Last news in Fakti

11 Ноември, 2022 18:47 1 915 34

Маноил Манев: Вината за трагедията на границата е на Рашков, МО и МВР са си прехвърляли задължения

  • маноил манев-
  • трагедия-
  • граница-
  • вина-
  • бойко рашков

„Търсим формулата за управление, мандатът е без значение. Появиха се много лъжливи субекти в партиите", коментира депутатът от ГЕРБ

Маноил Манев: Вината за трагедията на границата е на Рашков, МО и МВР са си прехвърляли задължения - 1
Снимка: NovaNews

Искаме оставките на главния секретар на МВР и министърът на вътрешните работи, защото се захванаха да продължават политиката на бившия министър на вътрешните работи, да се занимават с кадруване, а не да се грижат за полицаите и това те да си вършат работата. Това, което преля чашата във връзка с трагичния инцидент на границата, бе, че те започнаха да търсят виновни. Това каза заместник-председателят на вътрешната комисия в НС Маноил Манев от ГЕРБ в ефира на bTV.
„Вината за случилото се е на г-н Рашков. От трибуната ние предупреждавахме, че не трябва поддръжката на оградата да отива към МВР, защото те нямат капацитет за това. Няма една стотинка, похарчена за оградата на границата“, разкри той.

От думите му стана ясно, че средствата, предназначени за поддръжка на оградата по границата са били пренасочени за ремонти на Кугари и дронове, МО и МВР са си правили прехвърляния на задължения и ангажименти. Затова казвам, че г-н Рашков е виновен, разясни Манев.
Обявеното, че граничният полицай е застрелян в главата и затова нямало проблем, че е без бронежилетка е кощунство. Това заслужава оставки, смята зам.-председателят на вътрешната комисия в НС.

„Когато си обезглавил оперативното ръководство на терен, за да си направиш политически назначения или да си отмъстиш, как да има доверие към състава. Важно е да си имаш доверие на оборудването, с което си снабден и да имаш увереност, че си добре обучен и че с партньора си сте провели поне един съвместен патрул“, обясни той.

„Ние искаме оставка за поемане на вината за това, че не събраха достойнство и смелост да посочат истинските проблеми, да ги изведат пред скоби и да работят по отстраняването им, а не с оправдателен тон да обясняват, че някой друг е виновен“, каза още Мануил Манев.

Депутатът от ГЕРБ-СДС коментира и темата за съставяне на правителство.
„Търсим формулата за управление, мандатът е без значение. Появиха се много лъжливи субекти в партиите. Нужни са писмени ангажименти за приоритетите на временно правителство. Тази формула е формулата на българските граждани. Хората искат правителство, което да преведе България през кризите и през зимата. Нищо не отпада и нищо не е факт, докато не седнат политическите сили и да материализират обещанията си към своите избиратели, които искат правителство“, обясни Манев.

„Избирателите на ГЕРБ си дават ясна сметка и никога не са били лъгани. Ние говорим с тях. Изключването на партии и слагането на червени линии не е формулата за правителство. Парламентът работи с големи и ясни мнозинства – това е формулата“, каза още той.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дъртият ▶️▶️▶️▶️🔼1️⃣🅾️1️⃣⏺⏺⏺⏺⏺

    69 0 Отговор
    Тези псевдо полицай постоянно в парламента за имунитет
    Този има IQ колкото кокошка.

    Коментиран от #4

  • 2 Джамбaза

    64 0 Отговор
    Опасявам се, че Мануил Манев не си пие хапчетата.

    Коментиран от #6

  • 3 Да бе

    54 2 Отговор
    Грешката е на 12 години Герб. Ако някой си мисли че за 6 мес. Хможе да се направи нещо в тези сектори дълбоко се лъже.
  • 4 Не обиждай

    32 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дъртият ▶️▶️▶️▶️🔼1️⃣🅾️1️⃣⏺⏺⏺⏺⏺":

    кокошката.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Шопо

    3 25 Отговор
    Искаме оставките на главния секретар на МВР и министърът на вътрешните работи, и начлниците на ОД на МВР.
    На КАТ също.
  • 8 Опорна точка

    50 0 Отговор
    Този има много неприятна физиономия и глас.
  • 9 Тома

    42 0 Отговор
    Точно за този бойчето каза аз съм прост
  • 10 Румен

    42 1 Отговор
    Вината е на Тиквата, щото открадна парите и ги раздаде на такива мисирки кат тебе. Затова реве магарето, за трева и шушляк
  • 11 ИСТИНА Е

    31 2 Отговор
    Няма герберистки който не да е за затвора а за раз стрел.
  • 12 шопендар

    6 26 Отговор
    рашков нямаше време да се зяанимава с оградата,беше ангажиран с ареста на бойко,и да плюе по герб,и най вече да прикрива далаверите на двамата комисионери
  • 13 ТОЗИ

    29 0 Отговор
    НЯМА СМИСЪЛ ДА СИ ОТВАРЯ УСТАТА , ОТ ДАЛЕЧЕ МУ ЛЕЧИ ЧЕ НЕ Е В РЕД !!!
  • 14 Тиквата

    35 0 Отговор
    Изключително тъп и прост милиционер.

    Коментиран от #17

  • 15 старецът и реката

    31 0 Отговор
    Казват, че срамът е признак за интелигентност, а тоя ни срам ни очи, нагъл, нагъл, че безсрамник, а съдете за акъла му!!!
  • 16 Мафия ГЕРБ

    28 1 Отговор
    Този човек една много нагла и мастита мутра, също трябваше в момента да излежава вече дадена ефективна присъда за престъпления в съседна на господаря си Бойко килия! Това за гербаджиите! Пак ли са плъзнали по телевизиите на мафията?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ердесе

    26 0 Отговор
    Кой е по прост? Моля българите да ми помогнат да се ориентирам, простия пожарникар или Манивел? 10 хиляди лева взема като заплата на месец, това нищо, от данъците на българите и освен интриги и скандали друго не се знае дали може да прави. Разбойниците от ГЕПИ 12 г. грабиха, "строиха" и усвояваха, а сега друг е виновен. 200 милиона ограбени за ограда дето пада сама, пак друг е виновен. Манивеле, да връщаш всички пари дето си лапал, за 5 пари работа не си свършил. Освен да ядат тоягите тези крадливи некадърници от ГЕПИ, друго може ли според вас да ги вразуми?
  • 19 Манивелл Манов

    25 0 Отговор
    По прякор кухия
  • 20 тиокил

    13 0 Отговор

    До коментар #5 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Теб вече като те чета са те оправили. Пази Боже да не ни оправят повече, че освен долните гащи,друго за крадене не ни остана.
  • 21 Хаха

    17 0 Отговор
    А вината на теб и цашото ГЕРБ за кражбите през последните 12г ?
    Отново лъжите на ГЕРБерите ….
  • 22 Бивш милиционер

    19 0 Отговор
    Тоя манивел манев е бивш милиционер ама го изгонилиот милицията
    Дори няма висше образование
  • 23 Лафонтен

    14 0 Отговор
    Кухия си е кух и кратуната му се е куха.
  • 24 Алооо

    17 0 Отговор
    Рашков беше само 6 месеца министър! Този разпад и безхаберие по границата не става за 6 месеца! Това е трупано с години!!! 10 години!!! ГЕРБ да не бягат от отговорност и да не прехвърлят вината на Рашков, а да имат достойнство да си признаят грешките!!! Лъжци брутални са от ГЕРБ!
  • 25 ДрБр

    11 0 Отговор
    Ако имам възможност, този е първият който ще утрепя.
  • 26 Хахаха ;-)))

    13 0 Отговор
    По-нелепи обвинения не бях чувал.
  • 27 Читател

    12 0 Отговор
    И този е специалист като Борисов и Цветанов. Защо пропусна Симеонов?
  • 28 Чики-Рики

    10 0 Отговор
    Този,, субект,, трябва незабавно да бъде освидетелстван! СПЕШНО!От няколко години го засичам да ,, гастролира,, по телевизиите,а също и в Парламента се проявява като,,бабаит,, и ,, побойник,, и съвсем открито казвам,че е напълно луд и със сигурност му липсват няколко ,, петъка,, от ембрионалното развитие!Чудя се,как с неговото поведение, до сега не се е намерил някой, който да го направи труден за,, разпознаване,,?!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Навалний

    3 0 Отговор
    Манивел Манов е бивш щангист! Толкова му е мозъка!
  • 31 Гай Турий

    5 0 Отговор
    Тоя е отвратителна нагла мутра, ментално копие на шефа тулуп. Срам ме е че такива тертипи са народни избранници, най-вероятно на някаква група маргинали или пациенти на Карлуково..
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Ей Хаяско

    2 0 Отговор
    Примитив ходи да духаш на арабите
  • 34 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 0 Отговор
    тоя работеше като милиционер ама го изгониха от системата и после стана гербаджия и пак си носи пищова в джоба и се ежи колко е добър стрелец а аз съм го виждал колко може на едно стрелбище, пуца като сватбар , пълен смешник е
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол