Last news in Fakti

4 Март, 2021 17:42 3 060 90

ВМРО: Средна пенсия 700 лв.

  • вмро-
  • програма-
  • обещания-
  • красимир каракачанов

70 лв. ваучери за лекарства за пенсионери и хронично болни българи

ВМРО: Средна пенсия 700 лв. - 1
Снимка: БГНЕС

Няма да увеличаваме данъците и ще намалим държавните разходи, заявяват от партия ВМРО и добавят: Паралелно с това ще увеличим парите за втората година майчинство и ще осигурим безплатна детска градина и безплатни учебници за всяко дете.

Това са част от мерките, които са залегнали в програмата на ВМРО за 45-ото Народно събрание (мандат 2021-2025 г.). Ще продължим и политиката за увеличаване на заплатите на лекари, учители, военни и полицаи.

Наред с това ще отменим Закона за социалните услуги и ще „изчистим“ законите от всички антисемейни и антидетски текстове и ще приемем нов Кодекс за социално подпомагане, с който да се сложи край на социалния паразитизъм на маргиналните групи, добавят от ВМРО.

В условията на глобална пандемия и наложените противоепидемични мерки всички бизнеси са засегнати. Ние сме помислили и за това. Имаме пакет от антикризисни мерки, които да подадат ръка на най-засегнатите сектори.

За нас в условията на стопанска криза най-важните мерки са тези, които стимулират инвестициите и предприемаческата инициатива, водейки до изпреварващ растеж; намаляват данъчно-административното бреме върху служители и бизнеси, без вдигане на преките данъци, което е важно за формиране на спестяванията и инвестициите; дават „гъвкавост“ на пазара на труда, където е най-големият удар, изразен в ръст на безработицата и свиваща се заетост; оставят повече ресурс близо до проблемите на гражданите, създавайки конкуренция в добрите практики между общините.

Прилагаме пакетите от антикризисни мерки и приоритетите за повишаване доходите и качеството на живот на българите през мандат 2021-2025.

Приоритети на ВМРО – Българско национално движение за повишаване доходите и качеството на живот на българите през мандат 2021-2025:

1. Ние от ВМРО ще работим за повишаване на средната пенсия за страната до 700 лв. Ще настояваме за преизчисление на пенсиите на всички българи, които имат изискуемия трудов стаж и предвиждаме 30% среден ръст на пенсиите до края на мандата.

2. Нарастването на доходите на работещите хора продължава да бъде една от основните цели на ВМРО и до края на мандата ще увеличим средната работна заплата до 2500 лв. Минималната работна заплата ще бъде увеличавана всяка година по формула, като процент от средната по сектори и региони.

3. Предвиждаме увеличението на заплатите в армията и полицията да запази темпа от 10% годишно. Ще бъде попълнен незаетият щат, за да могат тези институции в максимална степен да гарантират сигурността – националната и личната, на всеки гражданин.

4. Продължаваме темпа на увеличение на парите за заплати на учители, лекари и медицински персонал.

5. Ще дадем ваучери за лекарства по 70 лв. на месец за бедните пенсионери и хронично болни българи.

6. Ще осигурим ваучери на стойност 100 лв. за почивка в български курорти за всеки български пенсионер, работещ, студент и ученик. Още миналата година депутати от ВМРО внесоха такива текстове като постоянна действаща мярка в Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за туризма. Това ще е не само социална придобивка, но и шанс за рестарт на бранша.

7. ВМРО ще се бори за увеличение на парите за втората година майчинство, така че да бъдат обвързани с минималната работна заплата и да се повишават с нея. В момента са 380 лв. на месец, а минималната работна заплата е 650 лв.

8. Ние от ВМРО считаме, че всяко българско дете има право безплатно да посещава ясла и детска градина. Предвиждаме в най-кратки срокове да се инвестират поне 100 млн. лв. за изграждането на нови детски градини и ясли, обособяване на вече изградени подходящи сгради и ремонт на старите градини и ясли. Само по този начин ще се прекрати унизителната томбола, в която сега се разиграват имената на хиляди дечица всяка година.

9. ВМРО ще настоява за въвеждане на необлагаем минимум, за да подкрепим хората с ниски доходи. Ще настояваме и семейното подоходно облагане, което извоювахме за 2021 г., предвиждащо данъчни облекчения за всяко работещо семейство, както следва – 450 лв. за едно дете, 900 – за две, 1350 – за три деца, да стане постоянно и сумите до края на мандата да се увеличат до 600 лв. за едно дете, 1200 лв. – за две и 1800 лв. – за три деца.

10. Ние от ВМРО ще работим за безплатни учебници и учебни помагала за всички ученици до 12-и клас.

11. Закон за частния фалит ще е сред законодателните ни приоритети. Въпреки че постигнахме голяма победа, премахвайки „вечния длъжник“, трябва да гарантираме на хората, които са добросъвестни защита от произвола на ЧСИ и колекторски фирми и нормален стандарт на съществуване.

12. Ще прекратим договорите с т.нар. „американски централи“ в Маришкия басейн, които представляват неправомерна държавна помощ за сметка на потребителите и това ще е предпоставка за намаляване цената на електрическата енергия.

13. Ще приемем на нов Кодекс за социално подпомагане. Първо: като средство срещу социалния паразитизъм и точенето на помощи от различни кранчета, което позволява на уж самотна майка да получава повече като безработна, отколкото работейки. Кодексът трябва да създаде единна база данни за помощите и да им сложи лимит. Второ: той да отмени ЗСУ и ревизира всичките му скандални за родителското движение разпоредби. Трето: да гарантира адекватна подкрепа за хората с увреждания.

14. Закон за защита правата и интересите на възрастните хора, който да гарантира допълващо социално подпомагане за пенсионери, чиято пенсия от трудова дейност е под линията на бедност.

15. Нов подход за интеграция на циганите чрез образование, труд и санкции при неспазване на закона. 30 години ни се предлага от всяка следваща власт интеграция на „ромите“, която ни учи да ги понасяме каквито са, а за тях създава привилегии и чувство за безнаказаност. В резултат те мизерстват и се маргинализират, но бароните им и НПО-тата забогатяха чувствително. В резултат имаме социален паразитизъм и криминален взрив, но пък удобен електорат за всеки, който си плаща.

Антикризисни мерки за съживяване на икономиката

Философия на мерките

1. В условията на стопанска криза най-важните мерки са тези, които стимулират инвестициите и предприемаческата инициатива, водейки до изпреварващ растеж; намаляват данъчно-административното бреме върху служители и бизнеси, без вдигане на преките данъци, което е важно за формиране на спестяванията и инвестициите; дават „гъвкавост“ на пазара на труда, където е най-големият удар, изразен в ръст на безработицата и свиваща се заетост; оставят повече ресурс близо до проблемите на гражданите, създавайки конкуренция в добрите практики между общините. Като вземаме предвид тези базови икономически постулати и доказаните във времето добри практики, от ВМРО предлагаме:

2. Ускорена технологична модернизация, дигитализация и въвеждане на електронно правителство. Извършване на анализ на капацитета на администрацията с цел изчистване на подоптимални и несвойствени публични услуги и функции, което ще позволи намаляване и оптимизиране на държавните разходи във времето, без трупане на дефицити и задължения в бюджета. В рамките на 4-годишен мандат държавата да намали процента на преразпределение през бюджета по Консолидираната фискална програма до 35 на сто от БВП. Това ще остави пространство за повече частна инициатива и ще намали корупционния натиск върху институциите;


3. Отпадане на данък дивидент. Данък дивидент е наказание за генерирането на печалба и представлява двойно нейно облагане. Един път се дължи корпоративен данък от 10 на сто и втори път при разпределянето на тази печалба – данък дивидент от 5%. Тази мярка е добър знак към родните предприемачи и стимулира инвеститорите;


4. Намаляване на данъка върху ЕТ – намаляване на данъчната ставка върху доходите от стопанска дейност на едноличните търговци от сегашните 15% на 10%. Малките играчи обаче са силно уязвими. Едноличните търговци трябва да поемат данъчна тежест на общо основание като самонаети лица;


5. Ускорена данъчна амортизация за инвестициите в машини, оборудване и технологии – по-бързата подмяна на капитала и машините, с които оперират фирмите ще доведе до по-висока производителност на служител за единица време, а оттам и до по-високи реални доходи за всички. Фокус към фирмите, които залагат на нови технологии и софтуер с акцент превръщане на България във важен технологичен център на Балканите;


6. Създаване на Гаранционен фонд с петгодишен период на действие за вноските по кредитите на микрофирми и физически лица, участващи в Мораториума по плащане на кредитите, удължен и важащ до март 2021 г. Възможност за предоговаряне с кредиторите и получаване на нови безлихвени кредитите за фирми от най-засегнатите сектори – туризъм, транспорт, увеселителен бизнес и други;


7. Антикризисно увеличаване на прага за задължителна регистрация по ДДС от 50 000 лева на 150 000 лева за период от 3 календарни години, което ще направи прага един от най-високите в Европейския Съюз. След изтичането на трите години той да остане 150 000 лева. Друг важен стълб с цел стимулиране на стопанската активност е прагът да стане 250 000 лева за по-изостаналите икономически региони на страната до момента, в който те не догонят средните равнища за страната;


8. Замразяване на минималния и максималния осигурителен доход на нивата от 2020 година за период от 3 години. Мярката е антикризисна и цели да подпомогне малките и средните предприятия в процеса по наемане на нови хора;

9. Отпадане на данък „уикенд“ – труден за администриране и допълнителен разход за бизнеса за правна и счетоводна консултация;

10. Премахване на неданъчни и административни пречки пред малкия и микро бизнес, касаещи процеса по наемане и освобождаване в Кодекса по труда. Цялостен ремонт на кодекса и вкарване на повече „гъвкавост“;
Твърдо отстояване на „плоския данък“ и равното третиране на българските граждани от страна на държавата. Въвеждане на „прогресия“ в облагането на физическите лица ще удари най-всеотдайните и продуктивни в нашето общество, влошавайки проблема с бедността заради намалените стимули за производство, спестяване и инвестиции;

11. Финансова децентрализация: общините понасят най-големия удар от кризата. Освен това решенията трябва да се вземат максимално близо до проблемите на хората. Предлагаме 2 процентни пункта от приходите от Данък общ доход (ДОД) за физическите лица да остават в общината, където е генериран доходът на заетото лице. Мярката бе обсъждана от последния кабинет, но отиде в посока тези 2 проценти пункта да „надграждат“ 10-процентна текуща ставка, което изроди първоначалната идея. Въвеждане на второ ниво на местно самоуправление – окончателно дефиниране на източниците за финансиране, подготовка на нормативната уредба и реализация;

12. На базата на регистъра на държавните фирми да се изготви план за оптимизация на неефективните (десетки държавни фирми са на загуба) или листване на борсата на дялове на качествени държавни компании. Това ще вкара свеж ресурс в хазната и ще увеличи участието на гражданите в процеса по контрол и мениджмънт на държавните предприятия;

13. Изграждане на ясна и прозрачна стратегия за развитие на българския капиталов пазар. Развитието му минава през намирането на стратегически инвеститор, който да интегрира пазара ни регионално. Това ще даде възможност на родните компании да имат още един важен източник за набиране на капитал за растеж, а на българските граждани – възможност за спестявания за старини и допълнителен доход. Ще привлече и повече чужди спестявания, спомагайки растежа ни. Облекчаване финансирането на малки и средни предприятия чрез капиталовия пазар. Осигуряване на прозрачност и защита на инвеститорите.

14. Улеснен достъп до пазара на труда на „външни“ българи, програма насърчаваща преселването и интегриране на наши сънародници от новите и стари задгранични общности. Те могат да дадат допълнителен импулс на икономическата активност, а и да задоволят глада за работна ръка в сектори като земеделие, индустрия, строителство и др.

15. Портал за предложения и проблеми, възникнали при регулацията и администрирането на бизнеса и въвеждането на нови правила, закони и процедури. Предлагаме създаване на единен информационен портал за директна комуникация на бизнеса и гражданите с държавата.

Резултатите от подадените онлайн сигнали, ще бъдат обобщавани от икономически съвет, който ще излиза периодично с препоръки за бързо и навременно калибриране на проблемите с оглед на нуждите на бизнеса и обществото.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 NAZI

    79 5 Отговор
    Това шкембе не обещаваше ли същите лъжи и преди 4 години?

    Коментиран от #9, #67, #69

  • 2 Дъртият

    67 4 Отговор
    50 милиарда лева външен дълг .
  • 3 обещано

    75 3 Отговор
    От мен имате среден пръст.
  • 4 Професора

    50 2 Отговор
    Йеее ще вади за пендии сигурно от комисионната за фърчилата!
  • 5 Турлак

    50 2 Отговор
    У нашио край на такива обещания казваме: Ще,Ще...
  • 6 BILLA

    40 3 Отговор
    грррруууууххххххххх грууууууууууууууууххххххх
  • 7 колибар

    35 2 Отговор
    По полека ваеводо,а се не сопнеш по покьо кае парламенто. Ногу лага ногу нещо, ама народо помни как го лага и каква я надроби!

    Коментиран от #53

  • 8 КАЖИ БАБА ТЕН КЮ

    32 0 Отговор
    ТО ДАКАТО ГО ПРОЧЕТЕШ И ВЕЧЕ СИ .........😢😢
  • 9 КОНТРАТА

    44 2 Отговор

    До коментар #1 от "NAZI":

    Що бе, обеща 300 лв минимална пенси изпълни, ама тока и парното скочиха двойно това го пропусна в калкулацията на 300 лв!
  • 10 нннн

    49 1 Отговор
    Веднъж ни излъгахте, че ще сваляте шайката и после се прегърнахте с нея. Втори път няма да ни излъжете !
  • 11 Борислав

    37 1 Отговор
    Дрън, дрън ярена. А приказката за лъжливото овчарче? Имаше шанс да управлява и да наложи мнение на Борисов ама далаверата е по важна.... Като в песента "Патриот е душа дава...."
  • 12 Последния Софиянец

    35 2 Отговор
    Патерицата на ГЕРБ нищо не може да обещае всичко ,но не може да направи нищо.

    Коментиран от #42

  • 13 Факт

    35 1 Отговор
    Лъжи, лъжи..
    Изселиха и затриха бг от мизерия

    Коментиран от #89

  • 14 Ум Белия 🐬

    39 2 Отговор
    Като уморят още 500 000 пенсионери от липса на здравни грижи ще направи 700 лв пенсията
  • 15 гост

    33 1 Отговор
    МАЛКО Е!ОБЕЩАЙ ОЩЕ!
  • 16 Врачка

    31 2 Отговор
    Светът е изправен пред глобална икономическа криза с Библейски размери.Милиони хора остават без работа и препитание.Само печатането на пари засега удържа положението.Не знам от къде Каракачанов ще намери пари за тези обещания но ми намирисва на поредното успиване на електората предизборно.Пари няма,кой работи освен тия на държавната копаня ?
  • 17 БялаКраставица

    36 1 Отговор
    Ей... до кога ще лъжете, некадърници такива? На вързано куче, хляб не можете да дадете, народ ще оправяте!
  • 18 Махайте се

    34 1 Отговор
    Средна пенсия 700, парно 250, ток 200
    Аве ей, не се научихте, че покупателната е важна.
    Намаляйте цените на ток, парно, вода, данък сграда и смет.
    Там отива огромно перо от заплатите.
    Като не може да намаляте цени, махайте се.
    И си намалете цаплатата на 1500 лв чисто-и тея пари няма къде да ги харчите, безплатни апартаменти, безплатен транспорт, айде у лево.
  • 19 И хлеба ше бъде 6 лв

    26 2 Отговор
    А пенсионерите ше бъдат сведени до 1 стадион а останалите елиминирани😂😂😂😂😂шкембето само не си верва на дивотиите😂😂😂😂
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Карлово МВРО

    27 1 Отговор
    Г-н Каракачанов, защо изхвърли от ВМРО над 100 члена от Структурите в Пловдивска област за малки спорове,а вкарваш в листите плеймейтки,певци,артисти ,генерали-предатели и т.н......Нямаме нищо против хората на изкуството,....но защо унищожаваш ВМРО. Това ли ти е задачата...агент Иван.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Факт

    25 1 Отговор
    Кой си избива народа в съдизъм и мизерия, учи арабски.
  • 24 БАЦЕ БАЦИЛА

    28 1 Отговор
    Е-еее,Шкемби се изхвърли кат чиkия на пясък!
  • 25 Каракочев

    24 2 Отговор
    Игра на думи. Лъжец. От тебе нищо не зависи бре.Обещавам че ще увелича броя на пенсионерите, Ще увелича броя на новородените, Ще увелича доходите като взема от циг.ните. Ши ва напраа направо да дрънкате. Като войници ша ва напраа.
  • 26 Хахаха..

    22 2 Отговор
    Навални крадецът е вашият пример - айде след него!Панделата.Освен Цвета,ПКП,кой от вас стъпи на Шипка вчера?
  • 27 Б ах ти и диотите

    24 2 Отговор
    Много е прост народът. Заслужава си го
  • 28 Шкембе войвода

    22 1 Отговор
    У затвора
  • 29 Грух Джуланов

    22 1 Отговор
    Още ли има такива, които варват?
  • 30 пкп

    19 1 Отговор
    ей била досега на гъби ли бяхти
  • 31 Колко

    19 1 Отговор
    трябва да си мразиш професията и себе си , да му дадеш на тоя трибуна да лъже и маже , той друго не може ! А лъжата и кражбата вървят ръка за ръка !
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 пкп

    15 1 Отговор
    един мукар получаваш
  • 34 мИрси

    18 1 Отговор
    От 4 г. си вице бре шкембе, и нищо от това което лъжеш не направи. Лапахте колкото можахте и сега за изборите нови лъжи. Щял да вдига, той бил за вдигане. 700 цирея да ти излязат на муцуната лъжлива и крадлива. Крава с телето даваш като обещание
  • 35 HISTORY

    15 1 Отговор
    Да не се забравя този разписа за името,, Северна Македония "без да разреши езиковия и исторически спорове! Този продаде и водата и купи самолети на картинка авансово. Този преди 4 години разправяше, че щял да иска американците да плащат за базите и този разправяше, че няма да се коалират с ГЕРБ!
  • 36 Абе хамено

    12 1 Отговор
    да минеш между `уши`-те!Ти ли ще раздаваш `мангизите`?!...Бягай от тука келеш мръсен!
  • 37 мдда

    6 6 Отговор
    От какво не сте доволни точно?!?! Я покажете програмата на Слави Трифонов да я видим, дали е измислил нещо по-добро?!

    Коментиран от #66

  • 38 04761

    17 1 Отговор
    Спри да крадеш и да продаваш паспорти Каракачанов, ОСТАВКА да те няма лъжец!
  • 39 Гост

    13 1 Отговор
    Пак сладки пожелания преди изборите. Ще работим за увеличаване и ще настояваме са далеч от реалността средната пенсия да стане 700 лв. Колко ще е минималната пенсия, която доста голям процент от пенсионерите вземат?
  • 40 Сатъра на Хана

    6 1 Отговор
    ВМРО - и ШЕфовете им от ОПГ СИК ПЕТРИЧ , всичките на солена рибица и бой в Изоставените Галерии на Рудник Бухово
    ..............................
    ДОКАТО не дарят на Българската Държава 10-те милиарда долара които Държат в ОФФ–ШОРКИ
  • 41 вервам

    16 1 Отговор
    Каква щедрост, няма да мога да ги похарча. 700обещани, 350реални. И обещаното не е като даденото.
  • 42 Пловдив сега

    11 1 Отговор

    До коментар #12 от "Последния Софиянец":

    Г-н последният софиянец,какво стана с Карловската танкова бригада,дето Шивиков щеше да я докара в София. Май генералът обърна резбата.....Шивиков е бил и от ВМРО, освен още от 5,6 партии.
  • 43 Е па тъй ще бъде и без вас!!!

    8 1 Отговор
    При туй неистово печатане на евро,долари,и други валути както и левове(сега по модерно му го наричат "количествени облекчения"),то ясно,че и заплати,и пенсии ще се увеличават като число,ама кво и колко ще може да се купи с тях след като цените "плавно" се увеличават.Случайно попаднах на касова бележка отпреди 10 години,Ами жените сега са два и половина пъти по-високи.И тогава БМБ и подобни на Тея патреоте обещаваха средна работна заплата от по 1200лв като тогавашната беше 600лв.Е да ама с двойно увеличена ср.раб.заплата не мои си купиш същите количества стоки след като на стоките жената се е увеличила два пъти и половина!!!
  • 44 От 43

    5 0 Отговор
    "жената" да се чете цената
  • 45 мазен

    6 2 Отговор
    тип!Не 700лв! А смяна 1лв-2,5 Евра и минимална пенсия!`Капито` е в Европа!ллл
  • 46 Уж така

    6 2 Отговор
    Оооо, тези обещания сме ги чували и преди!!! Неизпълнени изобщо! Имам възрастни родители с по 300 лв пенсия вече толкова години. Е, да не забравя и тези по 50 лв., които са голяма хвалба, но те са само за няколко месеца и край. Не ви вярвам просто, забравяте бързо какво сте обещали, още щом прекрачите в парламента.
  • 47 Аха

    15 0 Отговор
    Само 700?Батко ви Волен даваше 1000,ма го изритахте като пудел.
  • 48 Хазна се пълни

    12 2 Отговор
    Единствено ефективно,само през прогресивна данъчна скала.Не ми разтягай локуми,как това щяло да унищожи бизнеса.Кой оцелее- оцелее.В бизнеса няма вакуум! Идва друг! Защо премълчаваш какви са данъците на Острова, Франция,Германия, Швеция, Нидерландия,скандинавските страни,а? Там цирка с десет процента не минава.Затова бюджетите им разполагат с гигантски суми.Тук,освен че не плащат нормално,че укриват вноски,но и сте ги улеснили.Ганчо получава 700 но плаща 10 %.Видния бизнесмен също.Сега и корп.данък искате да му намалите.Да не обеднеят!Докато не изберем депутати,който да вкарат прогресивен данък достигащ до 35-40%( онези с милионите печалба) нищо няма да се промени.Дъвки и локуми.От избори, до избори.
  • 49 БЪЛГАРИН

    6 1 Отговор
    Никъде не прочетох кога ще започне това шкембе да прави свирки за да се наредят.Та ако ми харесва ще си помисля до 05.04.2021
  • 50 Гошо

    6 3 Отговор
    Средната 750.Значи се гответе за 300.Тавана същия

    Коментиран от #52

  • 51 смерш

    10 1 Отговор
    Тази агентурна формация,начело с агента Иван,заграбила нац.абревиатура ВМРО с благословията на ДС в началото на т.нар.преход ,ръси обещания без разчет и обосновка само и само пак да се класира на държавната ясла!
  • 52 не Гоше

    6 2 Отговор

    До коментар #50 от "Гошо":

    700 Евра,пенсия!

    Коментиран от #76

  • 53 бл.134 в Зап. парк

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "колибар":

    Не стигат , бе ! Стакаме и по една млада и убава македонка , с големи торби'
  • 54 Пловдив

    11 1 Отговор
    Дебелото, и гнусно прасе Каракачана, не бих го назначил и, за овчар..., а онзи банкялийския олигофрен, го направи вицепремиер. Ужас...!!! Срам ме е, от тия гноясали муцуни!!!
  • 55 Уфффф

    12 2 Отговор
    Ще работим за това, ще работим за онова... Обещания, нищо повече. Знаем ви как действате-всичко ще бъде под някакви условия, неизпълними. Защо до сега не работихте в тази посока? Защо????? На всичко сте готови, за да не изпуснете кокала.
  • 56 Гост

    11 2 Отговор
    ЛЪЖЕЦ
  • 57 Гост

    12 2 Отговор
    И 7000 да обещаят, обещаното не е като изпълненото. Всички обещават, само обещават.
  • 58 Изборен Локум

    12 2 Отговор
    Ако Средна пенсия стане 700 лв., ще обезцени средната заплата от 1200лв и с галопиращата безработица и инфлация ще е равна на сегашната средна пенсия ..!
  • 59 Народът

    14 3 Отговор
    ВМРО,вие нарушихте пенсионният модел.Вдигнахте минималната пенсия на 300 лева без да преизчислите останалите пенсии със същия процент.Минималната пенсия от 1 юли 2017 година до сега е вдигната с цели 86%,а останалите пенсии за трудов стаж и възраст беше вдигната от тогава до сега с едва 18,8%.Каракачанов наруши пенсионният модел и ни излъга нас пенсионерите с трудов стаж 40 и повече години.Ние пенсионерите не можем да му го простим.Скоро ще се увери,че не може да се лъжат българските избирателите.
  • 60 ПЕНСИОНЕР

    7 0 Отговор
    За да гласуваме за вас трябва да обещаете,че ще преизчислите всички стари пенсии за трудов стаж и възраст със средно осигурителният доход за 2020 година.Това трябва да заложите още есента в бюджет 2022 година.Без обещание,че ще бъде свършено нищо няма да направите.Да се впише в програмата ви черно на бяло!
  • 61 Аз40🏴‍☠️

    8 1 Отговор
    16. Обрязване и задължително носене на ермолка.
  • 62 Защо вие

    6 0 Отговор
    ВМРО говорите в цифри. Напишете ясно с тези пари към датата на получаване-какво може да се купи. Може ли тази сума да покрие нуждите на един човек.
  • 63 Шменти Капели

    5 1 Отговор
    Каракачанов, ако средна пенсия стане 700 лв., то тогава средната работна заплата трябва да стане 2500лв и в любимата ти армия за редниците да е по 3000лв, Ами я вместо 70 лв. ваучери за лекарства на пенсионери и хронично болни българи, им обещай на пенсионерите по 1000 лв за все по поскъпващите погребения и да се приключва !!!
  • 64 Просто човек

    9 1 Отговор
    Не се напъвайте, няма да влезете в парламента...
  • 65 Пенсионер

    3 0 Отговор
    Тяхната на активните и нашата на обикновените средната сигурно е по-висока
  • 66 ТИР

    6 1 Отговор

    До коментар #37 от "мдда":

    Те Програмите с Обещания е лесна работа,Въпросът е че после се забравя всичко и се гледа само Личният Келепир,Време е да се търси отговорност за Лъжливите Обещания,,,,

    Коментиран от #68

  • 67 Нямам спомен

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "NAZI":

    Сега са 700,преди бяха 300,но казаха ,че такова нещо не са обещавали.Не разбраха,че народа помни .
  • 68 Счетоводител

    7 0 Отговор

    До коментар #66 от "ТИР":

    Така е... затова в края на всеки мандат да се извършва държавна ревизия за изпълнение на поетите предизборни обещания и при неизпълнение да се носи наказателна отговорност за измама и лъжа и тогава веднага ще намалеят желаещите да влязат в парламента и да се облагодетелстват от политиката...!!!
  • 69 Рап

    2 8 Отговор

    До коментар #1 от "NAZI":

    Те единствени изпълниха обещанието 300лв минимална пенсия ! Не,че е достатъчно ,но го изпълниха!
  • 70 Васил

    8 1 Отговор
    Каракачанка стига си разтягал локуми смешен си.
  • 71 шашмаджии

    8 1 Отговор
    Шкембе , я по-добри кажи паспортите как ще вървят , по ти е в компетенцията.
  • 72 Вики

    9 1 Отговор
    Този циркаджия как определи цифрата? Наплюнчи пръст и го вдигна срещу вятъра! Иска и той като шефа си да ги раздава от джипката, сякаш са негови! Ама те имат край...
  • 73 Не му вярвайте

    5 1 Отговор
    На подлогата на Бойко вече не вярвам. Лъжец. Даде милиарди за скици на самолет, а възрастните, инвалидите, социалнаслабите ровят в контейнерите
  • 74 шкембо

    3 1 Отговор
    На лаф мухабет всичко е лесно , я предизборно тури още една нула и да ги закръглим на 7000 . Пък и ние сме ти свикнали.
  • 75 Анонимен

    2 1 Отговор
    Шуробаджанака не си знае парите. Цялата му рода е навсякъде уредена. Колко хора от мъка пиеха и надебеляха, и уряха, тия дебелите нищо им няма. Истината. Здрави сърца имате Вмро. Тор. Бг е ненеф, кой го бе нарисувал
  • 76 Гошо

    0 0 Отговор

    До коментар #52 от "не Гоше":

    Хах 700 евро става.
  • 77 истина е

    2 1 Отговор
    Разстрела ще ви е награда само !
  • 78 ЯСДЕ

    5 0 Отговор
    Могат да направят минималната пенсия 700 лв. ако хлеба стане 3 лева, килограм месо 15-20 лв., токът 35 ст киловат час и пр. Така, че с тези 700 лв. нема да мога да си купя това което купувам сега със 400 лв.Майсторлъкът е да вдигаш пенсии и работна заплата без да се вдигат цени.
  • 79 chi

    2 1 Отговор
    Мноооого претоплена манджа...
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Късно е Чадо!

    2 0 Отговор
    32г. си в чолитиката на БГ и само Разруха си Вършил. Вмро, Нфсд, Воля, Атака ВъН от политиката! На полето Ви е мястото! Вън! Трио и Мая, Слави, ДБ и Ристе, Цветанов, Боеца - хората на Божков Също Вън от политиката! На полето!
  • 82 информиран

    1 1 Отговор
    малко са 700 лева валери сюлейманов обеща 1500 евро
  • 83 НЯКОЙ

    2 0 Отговор
    никой не може да ти даде това което мога да обещая.
  • 84 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Въй че е сладък....... Ама защо не лепне ?
    Сега колко е "средната" пенсия ? И тази "средност" кой и как я изчислява? Или нещо като едновремешното казармено "свинско със зеле".... За войниците – зелето, за офицерите –свинското ?!
    Социална справедливост трудно се постига - това е ясно . Но когато имаш безсъвестнви и алчни ръководители, ще си най-големият сиромах не само в Европата , ами и в света !!
    Навярно това радва много хора и у нас , и оттатък Голямата локва. Тези от ЕС са смешници и нямат думата. От време навреме засилват по някое евро, за да ги окрадат нашите бандюги и до тук ! Това в Брюксел не се ли вижда, не се ли знае .............????! Но доволни потупват бащицата по гърба - кой като него може да даде милиарди за този дето духа ...? А народа му -"супата да духа" !
  • 85 Бай Шиле

    0 0 Отговор
    "Най много се лъже след лов и преди избори". Ото фон Бисмарк.
  • 86 незнайко

    0 0 Отговор
    На думи и на хартия е лесно !!! ИЗПЪЛНЕНИЕТО Е ТРУДНО, АКО НЕ И НЕВЪЗМОЖНО ЗА 4 ГОДИШЕН МАНДАТ !!! Защо ни залъгват ???
  • 87 ГенатаТУМБИ

    1 0 Отговор
    ТУМБИ Воевода, оправи отношенията ни с РСМ, както нигога до сега. Вкара младежите в казармата. Напазарува ни истребители, които още са в бляновете на американските конструктори. Отне властовите позиции на ШИШИ /?!/. Вдигна на крак родната индустрия, прогони западните монополисти. Въобще, как може да не повярвате на честните сини очи на Агент Иван ?
  • 88 cpv

    1 0 Отговор
    Наистина дигате пенсиите на тези които имат най малко стаж и не искат да се осигуряват от 10-15 год.!А тези които имат 35-40 год. да пият по-една студена вода!
  • 89 ФАКТ

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Факт":

    ако не се беше отворила България и народа не беше отишъл по европа да работи..и много хора да си изкарат пари...ако народа нямаше тази възможност да излезе навън...сега още щеше да работим за 300 лв.....защото като цяло държавата ни няма икономика..и въпреки че сме останали малко работещите в България..пак ни увеличават заплатите има няма с 10 процента..което е нищо спрямо заплатите в европа и спрямо другите увеличения...а представете си ако целия народ от чужбина се върне..тогава от къде мислите ще има пари за всички..единственото което може да искаме в момента е Борисов или който дойде там на власт..да предложи на европа..вместо да ни дава пари само за пътища да вземе да отпусне малко пари и за народа..и да се вдигнат заплатите и пенсиите с едно 50 процента поне..та да вземаме поне половината на европейците..казвам Европа да ни отпусне за Българите.защото просто ние от икономика няма от къде да направим такъв ръст на заплатата за една година..ако онези от европа дето ги слушаме за всичко..не се постараят да помислят и за парите на българите..а не само за магистралите..ние асфалт не ядем..хубаво направиха магистрали..айде сега малко да помислят и за парите на хората..време е европа да помисли за някакво приравняване на заплатите..не може едни държави да работят за 5000 евро други за 300..а уж сме в европа..май ние сме в някоя друга европа..
  • 90 ФАКТ

    2 0 Отговор
    ,, а по интересното е че имаше подобни идеи в европейския съюз да приравняване на заплатите в всички държави..но някак си останаха само като идеи...само че някак си хората не ядем "идеи"...искат от нас да минаваме на тяхното европа ами чудесно..да минем но при условие че ни отпуснат пари и за заплати и пенсии..и минималната заплата да стане поне едно 1200 лв или 600 евро примерно..минимално говорим..а не 600 лв..а минималната пенсия да е поне 600 лв..е тогава нека минаваме на евро..ама от какъв зор да им минавам на еврото..като в всички европейски държави работят за двойно или 10-торно повече пари...ние ли сме най смотаната държава че трябва да работим за 500 лв..а и тези от европа не се ли усещат че ние Българите не сме роботи и не ядем асфалт...пътища направи достатъчно..сега да помисля и за народа..в частност хората...и тези нашите евродепутати..защо не дават тази идея..за какво сме ги пратили там..само за да вземат по 10 000 заплата ли...пратили сме ви там нещо да искате за народа..а не за украса..а това нещо дето иска народа..се казва повече пари..много повече от това което вземаме в момента...защото има работници които работят буквално за 800 лв..а това не е заплата..това е подигравка..телефона ли да си платя телевизията водата тока интернета за мен ли да има или за децата..или за банката...за кое точно може да стигнат 800 лв..?? ..това са пари които в европа се изкарват за 3 дена буквално.....а тук ги изкарваме за 23...явно сме последната дупка на к
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове