Last news in Fakti

13 Март, 2021 07:13 2 994 37

Джема Грозданова: Говорим едно пред ЕС, вършим друго в България

  • джема грозданова-
  • републиканци за българия

Не трябва да правим геополитика от медицината, заяви международният секретар на "Републиканци за България"

Джема Грозданова: Говорим едно пред ЕС, вършим друго в България - 1
Снимка: БГНЕС

"Трябва да използваме ваксини, които са доказано ефикасни и безопасни. В този момент не трябва да правим геополитика от медицината".

Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV международният секретар на "Републиканци за България" Джема Грозданова, цитирана от Епицентър.бг по повод решението на правителството за спиране на ваксинацията в България с ваксината на "АстраЗенека" след съобщения за тромбози у ваксинирани хора.

Имаме нужда от качествени ваксини, на които хората да имат доверие. България има възможност да реши самостоятелно дали това да се направи, или не.

В последния ден на парламента беше дадена зелена светлина на правителството, за да работи по въпроса и да направи преценка дали можем да ползваме друга ваксина, освен одобрените в Европейския съюз, заяви Грозданова.

При нас има по-голям проблем, защото най-голямо количество, което поръчахме, беше на "АстраЗенека". Причината е, че тази ваксина се съхранява по-лесно. Ние нямаме възможност да съхраняваме ваксините на "Пфайзер" и "Модерна" при изискваните ниски температури. Нямаме и правилната организация за съхранение на тези две ваксини, посочи тя.

Международният секретар на "Републиканци за България" отбеляза, че с ваксината "Спутник V" Русия би могла да влияе на държави, които нямат достъп до квотното разпределение на ваксини от Европейския съюз.

Към Русия трябва да имаме принципна позиция и координирана политика. Когато говорим разнородно за такава силна държава, ние олекваме.

Говорейки едно в Европейския съюз, а вършейки други в България – като например изграждането на "Турски поток" приоритетно пред интерконектора с Гърция, си противоречим, коментира Джема Грозданова.

Трябва да имаме самочувствие като пълноправен член на Европейския съюз. Много бързо забравихме какви ползи ни даде членството ни в Съюза. За тази цел работихме много и ако имаме съмнения, нека тръгнем към дискусия. Ние сме твърдо за единна Европа, особено след Брекзит, подчерта Грозданова.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Как

    44 2 Отговор
    до сега не го каза като беше у ГЕРБ , ма госпоДжа , а сега "републиканке" ?
  • 2 Прах в очите..

    36 1 Отговор
    Блябляблябля-и така,до края на света..
  • 3 Бойко

    28 2 Отговор
    Важното е е да ти е пълен шкафа ;)
  • 4 българин

    37 1 Отговор
    Писна ми да виждам калинки които се борят само за влас и пари !!!

    Коментиран от #8

  • 5 КККК

    19 1 Отговор
    То това е като вашето мнение :) Който плаща повече ще говорим каквото той иска
  • 6 ХА ХА ХА

    29 1 Отговор
    Ама Джемо , кой те излъга , че разбираш от политика П Софийска П си
  • 7 Чук и Гек

    18 1 Отговор
    Умните прогониха автентичните гербери и методично завладяват партията на Тиквоча! Не виждате ли, че там се настаняват някакви бивши сини активисти, а тази, Цецерон, Фидосището, Душана и други са прогонени! Мафиотското правило - ,,Когато не можеш да победиш нещо, влез вътре в него". И навлязоха - Гърнев, Ал Йо, бургаския кмет, Сачева, Бикоян, Харизан.... А Корнелия превзе БСП. Купили са на Бойко джипка, пуснали са го да препуска по срутищата и плещи глупости, а те усвояват! Утре като не им трябва, ще го натирят и него! А вие вярвайте на социопати и % и се карайте кой щял да влезе в мафията на 4 април и кой не!
  • 8 баиуй

    2 7 Отговор

    До коментар #4 от "българин":

    влас, това село ли е или курорт влас-хайде в първи клас
  • 9 А до сега

    25 0 Отговор
    с другаря Цветан защо не го направихте , а само на яка хранилка и плячкосване ? Яяяя , марш ! Никой не ви ще и никой ви няма абсолютно никакво доверие ! И как да ви има ?
  • 10 Буха ха

    24 2 Отговор
    Какво самочувствие ще имаме, при положение че премиера КОЗИРУВА на премиерите на уж равноправни партньорски държави. КО ЗИ РУ ВА !!!! Пиша бавно, К О З И Р У В А!!! С какво око ще гледаме на някоя държава ако техния лидер КОЗИРУВА на Борисов. Този човечец е срам и позор за нацията.

    Коментиран от #29

  • 11 плюс минус

    14 1 Отговор
    Преоблякъл се Илия, пак в тия.
  • 12 Аз40🏴‍☠️

    22 0 Отговор
    Парламента тук е организация/сбирщина на лобисти и еднолични търговци, които между личните си интереси, предимно изпълняват нареждания на по-дебели лобисти в Брюксел и Вашингтон. Всичко друго са шикалки за тъпаци.
  • 13 БАЙ Х@Й‼

    10 1 Отговор
    🤔 какво върши МЕЖДУНАРОДЕН СЕКРЕТАР на една партия 🤔 има ли такива в другите партии или я другите държави 🤔 а като имаме РЕПУБЛИКАНЦИ що нямаме и ДЕМОКРАТИ 🤔

    Коментиран от #18

  • 14 Тая госпожа

    11 3 Отговор
    казва че не трябва да се прави геополитика с ваксините и в следващото изречение обяснява как Русия може да влияе чрез Спутник V.
    Същата като Цецерон.
  • 15 Ягуар

    8 0 Отговор
    Така е г-жо Грозданова. Такава е днешната политика на управляващите, лицемерна! Едно се казва друго се върши. Както с обещанията преди изборите и после нищо.
  • 16 Бойко Борисов

    2 7 Отговор
    Много е права г-жа Грозданива! В България се дават много обещания, но нищо не се върши... само магистрали с второкласен асфалт се прави ... не се мисли за нищо друго ... Само Републиканци за България имат идеи и са добри хора! За това те трябва да успеят!
  • 17 камасутра

    3 8 Отговор
    "Трябвa дa изпoлзвaмe вaкcини, кoитo ca дoкaзaнo eфикacни и бeзoпacни. В тoзи мoмeнт нe трябвa дa прaвим гeoпoлитикa oт мeдицинaтa". Адмирации за г-жа Грозданова, безопасността на хората винаги трябва да е приоритет на политиците!
  • 18 Само

    8 1 Отговор

    До коментар #13 от "БАЙ Х@Й‼":

    "Умната" Джема може да отговори на тези сложни въпроси , тя всичко знае и от всичко разбира .
  • 19 Сиай

    1 15 Отговор
    Грозданова трябва да е фактор с всяко свое изказване, защото идва от най-великата партия , която българия е виждала! Републиканци за България правят всичко ЗА България! Трябва да изберем правилното!

    Коментиран от #20

  • 20 Бай Йордан

    7 0 Отговор

    До коментар #19 от "Сиай":

    Запази си мнението за себе си
  • 21 Виктория Нюланд- Fuck the EU.

    7 0 Отговор
    Четете между редовете. Ваксините на Модерна и Пфайзер са трудни за съхранение. Не всяка болница има хладилник ЗИЛ ! Нали се хвалеха от ГЕРБ, колко пари са им отпуснали ЕС за хладилници за съхранение-няколко милиона по спомени,тоест или хладилниците не са купени и парите са отишли в нечие чекмедже или Джема лъже. За управляващите Турски поток с газ от Русия не е проблем,а да се копува Спутник е проблем,има опастност от вмешателство на Русия в БГ политика?! Все сме имали посредствени министри и калинки в управленията досега,но тези сега бият всички рекорди по некадърност.А са упорити и не си подават оставката.
  • 22 Пашата

    0 9 Отговор
    Я се стегнете бе, какво само хейтите, какви мъже сте бе? Това е дама! Бъдете по-уважителни , жена ви е родила! Републиканци за България ще са на върха дълго време , приемете го! Така, че на 04.04 нека да гласуваме правилно с бюлетина номер 21!!!
  • 23 Болен

    1 7 Отговор
    Трябва да използваме ваксини, които са доказано ефикасни и безопасни.До кога ще си играете с човешките животи ?Силно се надявам Републиканци да влязат във властта за да махне тези убийци
  • 24 Пепи

    0 9 Отговор
    Ако е бюлетина, трябва да е номер 21! Ако е партия, трябва да е Републиканци за България! Ако е успех, нека да е в България! Напред Републиканци!
  • 25 пешо

    3 0 Отговор
    на изборите ,ще ви изпратим в джандема .
  • 26 Вихър

    1 3 Отговор
    Всеки път е така, винаги се говори така, друго се прави после. Права сте г-жо Грозданова, трябва да стоим зад думите си
  • 27 Никога повече СДС Комсомоли в Политиката

    4 0 Отговор
    Никога повече СДС. 32г. Всяко Ново СДС е по-лошо от предходното Ново. 32г. СДС и САЩ изкореняват ценностите на Православната църква и вече България е Циганизирана и Тюркезирана. Вече е видимо и за слепите. Само влиянието на Русия все още поддържа България Християнска, БГ самостоятелно Не може да поддържа Христианска Идентичност. Не искам Нови неща. Новите ПроАмерикански Десни СМЕШНИЦИ на Сорос СДС 2 - (Трио & Мая, Слави, ДБ & Да България, Боец, Цветанов), Деца на старите ПроАмерикански КОМУНИСТИ-ДЕМОКРАТИ на Сорос от БКП - (Сдс, Бзнс, БББ, НДСВ, ГЕРБ, Вмро, Нфсд, Воля, Атака) са много Опасни и Застрашават Съществуването на България по-вече от ГЕРБ. Важното е всички НОВИ ДЕСНИ да не влязат и ВСИЧКИ КРАЙНО ДЕСНИ ПАТРИОТИЧНИ да излязат от ПАРЛАМЕНТА. Гласувам ТВЪРДО за БСП да Управлява България! За България!
  • 28 САЩ, и кученцето ЕС са Позор за ЧОВЕКА!

    6 0 Отговор
    ТЕЗИ СА СРАМ И ПОЗОР ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО!
  • 29 иво

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Буха ха":

    курреее козируването ако не знаеш в момента в армията се нарича приветствие и армиите на НАТО също. Това няма нищо обидно защото е вид пиздрав не само между младши към старши но и между равнопоставени рангове.
  • 30 сигнал

    0 0 Отговор
    Права е в момента с ваксините в България сме на принципа - "проба -грешка".Много говорене ,празни приказки.Вярвам на Републиканци-бюлетина 21!
  • 31 Joyful

    1 0 Отговор
    Е това е запазена марка на управляващите! Все пак да не се изложим пред чужденците! А положението в страната е трагично!
  • 32 Stan

    1 0 Отговор
    Подкрепям Републиканци, но доказаните и ефикасни ваксини са само!!!, разрешените за употреба в ЕС.
  • 33 Димов

    0 1 Отговор
    Това е поредната БГ,която се е продала за Ж.стотинки./Изключителна/ реч-толкова е прозрачна-толкова
    колкото-е =Цв.Като нови звезди новооткрити в космоса=бравоооооо!
  • 34 BoLeto

    1 0 Отговор
    Управниците ни подцениха ковид заради тях загубихме толкова хора. Не взимат под внимание какво казват лекарите и вирусолозите. Кои може да каже какво съдържат ваксините и дали са безопасни за всеки?
  • 35 Запрян

    1 0 Отговор
    Абсолютно!Явно руснаците са купили Бойко.
  • 36 Берк

    0 0 Отговор
    Много вярно!
  • 37 ALP

    0 0 Отговор
    Тия смотльовци нишо не можаха да планират, не стига, че желаещите бяха малко, а избор на ваксини никакъв.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове