Last news in Fakti

13 Февруари, 2021 18:50 4 799 31

Проф. Чорбанов: Не може да се заразим с варианти на COVID-19, ако вече сме преболедували

  • доц. андрей чорбанов-
  • имунен отговор

Нямаше как правителствата да знаят коя ваксина как ще подейства, каза той

Проф. Чорбанов: Не може да се заразим с варианти на COVID-19, ако вече сме преболедували - 1
Снимка: БГНЕС

Ще изчакам за ваксинация, защото преболедувах вируса. Преминаването през вируса създава по-добър имунитет от ваксината. Антителата нямат участие в имунния отговор. Това заяви пред БНТ проф. Андрей Чорбанов, директор на департамент „Имунология“ в Института по микробиология на БАН.

"Не може да се заразим с някой от вариантите на вируса, ако вече сме преболедували. Огромната част от хората няма да се заразят, след като са били заразени", каза още той.

"Нямаше как правителствата да знаят коя ваксина как ще подейства. Руската ваксина не е лоша, но няма достатъчно информация", заяви проф. Чорбанов по темата с ваксините.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    23 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Огромната част от хората няма да се заразят, след като са били заразени", каза още той.

    Коментиран от #4

  • 2 ГОРЕЩО!!!

    4 18 Отговор
    Последния Софиянец е бил арестуван днес.

    Коментиран от #9, #10

  • 3 БГ681

    48 1 Отговор
    Естествено че не може, стига с тоя страх и лъжи. Ще изредят варианти със всички страни по света. Който е бил болен има имунитет и то естествен, който е мн по- добър от този, чрез ваксини. Вирус има но не е това което се представя от медиите и силните на деня.
  • 4 АНОНИМЕН

    4 8 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Това много по-вероятно е недоглеждане в бързината на списващата статията, колега!

    Коментиран от #7

  • 5 CFC

    39 1 Отговор
    Вие не разбрахте ли, че не става въпрос за никакъв вирус, а за БИОЛОГИЧНО оръжие за промяна на световната икономика...ще се появяват нови "мутации" докато целите не се изпълнят...
  • 6 Дъртият

    13 2 Отговор
    Искам да съм председателят на подвижна избирателна комисия срещу заплащане от по две хиляди лева ставам за тази работа имам антитела ще работя без защитно облекло маски и калцуни само по костюм и вратовръзка и обувки хуго бос къде да подам документите си?
  • 7 гост

    21 0 Отговор

    До коментар #4 от "АНОНИМЕН":

    Сутринта го гледах по ТВ- то , и пак си отстояваше мнението .
  • 8 79% Го минаха

    22 2 Отговор
    От България го мина а Боко още не е отворил държавата
  • 9 АНОНИМЕН

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "ГОРЕЩО!!!":

    Сериозно!? Да съберем и да му занесем цигарки, топло одеалце, че белите мечки са тръгнали насам!
    По-сигурното обаче е да е сменил НИК-а!
  • 10 Ахъ

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "ГОРЕЩО!!!":

    По СNN го въртят на всеки час.
  • 11 Боко и щаба

    18 2 Отговор
    Лъжат безобразно
  • 12 Баба Зоя

    24 2 Отговор
    Китай заяви, че появата на нов щам на коронавируса в Англия, е нарушаване на авторските права!
  • 13 Е как да не може

    1 16 Отговор
    Преди време казваха, че има хора които са се заразили повторно с ковид 19! Много знаете с кои варианти на корона вируса са се заразили!

    Коментиран от #23, #29

  • 14 Дъртият ➖ 0️⃣4️⃣▪️0️⃣4️⃣▪️2️⃣0️⃣2️⃣1️⃣

    6 5 Отговор
    Ковид деветнадесет е най коварният вирус ще продължава да заразява и разболява хората още много дълго време така че ваксините няма да помогнат вируса действа по цялото ми тяло направи ме на парцал имам сърцебиене болки в стомаха колики и разстройство и обезводняване в резултат ,задух и мравучкания на крайниците действа по цялото ми тяло направи ме на парцал имам антитела и централна и периферна нервна система бъбреци стомашно чревният тракт полова система отделителната система тестисите кръвоносните съдове бодежи в гърдите отпред и отзад никакво обоняние и вкус безсънието е причина от болестта ковид деветнадесет тремор и желание за употреба на огромни количества алкохол състояние на афект леки и продължителни колики и разстройство и обезводняване в продължение на седем дни и лечение със зелев сок всеки ден и чай от коприва по 2 литра на ден пикае се много но това е целта на занятието.

    Коментиран от #16, #19

  • 15 преболедувал

    10 1 Отговор
    е защо да нося тогава маска!?

    Коментиран от #24

  • 16 Патето яки

    1 5 Отговор

    До коментар #14 от "Дъртият ➖ 0️⃣4️⃣▪️0️⃣4️⃣▪️2️⃣0️⃣2️⃣1️⃣":

    Разбра се че нищо не те е фанало. Кат та фани друга песен ще запееш.
  • 17 Антимафия

    24 1 Отговор
    На този човек ,мога да му вярвам!
    Изглежда ми читав и не е "Калинка"!
  • 18 АНОНИМЕН

    18 0 Отговор
    Документирано е за първи път коронавирус по пилета в птицеферма през 1930 година! По хора - 1960 година! Колко ли коронавируси, щамове и мутанти са минали досега през хората на вълни и талази като грипоподобни и са причинявали ОВИ и ОРЗ!? За колко ли от тия имаме/нямаме имунитет какъвто и да е?!
    Казва ли ти някой, пък и смееш ли да питаш!?
  • 19 АНОНИМЕН

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "Дъртият ➖ 0️⃣4️⃣▪️0️⃣4️⃣▪️2️⃣0️⃣2️⃣1️⃣":

    Препоръчва се за тежък КОВИД и/или махмурлук да се пие сутрин рано на гладно сок от диви чушки! Помага и за всичкото изредено в поста ти със гаранция 100%! Казват, че растяли по Витоша около Бистрица! На Женския пазар Една Жена Каза, че чула една друга жена да казва, че в студентските си години Шкумбата май бил брал! Ама не знаела точно мястото и много трябва да се внимава, щото там е земетръсна зона!
  • 20 СЛОНА

    4 1 Отговор
    НЕВЯРВАЙТЕ НА ДОКТОРИ ,ЗАСТРАХОВАТЕЛИ И БИРНИЦИ
    БЪДЕТЕ БЕЗОТГОВОРНИ КУМ МЕРКИТЕ ЗА ВИРУСА ТОВА Е СПАСЕНИЕТО ОТ ЛЪЖАТА....
  • 21 Васил

    1 14 Отговор
    Щом го е казал Български професор нямайте вяра нашите псевдо учени имат знания като у средното училище ако и не по надолу.
  • 22 Няма скок! Болниците са празни! И се опи

    17 2 Отговор
    Няма скок! Болниците са празни! И се опитват да приемат здрави, на които лечение не е необходимо, хора с разболяна психика, паникъосани от смрадовете бнт, бтв, нова..., а който постъпи в болница там със сигурност го разболяват "от ковид" и го убиват! Който си сака и плаче за ковид, ще си го получи! Прави ми впечатление, че толкова са искрейзали в страха си хората и от денонощно 24 часово мрънкане за ковид, че вече не ги устройва да им кажеш, че са здрави и всичко ще е наред! Те искат да им кажеш, че са болни и приемат вече единствено реалност, в която се разболяват и ще мрат ЯКО ОТ КОВИД! Тогава се успокояват и почват да превръщат ковида в източник на опрадвание за собственото си безделие, щото ако преди имаше други причини да се откажат от живота, сега няма смисъл да правят каквото и да е щото , хванеш ли ковид умираш! Нищо, че всички оздравяват и няма нито един починал от ковид, който само се съобщава като такъв, но никой не го показва!Докато оздравелите са видими за всички с просто око!😅
  • 23 Аз лично познавам човек, който

    3 11 Отговор

    До коментар #13 от "Е как да не може":

    кара тежко коронавирус в началото на април 2020 година, доказано с тест за антитела след инфекцията. Който се зарази отново в края на октомври и лежа в болница втория път и имаше нужда от кислород. Таксиметров шофьор е.И той си мислеше, че няма да преболедува отново, но уви... Така, че и Мангъров и Чорбанов категорично не са прави. А познатият ми смята да се ваксинира, колкото се може по-скоро. Нямам представа колко дълъг имунитет създават ваксините и дали ефективността им е достатъчно висока, но който няма противопоказания е добре да се ваксинира, особено ако упражнява професия, при която контактува с много хора.

    Коментиран от #25, #31

  • 24 Защото освен преболедували

    2 7 Отговор

    До коментар #15 от "преболедувал":

    маски няма да носят още купища олигофрен, които не вярват, че има коронавирус. А ти вместо маска напис"Аз преболедувах" ли искаш да носиш? Не ви ли писна от простотии. Или трябва да се на значат хиляди проверяващи, за да изискват тестове за антитела от всеки без маска. И аз си мислех, че съм го преболедувал, ама нямам никакви антитела 40 дни след това. Явно съм карал някакъв риновирус или грип. Който уж бил изчезнал. Ами явно не е. Защото и температура и кашлица, и намалено обоняние си бяха налице при мен.
  • 25 Факт

    12 0 Отговор

    До коментар #23 от "Аз лично познавам човек, който":

    Аз пък съм учител и миналата седмица когато ни тестваха се оказа,че имам антитела!Така и не съм разбрал кога съм го изкарал.Така,че 80 проц. са като мен.

    Коментиран от #26

  • 26 Даскал

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Факт":

    Тестваха с антигенни
  • 27 Кой иска живее сто години да ходи в Родо

    5 0 Отговор
    Кой иска живее сто години да ходи в Родопите, къщи без пари бол, взима 10 овци почва ги гони по баирите. Пресно, кисело млеко, киселец и диви ягоди. Най - добре без интернет и тв. Чист кислород.............
  • 28 Даааа

    10 1 Отговор
    Само той, Мангъров и още един, двама казват това. СЗО е на точно обратното мнение. Защо ли? Интересното е, че СЗО не казват поради какви точно причини и на какви научни аргументи стъпват. Докато Чорбанов, Мангъров и малцината други се обосновават чисто медицински .
  • 29 Ха ха

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "Е как да не може":

    Ама преди време.Сега вече говорят ,че това не става и не е ставало.Какво ще говорят утре, кукловодите още не са решили.
  • 30 Гадания поличби

    1 6 Отговор
    Тоя пак бълнува каквото е прочел в интернет. Хора се заразяват повторно че даже и умират. Никъде няма конкретни данни че преболедуването създавало по добър имунитет от ваксина. Докато в началото плещеха само за антитела, сега антителата нямали значение. Тия въобще чели ли са си медицинските учебници или просто си говорят според откъдето духа вятъра?
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове