Last news in Fakti

8 Април, 2021 21:20 4 205 41

Проф. Дайнов: Борисов и Нинова се превърнаха в един и същи типаж

  • проф. евгений дайнов-
  • бойко борисов-
  • корнелия нинова

Той посочи, че и при трите протестни партии спорът е дали да се направи правителство на малцинството

Проф. Дайнов: Борисов и Нинова се превърнаха в един и същи типаж - 1
Снимка: БГНЕС

„В последната година Бойко Борисов и Корнелия Нинова се превърнаха в един и същи типаж. Приличат на тежко ударени боксьори, които махат с ръце, за да запазят равновесие и ако могат, да закачат някой противник. И двамата са загубили ориентация в ситуацията, в която се намират... Борисов живее в свят на илюзии и скоро този свят ще се сблъска с твърдия свят на реалността“. Това каза пред БНР политологът проф. Евгений Дайнов.

Той посочи, че и при трите протестни партии спорът е дали да се направи правителство на малцинството с кратък хоризонт на действие, но с подкрепата на БСП, или да се отива на нови избори през служебен кабинет.

В предаването „Нещо повече“ с коментар по темата се включи и политологът доц. Борис Попиванов:

„Борисов се бори за власт. Всичките му хаотични предложения са постоянни сондажи, за да види къде може да бъде пробит фронтът на опонентите му и да може отново да израсне като фигура, олицетворяваща стабилността. След изборите политическата игра стана психологическа“.

По думите на проф. Дайнов не е невъзможно депутати от БСП да подкрепят правителство на протеста.

Доц. Попиванов посочи, че ако се стигне до предсрочни избори, би трябвало формациите против ГЕРБ да съставят мнозинство в 45-ото НС и да приемат законодателни промени, които ще бъдат необходими за демократично протичане на изборния процес.

„Ситуацията се променя динамично и партиите може да получат различни нива на обществена подкрепа“.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ххх

    36 9 Отговор
    Къща и магазин в Барселона? Боко с шкафа и пачките? Не разбрахте ли че искаме единствено само този който ще вкара баце в Централен ...

    Коментиран от #10, #12, #40

  • 2 Ох, стига сорисоиди

    18 3 Отговор
    . . .
  • 3 Майна

    27 5 Отговор
    ДАЙНОВ ,МНОГО СИ ПРОЗРАЧЕН, ВСЕ ПАК ПИШЕШ ЗА...ДВ
  • 4 Behemoth

    11 9 Отговор
    Абе аз исках кака за премиерка ...вече си я представях в кожен корсет,черни ботуши и камшик.... мммммммм...

    Коментиран от #11

  • 5 Бай Корти

    18 4 Отговор
    А валери и магарешки в какво се превърнаха ?
  • 6 Демократична България

    18 1 Отговор
    Хората на Делян Пеевски в МВР, начело с главния секретар Ивайло Иванов са силно притеснени за бъдещата си кариера в силовото ведомство. Това разказаха пред Фрог нюз ченгета на високо ниво.
    По думите им, най-объркан от следизборната ситуация изглеждал Ивайло Иванов. Твърди се, че издигането му на най-високия професионален пост се дължала именно на бившия депутат от ДПС Пеевски. Доскоро в ръководството на ведомството имало двувластие. От едната страна бил Иванов, разбирай Пеевски, а от другата избраникът на Бойко Борисов в лицето на министъра Христо Терзийски.



    Ченгета разказват, че състоянието на системата било плачевно заради контрола, който се упражнявал от хората на Пеевски. „По медиите се коментира насилието по време на протестите. Но това не е нищо, в сравнение с това, на което редовите полицаи и оперативни работници са подложени. Не можеш едно движение да направиш, без това да се знае от наблюдателите, които Пеевски си е инсталирал на възлови места. Служби като ГДБОП и ДАНС работят изцяло под тяхна опека. В икономическа полиция е същото - знае се срещу кого върви дадена разработка, кои лица ще се разпитват, как да се направи така, че да се смачкат опоненти на властта и т. н.“.



    В деня след изборите, ченгетата, считани от кръга Пеевски, се затворили по канцелариите си и избягвали срещи с колеги. Болшинството, които негласно роптаели срещу модела на управление, ликували. „Министерството сега е на „тих режим“, нищо не се планира и предп
  • 7 БАЦКО

    13 2 Отговор
    Проба - грешка, това е моята идеология в политиката!!!
  • 8 зъл пес

    8 3 Отговор
    А ти пък в какво си се превърнал...неам думи.
  • 9 селтак

    12 9 Отговор
    Тиквата и нинова са живи-умрели , само де нинова мърда малко повече !
  • 10 розово

    9 8 Отговор

    До коментар #1 от "Ххх":

    Хаос не само в държавата а и в коментарите.

    Коментиран от #23

  • 11 ел патриджано

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Behemoth":

    няма да има садо-мазо,само бела чао,бела чао...
  • 12 зъл пес

    14 6 Отговор

    До коментар #1 от "Ххх":

    Колкото вкарахте всички минисър
    - председатели от предишните крадливи правителства дето съсипаха държавата,толкова че вкарате и тоя.Заблудата ви е голяма,и скоро ще лъсне горчивата истина.

    Коментиран от #14, #16

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 умен пес

    9 6 Отговор

    До коментар #12 от "зъл пес":

    всички предишни правителства бяха от една порода-бкп и дс,затова не си вадеха очите,разумееш

    Коментиран от #28

  • 15 Гост

    1 2 Отговор
    Е па те са си приятелчета....близки приятелчета
  • 16 отегчен

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "зъл пес":

    Тези не си заслужава да се четат .Нали за това вземат пари.
  • 17 Цар Вул

    10 3 Отговор
    Ае, след изборите публичните критици на Винету се удвоиха тройно!
    Къде бяхте преди това, че не ви знам?

    Коментиран от #18

  • 18 ДАНЪЧЕН

    6 1 Отговор

    До коментар #17 от "Цар Вул":

    ЕЙ БАЦЕ ВИ КАЗА /ВИЕ СТЕ КАЛПАВ МАТЕРИАЛ КОЙТО ИСКА СЕИР/ ДА АМА ЩЕ ТРЯБВА ДА СИ ГО ПЛАТИТЕ СЕИРА КАКТО ПР ЧИЧО ЖАН БИСМАРК ЕКАЗАЛ /ГЛУПОСТТА ТРЯБВА ДА ПЛАЩА ДАНЪК/ А ВАШИЯТ ЩЕ Е ВИСОК
  • 19 Демократична България - Пловдив

    9 0 Отговор
    Заявлението на Борисов до ЦИК за отказ от депутатското място в двата избирателни района, в които е избран, е поредната гавра и с избирателите, и с Централната избирателна комисия, и със закона. Така социологът и бивш член на ЦИК Цветозар Томов изявлението на премиера Бойко Борисов от днес, че се отказва да бъде депутат още преди да е обявен за таъкв.
  • 20 Демократична България - Пловдив

    7 2 Отговор
    "Боко, Той, разбира се, може да се откаже да бъде депутат, но след като ЦИК го обяви за избран и пред институцията, в която е избран. Пръв отвори тази кутия на Пандора Делян Пеевски, който поиска от ЦИК да не го обявява за избран след евроизборите през 2014 година", написа Томов във Facebook и припомни:Заявлението на Борисов до ЦИК за отказ от депутатското място в двата избирателни района, в които е избран, е поредната гавра и с избирателите, и с Централната избирателна комисия, и със закона. Той, разбира се, може да се откаже да бъде депутат, но след като ЦИК го обяви за избран и пред институцията, в която е избран. Пръв отвори тази кутия на Пандора Делян Пеевски, който поиска от ЦИК да не го обявява за избран след евроизборите през 2014 година. Тогава ЦИК първо взе принципно решение за недопустимостта на такава процедура, а само няколко часа по-късно уважи искането на Пеевски поради това, че част от колегите очевидно бяха обработени да сменят вота си. Все пак тогава трима души гласувахме против, а двама не подписахме и протокола с официалните изборни резултати. 5 години по-късно Пеевски и Карадайъ повториха този номер и новата ЦИК (в сегашния си състав) хрисимо и единодушно ги освободи. Затова не се съмнявам, че и този път ще стане така. По този начин се оформя една отвратителна практика - популярни и влиятелни политици да се включват в предизборната кампания без да имат намерение да поемат задълженията си, ако бъдат избрани, а ЦИК да утвърждава тази пра
  • 21 Просто е за разбиране - ЦИК не избира ка

    4 0 Отговор
    Просто е за разбиране - ЦИК не избира кандидат-депутатите, избира ги народът. ЦИК само утвърждава този избор и не може да го променя. Сроковете за отказ от кампанията са фиксирани в Изборния кодекс и изтичат далече преди изборния ден. А ако вече избраният депутат не желае да встъпи в длъжност, той следва да предприеме необходимите действия пред новоизбрания парламент. Да не положи клетва или, ако вече се е заклел, да депозира оставката си пред парламента. Всъщност точно така постъпи Борисов през 2005 година, когато беше избран за депутат от листата на НДСВ в два района. Сега обаче е поредният политик, който извива ръцете на ЦИК да вземе поредното незаконно решение, с което да легитимира една изборна измама. Защото участието в избори без да имаш намерение да си поемеш отговорностите, ако бъдеш избран, е изборна измама, целяща да заблуди избирателите. Изборна измама ще е и решението на ЦИК да не обяви г-н Борисов за избран, след като изборът вече се е случил.
  • 22 5344

    9 2 Отговор
    „Равносметката от управлението на Борисов е катастрофална – не само заради пандемията”. Тази унищожителна критика написа влиятелният германски вестник „Зюддойче цайтунг” по повод на изборите и падането от власт на Баце и хунтата ГЕРБ.
  • 23 Майна

    12 3 Отговор

    До коментар #10 от "розово":

    НАРОДЪТ ИСКА МАФИЯТА ДА БЪДЕ РАЗСЛЕДВАНА...ОНУЙ НЕ СПИРА ДА ПРАВИ ОФЕРТИ, ТРИФОНОВ ПОЛИТИЧЕСКИ ..МЪЛЧИ, ..НА МАЯ ЕЗИКА И ИЗПРЕВАРВА МИСЪЛТА...А НАРОДЪТ СЕ НАДЯВА...ЕДИНСТВЕНО АДЕКВАТНО ПОВЕДЕНИЕ В МОМЕНТА ИМАТ БСП , И НЕ СЪМ ПОДКРЕПИЛ ТЯХ , НО МИ СЕ ИЗДИГАТ В ОЧИТЕ...ЩЕ ВИДИМ...
  • 24 Hoho Boho

    5 3 Отговор
    БСП, ако не подкрепи правителство на протеста, ще говорим за нея в минало време.
  • 25 факт

    3 2 Отговор
    МА ТЕ СА ПРОЕКТ НА ЕДНИ И СЪЩИ ,,ТВОРЦИ,,!
  • 26 пешо

    8 1 Отговор
    какво евтино манипулативно сравнение!
    професор дю миндя и той изплува, с описание на боксьори, картинно. дали има спортен опит, или просто описва побой, нанесен му някога от руската му тъща?
    да му поясним: нинова беше, и е, лидер на опозиционна партия. а боци е отговорен за потъване в шкафчетата (негови и на аверите му) на милиарди.
    капиш, "професоре"?
  • 27 Hoho Boho

    5 0 Отговор
    А за сондажите на Борисов...
    Като получи мандат от Радев, да предложи правителство или да го върне.

    ...и никой да не му обръща внимание!!!
  • 28 зъл пес

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "умен пес":

    Ок,а я разгледай добре кой влиза в бъдещия парламент!

    Коментиран от #32

  • 29 барета

    6 1 Отговор
    другаря Дайнов- тате кореспондент на в. работническо дело, в москва и лондон, мама дъщеря на активни борци против фашизма ,ТОЙ- завършил и средно и висше образование в лондон, оксфорд, забележете,70-те, 80-те години,нямам какво повече да кажа !

    Коментиран от #34

  • 30 113

    1 0 Отговор
    Що мислите, че фашистите са много убави. Явно не сте имали у домовете си, иначе щяхте да замълпите. Дпс четох някъде, че 24/7 са склонни към новите, без бсп и герб.
  • 31 7777

    1 0 Отговор
    Ако Слави направи правителство с каквато и да е външна подкрепа, антисистемните партии ще загубят. Заблуждават ги да съставят програмно павителство с мандат около година и тогава избори, но до изборите бомбите заложени от предишните ще гръмнат и вотът ще се обърне в полза на ГЕРБ.
  • 32 умен пес

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "зъл пес":

    общо взето всички сме чада на комунизма,просто отсявай плявата от сеното,за да станем нормална и цивилизована държава!
  • 33 малкия

    1 0 Отговор
    да върви на село и да не си подава носа от двора,че буди смях.
  • 34 Точно така....

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "барета":

    Но обясни по-добре,защото младата публика не разбира за какво говориш.
  • 35 ваню

    5 6 Отговор
    Бирисов е светлинни години пред Курни ,а май и пред всички останали .Човека направил най-много за България.
  • 36 Кси

    0 3 Отговор
    Охо, тоя мазния червен, къде се губи, да не е бил болен ковид
  • 37 до 35

    0 0 Отговор
    абее пацоранко и ти ли си на яслата на шайката Герб ограбила бедния и болен българин от 30 годишния криминален преход и го довела след 10 гоишно робство до просешка тояга и за теб затвор както за тях
  • 38 СЕДЕСАР

    0 0 Отговор
    БРАВО НА ДАЙНОВ МНОГО ДОБРИ РАЗМИСЛИ
  • 39 Васил

    0 0 Отговор
    Да не забравяме че диктатора преди Герб беше от комунистическото котило няма разлика между Герб и Бсп само по имената се различават.
  • 40 Уйке

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ххх":

    Дайнов пак изпълнява нечия поръчка! Платената любов си има име-проституция! Нема как да оприличава Нинова с Борисов!
  • 41 ПРЕСА

    0 0 Отговор
    оставкааа Затвоооооооор
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове