Last news in Fakti

9 Февруари, 2021 11:31 4 398 58

Иван Бакалов: Семействата на администрацията могат да решат изборите

  • иван бакалов-
  • администрация-
  • избори

Държавният служител в сегашната епидемия почти не работи, най-много 2-3 дни от седмицата ходи до службата си, взима пълна заплата плюс помощи и ДМС

Иван Бакалов: Семействата на администрацията могат да решат изборите - 1
Снимка: БГНЕС

”В страната се очертава партия на администрацията, която и без друго е калинкизирана”. Това написа журналистът Иван Бакалов в свой пост във фейсбук.
Вижте целия текст:

"Нещо се случва в България, което засега минава незабелязано. Българите се разделят на нещо като нови класи - държавни служители и всички останали работещи.

Държавният служител в сегашната епидемия почти не работи, най-много 2-3 дни от седмицата ходи до службата си, взима пълна заплата плюс помощи и ДМС (допълнително материално стимулиране), които администрацията на Борисов щедро раздава предизборно. (Разбира се, винаги има някъде изключения).

Администрацията и техните семейства могат да решат изборите. Но не това е най-важното. Те се оформят като някаква каста, която си брани интереса, добре им е в тези епидемични мерки.

От хората на държавна заплата само лекари и медсестри получават заслужено допълнителни помощи, дори са малки за риска, който поемат (и не се знае как ги разпределят и колко до къде стигат).

Но в администрация, държавна, общинска, дори Гражданска защита или агенции, служби, заплатите и ДМС си вървят, работа почти нямат. Например в съдебната система прокурори и съдии взимат по няколкохиляди лева заплати и не работят. Колегите им юристи, адвокати, плащат наеми, а делата им се отлагат непрекъснато, и фирмени, и др.

Така е с всякакъв дребен и среден бизнес - наемите си вървят, помощи не стигат до тях, обещани пари от началото на кризата миналата година още не са получили, мярката 80 на 20 за хората на заплата е бизсмислена, масово съкращават работещи, защото няма смисъл да ги държат и т. н.

В страната се очертава партия на администрацията, която и без друго е калинкизирана, и най-дребното назначение в малък град става с политическа протекция от местните хора на ГЕРБ.

Ако някой има наблюдения по темата, да сподели".


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 59 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 антрашпиц

    99 10 Отговор
    Прав си Иване,така е.Но то затова и трябва масово да се гласува.Аз поне така си мисля..

    Коментиран от #29, #56

  • 3 Гост

    86 8 Отговор
    Ами българите предадоха българите. Не са ви виновни американци или руснаци, ние се предадохме едни други.

    Коментиран от #12

  • 4 !!!?

    18 54 Отговор
    Е този кой иска да реши изборите - ромите, турците или наркофенчетата на Божков !!!?
  • 5 БАЙ Х@Й ‼

    74 9 Отговор
    С най-голям процент полицаи и чиновници‼
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 търтеи са факт

    60 8 Отговор
    абсолютно вярно, но да не мрънкат после роднините и децата им на тези търтеи че пак комунистите и Русия са им виновни и нищо не става от тая държава
  • 8 Българка

    67 11 Отговор
    В администрацията освен калинки има и читави, работещи и експерти. Предполагам, че чиновниците, които наистина работят са под гробарски чехъл/ натиск. Обръщам се към всички читави и работещи държавни служители и близките им. Ако искате достойно да живеете и трудите НЕ ГЛАСУВАЙТЕ НИКОГА ЗА ГЕРБ! Всяка държава се нуждае от администрация, но работеща и експертна!

    Коментиран от #11, #33, #49

  • 9 Диверсант

    48 9 Отговор
    Добро утро ГАНЧОВЦИ..... Още откогато сваляте Борисов ви питах как сте с математиката. Накрах ви да умножете броя на чиновниците по четири, да прибавите броя на милиционерите по четири, на мутрите по пет, на ония с 50 -те лева и ще получите победителя в изборите... И вместо да смятате ми написахте минуси защото е по лесно. 😂😂😂😂😂

    Коментиран от #22

  • 10 Stormtrooper

    24 8 Отговор
    А семействата ако не са на хранилка и са съсипани от същата тази душманизация? Ще се види дали има Стокхолмски синдром.
  • 11 БАЙ Х@Й ‼

    47 7 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    На последните избори повече от 80% от Българите НЕгласуваха за ГЕРБ ! Но #ТОЙ управленства "щото народа го бил избрал"‼

    Коментиран от #24

  • 12 Хайдутин

    28 4 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Прав си - един българин е четник, двама са четник и воевода, трима вече са чета с предател.
  • 13 беге демокрация

    6 35 Отговор
    това ли ви е проблема на вас бесепарите, работещите в администрацията, преди ви бяха проблем фирмите дето строят, а не ви ли е проблем че народа най накрая ви разбра що за стока сте, и никога повече няма да ви даде доверие да го управлявате от тук нататък

    Коментиран от #34

  • 14 Безпристрастен

    27 5 Отговор
    Тук е абсолютно прав.По данни над 400 х сдминистративни служители.От селска администрация,включително чистачките,до министерства, агенции, и техни филиали и филиалчета.Прибавете шкембе защитници и над 50 х ушевите,със огромно повишени заплати.Общо над 500 х гласа.Но те имат поне още два гласа в къщи.И тези- допълнителни гласа,ще защитят статуквото,което опира до техния бюджет. От сега предвиждам че Герб ще постигне над 82-85 депутатски места.Недостстъчни за самостоятелен превес в НС,но достатъчни за поредно издание на коалиция.Този процес,ще подпомогне и силно разпръснатия вот .Бъдещите" партнъори" ще ги подпрат,защото вероятност да попаднат отново в НС, при последващи избори е нищожна.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Не бе бате !

    9 6 Отговор
    Аз съм ром ! Ще гласувам за тоз,кой
    ми купи дом и каруца с кон !
    Стига сте ни лъгали,вече,ний сме европейци
    роми !Стига с тез кондоми !...

    Коментиран от #42

  • 17 незнайко

    19 2 Отговор
    Замисляйки се върху написаното в статията стигам до извода, че има логика в нея . Когато държавата е на СЪЕДИНИТЕЛ колелетата - администрацията не се движат ! Големите предприятия ДВИГАТЕЛЯ работи и затова по телевизията ни карат да купуваме (български шоколад ) защото нямаме износ ! КАПИТАЛИЗМА - ДЕМОКРАТИЧНИЯ е на път да се провали !!!
  • 18 Факт

    23 2 Отговор
    Те чиновниците и полицаите вече си купуват и имоти само в определени райони и така си образуват своеобразни гета на някой места дори граничещи с модерно сектантство!
  • 19 Иван Грозни

    23 2 Отговор
    Браво Иване! Ще разгласяваме тези факти сред хората. Дано повече хора да гласуват.
  • 20 Хехе

    3 15 Отговор
    Бакалов, ти какво си мислеше? Че вашите коментари ли решават изобщо нещо?Ако зависеше от тях,като власите на Дунав...
  • 21 фризьоро

    22 1 Отговор
    Отдавна трябваше да се подстриже администрацията, за да не реши перуката на изборите.
  • 22 А бе

    9 5 Отговор

    До коментар #9 от "Диверсант":

    В митологията е така, но ние живеем в реалния свят. Не са толкова прости сметките.
  • 23 гост

    20 0 Отговор
    В момента до тук от 30г. независимо от партийна принадлежност, властимащите споделят обща идеология: "Да изхарчим парите на данъкоплатците и да оправим родата."
  • 24 Ццц

    16 2 Отговор

    До коментар #11 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Само дето около 60 от тези 80% ги мързя и не отидоха да гласуват! Щом не гласуват значи им харесва, следователно подкрепят Бокич...

    Коментиран от #30

  • 25 БАЙ Х@Й ‼

    13 2 Отговор
    „Лудост: да правиш едно и също нещо отново и отново, и да очакваш различни резултати.“/ Алберт Айнщайн. ‼ вече 30г гласуваме против нещо/някого и все получаваме още от същото ‼
  • 26 Цървул

    6 4 Отговор
    Бравос,заплакал за адвокатите!?Ами да бяха станали съдии или прокурори! Като отвориш Нета, вътре само такива като Манолова, Хаджигенов, Екимджиев и пр.Просто да ги оплачеш..
    Сиромах до сиромаха,мила моя майно льо!
  • 27 Бай Курти

    2 7 Отговор
    В моя град преобладава червената администрация.80 процента гласуват против ГЕРБ. Така ,че другаря Бакалов да прави така ,както прави вятъра.
  • 28 Бай...

    5 3 Отговор
    Все пак си мисля, че редовата администрация от десетки години работи в тази свера и много добре разбира, че това, което и се подхвърля сега е взето или от съпруга, или от пенсиите на родителите! Благосъстоянието на семейството зависи от това,всички членове да имат приличен доход, а не един да взема, другия да е без работен! Така, че не съм сигурен тук да важи стадния принцип с изключение може би на,, колегите,, от полицията!
  • 29 Антон

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "антрашпиц":

    Ех, така и не разбрахте, че няма никакво значение кой и как гласува. Важното КОЙ и КАК брои гласовете. Затова и ГЕРБ пак ще спечелят изборите - те броят гласовете.

    Коментиран от #32

  • 30 Диверсант

    6 2 Отговор

    До коментар #24 от "Ццц":

    Вие сте празни кратуни балкански. Докато не проумеете че врагът е в Брюксел и Вашингтон ще ходите със съдрани потури. Борисов както и следващия Цветан Цветанов или Кристална Георгиева са за да обират негативите ( срещу добро заплащане) за да има срещу кого да лаете
  • 31 Ами

    6 2 Отговор

    До коментар #15 от "Да подчертаем":

    то роднинските свади са най жестоки. Шуро-бажанащината е най-голямата "разтурикъща". В тях ми е "надеждата".
  • 32 А бе

    12 2 Отговор

    До коментар #29 от "Антон":

    този път това няма да им е чак толкова лесно. А и при масово гласуване нещата ще са по реални.
  • 33 ИМА ШАНС

    4 3 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    Всяка власт в България като спечели изборите започва структурни реформи за да прави чистки и изпълни обещанията на спонсорите си. Този тон го зададоха сините преди повече от 20 г когато не гледаха държавния служител дали работи а дали е бил БКП някога .Нищо че самите сини също голяма част са били такива.Да припомня понятието калинка как се появи че младите може да не си спомнят.Имаше една персона Калина в ОЛАФ забележете млада на около26 27 години дъщеря на бившия шеф на ББ в пожарната .По стар български обичаи подаде сигнал срещу Миро Севлиевски ветеринар на ББ за кучетата направен за министър от него в първото правителство.Тогава пак бяха дали път на младите както и в предните Правителства на сините и жълтите.Хора дошли от частния бизнес или току що завършили и ги направиха министри или други длъжности във висшата администрация. Имахме и такава дето щеше и еврокомисар да става ама я върнаха щото беше некадърна за тази длъжност. В администрацията трябва да има последователност в кариерата и предвидимост. Като най ценното е личния опит придобит с работа. Ние продължаваме да разсъждаваме като Андрешко и да имаме негативно отношение към държавните служители.. Администрацията служи на хората но се управлява от политиците и законите които същите тези хора избират. Затова ако сме недоволни от някой следва репликата : Ти си го избра! Като знам Атанасов и Христо Иванов как се държаха като ръководители ,а другите никога не са ръководители повече от до

    Коментиран от #51

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Иване Бакалов

    16 1 Отговор
    Не е вярно това. Работят 1 ( един ) ден в седмицата, непълен и понякога. Чекмеджан се усети, че тия са мн повече от любимите му милиционери и заложи на тях. Раздаде им пари и привилегии т.е. купи ги, и на изборите очаква благодарностите им.
  • 36 Бай Шиле

    9 0 Отговор
    Добрутро! Чак сега ли го разбра?

    Коментиран от #38

  • 37 БОЗАДЖИЯН

    6 6 Отговор
    Гражданска защита винаги работи и те няма как да работят от къщите защото при сигнал отиват с едни червени камиони и джипове да си вършат работата.защита на населението..Прокутурата съда работят защото заседанията си вървят. Обвинителните актове и присъдите са си тяхна отговорност и няма значение къде ги пишат.Журналистите само в редакцията ли работят.Може би според Бакалов за труден трябва да се плаща или по правило прокурите и съдиите трябва да получават по малко от адвокатите ,които имат утвърдено минимално възнаграждение закрепено в закона.Някой адвокати с едно дело за годината получават годишната заплата на съдията.Проблемът е че станаха много адвокати а делата и престъпността каквото и да внушават е много по ниска от преди 20 години.А наемите на офисите са за някой 50 лв защото технологиите вече позволяват да работиш навсякъде с интернет. Познавам фоторепортери и журналисти които смениха професията защото всеки взе да пише и снима но затова никой не е виновен. Не е правилно да се противопоставят едни слоеве на обществото на другите. Така беше с лекарите учителите докато станаха непривлекателни професии в България. Всеки трябва да има достойно заплащане и уважение
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Аз съм пак

    3 2 Отговор
    Ще ви пусна пак програма за да млъкнете и да сте доволни но условията пак да знаете ще са неизпълними !! Ха Ха Ха !! Сачева ще ви я обясни спокойно!!Чекмедже си пълня поредно !!
  • 40 Иванееее Иване

    1 6 Отговор
    Все е било човек да не е в час, ама пък чак толкоз...!!!

    Коментиран от #41

  • 41 Бреееей

    3 6 Отговор

    До коментар #40 от "Иванееее Иване":

    Ми то се оказа, че в цялата държава само Иван Бакалов е работил?!?
  • 42 Бай Асан

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Не бе бате !":

    Какъв " ром" си бе Тикво?? Ромът е алкохолна напитка!! Дори бат Сали се обижда на това!! Ти си обикновен циг....нин!! Ясно??
  • 43 Най доброто за бегето е

    3 1 Отговор
    Да гръмне аеца и да се свършва
  • 44 мнбв

    7 1 Отговор
    Добрутру! Още преди години пишехме, че държавната администрация и публичния сектор се рои, рои и надува бройката. Горанов много си ги крепеше, не даваше косъм да падне от главите на хора, които нищо не вършат, получават готови заплати, после получават и пенсии, но все се намираха хора, които да отричат- администрацията не била чак толкова много, заплатите им не били толкова много... Всичките тия връзкарчета живеят във времето на социализма. Те не знаят що е то безработица, не знаят как се работи в частния сектор, не знаят що е то несигурност в утрешния ден. Те стопяват милиарди от държавния бюджет. В най- бедната страна на ЕС, най- голямата администрация и публичен сектор, които не произвеждат нито стотинка.
  • 45 СтарТИРаджия

    8 3 Отговор
    Съветвам всеки работещ в РЕАЛНИЯ сектор при среща с какъвто и да е държавен служител, любезно да му напомня, че му ПРОИЗВЕЖДА заплатата, особено на такива, които ни губят ценното време за производство на заплатата им в писане на актове, фишове и тем подобни безсмислия!
    ПП Между другото ще се изненадате какъв огромен процент няма да са съгласни с Вас макар, че на следващия въпрос - "кажи ми тогава, къде "растат" парите, които получаваш" на 100 % дават заето, което е и показател, че основния процент са наследствено институционализирани, а пък то е ревящия проблем - няма как да мелим брашно с тази "каста"!!!
  • 46 безпартиен

    7 0 Отговор
    Много точно казано-тези около 750 хил.чакащи заплати от бюджета/държавен или общински/заедно със семействата си са поне 1.5 млн.души!!!!Аколко ли от тях са "работещи пенсионери" със заплата от бюджета и пенсия едновременно!???Само в МВР такива "работници"са около 5000 души все на ръководни постове!!!Заплащането на такива е от 2500-3000 лева месечно на човек!!!Няма държава която да позволи пенсиониран от бюджета да остава на работа и с пенсия + 20 заплати за пенсионирането!!!Не може да си го позволи държава в ЕС,САЩ и дори Русия!!!!!Но ние можем!?Най прекият път към материално благополучие се оказва "държавната заплата"!Примерите са много-от по няколко апартамента,до чекмеджета с пачки,закупени за жълти стотинки държавни предприятия/техноимпекс/ и т.н.!!!!А решението е едно и се нарича ДЕКОМУНИЗАЦИЯ и национализация на придобитото по нечестен път имущество!Но както знаем от "великият кормчия",че ВЛАСТ СЕ ВЗИМА С ОРЪЖИЕ И СЕ ЗАДЪРЖА С ПИСАЛКАТА ,то е ясно,че нито писалка ще дадат,нито оръжие на друго мислещите!Как за 31 години "преход" не успяхме да скъсаме с миналото,а само го пребоядисахме в различни цветове!!И сега продължава да има градове,села,улици,площади,училища носещи имената на хора освободили ни от самите нас?Знам,че ще има много поставени минуси,но как бихте нарекли лица които с оръжие в ръка излизат за сваляне на законно избрана власт,колкото и да са калпави законите?Направете го сега и ще видите как ще ви наричат!!!Явно се стремим да напуснем к
  • 47 Бай Асан

    1 0 Отговор
    Какъв " ром" си бе Тикво?? Ромът е алкохолна напитка!! Дори бат Сали се обижда на това!! Ти си обикновен циг....нин!! Ясно??
  • 48 Това което

    5 0 Отговор
    го е написал този Иван, аз го пиша от години. Плагиатсва човека. А иначе, по простичко казано 700 000 чиновници са ядрото на всички избори. Който ги подкупи - печели изборите. Те сега са най добре, защото Боко ги подкупва. Балъците да ходят да бачкат по заводите.
  • 49 Чантаджия

    1 4 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    Дреме ми, точно така е, взимам си заплатката и с пипам онова, на 04 изкарвам цялата рода - баби лели чичовци и тн. да гласуват за бащицата, а вие обикаляйте по площадите гладни и задлъжнели и викайте - "мутри вън"
  • 50 Един

    3 0 Отговор
    С 30% увеличение на заплатите
  • 51 Алуууу

    4 0 Отговор

    До коментар #33 от "ИМА ШАНС":

    Ти да видиш СДС-то било почнало? А 45г като дойде БКП народната власт не се занимаваха с уволнения направо разстрелваха барабар със семействата им.Ако бяха направили и те така сега всичко щеше да е ОК.

    Коментиран от #53

  • 52 ЖОРО

    2 0 Отговор
    ВСИЧКИ КОИТО ГЛАСУВАТ ЗА ТИКВАТА КОВИД ДА ХВАНАТ ДО 9 КОЛЯНО С ТРАГИЧЕН ФИНАЛ..
  • 53 ИМА ШАНС

    0 1 Отговор

    До коментар #51 от "Алуууу":

    Преди 1944 има 1923 1925 г и други години преди това в нашата история при които едни хора проявяват насилие към други после другите им го връщат появяват се трети които си връщат и на първите и на вторите.Най потърпевши са интелигенцията като се почне от Петко Каравелов Стефан Стамболов Алеко Константинов Йосиф Хербст Гео Милев и много други за които просто няма да стигне мястото.България е бедна държава с много небогати хора поради това е предопределено демократично то на тези които имат право да гласуват и , гласуват за леви патриотични организации.България 1934 г е управлявана от експертни правителства назначавани от царя и тогава е в подем с наредби закони одобрявани по късно от народното събрание.Така управляваше и бай Тошо. От ей това накрая стигаме до никъде , защото винаги почваме от начало оправим чистки.Това им е слоганът на някой кандидати.Не как да живеем по добре а хората ще отмъщават иначе се пишат християни

    Коментиран от #57

  • 54 kara

    2 3 Отговор
    Не знам защо такива дървени философи, говорят само глупост след глуост, не работят-гражданска защита,полиция,общините,агенциите само журналиста работи. Събудил се сутрин рано около 10-10,30,изпил две кафета, видял новините в интернет и решил да драсне два реда за днес,за да може драскачите да имат тема,браво Иване,........
  • 55 Знайко

    1 0 Отговор
    Това не е отсега. Това е през всички изминали 30 години. Преди чиновници, милиционери, военни ... и "червени бабички" гласуваха за БСП. А сега чиновници, полицаи, учители ... и пенсионери гласуват за ГЕРБ.
  • 56 Знайко

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "антрашпиц":

    "Слепи" сте, обречени сме. Масово гласуване няма да помогне. Защото мнозинството гласуващи са облагодетелствани от властимащите. Тъй като заплатите на търтеите на държавна служба и пенсиите на 3,5 млн. българи зависят от власт имащите. И защото останалите, които плащаме данъци и храним търтеите сме малцинство от 1,5 млн.. А като отчетем и 0,4-0,5 млн. селски роби на Шиши. Се вижда, че един плащащ данъци издържа 2-ма търтея. И търтеите са си много добре, нищо не работят, но взимат заплата и се борят да запазят статуквото. Трябва заплатите на чиновниците, полицаи ... и пенсиите на пенсионерите да започнат да се определят по друг начин. За да не са зависими доходите им от властимащите.
  • 57 Знайко

    1 0 Отговор

    До коментар #53 от "ИМА ШАНС":

    В грешка си. Точно защото 1990 г. нямаше чистка, затова вече 30 години не можем да си оправим държавата. Под чистка нямам предвид кървища, убийства, терор и грабежи като 1944-45 г.. А махане от власт доживот и конфискация на 50%-70% от богатството на досегашните ЧОРБАДЖИ-управници/министри, депутати, кметове общински съветници/. Всички ЧОРБАДЖИ-управници от последните 50 години. Примерно чрез "данък богатство" за тези с имущество и банкови сметки общо над 2-3 млн. лева. И лустрация - отстраняване от власт. Докато не направим чистка на всички досега управлявали изедници чрез избори или закон България няма да се оправи.
  • 58 ЪРП

    1 0 Отговор
    ДА СИ БЪЛГАРИН И ДА ПОДКРЕПЯШ ДИКТАТОРСКИЯТ ГЕНОЦИД (ФИЗИЧЕСКИ, ИКОНОМИЧЕСКИ, ЗДРАВЕН, ФИНАНСОВ, СОЦИАЛЕН ...И ПРИРОДЕН) , ОТ ЧЕКМЕДЖЕГЕРБЕРАСОПИТЕКА И ГОСПОДАРИТЕ МУ !!!!!..........Е РАВНОСИЛНО НА ТОВА ЕВРЕИТЕ ДА ПОДКРЕПЯТ И ДА СЕ РАДВАТ НА ХИТЛЕР ПРЕЗ ВСВ!!!!!!!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове