща корупцията от крадливото и некадърно управление по джоба си.
    И какво ли са 6 милиона съпоставени с милиардите отраднати от ГЕРБ - минимум 8 милиарда на година и 3 милиарда подарък на другаря Путин за газовата му тръба.

    Коментиран от #39

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Мазна свирка

    5 0 Отговор

    До коментар #28 от "Мазньо":

    Казваш важното е съмнежа не толкова доказателствата Ти като народния съд ва Първо трепиш после малка грешка Това показва колко си елементарен
  • 41 доброжелател

    3 5 Отговор
    Фатмак Радев как ще опазиш своите мутри.
    Я вдигни юмручето си сега ако смееш и викай:
    Мутри вън.Народа казва:Фатмака вън-ИНПИЙЧМАН!
  • 42 Не е прост,а е

    5 0 Отговор

    До коментар #21 от "Прост":

    Най- простия милиционер, след банкянското тъпоглаво говедо, разбира се,де.
  • 43 Йонко - понко

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ако Бойко е откраднал 500 милиарда трябва да сме имали най малко 1-2 трилиона. Евро? Знаех си че сме богата държава и само ревем че нямаме!
  • 44 Джелатин

    3 0 Отговор
    Б@си темерута, не мога да определя каторжник ли е или надзирател в каторга.
  • 45 РАДИО ЕЛТО

    2 4 Отговор
    АЗ харесвам БОЙКО и ГЕРБ ще гласувам , за тях и наесен, ЩЕ гласувам против РАДЕВ!
  • 46 Оставка

    0 1 Отговор
    НА АЙЛЯКЧИЯТА - ФИГУРАНТ , ОСТАВКА НА ПОДСТРЕКАТЕЛЯ - МЕТЕЖНИК , ОСТАВКА НА ЛЪЖЕЦА , СЪД И ЗАТВОР !!!
  • 47 АМИ

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "ФИНЦИ":

    ХУБАВО ДАВАШ ОЦЕНКА ЗА ДРУГИТЕ , ТИ КАЖИ ТВОЕТО ОБРАЗОВАНИЕ КАКВО Е.....СЪС ТЕЗИ , КОИТО ТИ ПЛЮЕШ , СИ СВЕТЛИННИ ГОДИНИ ЗАД ТЯХ . ТЕ СА СЕ ДАКАЗАЛИ СЪС ТОВА КОЕТО СА ......А ТИ ОЦЕНИТЕЛЮ НА ХОРАТА , КАКВО СИ ПОСТИГНАЛ?????
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 радио елто

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "Манев е ОО":

    същи буклук_си_беше манев и в учелище, никой не дружеше с него, беше като отчелник
  • 50 ШЕРИФ

    0 0 Отговор
    Мануил Манев беше помощник на оперативния работник -сержант, и оттам идва и наглото му поведение стил "унтерпришибаев". Умствения му багаж е оскъден, поведението му е отблъскващо което ясно личи и от последната му телевизионна изява. Защо не коментира поведението си спрямо колегите си от полицията в Стара Загора преди три години ,след сигнал за неправилно паркиране на кола подаден от граждани? Тогава парадирайки с това ,че е народен представител се нахвърли най грубо и безцеремонно срещу бившите си колеги от патрула и кат в стремежа си да оправдае действията на разглезения си синковец като се стигна до намесата на неговия приятел - комисар И.Илиев който с присъщото си лицемерие за да не се предизвика обществен отзвук прехвърли вината върху изпълняващите служебните си задължения полицаи. Всички действия на Манев и казаното от него бе записано от камерите и ми крофоните на автомобила на КАТ но всичко бе заличено от неговото протеже Димитров по нареждане на Илиев. И този наглец ще говори за ред и законност.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове