Last news in Fakti

7 Януари, 2013 09:26 5 317 35

Премиерът ще уволнява шефа на Агенцията за горите

  • бойко борисов-
  • дюни-
  • несебър
Премиерът ще уволнява шефа на Агенцията за горите - 1
Снимка: БГНЕС

 

Премиерът Бойко Борисов вероятно още днес ще уволни шефа на Агенцията по горите. Това заяви самият той в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия. Реакцията му идва по повод скандалната сделка за продажба на дюни край Несебър за строителство на жилищен комплекс.

Премиерът настоя за създаването на анкетна комисия, която да разгледа всички подобни сделки от 2003 година насам. Според Борисов тогава ще стане ясно, че такива сделки, направени при предишното правителство, са стотици хиляди.

„В анкетната комисия да има само един представител на ГЕРБ и тя да работи под наблюдението на медиите и неправителствените организации”, призова Борисов. „В тази анкетна комисия искам да се разгледат всички сделки и особено тези на брат му на Станишев. Да видим новата афера „Батко и Братко”, заяви Борисов.

Що се отнася до енергийната независимост на страната Борисов коментира, че няма рискове да не бъде удължен срокът на експлоатация на 5-ти и 6-ти блок на АЕЦ "Козлодуй". Уверението му идва ден, след като призова членовете на ГЕРБ да гласуват с "не" на референдума за ядрената енергетика.

„Седми реактор на „Козлодуй” ще бъде изграден, започнали сме процедура”, коментира премиерът.

Относно референдума Борисов коментира, че „това е поредният опит на Станишев да замаже очите на своите симпатизанти”, а парите, които ще бъдат похарчени, са грешни.

„Имал е всички лостове, за да подпише за „Белене”, но не го е направил”, повтори позицията си премиера.

Що се отнася до ВМЗ-Сопот, Борисов коментира, че няма приватизатор, който да поиска завода при условията, на които се надяват работниците. Според премиера в момента пазарът на военна продукция е ограничен.

„Аз им помагам всеки месец, миналият - с 1 милион. Но за да работят 3 000 човека, трябва да има работа за всички, иначе това е социална помощ. Ако не намерят къде да продават продукцията си, държавата трябва постоянно да ги дотира”, коментира премиерът.

Забраната за пушене в заведенията Борисов определи като най-европейското нещо, което е правил българският парламент. „Не възнамерявам да сменяме отношението си по тази тема”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФЕН

    1 0 Отговор
    Относно ВМЗ Сопот - мисля че е крайно време държавата да спре да финансира загубени каузи и заводи без преспектива. В ЕС и БГ действа пазарна икономика, който може, може, който не просто фалира. Положението е такова. С какво един работник от ВМЗ Сопот е повече от всички други, които остават без работа, защото фирмата в която работят фалира. С нищо, нито е по голям специалист нито е голям дънакоплатец. Аке един служител на частна фирма бъде съкратен то той отива на борсата и толова. Мисля че хората не трябва да се делят на служители в чстна и държавна фирма. Още повече, че в повечето случаи, тези от държавната фирма живеят за сметка на данъците платени от частната.

    Коментиран от #2

  • 2 JOE

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ФЕН":

    Така е но все пак завода е държавен, може би и затова е толкова затънал, а и в тоя сектор явно, че има голяма конкуренция на пазара и не могат да си пласират продукцията, а и най-вероятно технологийте и оборудването им са стари и нерентабилни, сигурно има и още куп фактори, които като цяло водят завода до фалит.

    Коментиран от #3

  • 3 ФЕН

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "JOE":

    Съгласен съм с теб, но не съм съгласен данъците ми да отиват за загубени каузи. Като немогат да бъдат конкурентни, значи немогат и толкова. Но да се наливат пари в бездънна яма няма смисъл. Същото е с БДЖ по дяволите. Но там да кажем има и други причини - уж социални. за да полуваш някакви пари дрябва да си ги изкараш. Малко социални помощи плащаме на нашите мургави братя. Докато се наливат пари в загубени каузи няма как да се вдигнат пенсиите. Ето аз пък ще дам и още една теза - нека детските надбавки да се плащат за всички деца без оглед на доходите в семейството. Мисля че това е по-справедливо харчене на парите на данъкоплатците.
  • 4 JOE

    1 0 Отговор
    Да прав си но проблема е социален според мен, завода се намира в район, който е икономически изостанал, с други думи няма къде да работят хората и досега управляващите не смеят да вземат трудното решение да оставят 3000 човека без работа, защото е ясно, че в момента в който някой го купи ще го нареже за скрап.
  • 5 ФЕН

    1 0 Отговор
    Ако хората са специалисти, ще си намерят работа, или пък да им организират преквалификация. Никъде не е написано, че трябва да живееш цял живот на едно място и да работиш една работа. Човек трябва да се бори с живота. То по тази логика дай държавата да финансира всичко и всеки извън София, Пловдив, Бургас и Варна. Да ама няма как да стане бе хора някой трябва да искарва пари. Трябва ни производство реално с висока добавена стойност. Иначе сме загинали. И без това сме под 7мил. вече. от тях активни сигурно 2мил. но данъци плащат не повече от 1мил.

    Коментиран от #6

  • 6 JOE

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "ФЕН":

    Да на думи е лесно, но в повечето случай това са хора предполагам над 40 годишни, с по няколко заема, които трудно биха се преквалифицирали или намерили друга работа, а за преместване на друго място, ами най налкото ти трябват първоначални средства за квартири и храна поне за 1 месец, а те на са вземали заплати с месеци. С едно съм съгласен, че колкото повече се отлагат нещата с продажбата положението няма да се оправи, а само ще се влоши.
  • 7 бай Мичо Бейзадето

    1 1 Отговор
    На Борисов до последния му ден,Станишев ще му бъде кошмара,защото трябва непрекъснато да доказва,колко той е по добър от него.ВМЗ Сопот се води към умишлен фалит за да бъде продаден с/у определена комисионна и с това да бъде ликвидирана конкуренцията в този доходоносен отрасъл.Нищо хубаво не ни чака от тук на татък,държава от слуги и пр.....тки.
  • 8 Бай хой

    2 1 Отговор
    Помните ли как миналата година Тиквата се биеше в гърдите че е осигурил работа за години напред.Работа и да има парите пак ще бъдат откраднати от мутрите.За охрана завода не пропуска да плати на мутрите огромни суми или по-точно за рекет.Затова и не остават пари за работещите.
  • 9 Бай хой

    1 1 Отговор
    Като съм смешен защо на Българите не им е до смях.Как трябва да се нарича премиер който пред чужд парламент разправя че се разхожда с багер в родината ни и дето копне вади трупове.Няма такава държава.
  • 10 не ми пука

    1 0 Отговор
    ЗА всички,които не са от региона ,незнаят проблема с ВМЗ и нямат право на никакъв коментар. Иоще нещо за всички оръжейни фирми които са на гърба на оръжейниците........, а всички предиизборни идиотщини на всички .....кой мислите ги финансира.....а ако се въоръжи тази безработна армия и се изсипе в София.........абе кучето си лае .........да отварят границите и тук в тая скапана държава да останат цигани, онези с дългите бради и техните жени-пингвини, и всички мутри .......... и да се избиват бавно и методично до последния..........после да падне метеорит с формата на българия и да ни заличи от лицето на земята ................амин

    Коментиран от #11

  • 11 ггг

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "не ми пука":

    Виж к'во границите отдавна са отворени. Само че трябва да ти стиска да излезеш и да почнеш да работиш при истински пазарни условия. А не някакви синдикати да пазят работни места, които явно не произвеждат достатъчно добавена стойност за да си изкарат заплатите. По същия начин беше и кремиковци. Слава на бога го затвориха и ликвидираха. Та да спре държавата да налива данъците в бездънна яма. - Сега ще ви разкажа една история за един работник от кремиковци. Човека е мотокарист, цял живот кретал в Кремиковци и в хубавите години и в лошите. Когато вече му се виждаше края на кремиковци ама не точно 2 години преди да го затворят. Този същия го поканиха на работа в една друга фирма и то при доста по-добри условия. А отговора му беше да мама там ще трябва и да работя. Чесно казано не знам точно каква е ситуацията в ВМЗ Сопот. Много съжелявам за хората които не са си получили парите. Но когато виждаш че кораба е потъващ се хващаш са първия спаителен пояс и се спасяваш сам и по единично. За съжаление в БГ това е действителноста и няма друга.
  • 12 Трезво мислещ

    1 0 Отговор
    Въпросът с оставането на ВМЗ в Карлово не е само частен (за работниците) и социален, а касае националната сигурност на страната! Като се започне още с местоположението на завода, продължи се с подготвените специалисти, на които (не дай Боже) ще се разчита във военно време и се стигне с умишленото (под чужд диктат) разсипване на най-доходоносният сектор от българската промишленост - оръжейната. Огромна е заслугата в този смисъл на "маститият български политик и бивш министър-председател Филип Димитров... Той и селското ни стопанство "оправи" по същия начин!? А за тези негови "заслуги", Гошко Първанов и орден му даде преди няколко години, с което ми се срина окончателно в очите. Бесен съм, като си помисля, но какво от това и на кой въобще му пука за тази нещастна и ограбена до шушка държавица?
  • 13 гладен

    0 1 Отговор
    Този няма ли кой да го уволни.Умори народа от глад.

    Коментиран от #15

  • 14 брада

    1 0 Отговор
    Тези, които работят там за завода са ги правили майките и бащите им. Ние другите когато печелихме по 124 лева на месец, а те прибираха по 500 - 700 лева никой не ни оплакваше..... Обаче стана така че ние се преквалифицирахме и се преместихме в други градове, а те готованците само плачат. Аз съм мизерствал 8 години докато докарам доход от няколко хиляди и изобщо не ги съжалявам. Нека бъдат по креативни и по-малко да плачат
  • 15 калайката

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "гладен":

    Ти можеш да го уволниш след по-малко от шест месеца .
  • 16 Бай хой

    2 1 Отговор
    Държавата плаща в момента луди пари на мутренските фирми за унищжаването на боеприпаси.Знаете за фойерверките при петолъчката и край София.Мутренски истории.А за държавните предприятия няма работа и не се плащат заплати.Мутри, мутри и мутри..Докога ще ги търпим.

    Коментиран от #17, #22

  • 17 БУМЕР КАМОР

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Бай хой":

    na men i na oshte dosta hora ni e iasno che plateni iskazvaniaa na cherveni poklonici na stanishev ima mnogo,obache nai smeshnoto e che si viarvate che naroda shte kachi pak na premierskiat post tozi kloun.

    Коментиран от #18

  • 18 БАЙ ХОЙ

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "БУМЕР КАМОР":

    Станишев не, но за Дянков и другите калинки три пъти НЕ.

    Коментиран от #20

  • 19 Гого

    1 8 Отговор
    Съгласен съм с теб.Умишлен фалит,на някого пре4и като конкуренция или някой ще лапне комисионна.2001 год фалираха ГРМП в което работех. Работихме на смени и полу4авахме много добри пари.Явно на някого пре4ихне.Купеха го за жълти стотинки и вси4ки машини за скрап.

    Коментиран от #21

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 БУМЕР КАМОР

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Гого":

    na koi si prechel be.ne vijdash li chhe se proizvejdat ot vas produkti koito sa otjivelica i nikoi ne shte vashta produkcia.
  • 22 пази ни боже от комунистите

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Бай хой":

    нима си вярваш че БСП ще спечелят изборите?тази фантастика може да бъде родена само от една болна или платена глава.Всички ние помним кражбите и срещите на министрите на БСП с хора които са от така наречените криминални среди.не вярвам че има трезво мислещ човек който да даде гласът си на тия крадци и наглеци.Ако недай боже това се случи значи нашият народ иска да бъде мачкан но силно се съмнявам.

    Коментиран от #24

  • 23 име като гост

    0 1 Отговор
    Евала за пушенето! Само така!!!!!!!!!!!!!!
  • 24 Бай хой

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "пази ни боже от комунистите":

    Комунисти се крият зад комунисти.Преминил се Илия пак в тия.Няма да търпим безобразията на мутрите колкото и да повтаряте като развалена грамофонна плоча едни и същи глупости.Сега трябва да се търси отговорност за безобразията на мутрите.Кой ще е следващият премиер ще разберем след няколко месеца.Дано не е прост, пожарникар, мутра или Станишев.Аман от тъпи ченгета.

    Коментиран от #25, #26

  • 25 БУМЕР КАМОР

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Бай хой":

    ti nai dobre znaesh tova,nali si chlen na BSP.
  • 26 пази ни боже от комунистите

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Бай хой":

    2ри мандат ще има Борисов защото е най успещният премиер на прехода а ти като си толкова деен кажи кой заслужава повече от него да е премиер?

    Коментиран от #27

  • 27 Бай хй

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "пази ни боже от комунистите":

    След туй нещо дет мяза на унуй нещо, всеки може да е,даже и магаре да вържат ще е по добре от мутрите.Хем пази боже от комунисти, хем агитираш за убеденият комунист другаря Б.Б Да не би да страдаш от раздвоение на личността.

    Коментиран от #28, #29

  • 28 не на престъпната партия БСП

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Бай хй":

    не агитирам никой за нищо ,всеки си има глава на раменете .ти си червеният поклоник който агитира хората да дадат гласът си на Станишев.Относно червеният билет на Борисов пак казвам ако имаше такъв Станишев щеше да го е качил на билборд.

    Коментиран от #32

  • 29 БУМЕР КАМОР

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Бай хй":

    begai be cherven...............
  • 30 луд съм мамо ям паркет

    0 1 Отговор
    Абе БУМЕР КАМОР....да си знаеш мястото и да не коментираш неща, които очевидно не разбираш. колко ти плащат да ходиш по форумите и да говориш глупости и да даваш thumbs down на всички хора които говорят истината за боко тиквата че е супер зле политик?
  • 31 Бай хой

    0 1 Отговор
    Колкото аз съм червен и привърженик на Станишев, толкова и мутрите са политици.От симпатизантите на ГЕЙРБ бивш НДСВ член на тройната коалиция могат да се очакват само лъжи измами, изнудвания, рекет,...Толкова им е пипето.Златко, май взеха да се намесват началниците ти-водещите офицери.
  • 32 Бай хой

    0 1 Отговор

    До коментар #28 от "не на престъпната партия БСП":

    УЙКИПЕДИЯ сведение за неграмотните-Бойко Методиев Борисов е роден на 13 юни 1959 година в Банкя (тогава село) в семейството на Методи и Венета Борисови. Баща му e служител в Софийско градско управление на МВР, а майка му начална учителка в Банкя[1]. Бойко Борисов има сестра Красимира, която е педиатър.

    Бойко Борисов завършва средно образование в Банкя. Редовната си военна служба отбива в ШЗО-Плевен през периода 1977-1978 година[2]. През 1977 година кандидатства във Висшата специална школа „Георги Димитров“ на МВР в Симеоново, факултет „Държавна сигурност“, но e пренасочен и приет в трети факултет „Противопожарна охрана“ с оглед миналото на прадядо му, който е разстрелян от комунистите през 1944 година.[3] Според Бойко Борисов по силата на вътрешните правила на МВР тогава той, както и всички останали курсанти в Симеоново, е приет в БКП[4]. През 1982 година Борисов се дипломира като инженер по специалността „Противопожарна техника и безопасност“ с чин лейтенант[5][6].
    Работа в МВР

    През 1982 година Бойко Борисов постъпва на работа в Софийското градско управление на МВР като командир на взвод, а по-късно е командир на рота. Впоследствие е преназначен в ЦУПО (Централно управление на противопожарната охрана). По време на т.нар. „Голяма екскурзия“ е назначен през лятото на 1989 година за командир на батальон за охрана на селскостопански обекти и оказване на помощ по прибирането на реколтата в Дулово и Каолиново след масовите изселвания на местните жители в Турция[7].

    От 1985 до 1990 година Бойко Борисов е преподавател във Висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност (ВИПОНД) на МВР. Защитава пред ВАК дисертация по темата „Психо-физическата подготовка на оперативния състав“.[8] С диплома № 20109 от 8 май 1990 година му е присъдена научната степен „кандидат на науките“ (равностойна на „доктор“).[9]

    Последната му длъжност във ВИПОНД е завеждащ катедра. През 1990 година напуска системата на МВР със звание майор от запаса. Повод за това се оказва т. нар. "деполитизация" на силовите структури в държавата, като той формално отказва да се деполитизира.[10]

    Коментиран от #33

  • 33 БУМЕР КАМОР

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Бай хой":

    dobre ti plashtat ama niama da mojesh da pomognesh na bsp pak da izlaje horata.Borisov shte ima vtori mandat

    Коментиран от #34

  • 34 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "БУМЕР КАМОР":

    Това е копнато от енциклопедията, ако не беше вярно щеше да бъде свалено а вече много години никой не е съобщил за нередности.Колкото и лъжи да бълвате всеки нормален човек би разбрал кой агитира за комуниста който си е мечтал да направи кариера в ДС.
  • 35 Бай хой

    0 0 Отговор
    Странно колко много минуси за УИКИПЕДИЯ.Прост народ - слаба държава.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове