Last news in Fakti

17 Февруари, 2021 19:20 2 271 14

Ето колко до този момент са регистрираните партии и коалиции в ЦИК

  • цик-
  • регистрация-
  • партии-
  • коалиции-
  • избори

Броят не е окончателен, защото представители на още четири политически формации чакат с документи за регистрация пред деловодството на ЦИК

Ето колко до този момент са регистрираните партии и коалиции в ЦИК - 1
Александър Андреев, председател на ЦИК, снимка: БГНЕС

Към момента Централната избирателна комисия е регистрирала 26 партии и осем коалиции за парламентарните избори през април, съобщиха от пресцентъра на ЦИК.

Броят не е окончателен, защото представители на още четири политически формации чакат с документи за регистрация пред деловодството на ЦИК.

На изборите за Народно събрание през 2017 г. ЦИК допусна до участие във вота 18 партии и девет коалиции, като четирипроцентовата бариера минаха четири партии и една коалиция - тази на Обединените патриоти.

Регистрациите на партиите подлежат на проверка. В срок до 18 февруари ЦИК изпраща на районните избирателни комисии /РИК/ списък на регистрираните партии и коалиции и информация за заличените партии и коалиции. В срок до 20 февруари Главната дирекция "ГРАО" в МРРБ извършва проверка на списъците, представени от партиите и коалициите, сочи хронограмата на ЦИК.

В срок до 22 февруари РИК регистрира инициативните комитети на кандидатите, които искат да станат депутати, без да се ангажират официално с подкрепата на някоя политическа сила.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ШИБАЛАНКО КОЛЕВ

    25 8 Отговор
    ЕДНА ИЗЛИШНА - ГЕРБ
  • 2 сигурно

    11 6 Отговор
    В Българи трябва да останат само две партии ,защото всичко друго е само пълнеж
  • 3 Боли ме к.,?ура

    1 4 Отговор
    Я правим пари
  • 4 мила

    18 5 Отговор
    ГЕРБ ще погуби България.

    Коментиран от #14

  • 5 Калфин

    7 3 Отговор
    Срам за ЕНП освен позор за България ! Какво стана с Калфин ? Предателството носи проклятие , прочетете Библията и вижте как свърши ЮДА
  • 6 Джони

    3 5 Отговор
    Трябва да бъдат задраскани в паметта на избирателите най старите кагабейски партии Бсп, Дс и Дпс. В момента в България няма големи партии въпреки умишлената манипулация, че това са Герб и Бсп, което разбира се е лъжа. Това ни се внушава непрекъснато, за да накарат хората да гласуват за тях. Но истината е друга за да успее европейска България и българите трябва избирателя да си даде вота и шанса за една от трите партии. Демократична България, Републиканци за България и партията на Слави Трифонов. А те после да направят правителство на надеждата и почистването на натрупаната мърсотия от московските партии. Всеки вот даден извън тези три партии ще е груба грешка и връщане на държава и народ към миналото и повличане към бездната, а партийте на миналото са най старите кагабейски партии начело с Бсп, Дс и Дпс които винаги са ни набутвали в алчната и ненаситната корумпирана Русия за сметка на българите, хазната и еврофондовете.
  • 7 Джони

    0 5 Отговор
    Трябва избирателите да задраскат в паметта си най старите кагабейски партии Бсп, Дс и Дпс. В момента в България няма големи партии въпреки умишлената манипулация, че това са Герб и Бсп, което разбира се е лъжа и то манипулативна. Това ни се внушава непрекъснато, за да накарат хората да гласуват за тях. Но истината е друга за да успее европейска България и българите трябва избирателя да си даде вота и шанса за една от трите партии. Демократична България, Републиканци за България и партията на Слави Трифонов. А те после да направят правителство на надеждата и почистването на натрупаната мърсотия от московските партии. Всеки вот даден извън тези три партии ще е груба грешка и връщане на държава и народ към миналото и повличане към бездната, а партийте на миналото са най старите кагабейски партии начело с Бсп, Дс и Дпс които винаги са ни набутвали в алчната и ненаситната корумпирана Русия за сметка на българите, хазната и еврофондовете.
  • 8 Пак лапа

    5 1 Отговор
    Голямото лапане,на нова сметка до безкрай.
  • 9 МАСТРАФ

    2 2 Отговор
    Които и да дойде на власт след изборите ще вдигне данъците и ще се замразяват заплати и пенсии , а може и да се съкратят чиновници. За неколко месеца от жипката се раздадоха неколко милиярди и не дай си боже с тези заеми които се взимат да тръгне нова дългова криза.
  • 10 Мажоритарни

    3 0 Отговор
    избори в два тура ще решат всичко ! Ще има да да търсят под дърво и камък хора чисти , умни без негативи от миналото !Никой няма да си позволи да заложи на крадливи предатели !

    Коментиран от #13

  • 11 Аферимов

    0 0 Отговор
    МАЛЕ ЛЕЛЕ КОЛКО МНОГО ПОЛИТИЦИ ПАРТИИ И КОАЛИЦИИ В МАЛКА БЪЛГАРИШЪН!!! ГЪМЖИ . ТИЯ ВСИЧКИТЕ МНОГО ГОЛЯМА ИМ Е ИЗДРЪЖКАТА, ДОСТА ПАРИ ВЗИМАТ ОТ БЮДЖЕТА ОТ ДАНЪЦИ . БОЙКО БОРИСОВ И КОЙТО И ДА Е НЕ МОЙ ИМ СМОГНА С НАМИРАНЕТО НА ПАРИ ЗА ТРУДОВИТЕ ИМ ВЪЗНАГРАДИ!!! ТИЯ ПОВЧЕТО НИКОИ НЯМА ПОЛЗА ОТ ТЯХ . ЯВНО ЛЕСНО СЕ СЪЗДАВА РЕГИСТРИРА ПОЛ.ПАРТИЯ , КОАЛИЦИИ И РАЗНИ ДРУГИ БЕЗПОЛЕЗНИ ЗА БГ.
  • 12 Последния Софиянец

    1 4 Отговор
    Аз ще гласувам за БОЙКО и ГЕРБ , а на есен против ЛЪЖЕЦА ФИГУРАНТ РАДЕВ !!!
  • 13 Къде

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Мажоритарни":

    са тези умни и без негативи от миналото драпащи за власт.
  • 14 Рая

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "мила":

    КОМУНИЗЪМ като МЕЧКА ЗЕЕ -- иска да НАЛАПА ЦЯЛАТА СТРАНА ! КУРни --ЕЗДАЧКАТА по ЗАПОВЕД на КОМАНДИРА ще ни СПАСИ !И тогава * СИЯЙНИТЕ ВЪРХОВЕ " ще бъдат НАШИ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове