Last news in Fakti

1 Април, 2021 10:16, обновена 1 Април, 2021 10:34 3 493 63

Ангел Кунчев: Първи на Балканите и трети в ЕС сме по смъртност

  • ангел кунчев-
  • коронавирус-
  • пандемия

Тревожна статистика на базата на две седмици

Ангел Кунчев: Първи на Балканите и трети в ЕС сме по смъртност - 1
Снимка: БГНЕС

В ЕС сме на трето място по смъртност от COVID-19, на Балканите – на първо. Това обясни доц. Ангел Кунчев на редовния брифинг на здравните власти.

На база 14-дневна заболеваемост, България е на пето място в Европа със 732 на 100 000 заразени. Това заяви на брифинг главният здравен държавен инспектор и представител на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса доц. Ангел Кунчев.

"Страни в ЕС също регистрират високи данни на зараза и смъртност", каза още той.

"21 на 100 000 е смъртността в България - първо място на Балканите и трето в Европейския съюз", допълни експертът.

"София-град, Силистра, Бургас, Перник, Враца и Варна водят по заразени в страната. 7 области са със заболеваемост над 800 на 100 хил.", разкри доц,. Кунчев.

"Имаме сравнително еднаква заболеваемост при две вълни у нас, но има разлика в хоспитализираните - сега са повече от ситуацията през ноември и декември", съобщи главният здравен държавен инспектор.

"Наполовина е спаднала положителността на тестовете, в сравнение с ноември месец 2020 г. По-ниска е положителността на тестовете, но по-висока е нуждата от хоспитализация", коментира доц. Ангел Кунчев.

Хоспитализираните са много повече от втората вълна, което се дължи на особеностите на английския щам, който води по-бързо до нужда от хоспитализиране и нужда от кислород, обясни Кунчев.

По-ниска е смъртността в сравнение с втората вълна на коронавируса у нас. 21 на 100 хиляди, което се дължи основно на характеристиката на английския щам, при който се наблюдава по-слабо разпространение.

Към днешна дата 74% от леглата за неусложнени пациенти и 71% от тези за интензивно болни пациенти са усвоени. Има възможност за увеличаване на леглата там, където се налага без това да компрометира нуждата от легла за пациенти, които са отрицателни за коронавирус.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 zeus

    60 1 Отговор
    Ние и преди пандемията си бяхме на второ място в света.
  • 2 Мангъров

    12 41 Отговор
    Споко, това са стари съчки, да горят...
  • 3 Протест срещу безобразията в България

    62 1 Отговор
    С 240 лв пенсия как няма да мрем.. А ти вземаш на месец 34 хил. Лв заплата не те ли е срам

    Коментиран от #5

  • 4 Този цървул

    47 4 Отговор
    Само лъже
  • 5 Мангъров

    5 36 Отговор

    До коментар #3 от "Протест срещу безобразията в България":

    Да си се осигурявал на пълната, а кога взимаше парите под масата ти беше добре нали?
  • 6 ТаУмВзе

    38 2 Отговор
    Герберастията ни доведе до тоя хал бе! БЕЛЕНЕ. И не ми се обяснявай.
  • 7 ппГРОБ

    36 2 Отговор
    А преди не бяхме ли пак първи ?!
  • 8 7777

    25 0 Отговор
    Е нищо де, много скоро ще станем първи!

    Коментиран от #30

  • 9 Sieg

    28 1 Отговор
    Защо ли! Швеция къде са без мерки?
  • 10 И преди

    37 0 Отговор
    Ковид-първи по смъртност от 2002 година на сам!!!! Няма Африка няма Индия. България колкото и да не си давате сметка е мега блато тиня
  • 11 Аз от БЕХ

    40 6 Отговор
    Ами започнете да пишете истинските причини за смъртта, а не COVID, и нещата ще се нормализират!
  • 12 Абе

    13 3 Отговор
    Отивам на ресторант за обяд обаче 😂
  • 13 Електра

    4 24 Отговор
    И по крадливи БСПдирасти на глава от населението сме първи. Зависимостта е ясна, и очевадна...
  • 14 Електра

    5 30 Отговор
    Честит празник на лъжата, лъжливи БСПдирасти, пожелавам на Черепа, СС Момата, Импекса, Мая Костинбродска, Ян Бибиткян, Кауна, Гнома, Рада и Ристю, да лъжате още повече тоя все още глупав, но и умен народ...
  • 15 Факт

    27 0 Отговор
    Преди да почнете да взимате ,,мерки,, не беше така!
  • 16 Агенция “от Ада”

    26 0 Отговор
    Главния здр. Инспектор Ангел, заяви, че ще преструктурира името си в Дявол за да може да плаши още повече гражданите, които като коне с капаци му вервали! Също така главния заяви, че вече бил ужасно изморен да крие истината и имал нужда от Тай масаж, някъде по Карибските острови с фолк звезда от родната сцена. Държал мн и банския му да бъде закупен дуржавно и същия да бил достатъчно втален! Гл. Инспектор заслужавал заради добре свършената работа, работа, работа...
  • 17 Гост

    29 1 Отговор
    ПОДЛОГА НЕКАДЪРНА.
  • 18 3,14К

    25 1 Отговор
    Още 3дни и да се разкарват тези нещастници, че вече не се издържа.
  • 19 мислещ

    22 0 Отговор
    Това е защото от една страна се хоспитализират хора с настинка, от друга много тежко болни не смеят да припарят в болниците като знаят какви убийци са там.
  • 20 БКП=герп+дпс

    16 1 Отговор
    Гарантирано от герп.
  • 21 Миро

    19 0 Отговор
    След втората световна война др. Менгеле е съден като военно престъпник за престъпления срещу човечеството
  • 22 Елвис

    29 1 Отговор
    Кристалната топка ми каза: съд и доживотен затвор за Кунчо и дяволите от НОЩ, след като хиляди загинаха благодарение на ТЯХ, продажните МАСМЕДИИ и ПРОПАГАНДАТА, която до ден днешен насаждат. Що се отнася до ковид, кой уби науката? Къде е сезонния грип? Къде е пневмонията? Защо още не е изолиран така наречения вирус? Защо още не изследван така наречения вирус? Защо се "диагностицира" с тест, който по нилалъв начин не може и не бива да бъде използван за диагностика на инфекциосни заболявания? Къде са аутопсиите? Защо ги забраниха от СЗО? А колко се плаща на лекарите и на болниците за всяка "ковид" диагноза и "ковид" смърт?
  • 23 ИНТЕРЕСНО

    25 0 Отговор
    КАКТО ВЪРВЯТ НЕЩАТА ЩЕ ИМА ВТОРИ НРБЕРСКИ ПРОЦЕС,БАЯ ДОКТОРЧЕТА МЕДИЙКИ И ПОЛИТИЧЕТА ЩЕ БЪДАТ СЪДЕНИ ЗА ТЕРОРИЗЪМ И ИЗТРЕБЛЕНИЕ НА СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД ,ЗНАЕТЕ ЛИ КЪДЕ ВИ Е ГРЕШКАТА,ЧЕ СЛЕД КАТО РАЗРУШИХТЕ КОМУНИЗМА МНОГО РАНО РЕШИХТЕ ПАК ДА НИ ЗАРОБВАТЕ ЛЪГАТЕ ЧЕ В КАПИТАЛИЗМА ИМАЛО ДЕМОКРАЦИЯ Е ТУКА ВИ БЕШЕ НАЙ ГОЛЯМАТА ГРЕШКА ТЕРОРИСИ.
  • 24 Next

    22 1 Отговор
    По всичко което е негативно сме първи, браво на кратуната която трайно ни прати на дъното. Искате ли да си стоите на дъното? След 3 дни ще решите къде да сте.
  • 25 АНОНИМЕН

    4 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: В ЕС сме на трето място по смъртност от COVID-19, на Балканите – на първо. Това обясни доц. Ангел Кунчев на редовния брифинг на здравните власти.
    А по брой тествани сме на последно място! Такава стъкмистика, че направо да се шашнеш! Като почнат да правят масово тестове, както си е редно ще излезе, че сме на други места в тия класации! Ама бутай! От НОЩ-ник да чакаш вярна сметка е да получиш от ку?+а пощенски паричен запис!
    Зaтoвa пак зaдaвам въпрoca : Имa ли мaтeмaтик, вируcoлoг, пулмoлoг, хирург, упрaвник, кaнцeлaркa..... НОЩ-ник , кoйтo дa имa пoнe някaквa мaкaр и приблизитeлнa идeя зa чиcлo нa прeкaрaлитe cтрaшилищeтo КOВИД - cимтoмнo, бeзcимптoмнo... вcякaк oт нaчaлoтo нa ПЛAНДEМИЯТA! Тaкa щe знaят пoнe приблизитeлнo кoлкo oт нaрoдoнaceлeниeтo пoдлeжи нa вaкcинaция нa първa, втора.. вълнa! С една или с друга ваксина!?
  • 26 ЗА ПОРЕДНО

    17 0 Отговор
    Ангел Кунчев: Първи на Балканите и трети в ЕС сме по смъртност .......КАУНЧЕВ ПАК СЕ ....ПОХВАЛИ С ПОСТИЖЕНИЕТО НА ШАЙКАТА ..............ПАК СМЕ ПЪРВИ ,....УРА !!!!
  • 27 първенци

    18 0 Отговор
    При това разбито здравеопазване, на кое място да сме?
    Болниците-търговски дружества, личните лекари - гара разпределителна, само направления ... за никъде.
    На кого му пука въобще?
  • 28 Xman

    10 0 Отговор
    Защо бе г-н Кунчев??? Защо....лекарите ни не стават , болниците ли не струват , лекарства ли нямаме ?!?!? Защо ?
  • 29 Тиква

    6 1 Отговор
    Евалата Баце, и с това се хвалите. Нито мерките се спазват като хората, нито помагате на хората в парична нужда, не правите тестове на учениците, с ваксини те е пълен хаос заради вас, да продължавам ли? Съд и затвор за вас. Идва момента!
  • 30 8978769

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "7777":

    Нека пак да има пълен локдаун, така много ще починат от други болести- рак напр., да няма ваксини и ето, първото ни място в света е гарантирано.
  • 31 Благодарско

    8 2 Отговор
    Да благодарите за пъвво и трето място на Pfizer, Fauci, GlaxoSmithKline и Black Rock, както и на Open Foundation (Фондация Soros), но не забравяйте и MICROSOFT, собственост на Бил Гейтс, акционер на Pfizer
    „Китайската лаборатория по биология в Ухан е част от Glaxosmithkline, която (случайно) принадлежи на Pfizer!“ този, който прави вирусната ваксина, която (случайно) е пусната в биологичната лаборатория в Ухан и (случайно) е финансирана от д-р Fauci, който (случайно) рекламира ваксината!
    „GlaxoSmithKline се управлява (случайно) от финансовия отдел на Black Rock, който (случайно) управлява финансите на Open Foundation (Фондация Soros), която (случайно) управлява френската AXA!
    „По случайност Сорос притежава германската компания Winterthur, която (случайно) построява китайска лаборатория във Ухан и е закупена от германския алианс, който (случайно) има Vanguard като акционер, който (случайно) е акционер на Black Rock, който (случайно) ) контролира централните банки и управлява около една трета от глобалния инвестиционен капитал.
    Black Rock също (случайно) е основният акционер на MICROSOFT, собственост на Бил Гейтс, който (случайно) е акционер на Pfizer (който - помните ли? Той продава чудодейна ваксина) и (случи се) сега е първият спонсор на СЗО!
    Сега разбирате как мъртъв прилеп, продаван на мокър пазар в Китай, е заразил ЦЯЛАТА ПЛАНЕТА! "" .... копирайте и препратете бързо .... FB скоро ще бъде изтрит

    Коментиран от #38

  • 32 гузно нещо

    10 0 Отговор
    Тоя чиляк що има такъв вид на изтървал се , не е ли знаел къде е тоалетната?
  • 33 ТИ БАЛАМУРНИК

    7 1 Отговор
    ПОДИГРАВАШ ЛИ СЕ??!?ПО ДОБРЕ НЕ ГО КАЗВАЙ. НИЕ СИ ГО ЗНАЕМ.
    И ЗАЩОТО СМЕ В ЧЕЛОТО ЗАТОВА ОЛАБИХТЕМЕРКИТЕ.ПОСЛЕ....
    ЗАЩО НАРАСТНАХА??!? ЗАЩОТО
    ВИДЕТЕ ЛИ ВИНОВНИ СА ИЗБОРИТЕ.
  • 34 Behemoth

    0 0 Отговор
    Отново триумф на гена!
  • 35 SAAB

    8 0 Отговор
    Асфалтаджията и той е пръв.......по чекмеджета !
  • 36 Шекел

    5 0 Отговор
    Това от високото качество на живот и доброто общо здраве на българският народ в следствие на висококачествената храна и лекарства които се внасят тук.
  • 37 Лейка

    10 0 Отговор
    Кунчев, защо масово ваксините на Пфайзер и Модерна отиват за връзкари? Имаш връзки, плащаш си и си готов! Това не го ли знаете или си мълчите както винаги? Какво стана с хората записали се в Прословутия Ви сайт? И аз чакам и до кога, поне отговор да има някакъв. За съд и затвор сте!
  • 38 Behemoth

    0 2 Отговор

    До коментар #31 от "Благодарско":

    Главата ти е пълна с бръмбари ....точно тия нямат полза от пандемия печалбите от ваксините ще бъдат с пъти по малко от загубите им в другите бизнеси...просто имат акции във всякакъв тип бизнеси включително и във фармацията. ....ти си много болно същество и заслужаваш да бъдеш изтрит за да не разпространяваш тия простотии сред останалите баламурници...

    Коментиран от #42, #61

  • 39 Дани

    6 0 Отговор
    На тия Кунчев и Ангелов трябва да им дадем Оскари за най-добри телевизионни звезди,а като лекари са пълна вода.

    Коментиран от #41

  • 40 Това хвалба ли е?

    6 0 Отговор
    Браво Кунчев, това си е постижение. По-скоро свидетелства за грандиозния ви провал в управлението не само на тази криза, но и на здравеопазването като цяло.
  • 41 АНОНИМЕН

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "Дани":

    Аз бил казал : "Гола вода и кал по ушите", колега! И нека да не са Оскари, а ония другите награди - черешки ли, малинки ли бяха!?
  • 42 Чичо Тончо

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Behemoth":

    Бръмбари?! Много си щедър, колега! Ако изобщо има нещо е в най- добрия случай мухичка-винарка!
  • 43 мишки

    4 0 Отговор
    браво по всичко последни но по смъртност първи,това е успех за който трябва да лежите по затворите гадове мръсни
  • 44 Народа на Бг.

    5 1 Отговор
    Ако на 1.Март борисоФ не беше заповядал на Щаба за Политическо Предизборно Отваряне на всичко, сега нямаше да има толкова много заболели и толкова много жертви
    Повишеният Предизборен рейтинг на борисоф и ГЕРБ,
    вече се Плаща със живота и здравето на хората !
  • 45 Владо

    3 0 Отговор
    Berlin,31 March (Reuters) More than a half of German citizens 57 percent have expressed readiness to be inoculated with Russia''s Sputnik V vaccine .. (Берлин, 31 март (Ройтерс) Повече от половината германски граждани - 57 на сто - са изразили готовност да бъдат ваксинирани с руската ваксина Sputnik V
  • 46 Гал

    2 0 Отговор
    Хората гьонсурати,изпълват публичното пространство. Някаква порода,изпълзяла изпод най-черните български черти. До тук за тоя.
  • 47 Християнин

    4 0 Отговор
    4 април наближава предатели и убийци
  • 48 Гост

    3 0 Отговор
    В Европа сме първи!! Втори в света Кунчев що не си гоказва?
  • 49 Търгувате с живота на хората, Кунчев,

    7 0 Отговор
    След Изборите, съд и Затвор, за Геноцид!!!
  • 50 Нов Успех за ГРОБ

    5 0 Отговор
    Станахме първи по още една негативна класация.
  • 51 Биде

    4 1 Отговор
    И ...по този повод разхлабиха мерките! Върви разбери логиката, имало умора у хората!
  • 52 КОВИД20

    2 0 Отговор
    Чакам на 30.04,2021 каква смъртност ще подаде НСИ към Евростат за 2020 г. И след това има и преброяване.
    Да не ви лъснат лъжите тъпанари.
    Честит празник.
  • 53 123

    2 0 Отговор
    Ти си гроба затриваш България
  • 54 Гоцев

    0 4 Отговор
    Кухия Ганьо квото и да стане, Борисов е виновен😂 Аман от 0лиг0фр€ни, ей....
  • 55 Зайко Байко многознайко

    2 0 Отговор
    Браво Ангеле , браво Кунчев!!! Ти лакейски мерэа.в.ецо имаш не малък принос эа да сме в тая класация! Всичко в името на иэборната победа на ГЕПИ (герб)!
  • 56 Пловдив

    0 0 Отговор
    От яденето на кренвирши, салами, имитиращи продукти, от пиенето на безалкохолни и т. н е бе професорче, не е от ковита! Защо не го обясниш на народа, че да се замисли...?!?
  • 57 Хаха

    0 0 Отговор
    На първо по русоробство
  • 58 Азззззззззз

    0 0 Отговор
    Кунчо, че българите са най-бързо изчезващия народ в целия свят. В тая класация сме от няколко години.
  • 59 Чичко тревичко

    2 0 Отговор
    Хора!!! смъртните случаи се увеличиха в следствие на ваксините!!!! Защо този смешно не го признае!!! Защото и той стана милионер за кратко време
  • 60 Ха сега де

    0 0 Отговор
    "Пo-ниcкa e cмъртнocттa в cрaвнeниe c втoрaтa вълнa, кoeтo ce дължи ocнoвнo нa хaрaктeриcтикaтa нa aнглийcкия щaм, при кoйтo ce нaблюдaвa пo-cлaбo рaзпрocтрaнeниe."
    Не беше ли обратното???
  • 61 На теб разчитат

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Behemoth":

    Без значение е, но индивиди всякакви, свят широк. Да си жив и здрав. Сигурно си счетоводител?
  • 62 кико

    1 0 Отговор
    Голямо постижение !!! Как да не се хвали Кунчев , как да не се радва ???!!! На стъпки сме от върха !!! Опиянение и огромна ГОРДОСТ !!!
  • 63 чакал

    0 0 Отговор
    ЩО НЕ СЕ ОБЕСИШ БЕ, НАЛИ ТЕБЕ БОРИСОВ КУРДИСА И ОТ ТЕБЕ ЗАВИСИ ЗДРАВЕТО НА НАРОДА !