Last news in Fakti

14 Март, 2021 09:50 2 960 36

Ситуацията в София продължава да е тревожна

  • софия-
  • град-
  • йорданка фандъкова

Готовност за допълнителни мерки

Ситуацията в София продължава да е тревожна - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Столичният кмет Йорданка Фандъкова обясни, че ситуацията с пандемията в София продължава да е тревожна.

„От петък са в сила нови мерки, но следим ситуацията ежедневно, за да предприемем допълнителни, ако има нужда”, уточни тя.

Кметът посочи, че за днешния ден броят на новозаразените в столицата е по-малък от вчера, но въпреки това кривата върви нагоре.

„Най-голямото ми притеснение е болниците в София да имат капацитет, за да могат да оказват качествена помощ на всеки нуждаещ се”, каза тя, като обясни, че все още има свободни места в лечебните заведения.

Фандъкова уточни, че в София никога не е имало пълен локдаун. Посочи, че се акцентира върху няколко неща - да се минимализира събирането на много хора, да се даде възможност да се спазват мерките и да се осъществява строг контрол.

„Наблюдението, което имаме, вследствие на проверките, е че повечето хора в София спазват мерките, за което аз много благодаря. Това е най-важното и само то може да ни помогне да не се стига до много по-тежко затваряне”, каза кметът.

Тя беше категорична, че проверките за спазването на мерките ще продължат, ако не се спазват - ще се затегнат.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 26 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Страххххх

    57 6 Отговор
    Страх да се всява в хората, ежедневно, това им е целта.
  • 2 Бацо

    35 3 Отговор
    С шкаф позор бържи у затвор
  • 3 Вчера

    40 2 Отговор
    гладах официална статистика-Мадрид с население 6.5млн-284 заразени за ден, София 3 пъти повече заразени ори 3 пъти по-малло население. В Испания заведениян и ресторанти работят от октомври без затваряне!!! Оставям сега на разбирачите да ръсят мозък.
  • 4 Васил

    12 30 Отговор
    Тревожна е защото оставихте да работят фитнесите училищата и детските градини докато бяха затворени случаите на зараза спаднаха рязко ама откъде акъл в държавен служител. Ако не можете да се справите наемете си специалисти от Азия там знаят как.

    Коментиран от #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ventura

    27 2 Отговор
    Предизборни действия на партийната клика. Голям страх малее!
  • 7 Василе

    16 3 Отговор

    До коментар #4 от "Васил":

    Днес ден за прошка. Прощавай ама си много объркан човек. Спри да ръсиш безсмислици.
  • 8 въпросче

    10 4 Отговор
    СтоличнАТА кметИЦА Йорданка Фандъкова ако има нужда-да ходим във ВЦ-то. Нали? На гарата.
  • 9 PSG FR

    26 2 Отговор
    ...ако не се спазват, ще се затегнат... абе я по-полека! Значи който спазва да страда още повече, а който не спазва е ясно, че пак няма да спазва.
    Това стана като безплатния градски транспорт, ток и вода за някои, а други се натоварват все-повече!
    С този двоен аршин -> обратно в Самоков!

    Коментиран от #16

  • 10 консерва

    13 2 Отговор
    Тя беше категорична, че проверките за спазването на мерките ще продължат, ако не се спазват - ще се затегнат. ПРОВЕРКИТЕ ЛИ АКО НЕ СЕ СПАЗВАТ-ЩЕ СЕ ЗАТЕГНАТ. КОЙ ЩЕ НОСИ КЛЮЧОВЕТЕ ЗА ЗАТЯГАНЕ?А НЯМА ЛИ ДА СЕ ГЛОБЯВАМЕ,ВМЕСТО ДА СЕ ЗАТЯГАМЕ?
  • 11 Номер 11, за да си върнем България

    29 3 Отговор
    Каквото и да си мислите , каквото и да правите .. Истината е , че България умира ! Положението е страшно .. От София до Варна , селата представляват: тук там някоя друга здрава къща населена с Българи, от които повечето пенсионери, останалото е цигански катуни ! За 25 години над 2,5 млн, Българи са напуснали Държавата и продължават да я напускат, защото на никой не му се живее в условия на мизерия, беззаконие, и безплатен труд ! Когато пенсионерите изнемогват с малките си пенсии , които пари повече от половината ги дават за лекарства и сметки .. какво остава ? Истината е тежка, но трябва да се разбере .. ! Нямаме икономика, НЯМАМЕ армия, малкия и среден бизнес е почти УНИЩОЖЕН, образованието и здравеопазването са под всякаква критика, животновъдството почти УНИЩОЖЕНО.. икономиката ни се крепи на помощи и заеми от Евро съюза и 500 мафиотски фамилии си разпределят и контролират парите в България .. за останалите хора , всеки както може така да се спасява ! Всяка година стават хиляди убийства : Днес сме Милен, утре Теодор, бяхме и Вероника .. Обществото се крепи на футболни фенове , чалгари , рапъри и тежки ''биячи'' ! Българи сме само на 3 март и Йорданов ден .. после сме егоисти , със завист и ненавист в очите ! България е разпродадена на чужди фирми, които контролират пазара и изкарват милиарди за сметка на бедния Българин ! Крадат и изнасят златото ни, дървата, водата..! А някога бяхме Горди и Велики, сега сме нищо.. хора с тела , но без души, гледаме
  • 12 БАРМАН

    7 3 Отговор
    МИ ЗАТВАРЯЙ НАЛИ СИ ИМА КОМПЕНСАЦИИ 75 %
  • 13 Българка

    24 3 Отговор
    Тази сутрин пред БНТ д-р Дичо Дичев, бивш шеф на НЗОК и директор на болницата, на чийто терен са незаконните павилиони, единият от които е причина за екзекуцията с ток на 16-годишното момче, каза, че още 2018 г. е подал сигнал до ДНСК за тези павилиони. Още 2018 г. е установено от ДНСК и е сигнализирана голяма столична община, че павилионите са НЕЗАКОННИ. Питам какво направи от 2018 до 2021 г кметицата Йорданка Фандъкова? Защо не е арестувана и подведена под отговорност. Какво чака, че не подава НЕЗАБАВНА ОСТАВКА, а продължава безнаказано да манипулира софиянци?
  • 14 Айде

    13 1 Отговор
    Затваряйте държавата бе. Само хленчите. Искам да не ходя на работа и да ги гледам онея колко са хубави колегите ми. Искам у нас. Сам. Никой да не ме безпокои. Само да ми звънне ВиК така ще го отвея че ще ми стане на вей и к.р. Или ЧЕС само да ми дойде пред вратата ще ми стане на чесън. И топлофикация. Само да ми дойде пред вратата ще извадя радиатора и ще ги смажа с него. И данъчните. Само да ми дойдат пред вратата направо ги взимам заключвам ги в мазата да изгният и да замерише на смърт в мазето и съседите да повръщат. И ако банките дойдат тогава бих избягал през прозореца и бих отишъл да ограбят банка. Нали трябва да живеем с новата нормалност.

    Коментиран от #17, #31

  • 15 Вангелия Гущерова

    12 3 Отговор
    Буци,ке падне!
  • 16 не не и не

    10 2 Отговор

    До коментар #9 от "PSG FR":

    А, не, не я искаме в Самоков! Дръжте си я там,нали си я избрахте.
  • 17 Антон

    7 1 Отговор

    До коментар #14 от "Айде":

    Голям плюс от мене! Много ми хареса :)
  • 18 Българка

    8 1 Отговор
    Д-р Дичо Дичев разкри какви ваксини са поръчани от мафиотското правителство в борбата срещу ковид. Не случайно Нинова зададе 15 въпроса към правителството за ваксините. Оказва се, че има документи, от които е видно, че управляващите МУТРИ СА ОТКАЗАЛИ ДА СКЛЮЧАТ ДОГОВОР да получим ваксините на Пфайзер. Имаме договор/ поръчани са ваксини от АстраЗенека и от фирма, чията ваксина ще бъде готово след около половин година. Това обяснява защо България получава по-малко ваксини, отколкото другите европейски страни. Борисов да не се прави на ощипана девойка и да иска разговор в ЕС. Стига лъжи, стига замитане, цинизъм и продължаващ геноцид. Питам къде е прокуратурата? Защо не разследва тоталния хаос и провал в здравеопазването, които са причина за загубени стотици човешки живота. Това са най-тежки престъпления по НК
  • 19 Време е за Възраждане

    11 1 Отговор
    Всичко ще се успокои когато вкараме Шайката в затвора
  • 20 А МИ..

    6 0 Отговор
    Направете така че да не е тревожна
    Ситуацията. За какво ви плаща народа???. ДА стоите у фотьоила
    И да ПЛЯМПАТЕ. РАБОТЕТЕ ЗА ДА
    СИ ЗАСЛУЖИ ТЕ ЗАПЛАТАТА. Пак ще
    ИЗКАРАТЕ НЯКОЙ ДРУГ ВИНОВЕН.
  • 21 1111

    3 2 Отговор
    Другарката Фъдъкова да е чувала за миене на улици?

    Коментиран от #23, #34

  • 22 4 април

    2 0 Отговор
    Да свалим бай Ганьо от джипката. А тая и оня лалугер Здравков - оставка
  • 23 Чичо Гошо

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "1111":

    В нейно село няма
  • 24 ПРЕСА

    1 0 Отговор
    затварайй заграждайй иборе идат дибилите трябва да са обработени
  • 25 МЕГИ

    2 1 Отговор
    ОСТАВКААА ЗАТВООООР
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Коко

    1 0 Отговор
    Ще си оправят изборните резултати с подвижните урни за карантинираните!
  • 28 УЖАС

    1 2 Отговор
    В СОФИЯ Е ТРЕВОЖНО ОТКАК ФАНДЪКОВА КРАДЕ И СЪС ЗАДНАТА СИ ЧАСТ !
  • 29 Петър

    1 0 Отговор
    Бойко е изчислил, че няма да вземе достатъчно депутати. И е решил да си открадне изборите. Ето как:
    - Преса върху СИК и РИК. Ще се дописват и надписват протоколи.
    - Потулване на всички сигнали за купуване на гласове от ГЕРБ и ДПС. МВР, ДАНС и прокуратурата ще разследват само сигнали за други партии.
    - Бригадите на Пеевски, Таки, Маргините и Пашата вършеят из цялата страна и организират купен вот.
    - Компромати срещу опозицията. Имат и за Корнелия, и за Слави.
  • 30 КРАДЕЧКА

    0 0 Отговор
    Тодор Живков
    При откриването на завода за полупроводници в Правец:
    Тая година завод за полупроводници, догодина за цели проводници."
  • 31 българка

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Айде":

    Сценарий за някой филм на ужасите - много си добър! Извинявай, разсмя ме като си представих визуално написаното!
    Днес е ден за прошка, но понякога е невъзможно да се даде, когато няма разкаяние! А такова няма - напротив - виждаме неистови напъни това да продължи още и още! ДОКОГА?!?
  • 32 КРАДЛАТА

    0 0 Отговор
    А, не, не я искаме в Самоков! Дръжте си я там,нали си я избрахте.
  • 33 ГЕРБ НОМЕР 1

    2 3 Отговор
    Няма спор коя е най-добрата партия.

    Коментиран от #35

  • 34 Фрг

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "1111":

    Улиците трябва да се мият всяка седмица и то със сапун!
  • 35 6666666

    2 1 Отговор

    До коментар #33 от "ГЕРБ НОМЕР 1":

    Крадци и крадли, кога ли ще ви линчуваме....
  • 36 ГЕРБОКРАД

    1 1 Отговор
    Чaлгa нa кoнцeртния пoдиум, чaлгa пo тeлeвизиятa, дoри в тeaтърa, чaлгa в мнoгo oт мeдиитe, чaлгa в пoлитикaтa и пaрлaмeнтa...И дoкoгa? Явнo, чe тoвa e eднa oт oпoритe нa ГEРБ, пaртиятa, кoятo нaпълнo cъcипa и oпрocтaчи Бългaрия
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове