Last news in Fakti

2 Април, 2021 09:55 3 904 60

Каракачанов за Северна Македония: България не може да признае „малцинство от нация, създадена в Москва“

  • красимир каракачанов-
  • северна македония-
  • македонско малцинство-
  • македония

Препоръчвам на онези от Държавния департамент, които са написали доклада, да прочетат това, което техните колеги от същия Държавен департамент са писали във Вашингтон през 40-те и 50-те години, които пишат много ясно какво е населението в днешна Македония. Говорят за българи, заяви председателят на ВМРО

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира споменаването на термина "македонско малцинство" в Доклада на Департамента на САЩ. Пред БНТ Каракачанов заяви, че на някои от авторите им е била дадена много изкривена информация, че не са научили уроците по история и че не са чели репортажите на своите колеги от 40-те и 50-те години на миналия век.

„Хората, написали доклада в раздела за македонското малцинство, или не са научили урока си по история, или не са прочели докладите на своите предшественици. Препоръчвам на онези от Държавния департамент, които са написали доклада, да прочетат това, което техните колеги от същия Държавен департамент са писали във Вашингтон през 40-те и 50-те години, които пишат много ясно какво е населението в днешна Македония. Говорят за българи. И това са доклади от ЦРУ и техния Държавен департамент. "Те пишат за българи, които гледат към България и не искат да живеят в Югославия", каза Каракачанов.

Каракачанов подчерта за пореден път, че България не може да признае „малцинство от нация, създадена в Москва“, като повтори тезата си, че македонският народ е „измислен“ под натиска на СССР.

„В един момент от 21-ви век започваме да говорим за нещо друго. Кое македонско малцинство трябва да признае България? Създаденото в Москва? Нещо не ми се струва логично.“


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 26 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 3ти март

    12 3 Отговор
    Малко е иронично.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 щъркел

    28 13 Отговор
    ПРАВИЛНО КАЗАНО.
  • 5 Политолог

    33 18 Отговор
    Каракачанов, сега ще те изядат потните ушанки във форума😂 Обиди ги на най-милото им - Масква🤣
  • 6 Левски

    19 10 Отговор
    А бе Ганьоооо! Още помним приказките за американските бази! Ту ги има ту ги нема!
  • 7 ТаУмВзе

    20 14 Отговор
    Агент иван пак лае клекнал в партер Г. Сега да видим Къде ще избягате, продажници долни.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 шкембо

    7 10 Отговор
    Ни пичелиш .
  • 10 Оооо

    15 10 Отговор
    Това Клъсто нещо , червен потомствен комунист и агент на ДС , да се пръждосва с опиканите гащи , алчно лъжливо туловище !
  • 11 СССРБарета

    17 7 Отговор
    Тоя преди 4г. в референдум по БНТ беше пръв РУСОФИЛ сега вече е пръв натовец американофил! Явно за него идеала е в този който плаща повече! Отивай в изторията дебел!

    Коментиран от #21

  • 12 Българка

    16 13 Отговор
    Продажно леке, когато прахоса 3 милиарда на данъкоплатците за несъществуващи хвърчила, беше готово да целуваш не само американски ръце, а и з.....ци по поръчка на вожда си! Сега размахваш пръст на департамента на САЩ, защото доклада му е убийствено негативен за управлението на мафията. Не се заигравайте с темата за РСМ и не си мислете, че това ви носи дивиденти! Стигнахте до там, че хулиганинът Джамбазки с рецидив на престъпното си поведение да изяви и териториални претенции към РСМ. След този резил, външната министърка трябваше да се извинява и замазва л@..ата ви.
    ВМРО е шайка хулигани, безродници, крайни националисти- фашисти
    Каракачанов - съд и затвор , родоотстъпнико!

    Коментиран от #60

  • 13 софия

    11 6 Отговор
    не си фактор "патреоте" ще го разбереш след 4 април! кажи нещо за доходите на бг народ или и стаистиката на ЕС не е вярна,на ДЪНОТО СМЕ!?!?
  • 14 Един

    10 11 Отговор
    За кое не е прав?

    Коментиран от #22

  • 15 Професора

    13 4 Отговор
    Тоя забравил, че той разписа за Северна Македония и признава държава и народ македонци. Утре ще каже, че не знае нищо за изстребители на картинка
  • 16 аут си

    10 3 Отговор
    То и ДС-то беше създадено под контрола на Москва , ама това не ти пречеше да членуваш в него. Много почнахте да я загърбвате тая Москва , дето едно време и лижехте с езици паветата на Червения площад бе.
  • 17 нннн

    9 3 Отговор
    Циба, помияр Боков ! Сто пъти ти го казах, ти сто и първи се появяваш да си правиш реклама. Не ти ли свършиха крадените пари ? Мошшшеник. Не ти вярваме и на половин дума.
  • 18 АМОН

    11 4 Отговор
    АБЕ АГЕНТ ИВАН ,
    Не ме занимавай с Македония , ами кажи кога ще получим американските хвърчила за които платихме едни милиарди ???

    АМИ ТОЙ ЗАВОДА ИМ ОЩЕ НЕ Е ПОСТРОЕН БЕ МРЪСЕН ДЕБЕЛ ЗАДНИК?!!

    ДОКАРАХТЕ СЕ НА ТРЪМП С ТАЗИ ПОМОЩ ОТ 3 МИЛИАРДА , СЕГА МИ ГОВОРИШ ЗА НЯКАКВА МАКЕДОНИЯ!!!

    КОЙ ЩЕ ПЛАЩА МИЛИАРДИТЕ ИНДУЛГЕНЦИЯ КОИТО ПЛАТИХТЕ НА ТРЪМП БЕ НЕГОДНИК?!!
    ЩЕ ГИ ПЛАЩАТ СЛЕДВАЩИТЕ НЯКОЛКО ПОКОЛЕНИЯ, А ХВЪРЧИЛАТА ТАКА И НЯМА ДА ГИ ИМА!!

    КОЙ ДРУГ НАРОД БИ ТЕ ИЗТЪРПЯЛ БЕ ПРЕСТЪПНИКО НАГЪЛ ?!!
  • 19 Ха ха ха

    7 3 Отговор
    агентчето от ДС казва самата ИСТИНА този път ! Или така са му наредили от маЦкВа, или се опитва да спечели някой друг глас за себе си !
  • 20 Черен Петър

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ние си искаме Соцо":

    Пич, тва първото не е надпис над работническа столова, щото работническите столови никога не са предлагали бира! Това е цитат от книгата на Илф и Петров "Златния телец" и не е над работническа столова, а надпис над павилион в парка! И нека ти напомня, че тази книга е хумористичен роман, където художествената измислица е позволена...А ти си го чул от някого и без да питаш за произхода му си го пльоснал като истински надпис от соца...Освен това останалите неща, дето ги приписваш на соца, са извадки от нелегалния фолклор от онези времена...Впрочем тогава циркулираха и още по-абсурдни неща...
  • 21 Бесен Язовец

    5 2 Отговор

    До коментар #11 от "СССРБарета":

    Този е 100% доказал се мерзавец и алкохолик сега се прави, че сега идва, обаче не иска да си спомня, че е разписал договора за името,, Северна Македония " без предварително да е договорил споровете около историята!
  • 22 АМОН

    10 3 Отговор

    До коментар #14 от "Един":

    ТОЗИ ИЗРОД ТРЯБВА ДА Е В ЗАТВОРА!!!
    Ако ме питаш защо ще ти кажа: ЗА МИЛИАРДИТЕ ПЛАТЕНИ ЗА НЯКОЛКОТО АМЕРИКАНСКИ САМОЛЕТА , ЗАВОДЪТ ЗА ПРОИЗВОДСТВОТО НА КОИТО ОЩЕ НЕ Е ПОСТРОЕН!!!

    НЯМА ПО ТЪП НАРОД ОТ НАШИЯ, КОЙТО БИ ДОПУСНАЛ ПОДОБНИ НАГЛИ КРАДЛИВИ СЪЩЕСТВА КАТО ТОВА ОТ СНИМКАТА ДА ГО ЗАБАЛАМОСВАТ С НЯКАКВА МАКЕДОНИЯ И ДА ПРИКРИВАТ КРАЖБИТЕ СИ ЗА МИЛИАРДИ КОИТО НИЕ ЩЕ ПЛАЩАМЕ!!!

    НЯМА ПО ТЪПО ПЛЕМЕ ОТ НАС!!!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 2121

    3 3 Отговор
    Не се занимавайте с Москва.Това, да има Македония ,е по вина на престъпниците Георги Димитров и масона Васил Коларов.Другият участник в заверата е Вълко Червенков.Проверете,има книги, документи свидетели. Това се случва след престъпната дата 09.09.1944 г.Какво са искали от Москва не е важно.Важно е ,че престъпното правителство на Г. Димитров е извършило оставането на Западните покрайнини и Беломорска Тракия в ръцете на безродници.Промиването на мозъци в РСМ от сърби ,даде този резултат-не се чустват българи.Това беше постигнато от винаги грешната политика на България.

    Коментиран от #34

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 джаич

    4 9 Отговор
    На територията на съвременна България според регистрите на Османската империя липсва националност БЪЛГАРИ , съвременните българи са обозначени като РУМ МИЛЕТ което не е много точно , но означава общо наследниците на РУМЕЛИЯ ( Източната Римска империя = Византия ) или православни христиани . Османската власт не е познавала българи , българите и румънците са изкуствено формирани нации в резултат на имперските интереси на Руската империя и Франция бленуващи за наследството на огромната Османска империя . Създателят на новата българска нация е руската императрица Екатерина Втора , която е мечтаела за излаз на Русия на Средиземно море чрез проливите Босфора и Дарданелите , така изкуствената българска нация се оказва инструмент във великоруската имперска амбиция за доминация в Европа - идеята за третия Рим т.е. , че Масква е наследник на Рим разрушен от варварите , Константинопол завладян от османлиите ( турците ) .Това са фактите , крайно неудобни за каракачанския ограничен интелект и способности !!!

    Коментиран от #33, #36, #43, #48

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Спас безделника

    6 4 Отговор
    ШИШО! ЩЕ ТИ ПРОСТЯ ЗА АВИОНИТЕ, ЩЕ ТИ ПРОСТЯ, ЗА СЛАГАЧЕСТВОТО НА ТУЛУПА, ЩЕ ТИ ПРОСТЯ ЗА МОЯТА 250 ЛЕВОВА ПЕНСИЯ, НО НЯМА ДА ТИ ПРОСТЯ ЗА ЗАТВАРЯНЕТО НА КАЗАРМИТЕ И НАЙ - ВЕЧЕ ЗА ПРОДАЖБАТА НА ПОЛИГОНИТЕ. А МАКЕДОНИЯ? МАКЕДОНИЯ НЕ Е ЛЪЖИЦА ЗА ТВОЯТА УСТА - НЕ СИ ВАНЧЕ МИХАЙЛОВ! НО...БЛАГОДАРСКО И ЗА ТОВА, КОЕТО НАПРАВИ.
  • 31 пешо

    1 2 Отговор
    що, ако е създадена от реднеците нали може. справка - нация, създадена на територия, съседна на въпросната нация.
    поне се опитвайте да си подреждате рехавите мисли.
    смешници!
  • 32 Полковник РУМНО

    7 8 Отговор
    Браво на министър Каракачанов. Държание и проявена отговорност на Патриот. Да е жив и здрав и ВМРО заслужава да влезе в НС.
  • 33 пешо

    7 1 Отговор

    До коментар #28 от "джаич":

    пич, на какво си от сутринта?
    ужаст!
  • 34 Полковник РУМНО

    3 5 Отговор

    До коментар #25 от "2121":

    Важно е. Македонизма, като идеология и македонският език са създадени от Коминтерна, Сталин и Тито. Г.Димитров е бил принуден от тия 2-ата.
  • 35 Номер 11, за да си върнем България

    3 3 Отговор
    ВМРО чрез Веселинов са последователни в цинично лъжене и подкрепа на ГЕРБ. Лъжа е , че ВМРО са патриотична алтернатива и коректив на властта. Какви патриоти са ,когато с тяхно съдействие се упражнява геноцид над българи и се ограбва България, а воеводата им спонсорира с наши милиарди срещу снимки на самолети САЩ? Демагогия е, че България се справя с корона кризата добре. Та ни от вчера надминахме по смъртност Италия, микро и дребният бизнес не са подкрепени, за обикновените хора обезщетенията са мизерни и достигат до тях много късно или изобще не им се отпускат Който гласува за ВМРО, получава ГЕРБ! Така става национален предател, обричащ децата, семейството и близките си на феодално робство и геноцид
  • 36 Или си невежа или идиот!

    6 1 Отговор

    До коментар #28 от "джаич":

    Мили боже! Пръкна се още един "историчар"! А бе, умнико, правиш ли разлика между народ и нация - кога един народ става нация и обратното? Вземи се скрий и не пиши глупости! Днес съм в добро настроение и ще ти дам за размисъл понятията: феодална държава (царство), народ, религия, църква, историческо време, нация, съвременна държава, политическа база.

    Коментиран от #47

  • 37 В миналото може и да е нямало

    5 2 Отговор
    Но сега вече има македонска нация. Ела в реалността шкембо.
  • 38 8679

    2 0 Отговор
    Браво велики българино .....Величието на хората си личи по-обноскоте най-малко.Великото е присъствие правда и справедливост.Аз понеже не притежавам нищо от величието ви...Сега ще отида да си поплача в някой Ъгъл....
  • 39 X.x

    2 2 Отговор
    Гаварит Мацква
  • 40 СЛОНА

    5 3 Отговор
    ГОВОРИ ЧЕ СЛЕД ИЗБОРИТЕ НЕМА ДА ИМАШ ДУМАТА
  • 41 Пфуууу

    4 2 Отговор
    Каква хубава патерица на снимката.
    Едно е да кажеш, друго е да си агент на ДС, трето е да подпишеш предателският Договор с Македония и най-малкото, ако беше ПАТРЕОТ да си подадеш оставката в знак на несъгласие, пето да зимаш по ПАТРЕОТАРСКИ хубави наемчета от дарения-чужбина, паспорчета, оградки, продажби имоти.

    Тея са оперирани от срам! Е, нема такава наглост Агент Иван ДС
  • 42 Фактите

    4 3 Отговор
    Агент Иван преди изборите и Далаверко: Ще се коалирате ли с ГЕРБ?
    ДС-то: Нее!
    Далаверко: Съкън, Абсурд!
    След изборите "коалиционни лъжепатриоти от ГЕРБ".
    За вас НФСБ, ВМРО, Атака, Воля ще гласуват "етническите маали" срещу кебачеетъ и 150 лева на глас, като миналият път.
  • 43 7789

    3 3 Отговор

    До коментар #28 от "джаич":

    Не си добре.българите са един от най-древните народи с древна и уникална ДНК.срам нямаш да пишеш подобни глупости и да даваш пример с турски имена.ясно е.че полухората турци ще пишат простотии.те толкова могат

    Коментиран от #44, #45

  • 44 Коя точно ДНК е българската и уникалната

    5 2 Отговор

    До коментар #43 от "7789":

    Кътригурската, оногондурската или някоя друга от многото чукундурски племена образуващи дивашката орда?
  • 45 джаич

    5 4 Отговор

    До коментар #43 от "7789":

    Няма лоши и добри народи , а има лоши и добри хора . Турците в никакъв смисъл не са по-лоши или по-добри от нас , а по-различни по религия , култура и манталитет. Нима татарите в Казан столицата на Р. Татарстан в Руската Федерация са по-глупави , по-грозни , по-некултурни , по-прости , по-бедни от техните православни братя от Бугария ( друг Дунавски Татарстан ) ?
  • 46 Павел пенев

    1 1 Отговор
    Пак Москва,много тъпо. Защо не водите преговори с Москва а с македонците?
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 пенсионер 85 г

    2 1 Отговор
    изкуствено създадена държава е македония от триото тито димитров и сталин по въздействието на коментерна
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 2 Отговор
    Зa гoлямo cъжaлeниe, прoблeмът e мнoгo кoмплицирaн, ЗAЩOТO ИЗЧEЗНE ЛИ БЪЛГAРOФOБИЯТA ИЗЧEЗВA И ДЪРЖAВAТA КOЯТO E ИЗГРAДEНA НA ТAЗИ OCНOВA....A и Бългaрия вce oщe нe e гoтoвa дa пocрeщнe тoвa прeдизвикaтeлcтвo...зaщoтo eднa cъcипaнa и бaнкрутирaлa Рeпубликa Ceв. Мaкeдoния, щe бъдe рaзпaрчaтocaнa cъc cигурнocт мeжду Aлбaния, Гърция и Cърбия. Aлтeрнaтивa нa БЪЛГAРOФOБИЯТA, кaтo тeмeл зa дaржaвнo-идeнтичнocтнa идeoлoгия, бeшe AНТИКВИЗAЦИЯТA, нo гърчулятa дoбрe cи изгрaхa кaртитe и тoзи вaриaнт oтпaднa...В рeзултaт Ceв. Мaкeдoния e oбрeчeнa дa ce рaзпaднe или нaй-мaлкoтo, щe имaт дългa прaвитeлcтвeнa кризa, aкo нe пoлучaт пoкaнa зa члeнcтвo в EC.
    Авторитетна и просперираща България,ще върне македонците към истината, е верният път. Другото е връщане към 50 годишните безплодни усилия на България. Не искам да повярвам, че това се прави може би съзнателно.
  • 54 Хахаха..

    1 5 Отговор
    Самата България е изкуствена нация,създадена през 1878г. И пак от Москва..

    Коментиран от #55

  • 55 винкел

    2 0 Отговор

    До коментар #54 от "Хахаха..":

    681г. кхан Аспарух обявява държава България.
    По точно 680г. но за 681г.има документ "мирния договор с Византия"

    Коментиран от #56

  • 56 Име

    2 4 Отговор

    До коментар #55 от "винкел":

    И какъв е бил той твой Аспарух, да не на скандинавец приличал може би или на Китаец , тези Българи са били изцяло от азиатски произход, нямали нищо общо със Славяните , затова днес Македонците не се идентифицират със поимот Българин.

    Коментиран от #58, #59

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове